• No results found

Kommunalt aktivitetsansvar (KAA) rapport

Dnr: Un 2018/188

Kommunens aktivitetsansvar

Sedan 2005 har kommunerna en lagstadgad skyldighet att kontakta unga under 20 år som inte går i gymnasieskolan i syfte att erbjuda dem lämpliga individuella aktiviteter. I januari 2015 förtydligades och skärptes kraven. Under 2016 tillsatte regeringen en samordnare för unga som varken arbetar eller studerar. Samordnaren har fått i uppdrag att utveckla arbetet med det kommunala aktivitetsansvaret och komplettera Skolverkets stöd till kommunerna.

Kommunen ska:

 Föra ett register över den aktuella målgruppen.

 Löpande under året hålla sig informerad om hur de berörda ungdomarna är sysselsatta.

 Erbjuda dessa ungdomar lämpliga individuella insatser. Insatserna ska i första hand syfta till att motivera dem att påbörja eller återuppta en utbildning.

 Dokumentera sina insatser.

De åtgärder som Vellinge kommun erbjuder den aktuella målgruppen ska i första hand syfta till att motivera dem att återuppta sin utbildning.

Projektet Griffin/PlugIn 2.0 är avslutat

Det goda erfarenheterna från deltagande i Griffin/PlugIn 2.0 har utmynnat i att implementera arbetet med det kommunala aktivitetsansvaret. Arbetssättet tas i utgångspunkt av vår ”processkarta” som beskriver KAA arbetet. Det övergripande målet i projektet är att minska andelen avhopp från gymnasieskolan, se till att ofullständiga betyg blir fullständiga och hjälpa unga som redan hoppat av skolan att komma tillbaka till studier och arbete. Arbetet med KAA har nyligen rapporterats in till Skolinspektionen, se Un: 135/2018.

Vi fortsätter arbetet utifrån goda erfarenheter från de fallstudier som har genomförts inom ramen för projektet PlugIn. Arbetet tas utgångspunkt utifrån en övergripande nivå i de regioner som deltagit i den tidigare omgången har lett fram till att ett

antal framgångsfaktorer i arbetet med att motverka studieavbrott har identifierats. Samtliga utgår ifrån ett individcentrerat arbetssätt:

• Helhetsperspektiv på individen i relation till skolsituationen är en viktig förutsättning för att kunna utveckla verksamma förebyggande insatser.

• Utreda vad som hindrar eleven från att komma till skolan, delta i

undervisningen och lyckas med sina studier samt att beakta behov som även sträcker sig utanför ett pedagogiskt stöd.

Dnr: Un 2018/188

Målgruppen

Verksamhetens målgrupp utgörs av unga folkbokförda i kommunen som har fullgjort sin skolplikt i grundskolan, men inte genomfört eller har fullföljt utbildning på nationella program i gymnasieskola, ungdomar som genomför utbildning på ett introduktionsprogram eller gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning och som inte fyllt 20 år. I målgruppen finns ungdomar som aldrig påbörjat en gymnasieutbildning och sådana som hoppat av en eller flera utbildningar.

Målgruppen består huvudsakligen av tre undergrupper elever/ungdomar 16 – 20 år:

 De elever som inte påbörjat studier på något nationellt program

 De elever som påbörjat studier på ett nationellt program men inte fullföljt detta.

 De elever som inte uppfyller kraven för att få en gymnasieexamen.

I mars 2017 bestod målgruppen av sammanlagt ca 200 personer. Av dessa var ca 70 föremål för olika typer av åtgärder och aktiviteter. Ca 110 personer genomgår utländska utbildningar eller introduktionsprogram. Ca 20 personer är okända / har inte gått att nå.

I oktober 2017 bestod målgruppen av sammanlagt 172 personer. Arbete med att kontakta dessa personer har påbörjats. Det har nyligen varit terminsstart 2017-08-23 och KAA-arbetet med att kontakta ungdomar och boka in träffar har nyligen påbörjats.

I mars 2018 bestod målgruppen av sammanlagt ca 129 personer. Av dessa var ca 69 föremål för olika typer av åtgärder och aktiviteter. Ca 60 personer genomgår utländska utbildningar eller introduktionsprogram. Ca 20 personer är okända / har inte gått att nå.

Arbete med att kontakta dessa personer har påbörjats. KAA-arbetet med att kontakta ungdomar och boka in träffar fortsätter.

