• No results found

1. Förhör med målsäganden Målsägande 1 angående händelsen för att bevisa gärningspåståendet.

2. Förhör med den tilltalade Fredrik Strandberg som vidgår att han tagit de aktuella 68 bilderna men uppger att det skett efter önskemål från Målsägande 1.

Övrig bevisning

Se punkten 1-3 i övrig bevisning under i åtalspunkten 1.

Fredrik Strandberg har tagit på Målsägande 1:s underliv samt fört in ett finger i hennes underliv, vilket är en gärning som med hänsyn till kränkningen allvar är jämförlig med samlag. Vid samma tillfälle har Fredrik Strandberg rakat underlivet på målsäganden samt smort in henne med mjukgörande efter rakningen.

Det hände någon gång mellan den 15 augusti 2015 och den 15 juni 2016 på Skaragatan 2, Kvänum, Vara kommun.

Fredrik Strandberg begick gärningen med uppsåt.

Lagrum: 6 kap 4 § 1 st brottsbalken i sin lydelse före 1 juli 2018

Målsägande

Sekretess Målsägande 1 Åklagaren för ej talan

Företräds av advokat Helena Svärd.

Muntlig bevisning

1. Förhör med målsäganden Målsägande 1 angående händelsen för att bevisa gärningspåståendet.

2. Förhör med den tilltalade Fredrik Strandberg som som vidgår att han rakat underlivet samt smort in Målsägande 1 med mjukgörande efter rakningen men i övrigt förnekar gärningspåståendet och bestrider ansvar för brott.

3. Förhör med vittnet Ida Persson angående vad Målsägande 1 har berättat för henne om gärningen för att bevisa gärningspåståendet.

Övrig bevisning

1. Protokoll över datamedieundersökning (fup. s. 178-192) angående anträffandet av bilder från före samt efter rakning av en yngre persons underliv till styrkande av gärningspåståendet.

2. Fotografier som visar före- och efterbilder av en rakning av en yngre persons underliv (tas med av åklagaren till HUF ) för att bevisa gärningspåståendet.

* *kränkningens

* *den 10 juni 2016

Fredrik Strandberg har begått följande brottsliga gärningar mot Målsägande 1 som han är närstående till. Det hände mellan den 9 februari 2015 och den 9 februari 2020 på bland annat Ringvägen 20, Kvänum, Vara kommun.

A) Utdelat slag i ansiktet och mot huvudet på Målsägande 1, knuffat in henne i väggen, tryckt upp henne mot väggen samt tagit struptag på henne. Det har hänt vid ett flertal tillfällen under i åtalet angiven tidsperiod. Handlandet har orsakat målsäganden smärta och blånader.(Misshandel samt ofredande) B) Tryckt upp Målsäganden 1 mot väggen och skrikit på henne, utdelat totalt 20-30 slag med öppen hand mot hennes ansikte eller huvud, utdelat ett slag med knuten hand mot hennes ansikte, kastat ner henne i en säng samt knuffat in henne i en garderob vilket orsakat att hon slagit ryggen i

garderobshandtaget. Målsäganden 1 har orsakats blodvite, svullnader, blånader samt smärta till följd av angiven våldsutövning. Det hände vid ett tillfälle under perioden 170101-170615 på Ringvägen 20 i

Kvänum.(Misshandel)

C) Skrikit till Målsäganden 1 att hon är en fittunge, att hon är äcklig, att hon inte förtjänar att leva, att han äger henne och att han borde vrida nacken av henne, eller liknande med samma innebörd. Uttalandena har varit ägnade att hos Målsägande 1 framkalla allvarlig rädsla för egen säkerhet till person, alternativt kunde förväntas kränka Målsäganden 1:s frid på ett kännbart sätt.

Det har hänt vid ett flertal tillfällen under i åtalet angiven tidsperiod.(olaga hot alternativt ofredande)

D) I telefonsamtal med Målsäganden 1 uttalat: "Målsäganden du ligger jävligt illa till din jävla idiot", "Jag ska fan slå ihjäl dig själv din jävla äckelunge" samt "Ett jävla skit till så kommer jag slå ihjäl dig, fattar du ditt jävla äckel". Uttalandena har varit ägnade att hos Målsägande 1 framkalla allvarlig rädsla för egen säkerhet till person, alternativt kunde förväntas kränka Målsäganden 1:s frid på ett kännbart sätt. Det hände vid ett tillfälle under 2019 på okänd plats i Sverige.(Olaga hot alternativt ofredande) E) Främjat att Målsäganden 1 utförde sexuell posering genom att förmå henne att posera för fotografering på ett sätt så att hennes bara överkropp syntes. Det hände vid ett tillfälle den 8 augusti 2017 på Ringvägen 20 i Kvänum.(utnyttjande av barn för sexuell posering)

F) Främjat att Målsäganden 1 utförde sexuell posering genom att förmå henne att posera för fotografering iklädd endast en genomskinlig svart body så att hennes nakna kropp såsom bröst och underliv syntes. Det hände vid ett tillfälle under perioden 161001-170226 på Ringvägen 20 i

Kvänum.(Utnyttjande av barn för sexuell posering)

* *14

* *...endast en s.k.

rånarluva och en genomskinlig svart...

Kvänum.(Utnyttjande av barn för sexuell posering) H) Se punkten 15.

I) Se punkten 19.

Fredrik Strandberg begick gärningarna med uppsåt.

Varje gärning var led i en upprepad kränkning av Målsäganden 1

integritet. Gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada Målsäganden 1 självkänsla.

Lagrum: 4 kap 4 a § 1 st brottsbalken

Målsägande

Sekretess Målsägande 1 Åklagaren för ej talan

Företräds av advokat Helena Svärd.

Muntlig bevisning

1. Förhör med målsäganden Målsägande 1 angående händelserna för att bevisa gärningspåståendet.

2. Förhör med den tilltalade Fredrik Strandberg som vidgår att han tagit kort på målsägande 1 i enlighet med p E och F, att han skrikit vissa saker till målsäganden då han varit frustrerad, att han puttat ner henne i sängen såvitt gäller p B samt att han uttalat den som anges i p D.

3. Förhör med vittnet Ida Persson angående att hon hört Fredrik Strandberg uttala kukhuvud, mongo och fittunge och liknande till Målsägande 1, att hon sett blåmärken på Målsäganden 1 samt vad Målsäganden 1 berättat för henne om vad Fredrik Strandberg utsatt henne för för att bevisa gärningspåståendet.

4. Förhör med vittnet målsägande 4 angående att hon sett att Målsägande 1 haft blåmärken på kroppen för att bevisa gärningspåståendet.

5. Förhör med vittnet Izabell Arvidsson Axell angående att hon sett blåmärken på Målsäganden 1, vad hon berättat om våldsutövning från Fredrik Strandbergs sida för att bevisa gärningspåståendet.

* *7

Övrig bevisning

1. Ljudfil (tas med av åklagaren till HUF) till styrkande av p D.

2. Protokoll över datamedieundersökning (Fup. s. 178-202) till styrkande av p E-G.

3. Fotografier samt filmsekvens (tas med av åklagaren till HUF) för att bevisa p E-G.

4. Dagboksanteckning från Målsägande 1 (Fup. s. 14) till styrkande av gärningspåståendet.

Related documents