• No results found

För att få en bredare uppfattning om den problembeskrivning som finns kring varmhållning av parkerade bussar kan flera olika metoder användas. Genom personlig kontakt, telefonsamtal och depåbesök kan frågor och funderingar diskuteras. Vad vet egentligen ledet i organisationen om varmhållning av bussar, bussvärmeramp och parkering av bussar? Frågor som är värt att undersöka genom att utföra någon form av studie.

Kvalitativa tillvägagångsätt för en studie är enligt Lantz (2013) genom att välja samtal, direkt observation eller djupintervjuer. Lantz (2013) menar att ställa frågor är det lättaste sättet för att få information om hur en person uppfattar eller känner inför något specifikt. En kvantitativ studie kan ge frekvenser för exempelvis antal procent (Trost 2005). Kvantitativa analyser ger samband och slutsatser om hur olika variabler statistiskt kan påverka varandra (Lantz 2013).

Den kvalitativa intervjun ger förståelse för ämnet ur den intervjuade personens perspektiv från den värld som personen själv befinner sig i (Kvale & Brinkmann 2009).

En stor del i arbetet är att hitta en forskningsgrupp som ger svar på hur organisationen Stockholms läns landsting ser på miljö och bussparkering. Att få en personlig kontakt med olika nivåer och befattningar inom Stockholms läns landsting blir det val som är grund för studien. Under en

begränsad tid skickas mail till ett urval personer inom Stockholms läns landsting för att söka intresse till en personlig intervju. Den personliga intervjun är det val som görs då det är enklare att boka tid utifrån deras önskningar om när, var och hur för att med säkerhet få en chans att hinna träffas. Sex respondenter med olika befattningar inom organisationen blir ett intressant urval och bokas för en personlig intervju.

5.2.1 Kvalitativ intervju

Intervjuer med personer som har olika befattningar och uppdrag kan belysa nya aspekter och ge ett klargörande av tidigare undersökningar. Hur ser verkligheten ut och hur ser teorin ut, en

teoriutveckling som organisationen får nytta av genom att teoriers giltighet prövas (Lantz 2013). Att följa respondentens resonemang kräver en god balans mellan styrning och följsamhet och den inre kompassen ska förankra teorin tillsammans med den styrda frågeställningen.

För att fånga det som är betydelsefullt behövs en helhetsbild om hur respondenten tänker (Lantz 2013). Enligt Kvale och Brinkmann (2009) är det av stor vikt att planera sin undersökning vid kvalitativa intervjuer med hjälp av sju stadier, för att öka förståelsen för de begrepp som man vill utreda. På nästa sida visar figur 17 visar de sju stegen något mer modifierat (Trost 2005).

Översikt av arbetets genomförande

26

1. Tema - syfte

Undersökningen ska hållas till arbetets frågeställningar, vilket är en balansgång mellan avgränsning och relevans (Lantz 2013). Klargör själv syftet med varför studien görs och undersök vilka

förkunskaper som man behöver om ämnet som skall undersökas (Kvale & Brinkmann 2009). Problemformuleringen ger modellen en möjlighet att öka förståelsen av kvaliteter för begreppet (Lantz 2013).

2. Planering – Intervjuguide

Avgöra vilken teknik och analys som ska användas samt den metod som passar bäst för studien (Trost 2005). Anknytning till arbetets frågeställningar med koppling till miljöfrågor visar urval av

frågeområden och en intervjuguide formulerades. Urval för tillfrågade personer är att enligt Trost (2005) för att få så stor variation inom en viss ram. För att skapa kontakt och motivera personer inom Stockholms läns landsting till intervju skickades ett mail om sammanhanget. Det mail som skickades belyser området i arbetet och även vem som kommer att intervjua, hur länge intervjun pågår och till vilket syfte intervjun vill spegla personen.

Informerat samtycke handlar om att informera vad intervjun kommer att innebära och utförligt berätta vem som gör studien och med vilket syfte (Trost 2005).

Lantz (2013) beskriver värdet i att förstå sammanhang för att bli motiverad till att medverka i en intervju. Uppgiften blir att skapa ett gemensamt intresse för att syftet med intervjun skall blir så klar som möjligt.

