• No results found

många skulle rekommendera Betsson som arbetsgivare till familj och vänner

Koncernens särskilda Employee Experience-team, som leds av en Head of Employee Experience, arbetar strukturerat för att hela tiden utveckla och uppfylla Betssons ambition att vara medarbetares förstahands- val. Tack vare koncernens systematiska strategi för att ytterligare förbättra medarbetarupplevelsen på alla områden har personalomsättningen minskat och den genomsnittliga anställningstiden har stadigt ökat och

ligger nu på 3,5 år för anställda och 5 år för chefer, vilket skapar stabilitet på arbetsplatsen. Under samma period har det skett en stor ökning av antalet inkomna jobb-ansökningar: 6 199 ansökningar i månaden under 2021, jämfört med 4 521 i månaden under 2020. Sammantaget visar detta att företagets ansträngningar för att vara en attraktiv arbetsgivare ger resultat.

Intern fotbollspanel med diskussioner om fotbolls-EM och Copa América sommaren 2021.

EN SUND OCH STARK FÖRETAGSKULTUR

Betssons kärnvärden är tongivande för hur koncernens medarbetare bemöter varandra, kunderna och andra intressenter. Genom företagsvärderingarna betonas fördelarna med att arbeta tillsammans som ett team och att vara engagerad och entusiastisk. De lyfter också fram vikten av att bedriva en ansvarsfull verksamhet och behandla andra med respekt.

Under året har Betsson kontinuerligt lyft fram företagets värderingar – One Betsson, Passion och Fair Play – i olika sammanhang, till exempel under koncernens personalaktiviteter, och ledningen hänvisar ofta till dem genom att sätta dem i ett affärssammanhang.

Vi arbetar tillsammans, som ett team, för att uppnå gemensamma mål och nå framgång. Vi utmanar och stöttar varandra. Vi ser till att alla känner sig välkomna genom att vara öppna, vänliga och sociala

och vi hyllar mångfald.

Vi brinner för våra jobb, vårt team och vårt företag.

Genom vårt engagemang för affärer och spel- branschen uppnår vi fantastiska resultat. Vår

entusiasm driver oss framåt.

Vi lyssnar på och respekterar våra kunder, samarbets- partners, de samhällen där vi är verksamma och varandra. Vi bedriver vår verksamhet med ansvar och

integritet. Att spela schysst vinner alla på.

MEDARBETARAKTIVITETER SOM FRÄMJAR FÖRETAGSKULTUREN OCH VERKSAMHETEN

För att fortsätta att vara medarbetarnas förstahandsval som arbetsgivare har Betsson sett till att de

grundläggande förutsättningarna för en positiv medarbetarupplevelse finns på plats, till exempel

sjukförsäkring, friskvårdsbidrag, föräldraledighet och andra förmåner.

Dessutom uppmuntrar företaget till socialt umgänge genom olika aktiviteter som bygger medarbetarnas engagemang och stärker koncernens anseende som arbetsgivare. Betssons många aktiviteter online är globala och tillgängliga för alla inom organisationen – något som ytterligare stärker den positiva företagskulturen.

2021 var året då stora sportevenemang som fotbolls-EM 2020 och CONMEBOL Copa América återvände.

Betsson lanserade därför ett antal interna aktiviteter för sina medarbetare för att uppmuntra dem under denna period av intensivt arbete. Samtidigt var det ett bra tillfälle att utbilda medarbetarna om Betssons verksamhet och koncernens sportbok. Betsson Operations VD och CCO deltog i interna fotbollspaneler varje vecka och kommenterade matcherna samt alla de interna tävlingar och utlottningar som hölls i samband med sportevenemangen. Dessutom publicerades intervjuer med nyckelpersoner som var inblandade i turneringarna på intranätet för att ge en inblick i hur organisationen arbetar med den här typen av evenemang.

MÅNGFALD OCH INKLUDERING – EN NATURLIG DEL AV BETSSON

I en koncern med omkring 60 olika nationaliteter och många olika yrkesbakgrunder, erfarenheter och personligheter, är mångfald en naturlig del av vardagen.

Betssons mål är att alla ska känna sig inkluderade och som en del av ett större sammanhang.

Betssons ”Diversity Statement” slår fast att koncernen strävar efter att skapa en arbetsmiljö där alla medarbetare är välkomna, respekterade, uppskattade och känner att de kan vara sig själva utan att mötas av fördomar.

Ett av Betssons mål är att samtliga medarbetare ska uppleva att de har lika möjligheter oavsett bakgrund.

I medarbetarenkäten 2021 svarade 85 procent (84) ja på den här frågan. Inom Betsson finns en övertygelse att mångfald och inkludering är grundläggande för att attrahera och behålla medarbetare.