Samverkansaspekter

Verksamheten för kommunens aktivitetsansvar behöver ha goda förutsättningar för samverkan såväl inom kommunen som med berörda myndigheter och andra aktörer. På det kommunala området är viktiga samarbetspartners:

1. Enskilda skolors elevhälsa 2. Gymnasieskolan

3. Socialtjänsten 4. Enheten för fritid

På det statliga området är den primära samarbetspartnern Arbetsförmedlingen samt Delegation för unga till arbete (DUA).

Dnr: Un 2018/188

Verksamheten

Arbetet i verksamheten består av följande:

- skapa och upprätthålla en dialog med individer i målgruppen - kartläggning och planering för individer i målgruppen - hantera och utveckla det aktuella registret

- införa och utveckla nödvändiga uppföljningsrutiner - genomföra uppföljningar och rapportera

- underhålla nödvändig samverkan mellan olika aktörer

- skapa och upprätta rutiner av karaktären hantering av deltagare

- bidra till inrättandet av fler skräddarsydda åtgärder och aktiviteter med mål att återgå till arbete eller studier

Möten och dialog med personer i målgruppen är väsentligt i kontaktarbetet och verksamhetens kärna. Motiverande samtal är det huvudsakliga samtalskonceptet som är aktuellt vid sådana möten. Till de väsentliga mötena hör också föräldrasamtal.

Kontakter skapas och upprätthålls genom fysiska möten, via telefon, e-post samt vykort. Utifrån individens egna uttalade: önskan, uttryckta förmåga, uttryckta behov, mående planeras insatser.

Verksamheten strävar efter att öka deltagarens/elevens:

 självförtroende

 motivation

 framtidstro

 intresse för studier

 förmåga att få ett arbete

 kunskaper och färdigheter Verksamheten strävar dessutom efter att:

 Infria deltagarens/elevens förväntningar

 Förbättra deltagarens/elevens hälsa

 Förbättra deltagarens/elevens vardag

 Stärka deltagarens/elevens begriplighet av tillvaron

 Stärka deltagarens/elevens handlingskraft att vilja och kunna lösa sina problem och tillvarata sina möjligheter

Denna strävan ligger till grund för de uppföljningar och utvärderingar som görs i verksamheten.

Dnr: Un 2018/188

Processen för det enskilda ärendet i verksamheten omfattar följande faser:

1. Identifiering och kontakt 2. Kartläggning

3. Insats 4. Samverkan 5. Avslut

Katalog över åtgärder och aktiviteter

Vellinge kommun erbjuder aktiviteter och åtgärder i egen regi eller i samverkan med andra aktörer. De aktiviteter och åtgärder som är aktuella inom verksamheten är:

 studie- och yrkesvägledning

 anställning med stöd

 fördjupad vägledning/motiverande samtal

 praktik

 sociala aktiviteter i form av

 socialt stöd och hjälp till fritidsaktiviteter

 studiebesök

Observeras bör att verksamhetens övergripande syfte och mål är att deltagaren så snabbt som möjligt övergår i ordinarie studier och därmed ”skrivs ut” ur målgruppen.

Organisation

Vellinge kommuns centrala elevhälsa ansvarar för arbetet med det Kommunala aktivitetsansvaret, med dess verksamhetschef som ytterst ansvarig. Elevhälsan är organiserad inom kommunens utbildningsavdelning. Det konkreta arbetet leds av en projektledare som är Studie- och yrkesvägledare. För stöd, ledning och underlättande av samverkan finns också en styrgrupp bestående av representanter för

utbildningsavdelningen, omsorgsavdelningen, gymnasieskolan och centrala elevhälsan.

Verksamhetens kvalitetsrutiner

Två gånger per läsår görs en skriftlig rapport som föreläggs utbildningsnämnden. I rapporten redovisas tabeller och nyckeltal, samt de självvärderingar, enkäter och/eller intervjuer som genomförts under den gångna perioden.

Rapporterna skrivs i samband med den grundläggande registeruppföljning som sker i maj och oktober varje år.

Dnr: Un 2018/188

Förutom kommentarer och analyser av redovisade siffror, innehåller rapporten också en bedömning av styrkor och svagheter beträffande verksamhetens förutsättningar, process och resultat.

Löpande uppföljning och rapportering görs muntligt, månatligen, av projektledaren till verksamhetschefen för elevhälsan och till styrgruppen i samband med gruppens möten.

Arbete 2017/2018

Kontakter, kartläggning och motiverande samtal fortsätter i KAA-arbetet under läsåret 2017/18. Studie- och yrkesvägledaren kommer kontinuerligt träffa de flesta ungdomar som är aktuella och strävat efter att få dessa i aktivitet.

Dessutom har fortlöpande kontakt tagits med de externa gymnasieskolor som har elever från Vellinge kommun i syfte att i ett tidigt skede etablera kontakt för att förhindra problematisk frånvaro och studieavbrott.

