• No results found

Ahrenfelt, Bo. (1995/2001) Förändring som tillstånd. Studentlitteratur Bryman. Alan.(2001) vetenskapliga metoder. Malmö: Liber AB

Ekermo, Mats. & Beckman, Linda. (2008) Det räcker inte med en bra idé, Utvärdering av Sveriges Kommuner och Landstings metodutvecklingsarbete med case management för människor med dubbla diagnoser. Arbetsrapport (2008:1) från STUDIES IN SOCIAL SCIENCES, Mälardalens Högskola.

Eneroth, Bo. (2005) Hur mäter man ”vackert” Grundbok i kvalitativ metod. Första E- boksutgåvan, E-boksproduktion: E-lib.(2005)

Giddens, Anthony. (2009) Modernitet och självidentitet – Självet i den senmoderna epoken. Göteborg: Bokförlaget Daidalos

Guvå, G. & Hylander, I.(2003) Grundad teori - ett teorigenererande forskningsperspektiv. Stockholm: Liber

Guldbrandsson, K. (2007) Från nyhet till vardagsnytta – om implementeringens mödosamma konst. Statens Folkhälsoinstitut.

Hartman, Jan. (2001) Grundad teori – Teorigenerering på empirisk grund. Malmö: Studentlitteratur.

Lindgren, Lena. (2006) Utvärderingsmonstret – Kvalitets- och resultatstyrning i den offentliga sektorn. Studentlitteratur

Patton, M.Q.(2002). Qualitative Research & Evaluation Methods. London: Sage Publications.s.103- 119.

Pressman, Jeffrey. & Wildavsky, Aaron. B. (1973) Implementation – How Great Expectations in Washington are Dashed in Oakland. Berkely, Calif: University of California Press, 3rd ed. 1st. 1973.

Rendahl, Jan Erik m.fl. (1995) Att förändra och leda morgondagens arbete, Stockholm. VIS Strategi AB.

Svensson, Lennart m.fl. (2007) Hållbart arbetsliv – Projekt som Gästspel eller Strategi i Hållbar Utveckling. Malmö: Gleerups Utbildning AB.

Vedung, Evert. (1997/2005) Public Policy And Program Evaluation. New Brunswick, New Jersey: Transaction Publishers.

Vedung, Evert. (2002) Utvärdering som megatrend och gigatrend, Uppsala Universitet, Statsvetenskapliga institutionen. Gävle: Arkitektkopia.

Ödman, P-J. (1979/2007) Tolkning, förståelse, vetande – Hermeneutik i teori och praktik. Finland: Norstedts Akademiska Förlag

40 Källor hämtade från Internet:

AMA- Arbetsmarknad.

Tillgänglig: http://ama.vasteras.se/om_ama/default.aspx Hämtades: 2010-11-10

Forskningsprogram vid Centrum för utvärderingsforskning (2002-2007) Umeå Centre for Evaluation Research.

Tillgänglig: http://www.ucer.umu.se/PDF/dokument/Forskningsprogram(sve).pdf Hämtades: 2010-12-03

KVALITETSLAB MELLERSTA NORRLAND, Delrapport OCN.doc(2010-04-08).

Tillgänglig:http://www.kvalitetslab.se/omkvalitetslab/rapporter.4.611c3e89121dbb7012e80003 08.html

Hämtades:2010-11-25 OCN- Sweden AB.

Tillgänglig: http://www.ocn.se/page.php?id=1&menu=1.2 Hämtades: 2010-11-23

Regeringens skrivelse, (1998/ 99:121:94) Utvecklingsplan för förskola, skola och vuxenutbildning – samverkan, ansvar och utveckling.

Tillgänglig: http://www.regeringen.se/content/1/c6/02/52/02/0d1067b0.pdf Hämtades: 2010-11-25

Vedung, Evert. (2002) Utvärderingsmodeller, socialvetenskaplig tidskrift, nr 2-3, 2002:127. Tillgänglig:http://svt.forsa.nu/Documents/Forsa/Documents/Socialvetenskaplig%20tidskrift/Art

iklar/2002/Utvärderingsmodeller%20av%20Evert%20Vedung.PDF

Hämtades: 2010-12-03

Vetenskapsrådet, Forskningsetiska principer – inom humanistisk – samhällsvetenskaplig forskning).