3. Intervju – öppen riktad

Öppna intervjuerna söker svar i form av sammanhang som måste definieras och avgränsas (Lantz 2013). Den riktade öppna intervjun är ett sätt att öka förståelsen för människors subjektiva erfarenheter och koppla sin egen bild av verkligheten och resonera fritt kring hur ett fenomen uppfattas. Den öppna riktade intervjun görs för att få en kvalitativ analys för att sedan bidra till ny kunskap (Lantz 2013).

Intervjuerna varade mellan 60 och 90 minuter och en fråga till respondenterna var om det är okej att spela in intervjuerna. Anteckningar fördes under intervjun och minnet vid tolkning och analys är en viktig del av bearbetningen (Trost 2005). Intervjuerna spelades inte in då det inte var tal om det från början av intervjun.

4. Bearbeta

Reliabilitet och validitet vid kvalitativa studier kräver trovärdighet för den analysen som forskaren använder som resultat. Reliabilitet vid kvalitativa studier bygger på att vara lyhörd och uppmärksam och vara aktiv under själva intervjuns omständigheter. Validitet vid kvalitativa studier är att sträva efter hur en person uppfattar något och komma åt vad personen menar med ett ord eller en

händelse (Trost 2005). Den valida utskriften ska skildra forskningsområdet (Kvale & Brinkmann 2009). Att lyssna, anteckna och förhålla sig till intervjuguiden användes under alla intervjuer (Trost 2005). I direkt anslutning till intervjuns avslutning bearbetades anteckningarna och en sammanfattning av intervjun är det material som finns för analysen. Sammanfattningen blir en tolkning från det muntliga samtalet till en skriven text (Kvale & Brinkmann 2009).

Tema Planering Intervju Bearbeta Analys Resultat Rapport

27

5. Analys

Det som inte är relevant för frågeställningen reduceras bort för den analys som är ett led i det fortsatta arbetet. Datareduktion hör till analysen då arbete med löpande texter inte är lika hanterligt (Lantz 2013). Hur viktig är frågan för en person beror enligt Lantz (2013) på att vi är olika som

personer och med empati som medel kan svar sökas för att hitta den kontext som är värdefullt för intervjupersonen. Intervjuerna ska hjälpa till att svara på de frågor och klargöra ett allmänt intresse inom området. Det allmänna intresset ska belysas och ta vid där den gamla undersökningen slutade. Beslutsunderlag kan även stärkas om intervjuerna leder till en säker väg att nå ett mål (Lantz 2013).

6. Resultat

Resultatet ska hålla för en kritisk granskning och spegla analysen. Viktigt är att redovisat resultat respekterar integritet och att den intervjuade personen känner igen sig själv i de resultat som redovisas (Trost 2005). Genom att benämna de intervjuade enligt respondent A-F ger en integritet men genom att också nämna befattning kan personen lätt känna igen redovisade resultat.

5.2.2 Intervjuplan

De öppna intervjuerna söker svar i form av sammanhang och nyanser. Omfång av sammanhanget måste definieras och avgränsas. Att följa respondentens resonemang kräver en god balans mellan styrning och följsamhet och den inre kompassen ska förankra teorin tillsammans med syftet och frågeställningen. För att fånga det som är väsentligt behövs en helhetsbild om hur respondenten tänker (Lantz 2013). Frågeformuleringar kopplar samman arbetets frågeställningar om

förändringsarbete som är kopplad till miljöfrågor och finns i appendix 12.3. Precis som Lantz (2013) beskriver värdet i att förstå ett sammanhang för att bli motiverad till att medverka i en intervju blir uppgiften att skapa ett gemensamt intresse för att syftet med intervjun ska blir så klart som möjligt. Följande intervjuer har enligt tabell 2 valts ut för redovisat resultat, analys och diskussion.

Respondent Befattning Arbetsplats Datum

A Förvaltningschef (2012-2015) Trafikförvaltningen 2015-10-08

B Sektionschef, strategisk utveckling, hållbar utveckling Trafikförvaltningen 2015-10-20 C Tillförordnad förvaltningschef (2015-2016) Trafikförvaltningen 2015-10-23

D Miljöchef Stockholms läns landsting 2015-11-27

E Kravställande specialist, depå och terminal – buss Trafikförvaltningen 2015-11-27 F Miljö-, skärgårds- och regionplanelandstingsråd, (C) Landstingshuset 2015-12-09 Tabell 2. Intervju med respondenter - datum, befattning och arbetsplats

28

Related documents