• No results found

DHCP Dynamic Host Configuration Protocol. Detta protokoll konfigurerar TCP/IP-inställningarna i alla datorer i nätverket.

DNS-serveradress DNS står för Domain Name System, som ger värddatorer på Internet möjlighet att ha ett domännamn (som t.ex. belkin.com) och en eller flera IP-adresser (som t.ex. 192.34.45.8). En DNS-server har en databas med värddatorer och deras respektive domännamn och IP-adresser, så att när ett domännamn anropas (som när du skriver “belkin.com” i din webbläsare), skickas användare till rätt IP-adress. Den DNS-serveradress som används av datorn i ditt hemnätverk är adressen till den DNS-server som din Internetleverantör har angivit.

DSL-modem DSL-modem står för Digital Subscriber Line DSL står för Digital Subscriber Line. Ett DSL-modem använder din befintliga telefonlinje för att överföra data med hög hastighet.

Ethernet-nätverk En standard för datornätverk. Ethernet-nätverk är anslutna med speciella kablar och switchar, och överför data med ca 100Mbps.

IP-adress IP står för Internet Protocol. En IP-adress består av en serie med fyra tal, separerade med punkter, som identifierar en unik värddator på Internet. Exempel: 192.34.45.8.

ISP Internetleverantör (Internet Service Provider). En

Internetleverantör är ett företag som erbjuder anslutning till Internet för privatpersoner, företag och organisationer.

Internetleverantörens

gateway-adress Internetleverantörens gateway-adress är IP-adressen på den Internet-router som finns på leverantörens kontor. Adressen är bara nödvändig när du använder ett kabel- eller DSL-modem.

Lokalt nätverk Local Area Network (LAN) är ett lokalt nätverk. Ett lokalt nätverk är en grupp datorer och enheter som är sammankopplade inom ett relativt litet nätverk (som ett hus eller ett kontor). Ditt hemnätverk beskrivs som ett lokalt nätverk (LAN).

MAC-adress MAC står för Media Access Control. En MAC-adress är en maskinvaruadress på en enhet som är ansluten till nätverket. En

Ordlista med termer för nätverk med kablar

NAT Network Address Translation (Nätverksadressöversättning).

Denna funktion tillåter alla datorer i hemnätverket att använda en IP-adress. Med hjälp NAT-möjligheterna i Belkin 4-Port Cable/DSL Gateway Router, kan du ansluta till Internet från alla dator i hemnätverket utan att behöva köpa mer än en IP-adress från din Internetleverantör.

PPPoE Point-to-Point Protocol over Ethernet (Punkt-till-Punkt-protokoll över Ethernet-nätverk). Point-to-Point Protocol är en metod för säkra dataöverföringar som skapats för uppringda anslutningar;

PPPoE är för nätverksanslutningar.

SPI Stateful Packet Inspection. SPI är en typ av Internetsäkerhet på företagsnivå som erbjuds av Belkin 4-Port Cable/DSL Gateway Router. Med hjälp av SPI, fungerar gateway-enheten som en

“brandvägg” som skyddar ditt nätverk från oönskade intrång.

Subnätmask En subnätmask, som kan vara en del av TCP/IP-informationen som du fått av din Internetleverantör, är en uppsättning siffror organiserade som en adress. Den används för att skapa IP-adresser som bara används inom ett speciellt nätverk (i motsats till giltiga IP-adresser som känns igen av Internet och som måste vara utdelade av InterNIC).

TCP/IP Transmission Control Protocol/Internet Protocol. Det är standardprotokollet för dataöverföring över Internet.

WAN Wide Area Network. Ett nätverk som ansluter datorer som är placerade över ett större geografiskt område (t.ex. olika byggnader, städer, länder). Internet är et sådant nätverk.

Information

FCC-deklaration

CE-deklaration om överensstämmelse

Vi, Belkin Components, deklarerar under ensamansvar att F5D6020 och F5D6000, som denna deklaration gäller, överensstämmer med emissionsstandarden EN55022 och med immunitetstandarden EN55024, LVP EN61000-3-2, och EN61000-3-3.

Belkin Components begränsade livstidsgaranti

Belkin Components garanterar att denna produkt är utan material- och tillverkingsfel under dess livstid. Om en defekt upptäcks, kommer Belkin att, efter eget val, reparera eller ersätta produkten utan kostnad under förutsättning att den, under garantiperioden, återsänds med förbetalda transportkostnader till den auktoriserade Belkin-återförsäljare där produkten inhandlades. Inköpsbevis bör kunna uppvisas.

Denna garanti gäller inte för produkter som har skadats genom olyckshändelse, felaktigt användande eller felaktig hantering; om produkten har ändrats utan skriftlig medgivande från Belkin; eller om Belkins serienummer har tagits bort eller suddats ut.

GARANTIN OCH KOMPENSATION SOM ANGES HÄR ERSÄTTER ALLA ANDRA GARANTIER, MUNTLIGA ELLER SKRIVNA, UTTRYCKTA ELLER IMPLICERADE. BELKIN FRISKRIVER SIG SPECIELLT FRÅN ALLA INDIREKTA GARANTIER, INKLUSIVE OCH UTAN BEGRÄNSNING, GARANTIER FÖR ANVÄNDBARHET OCH FÖR LÄMPLIGHET TILL ETT SPECIELLT ÄNDAMÅL.

Ingen Belkin-återförsäljare, agent eller anställd är behörig att modifiera, utöka eller göra tillägg till denna garanti.

BELKIN ÄR INTE ANSVARIG FÖR SÄRSKILDA, TILLFÄLLIGA ELLER INDIREKTA SKADOR SOM KAN UPPSTÅ OM GARANTIBESTÄMMELSERNA BRYTS, ELLER UNDER NÅGON RÄTTSLIG ORDNING FÖR SKADOR, INKLUSIVE MEN INTE BEGRÄNSADE TILL, SOM FÖRLORAD FÖRTJÄNST, DRIFTAVBROTT, GOODWILL ELLER BEHOV AV OMPROGRAMMERING AV PROGRAM ELLER REPRODUKTION AV DATA SOM LAGRATS I ELLER ANVÄNTS MED BELKINS PRODUKTER.

DEKLARATION OM ÖVERENSSTÄMMELSE MED FCC-REGLER FÖR ELEKTROMAGNETISK KOMPATIBILITET

Vi, Belkin Components, 501 West Walnut Street, Compton CA 90220, USA, deklarerar med ensamansvar att produkten:

F5D6020 F5D6000 som denna deklaration gäller:

Följer FCC-reglerma, del 15. För drift gäller följande två villkor: (1) denna produkt kan inte orsaka skadlig interferens och (2) denna produkt måste klara mottagen interferens, inklusive interferens som kan orsaka oönskade effekter.

Belkin Components 501 West Walnut Street Compton • CA • 90220 • USA

Tlf.: 310.898.1100 Fax: 310.898.1111 Belkin Components, Ltd.

Unit 13 • Gatlfodge Close • Round Spinney Northampton • NN3 8RX • Storbritannien

Tlf: +44 (0) 1604678300 Fax: +44 (0) 1604678330 Belkin Components B.V.

Starparc Building • Boeing Avenue 333 1119 PH Schiphol-Rijk • Holland

Tlf: +31 (0) 20 654 7300 Fax: +31 (0) 20 654 7349 Belkin Components, Ltd.

7 Bowen Cresent • West Gosford NSW 2250 • Australien

Tlf: +61 2 4372 8600 Fax: +61 (2) 43254277

22CL011-sv

belkin.com

Related documents