• No results found

Den tredje intervjun utfördes i hemmet hos en kvinnlig säljkund, som i dag inte längre använder sig utav LRF Konsults tjänster, men som tidigare gjorde det för sin gårdsverksamhet samt uppfödning av hästar. Anledningen till att hon inte längre är kund beror på att företaget hon tidigare drev inte längre existerar och därmed finns inget behov längre. Hästuppfödaren fick ursprungligen kontakt med LRF Konsult genom sin granne, som arbetade som handläggare på ett av deras kontor i närheten. De av LRF Konsults tjänster som hon använde sig utav var bokföring, balans- och resultaträkning, deklaration och övriga skattefrågor.

Kvinnan hade tidigare varit kund på ett annat konsultföretag, men bytte till LRF konsult med anledning av dåliga erfarenheter. Konsultföretaget hade lagt på extra utgifter för tjänster som kunden inte visste om och aldrig hade bett om och dessa upptäcktes först under en genomgång utav bokföringen. När felet upptäcktes tog hon kontakt med grannen, handläggaren på LRF Konsult, och bad henne om hjälp. Kunden tyckte att detta var en mycket bekväm lösning på problemet med tanke på att hon kände sig osäker på att uttrycka sig juridiskt i skrift och tal, men även för att hon kände grannen privat sedan tidigare. Ärendet blev en rättssak där kunden slutligen fick rätten på sin sida.

Kunden är mycket nöjd med LRF Konsults sätt att behandla sina kunder och upplever att hon får ett personligt bemötande. Hon tycker även att handläggaren varit mycket flexibel vid speciella önskemål, vilket skett ofta enligt kunden själv. Även om detta inte alltid ligger inom handläggarens kunskapsområde tycker hon att LRF Konsult aktivt försöker lära sig mer och hjälpa kunden så att de kan möta behoven på bästa sätt.

Angående priset tycker kunden att hon får värde för pengarna. Innan företaget blev kund trodde hon att LRF Konsults storlek och kända namn medförde att de var dyrare än andra.

Hon anser att man säkert kan hitta någon som utför tjänsten billigare, men att LRF Konsults professionalitet och kunnande är värt pengarna. Eftersom LRF Konsult är en väl etablerad och känd konsultfirma tror kunden att andra institutioner, t.ex. skattemyndigheten, litar på att det som lämnas in med LRF Konsults godkännande är av bra kvalité och att man slipper efterarbete. Enligt kunden betalar hon gärna lite mer för att slippa det extra arbete som mindre kända och ibland oseriösa firmor kan skapa.

Till sitt gamla konsultföretag betalade företaget månatligen, men hon uppskattar att hos LRF Konsult var det istället möjligt att betala för det handläggaren utförde, det vill säga att betala en timpeng. Kunden tycker att LRF Konsult är generösa och att hon kan ringa och be om hjälp utan att ”klockan tickar och pengarna rinner iväg” och utan att känna att hon får betala för varje minut handläggaren lägger ner.

För denna kund är personkemin speciellt viktig, och hon är mycket nöjd med den personliga kontakt hon fått med både sin handläggare och andra på LRF Konsults kontor. Oftast bemöts hon med en kram och kan även komma in ibland för att endast höra så att allt är bra och ta en kopp kaffe. Det är även viktigt att handläggaren är tydlig och förklarar vad de har gjort i bokföringen och vad de olika posterna representerar. Kunden har uppskattat att handläggaren har varit mycket villig att söka en lösning även när de inte varit säkra på om de har kunnat hjälpa kunden. Arbetet har skett på ett effektivt och snabbt sätt I de flesta fall har LRF Konsult lyckats hjälpa henne, även om de inte varit helt säkra från början.

Samarbetet med LRF Konsult har inneburit ett aktivt medverkande från handläggaren med att förbättra affärerna för kunden, genom att bidra med förslag på vad man kan göra för att utveckla företaget. Olika projekt har diskuterats gemensamt och handläggaren har haft en mycket god insikt i den typ av företag som kunden har drivit. Mycket av kontakten har skett via telefon, personliga möten eller SMS.

Kunden känner sig trygg med sin handläggare och när denne har skickat papper och bett kunden skriva under, då litar kunden på vad handläggaren har gjort och kan utan större genomgång skriva under och skicka tillbaka. Hon har inte upplevt att det har varit svårt att nå sin handläggare, och lämnade kunden ett meddelande fick hon oftast svar inom ett par timmar.

Ibland önskade kunden att LRF Konsult kunde säga ifrån när högre institutioner tar för lång tid på sig och skapar problem, men samtidigt respekterar kunden att LRF Konsult jobbar på ett professionellt plan och att det kanske inte fungerar så, om man vill vara ett bra konsultföretag. Angående tjänsteutbudet har kunden inte tagit reda på vilka typer av tjänster som erbjuds utav LRF Konsult, utan har endast fokuserat på sitt egna behov En viktig del är, enligt denna kund, att handläggaren respekterar och tror på det kunden vill. Kunden uppskattar att handläggaren har egen erfarenhet inom denna typ av bransch. Eftersom kunden drivit ett något mindre företag är det även viktigt för henne att konsultföretaget är förstående och flexibla vad gäller betalningen. Detta har gjorts bland annat genom delbetalningar och LRF Konsult har varit mycket tillmötesgående vid månader när det varit svårt, eftersom intäkterna inte har varit särskilt stora.

Kunden såg det som självklart att anlita LRF Konsult för framtida behov och har vid flera tillfällen rekommenderat dem för andra.

Related documents