Betsson har som mål att 40 procent av medarbetarna på chefsnivå ska vara kvinnor. Målet baseras på köns-fördelningen i företaget som helhet. För att nå dit arbetar Betsson med flera långsiktiga initiativ, både internt och externt. Betsson är medlem i All-in Diversity Project och i den senaste All-Index-undersökningen placerade sig Betsson på fjärde plats, endast 5 poäng efter ettan på listan. All-Index-undersökningen har utvecklats i

samarbete med Centre for Diversity Policy Research and Practice vid Oxford Brookes University. Genom indexet kan organisationer mäta sina framsteg inom mångfald, jämlikhet och inkludering år från år, både inom företaget och i jämförelse med andra i samma bransch.

Under 2020 bildade Betsson det interna nätverket Women in Betsson (WIBE). Under 2021 användes WIBE-plattformen bland annat till ett digitalt föredrag om att främja syn- lighet i en virtuell värld. Seminariet var öppet för alla del- tagare, oavsett kön. Betsson uppmärksammade också Pride runtom i världen, bland annat med en mycket uppskattad föreläsning online om mångfald och inkludering av en välkänd brittisk racerförare och HBTQ+-aktivist.

Under 2020 grundade Betsson nätverket WIBE, Women in Betsson, för att stödja och inspirera kvinnor inom koncernen och arbeta för att göra spelindustrin och teknikbranschen mer attraktiv för kvinnor.

Under 2022 kommer Betsson att ytterligare stärka sitt arbete för mångfald och jämställdhet, bland annat genom ett mentorprogram.

KOMPETENSUTVECKLING OCH FÖRSTKLASSIGA KARRIÄRMÖJLIGHETER

Kompetensutveckling och karriärmöjligheter är viktiga delar av medarbetarupplevelsen. Under 2021 tog Betsson fram ett nytt Learning Management System (LMS). Plattformen innehåller interaktiva kurser och andra utbildningar samt policys. Genom plattformen kan användarna utbyta kun- skap, genomföra undersökningar och automatisera vissa rutiner. Målet är att bygga upp ytterligare kompetens inom verksamheten, öka medarbetarnas engagemang och skapa gynnsamma förutsättningar för karriärutveckling inom koncernen.

Med fortsatt tillväxt och lansering på nya marknader under 2021 har rekryteringen av nya medarbetare fort- satt i oförändrad takt, för att möta verksamhetens behov.

Under Betssons tredagars introduktionsutbildning får nya medarbetare lära sig mer om bland annat koncernens affärsstrategi, produkter och marknader samt ansvarsfullt spelande direkt från VD och andra chefer i koncernen.

Utbildningen hålls online och är därför tillgänglig för alla nyanställda globalt.

Efter den globala 360-graders ledarskapsutbildningen tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm som lanserades förra året, samarbetade Betsson med samma lärosäte i år för en ”Lead Remote”-kurs, som fokuserade på ledarskap på distans. En undersökning efter utbildningen visade att 98 procent av cheferna tyckte att innehållet var relevant och användbart. Syftet med den globala ledarskaps- utbildningen är att säkerställa att cheferna har bra verktyg och en gemensam syn på ledarskap inom Betsson.

FLEXIBEL MODELL FÖR ATT ÅTERGÅ TILL KONTORET På Betsson sätts alltid medarbetarnas säkerhet främst, och när pandemin slog till 2020 övergick koncernen snabbt till distansarbete, samtidigt som man i de flesta fall höll kontoren öppna för de anställda som föredrog att arbeta därifrån. På kontoren följs alltid de lokala hälsoföreskrifterna.

Koncernen har bibehållit samma höga kvalitet på produkter och tjänster under de senaste två åren oavsett var medarbetarna har arbetat. Under 2021, när de anställda kunde gå tillbaka till kontoret i större utsträckning, lanserade Betsson en pilotmodell för hybridarbete i fem länder: Malta, Sverige, Ungern, Estland och Litauen.

Hybridmodellen gör det möjligt för anställda att arbeta hemifrån tre dagar i veckan, om deras arbetsuppgifter tillåter det, och tillbringa de återstående två dagarna på kontoret. Modellen kombinerar distansarbetets flexibilitet med fördelarna av en regelbunden samvaro med kollegorna på jobbet. För att hjälpa medarbetarna att få en bra kontorsmiljö hemma erbjuder Betsson ett bidrag för att köpa lämplig utrustning till hemmakontoret.

Under 2021 fortsatte Betsson med regelbundet åter-kommande koncernövergripande undersökningar för att bedöma hur de anställda upplevde hemarbetet. Omkring 95 procent svarade att de anpassade sig bra/mycket bra.

Omkring 90 procent av medarbetarna svarade att de fortfarande kunde känna ”Betssonandan” även vid distansarbete. Pilotmodellen för hybridarbete kommer att följas upp med en undersökning och en utvärdering på ledningsnivå innan koncernen fattar beslut om nästa steg.

MEDARBE TARE

2 000

S A M H Ä L L S P Å V E R K A N

Inom Betsson definieras samhällspåverkan som de insatser som görs för att påverka samhället