• No results found

PLANENS GENOMFÖRANDE Organisatoriska åtgärder

Tidplan

Planarbetet bedrivs med målsättningen att detaljplanen ska bli antagen av kommunfullmäktige under första halvåret 2021. Under förutsättning att planen inte blir överklagad vinner den laga kraft tre veckor därefter.

Efter att detaljplanen har vunnit laga kraft så behöver flera byggnader rivas och markföroreningar san-eras. Först därefter kan byggnader uppföras och gator, torg och park byggas ut.

Genomförandetid

Planens genomförandetid är 10 år från det datum planen vinner laga kraft. Motivet för genomförande-tiden är de skilda användningsbestämmelserna vilket gör att befintlig markägoförhållanden kan komma att ändras.

Ansvarsfördelning

Kommunen ansvarar för utbyggnad inom allmän plats. Exploatören ansvarar för utbyggnad av kvar-tersmark.

Huvudmannaskap

Kommunen är huvudman för allmän plats inom området.

Planavtal

Kommunen och exploatörerna har tecknat ett planavtal där det framgår att exploatörerna betalar för framtagandet av detaljplanen enligt fastställd taxa.

Exploateringsavtal

Ett exploateringsavtal ska upprättas och föreligga innan planen antas av kommunen. Avtalet reglerar projektets genomförande av allmänna platser och de markregleringar som krävs för planens genomfö-rande. All allmän plats som tillskapas i detaljplanen ska bekostas av exploatören förutom allmän

plats-park. De gator som ligger i utkanten av detaljplaneområdet är till stor del redan utbyggda men kommer att anpassas till den tillkommande bebyggelsen. Även dessa åtgärder ska bekostas av exploatören. I samband med utbyggnaden av området kommer Östra Ågatan få en annan utformning än tidigare.

Närmast husen kommer gångbana vid kajen flyttas och förläggas i direkt anslutning till gatan. Exploa-tören ska bekosta byggandet och flytten av gångbanan. Detta är beroende av att parkeringsplatser till fastigheten skapas längs med Östra Ågatan – men på kvartersmark. Specifika delar i planen som har betydelse för genomförandet ska ingå i avtalet.

Fastighetsrättsliga åtgärder

Detaljplanen utgör underlag för de fastighetsrättsliga åtgärder och tillskapande av allmän platsmark som är en förutsättning för planens genomförande. Fastighetsbildning inom kvartersmark sker på ini-tiativ av fastighetsägaren.

Markägoförhållanden

Kungsängen 1:2 ägs av kommunen. Kungsängen 16:6 ägs av Vasakronan. Planen innebär att ytor ut-lagda som allmän plats övergår från Kungsängen 16:6 till Kungsängen 1:2. Detta ska ske via en över-enskommelse om fastighetsreglering som kommer att upprättas i kommande exploateringsavtal.

Gemensamhetsanläggningar

Inga befintliga gemensamhetsanläggningar finns inom planområdet och planen reserverar heller inga nytillkommande anläggningar. Markreservat för gemensamhetsanläggningar påverkar i sig inte möj-ligheten att bilda gemensamhetsanläggningar för framtida behov.

Servitut och rättigheter

Befintliga servitut inom planområdet registrerade på Kungsängen 16:6 är avtalsservitut. Akt 75/4466.1, last, för gångväg mm. samt servitut med aktnummer 76/57242.1, 03-IM1-76/57245.1, 03-IM1-77/26803.1 och 03-IM1-78/7498.1, alla till förmån för Kungsängen 16:6. Plan-läggningen motverkar inget av ovanstående servitut.

Planen medför att nya servitut kan behövas tillskapas rörande grundläggning samt dagvattenledningar på allmän plats. Vid behov av nya allmänna ledningar så kommer dessa att förläggas i allmän plats-mark.

Inlösen, ersättning

Kostnader och ersättning som rör genomförandet av detaljplanen kommer att behandlas i exploate-ringsavtalet.

