• No results found

Möte med 3PR, 20080229

In document Utformning av miljöstrategi (Page 65-68)

Deltagare:Jack Voldstad, projektledare och Patrik Hildingstam, VD. Datum och tid: fredagen den 29 februari 2008, kl 09.15 – 11.00 Plats: 3PR:s lokaler på Vretenvägen 13, Solna.

Frågor:

ƒ Berätta gärna lite om er verksamhet

.

ƒ Hur stor del av era produkter designar och tillverkar ni själva kontra köpa in från tredje part?

ƒ Vilka typer av kunder har ni? ƒ Hur arbetar ni med miljön?

ƒ Har ni eller planerar ni att införa en miljöstrategi? ƒ Har ni eller planerar ni att införa en miljöpolicy? ƒ Hur ser ert interna miljöarbete ut?

ƒ Hur ser ni på hållbar utveckling och lönsamhet?

ƒ Märker ni större efterfrågan efter miljövänliga produkter från era kunder? Har ni i så fall en miljövänlig kollektion eller produktserie?

ƒ Har ni produkter med ekologisk bomull?

ƒ Har ni någon form av leverantörsdeklarationen gentemot era leverantörer?

ƒ Ställer ni några krav på era leverantörer vad gäller miljövänlighet och -certifiering? ƒ Har ni någon form av miljömärkning idag? Om ja, vilka och varför dessa? Om nej,

varför inte?

ƒ Har ni eller planerar ni att miljöcertifiera er verksamhet, exempelvis med ISO 14001 eller Svanen?

ƒ Har ni eller planerar ni att skaffa en miljöstrategi för er verksamhet? ƒ Vad använder ni främst för typ av frakt (ex: båt, flyg, lastbil)?

ƒ Samarbetar ni med era leverantörer och/eller kunder för att minska miljöbelastningen orsakad av frakt?

Svar och anteckningar

3PR är ett profilproduktföretag och en konkurrent till AGO. 3PR har, till skillnad från AGO, ingen egen design eller utveckling av produkter. De agerar uteslutande som en mellanhand mellan sina cirka 200 kunder och 1500 till 2000 tillverkare. Sandvik är deras klart största kund. Inledningsvis kartlägger 3PR behoven hos kunden och anpassar därefter lösningen efter det. Om kundföretaget har en miljöprofil och anser att miljöfrågor är viktiga tas detta i beaktning från första början av 3PR. Om så inte är fallet försöker de presentera miljövänliga alternativ och påverka kundens beslut i en miljövänlig riktning. I slutändan anser de dock att kunden alltid har rätt och 3PR följer således deras önskningar även då det leder till en verksamhet som är sämre för miljön än nödvändigt . De har märkt att kunderna ofta pratar om miljöfrågor och påstår att de är engagerade och motiverade att införa förändringar på det området. När det väl kommer till kritan är det emellertid så det är pengarna som styr i en väldigt stor utsträckning.

3PR har en leverantörsdeklaration som de skickar ut till alla sina leverantörer och företag som de till kan tänkas inleda ett samarbete med. New Wave, en av AGO:s huvudleverantörer, är en av deras största leverantörer. 3PR har även i sin tur fått ett antal leverantörsdeklarationer från sina kunder, som de har svarat på. De har dessutom en genomarbetad nedskriven miljöpolicy som har tagits fram successivt under åren.

3PR har arbetat med miljöfrågor sedan mitten av 1990-talet. Det inleddes i och med att några av deras kunder krävde miljövänliga alternativ. Kunderna var bland annat återvinnings-företaget SITA och Svenska Bostäder. Idag märker 3PR en allt större efterfrågan efter miljö-vänliga alternativ. 3PR har i dagsläget ingen miljöcertifiering och använder sig inte heller av miljömärkningar. De anser inte att det är nödvändigt eller värt resurserna som en märkning skulle innebära. De visar istället sitt miljöengagemang på andra sätt, bland annat via sin miljöpolicy och i sitt dagliga arbete. De arbetar efter en filosofi att de ska införa ständiga förbättringar på alla områden.

3PR försöker samordna transporter så att de blir så få som möjligt. De arbetar även för att få komma in så tidigt som möjligt i processen med sina kunder. Detta möjliggör att de får tillräckligt med tid att skicka varorna med båt istället för med flyg. De väljer även i så stor utsträckning som möjligt leverantörer i Sverige eller Europa. 3PR ställer även krav på sina grossister tryckerier att leveranserna kan gå direkt från dem till kunden istället för att produkterna skickas tillbaka till 3PR för att bara skickas ut till kunden igen. På så sätt sparas en transport vilket innebär både en miljömässig vinst och kostnadsbesparing.

Analys

3PRs miljöarbete är på många sätt föredömligt. De intervjuade, Jack Voldstad och Patrik Hildingstam, var båda väldigt insatta i miljöfrågor och företagets miljöpåverkande faktorer. Det faktum att de inte bedriver någon egen design av produkter förenklar den miljövänliga verksamheten. Miljöarbetet begränsas exempelvis bara till transportdelen i de fall de köper in miljövänliga produkter. 3PR sitter emellertid på många sätt i samma båt som AGO, en

3PRs filosofi kring miljön kan liknas vid den kring hållbar utveckling vilket är efter-följansvärt. Till skillnad från AGO har 3PR arbetat med miljö en längre tid. 3PRs kunder styrde in företaget på en miljövänlig bana i tidigt skede. De har dock inte skaffat sig ett för-språng mot övriga marknaden genom en tydlig profilering som ett miljövänligt företag. AGO ligger därför fortfarande utmärkt till när det gäller att bli det profilproduktföretag med tydligast miljöprofil.

In document Utformning av miljöstrategi (Page 65-68)

Related documents