• No results found

I det här avsnittet beskrivs hur du fyller på olika typer och storlekar av papper i HP All-in-One för dina kopior, utskrifter och fax.

Tips Om du vill förhindra revor, veck eller böjda kanter bör du förvara papper plant i en förslutningsbar förpackning. Om papperet inte förvaras som det ska kan stora ändringar i temperatur och luftfuktighet resultera i böjt papper som inte går att använda i HP All-in-One.

Fylla på fullstorlekspapper

Du kan fylla på många typer av Letter-, A4- och Legal-papper i inmatningsfacket på HP All-in-One.

Fylla på fullstorlekspapper

1. Ta bort utmatningsfacket och skjut pappersledaren för bredd till det yttersta läget.

2. Slå en pappersbunt lätt mot en plan yta så att kanterna blir jämna och kontrollera sedan följande:

– Kontrollera att den inte har revor, damm, veck eller böjda kanter.

– Se till att alla papper i bunten har samma storlek och typ.

3. Lägg i pappersbunten i inmatningsfacket med kortsidan framåt och utskriftssidan nedåt. Skjut in bunten tills det tar stopp.

Fylla på original och papper

Viktigt Se till att HP All-in-One är i viloläge när du fyller på papper i inmatningsfacket. Om HP All-in-One använder bläckpatronerna eller på annat sätt är upptagen med en åtgärd, kanske inte pappersstoppet inuti enheten är på rätt plats. Tryck inte in pappersbunten för långt, då finns det risk för att tomma sidor matas ut på HP All-in-One.

Tips Om du använder brevpapper lägger du i överdelen av papperet först med utskriftssidan nedåt. Om du behöver mer hjälp att fylla på fullstorlekspapper och brevpapper kan du konsultera diagrammet på inmatningsfackets undersida.

4. Tryck ihop pappersledaren för bredd mot papprets kanter.

Lägg inte i för mycket material i inmatningsfacket. Se till att pappersbunten får plats i facket och att bunten inte är högre än överdelen av reglaget för pappersbredd.

5. Sätt tillbaka utmatningsfacket.

6. Dra utmatningsfackets förlängare uppåt mot dig.

Fylla på original och papper

Anmärkning Låt pappersstödet vara infällt när du använder papper av Legal-storlek.

Fyll på 10 x 15 cm (4 x 6 tum) fotopapper

Du kan lägga i fotopapper med storleken 10 x 15 cm i inmatningsfacket i

HP All-in-One. Bästa resultat får du om du använder HP Premium Photo Paper eller HP Premium Plus Photo Paper med storleken 10 x 15 cm med flikar. Mer information finns i Välja papperstyp för utskrift och kopiering.

Anmärkning För kantlös utskrift har HP All-in-One bara stöd för storleken 10 x 15 cm med flikar.

Tips Om du vill förhindra revor, veck eller böjda kanter bör du förvara papper plant i en förslutningsbar förpackning. Om papperet inte förvaras som det ska kan stora ändringar i temperatur och luftfuktighet resultera i böjt papper som inte går att använda i HP All-in-One.

Så här fyller du på 10 x 15 cm flikat fotopapper i inmatningsfacket 1. Ta bort utmatningsfacket.

2. Ta bort allt papper från inmatningsfacket.

3. Placera fotopappersbunten längst till höger i inmatningsfacket med kortsidan framåt och den tryckta sidan nedåt. Skjut in bunten tills det tar stopp.

Placera fotopappret så att flikarna ligger mot dig.

4. Tryck ihop pappersledaren för bredd mot pappersbunten, så långt det går.

Lägg inte i för mycket material i inmatningsfacket. Se till att fotopapperet får plats i facket och att bunten inte är högre än överdelen av reglaget för pappersbredd.

Fylla på original och papper

5. Sätt tillbaka utmatningsfacket.

För bästa resultat bör du ange papperstyp och pappersstorlek innan du kopierar eller skriver ut. Information om hur du ändrar pappersinställningar finns i direkthjälpen HP Image Zone-hjälpen.

Lägg i registerkort

Du kan lägga i registerkort i inmatningsfacket på din HP All-in-One för att skriva ut anteckningar, recept och annan text. Information om hur du skriver ut kantlösa bilder av hög kvalitet finns i Fyll på 10 x 15 cm (4 x 6 tum) fotopapper.

Anmärkning En kant på 1,2 cm lämnas utmed ena kortändan.