Konsekvenser för fastigheter inom planområdet

Detaljplanen får följande konsekvenser på befintliga fastigheter inom planområdet.

Kungsängen 1:2:

Till den kommunägda gatu- och parkfastigheten kommer markområden på ca 4 356 kvm överföras från Kungsängen 16:6. Markområdena kommer användas som både gata och parkmark. Överföring av allmän platsmark, park leder till att befintliga byggnader på Kungsängen 16:6 måste rivas. Förlägg-ning av dagvattenledFörlägg-ningar samt grundläggFörlägg-ning kan leda till att servitut till förmån för Kungsängen 16:6 kan behöva inrättas på allmän platsmark då egenskapsgränser sker i husliv. Då förläggandet sker huvudsakligen under markytan påverkar det inte allmänhetens tillträde till de allmänna platserna.

Överenskommelse om fastighetsreglering samt tillskapande av servitut kommer att genomföras med stöd av exploateringsavtalet.

Kungsängen 16:6:

Från den kommunala fastigheten kommer markområden på ca 34 kvm överföras till Kungsängen 16:6.

Kungsängen 16:6 kommer att uppdelas i en fastighet med två skiften, där den västra delen kommer in-nehålla kvartersmark för bostäder samt den östra delen kommer inin-nehålla kvartersmark för centrum-ändamål. Ytterligare fastighetsbildningar styrs inte i detaljplanen men den möjliggör tillskapandet av nya fastigheter. Detaljplanen medför tillskapande av nya byggrätter för bostads- samt centrumändamål och medför att viss befintlig bebyggelse måste rivas för att tillskapa allmän platsmark, park. Nya ser-vitut kan behövas bildas för dagvattenhantering samt grundläggning. Överenskommelse om fastighets-reglering samt tillskapande av servitut kommer att genomföras med stöd av exploateringsavtal.

Fastighetskonsekvenskarta, Uppsala kommun.

Ekonomiska åtgärder Planekonomi

Planen bedöms vara ekonomiskt genomförbar.

Ledningar

Kostnaderna för flytt av ledningar och eventuell transformatorstation/pumpstation regleras av ett sepa-rat avtal mellan fastighetsägare och ledningsägare.

Inlösen/ersättning av mark som övergår till allmän plats

Ersättning för mark som övergår till allmän plats löses via exploateringsavtalet.

Tekniska åtgärder

Utredningar inför bygglovsprövning

Exploatören bekostar de utredningar som är nödvändiga för bygglovsprövningen.

Byggskedet

En riskanalys som omfattar besiktning av grannfastigheterna bör göras innan byggstart. Den bekostas av exploatören. Om riskanalysen påvisar risk för vibrationsstörningar ligger det i exploatörens eget intresse att vidta åtgärder mot byggrelaterade skador.

Ledningar

Följande ledningsägaren har ledningar i eller i närheten av planområdet (ledningskollen 2020-03-23):

 Akademiska Hus

 Borderlight

 IP-Only Networks AB

 Landstingsservice i Uppsala Län

 Skanova

 Stokab AB

 Telenor Sverige AB

 Vattenfall Eldistribution

 Vattenfall AB Heat Nordic

 Uppsala universitet

 Uppsala kommun, Bredband

 Uppsala kommun, Gatu- och Trafikkontoret belysning

 Uppsala kommun, Stadsbyggnadsförvaltningen markvärme

 Uppsala kommun, Stadsbyggnadsförvaltningen trafiksignaler

 Uppsala Vatten och Avfall AB

Det kan finnas ytterligare ledningar som berörs av detaljplanen. Det är exploatörens ansvar att under-söka om ytterligare ledningar finns.

Exploatören ska kontakta de berörda ledningsägarna i god tid. Utsättning av befintliga kablar ska be-gäras innan arbetena sätts igång. Befintliga anläggningar måste hållas tillgängliga för berörda led-ningsägare under byggtiden.

Related documents