Centrala Elevhälsans neuropsykiatriska team kan kontaktas för att vid behov kunna arbeta med KAA-ungdomarna. Teamet består av en vakant tjänst socionom och en pedagog.

I mars 2018 finns det 129 ungdomar på den s.k. KAA-listan. 92 är män och 37 är kvinnor. Arbete med att komma i kontakt med samtliga sker genom utskick av vykort och sedan via telefonsamtal. De ungdomar som vi inte lyckas få kontakt med kontaktas via vykort vid ytterligare ett tillfälle. Läsåret 2016/2017 nåddes ej ett 10-tal ungdomar, varken via vykort eller telefon, som därmed är okänt om de arbetade eller studerade.

Läsåret 2017/2018 nåddes ej ett 20-tal ungdomar, varken via vykort eller telefon, som därmed är okänt om de arbetade eller studerade.

Dnr: Un 2018/188

Uppföljning av ungdomar registrerade läsåret 2017/2018

Nedan följer en avstämning av de ungdomar som funnits registrerade i KAA´s bevakningssystem. Vi försöker ge en bild av hur det har sett ut under hela läsåret, men samtidigt ändras bilden hela tiden både på grund av att det tillkommer ungdomar och att de avregistreras i och med att de fyller 20 år, flyttar eller börjar studera. Det är viktigt att se över hur kartläggning av målgruppen ska göras vilka indikatorer som ska användas framöver för att kunna jämföra över år. Vi har reviderat indikatorerna, märkt med*, då dessa uppgifter slutat rapporteras. Här saknas därför jämförbar statistik inom alla områden.

Totala antalet folkbokförda ungdomar i aktuella årsgrupper (mätdatum 180316):

19 år 435

Kvinnor 100 98,2 *

Män 96,5 95,7 *

Totalt 96,2 96 *

Andel elever i åk 9 som är behöriga till gymnasieskolans nationella program (Yrkesprogram, SIRI). * Uppgifter saknas 2017/2018.

2015 2016 2017

Kvinnor 87,6 84,5 83,7

Män 80,9 79,1 82,4

Gymnasieelever med examen inom 3 år, hemkommun, andel (%)

(Kommun- och

landstingsdatabasen/Kolada) Totalt 84,1 81,6 83,1

Kvinnor 88 94,2 87,5

Män 91 86,0 77,4

Gymnasieelever med examen inom 4 år, hemkommun, andel (%)

(Kommun- och

landstingsdatabasen/Kolada) Totalt 89,6 90 82

Dnr: Un 2018/188

Nedan följer statistik för ungdomsgruppen 16-20 år och som har varit aktuella för KAA, avstämning april. Läsåret 2016/2017.

Åtgärd/insats: 15/16 16/17 17/18

Anställning med stöd 1 1 0

Kombination av åtgärder 3 5 4

Andra studier 2 7 3

Fördjupad vägledning 12 23 Finns ej

Erbjuden åtgärd vill inte/kan inte* 4 10 Finns ej

Praktik 7 13 5

Studie- och yrkesvägledning 44 9 28

Studier inom Komvux + Folkhögskola 7(13) 14 4 + 4

DUA 2 0 2

Uppgifter från mars månad 2018. Anm: rad Studie- och yrkesvägledning har minskat 16/17 till fördel för Fördjupad vägledning som ökade i och med projekt Griffin/PlugIn SYV coach som finansierat fördjupat arbete med KAA-ungdomar. Finns ej: detta svarsalternativ är borttaget ur IST Education Platform.

Avslutande kommentarer

Deltagandet i projektet Griffin/PlugIn har bidragit både med personalförstärkning med en SYV 50 procent tjänst och kompetensutveckling att stödja ungdomar. Vi har bättre förutsättningar att identifiera ungdomarna och det har medfört att fler kommer i sysselsättning.

Några av utmaningarna framöver handlar bland annat om att fortsätta utveckla bättre sätt att identifiera ungdomarna för att få information kring behov, skapa en bättre helhetsbild och bryta det negativa mönstret

Vi behöver fortsätta att utveckla det förebyggande arbetet, sätta in åtgärder vid ett tidigt skede och noggrant följa upp elever med problematisk frånvaro redan under grundskoletiden. I projektet har vi erfarenhet av att övergången och förebyggande arbete mellan grundskola och gymnasieskola behöver utvecklas.

Vellinge 2018-03-19

Malin Henningsson Magnus Lindbro

Projektledare Studie- och yrkesvägledare, projektledare

Related documents