Tips Innan du börjar skriva ut alla korten, bör du skriva ut ett testkort för att försäkra dig om att kanten inte beskär texten.

Så här fyller du på registerkort i inmatningsfacket 1. Ta bort utmatningsfacket.

2. Ta bort allt papper från inmatningsfacket.

3. Lägg kortbunten med den tryckta sidan nedåt längst till höger i inmatningsfacket.

Skjut in bunten tills det tar stopp.

4. Tryck ihop pappersledaren för bredd mot kortbunten så långt det går.

Lägg inte i för mycket material i inmatningsfacket. Se till att kortbunten får plats i facket och att bunten inte är högre än överdelen av reglaget för pappersbredd.

Fylla på original och papper

Du får bäst resultat om du anger papperstyp och pappersstorlek före utskrift eller kopiering. Mer information finns i direkthjälpen HP Image Zone-hjälpen.

Fylla på kuvert

Du kan fylla på ett eller flera kuvert i inmatningsfacket på HP All-in-One. Använd inte blanka eller reliefmönstrade kuvert, inte heller kuvert med klamrar eller fönster.

Anmärkning Läs mer om hur du formaterar text för utskrift på kuvert i hjälpen för ordbehandlingsprogrammet. Resultatet blir ofta bäst om du använder en etikett för avsändaradressen på kuvert.

Fylla på kuvert

1. Ta bort utmatningsfacket.

2. Ta bort allt papper från inmatningsfacket.

3. Lägg i ett eller flera kuvert längst till höger i inmatningsfacket med fliken uppåt och till vänster. Tryck in bunten tills det tar stopp.

Tips Om du behöver mer hjälp att fylla på kuvert kan du konsultera diagrammet på inmatningsfackets undersida.

4. Tryck ihop pappersledaren för bredd mot kuvertbunten, så långt det går.

Överfyll inte inmatningsfacket; se till att kuvertbunten får plats i facket och att den inte är högre än överdelen av reglaget för papperslängd.

5. Sätt tillbaka utmatningsfacket.

Lägg i andra typer av papper

För följande papperstyper krävs det speciella påfyllningstekniker.

Anmärkning Alla pappersstorlekar och papperstyper fungerar inte med alla funktioner som finns i HP All-in-One. Vissa pappersstorlekar och papperstyper kan bara användas om du gör en utskrift från dialogrutan Skriv ut i ett program. De kan inte användas för kopiering eller faxning. Papper som bara kan användas för utskrifter från ett datorprogram har en notering om detta.

HP premium inkjet-OH-film

Lägg i filmen så att den vita transparensremsan (med pilar och HP:s logotyp) är vänd

Fylla på original och papper

Anmärkning HP All-in-One känner inte automatiskt av papprets storlek eller typ. För bästa resultat ska du ange OH-film som papperstyp innan du skriver ut eller kopierar på OH-film.

HP transfertryck för t-shirt:

Leta rätt på den blå linjen på den sida av transfertrycket som inte ska ha någon utskrift, och mata sedan manuellt in ett ark i taget i inmatningsfacket med den blå linjen uppåt.

Anmärkning 1 Se till att arket är helt platt innan du använder det. Använd inte ark med veck på. Låt arken ligga kvar i originalförpackningen tills du ska använda dem. Då undviker du att de rullar sig.

Anmärkning 2 Detta papper är endast för utskrift.

HP gratulationskort, HP fotogratulationskort eller HP texturerade gratulationskort:

Sätt in en liten bund med HPs gratulationskortspapper i inmatningsfacket med utskriftssidan nedåt. Skjut in bunten tills det tar stopp.

Tips Se till att kortens utskrivbara yta är närmast enheten med utskriftssidan nedåt.

Anmärkning Detta papper är endast för utskrift.

HP Inkjet-etiketter

Använd alltid etikettark i storleken Letter eller A4 som är avsedda att användas med HP:s bläckstråleprodukter (till exempel HP Inkjet-etiketter) och kontrollera att etiketterna inte är mer än två år gamla. Etiketter på äldre etikettark kan lossna när papperet förs genom HP All-in-One, vilket kan orsaka efterföljande papperstrassel.

Anmärkning Detta papper är endast för utskrift.

Fylla på etiketter

– Bläddra igenom etikettarken och se till att inga ark är hopklistrade.

– Placera en bunt etikettark ovanpå vanligt papper i fullstorlek i inmatningsfacket, med den sidan du vill skriva ut på nedåt. Mata inte in etiketterna ett ark i taget.

Related documents