Tillgänglig: http://codex.vr.se/texts/HSFR.pdf Hämtades: 2010- 11-30

41

10 Bilagor

Bilaga 1.

Intervjuguide

Namn? Ålder? Befattning på AMA?

Arbetat hur länge på AMA?

Vad är dina huvudsakliga sysslor på AMA? Hur ser en ordinär arbetsdag ut för dig? Hur upplever du din arbetssituation i dag?

Trivs du med ditt arbete och i så fall vad är det som gör att du trivs?

Uppkommer det situationer i ditt arbete som du inte är tillfreds med och i så fall kan du beskriva en sådan situation?

Känner du att du har möjlighet att utvecklas i ditt jobb?

Är det vanligt att det sker kompetensutbildningar för anställda inom AMA? Har du deltagit i någon kompetensutvecklande utbildning?

Kommer du i kontakt med mycket utvärderingar i ditt jobb? På vilket sätt? Vad har du för synpunkter på utvärderingar?

Sker det ofta förändringar i ditt arbete? Vad vet du i dagsläget om OCN- verktyget?

Varifrån kommer förslaget om att införa OCN- verktyget till AMA?

Anser du att det finns ett behov hos AMA av ett sådant verktyg? I så fall varför? Kan du se några fördelar/nackdelar med en implementering av OCN- verktyget? tror du att användningen av OCN- verktyget kommer att leda till arbetslösa lättare får jobb?

Tror du att det blir tidskrävande att använda OCN och att du måste ägna dig åt det istället för dina vanliga arbetsuppgifter

Vad har du för tankar och visioner om AMA i framtiden?

Om en implementering av OCN- verktyget kommer att äga rum, vad tror du behövs för att implementeringen ska bli lyckad och hållbar?

Kan du känna oro eller tvivel över att en implementering av verktyget inte kommer att lyckas, i så fall vad är det någonstans i processen som du tror att det kan brista?

42

Bilaga 2.

I enlighet med vetenskapsrådets forskningsetniska principer inom humanistisk –

samhällsvetenskaplig forskning så kommer jag härmed att delge undersökningsdeltagaren de fyra huvudkrav som finns när det gäller forskning. De fyra huvudkraven är informations- kravet, samtyckeskravet, Konfidentialitetskravet och nyttjandekravet.

Informationskravet

Forskaren skall informera uppgiftslämnare och undersökningsdeltagare om deras uppgift i projektet och vilka villkor som gäller för deras deltagande. De skall därvid upplysas om att Deltagandet är frivilligt och om att de har rätt att avbryta sin medverkan. Informationen skall omfatta alla de inslag i den aktuella undersökningen som rimligen kan tänkas påverka deras villighet att delta.

Samtyckeskravet

Forskaren skall inhämta uppgiftslämnares och undersökningsdeltagares samtycke. Konfidentialitetskravet

De som medverkar i en undersökning skall ha rätt att självständigt bestämma om, hur länge och på vilka villkor de skall delta. De skall kunna avbryta sin medverkan utan att detta medför negativa följder för dem.

Nyttjandekravet

I sitt beslut att delta eller avbryta sin medverkan får inte undersökningsdeltagarna utsättas för otillbörlig påtryckning eller påverkan. Beroendeförhållanden bör heller inte föreligga mellan forskaren och tilltänkta undersökningsdeltagare eller uppgiftslämnare

(http://codex.vr.se/texts/HSFR.pdf)

Härmed intygas att jag, Ann-Charlotte Palovaara, student inom det Beteendevetenskapliga programmet på Mälardalens Högskola har för avsikt att beakta och följa Vetenskapsrådets forsknings- etiska principer och de fyra huvudkrav som ovan har nämnts. Då vårt samtal kommer att spelas in på en diktafon så intygar jag att det är endast jag själv och ingen annan som kommer att lyssna av samtalet. Efter att jag har transkriberat dvs. skrivit ut samtalet så kommer jag att omedelbart radera inspelningen. I de fall jag kommer att använda mig av citat från intervjun i uppsatsen så kommer namn och andra personliga uppgifter att helt utelämnas. Som undersökningsdeltagare har du rätt att avbryta samtalet när du vill.

Ann-Charlotte Palovaara Myrmalmsvägen 3

735 34 Surahammar

0220-300 53/070 - 939 14 94 ann-char@hotmail.com

Related documents