• No results found

Redovisning av resultaten i olika steg

Figur 1

Denna figur visar fördelningen per månad av de 177 tweets som uppfyllt urvalskriterierna under tidsperioden 1 januari till 30 september 2020.

35

Figur 2

Figuren visar kriserna Hälsokris, Osynlig fiende och Informationskris för perioden 1 januari 2020 till 30 september 2020. Siffrorna representerar antal tweets för varje kris per månad. Hälsokris utgör den mest frekvent förekommande krisen och förekom 52 gånger totalt. Hälsokris förekom som mest frekvent från mars till maj. Osynlig fiende förekom 47 gånger totalt och som mest frekvent i mars följt av maj. Informationskris förekom 34 gånger totalt och som mest frekvent mellan mars och maj.

36

6.2.1 Grafer för Hälsokris

Figur 3

Denna figur visar ansvarsfördelningen av Hälsokris. De grå staplarna representerar frekvens av Hälsokris generellt. Den enda aktören som frekvent tilldelas ansvar för Hälsokris var Kina, 18 gånger totalt. I mars tilldelas Kina ansvar för Hälsokris första gången vilket sker i tre tweets, i maj tilldelas Kina ansvar för hälsokris två gånger, i juli och augusti tilldelas Kina ansvar i fem tweets per månad. I september tilldelas Kina ansvar i tre tweets. Den lila linjen representerar de gånger ingen aktör tilldelas ansvar, vilket var det mest förekommande resultatet för Hälsokris. Ingen aktör blev tilldelad ansvar i 28 tweets för Hälsokris totalt och var mest förekommande från januari till maj, men blev sedan mindre vanligt förekommande från juni till september.

37

Figur 4

Figuren visar huruvida Kina som frekvent tilldelats ansvar för Hälsokris motiveras som ansvarig eller inte. De gröna staplarna representerar hur ofta Trump motiverar varför Kina är ansvarig för Hälsokrisen, vilket skedde fem gånger totalt. De röda staplarna representerar då ansvaret inte motiverades, vilket skedde tolv gånger.

38

Figur 5

Figuren visar frekvens av ansvarsförskjutning för samhällskrisen Hälsokris där Demokraterna och Fake News Media är de aktörer som ansvar förskjuts på minst fyra gånger totalt. I mars förskjuts ansvar på Demokraterna tre gånger, i maj två gånger och i augusti en gång. I juli förskjuts ansvar på Fake News Media två gånger och i augusti två gånger.

Figur 6

Figuren visar de åtgärder Trump presenterar i relation till samhällskrisen Hälsokris. Den mest frekvent förekommande lösningen var Sjukvård som förekom 37 gånger totalt, följt av Donald Trump-administrationen som förekom 16 gånger totalt och Samarbete som förekom 15 gånger totalt. Flest åtgärder presenterades i maj, där Sjukvård är den vanligaste åtgärden följt av mars, där Sjukvård, Donald Trump-administrationen och Samarbete förekom lika ofta.

39

6.2.2 Grafer för Osynlig fiende-kris

Figur 7

Figuren visar frekvens av Osynlig fiende-kris, gråa staplar och vilka aktörer som tilldelats ansvar över tid. Kina tilldelas ansvar för Osynlig fiende-kris 19 gånger i kontrast till att Ingen ansvarig förekommer 25 gånger. Ansvarsfördelningen startade i februari då Kina tilldelades ansvar en gång. I mars tilldelades Inget ansvar tolv gånger och Kina tilldelades ansvar fyra gånger. I maj ökar ansvarsfördelningen till Kina, sju gånger, alltså mer än dubbelt så mycket som perioden juni till september. Samtidigt som ansvarsfördelningen till Kina ökar, minskar de gånger Trump inte tilldelar ansvar.

40

Figur 8

Figuren visar huruvida Donald Trump motiverar ansvarsfördelningen till Kina för Osynlig fiende-kris. De gröna staplarna representerar motivering av ansvarsfördelningen till Kina och den röda motsvarar de gånger ansvar endast är tilldelat. Grafen visar att Trump motiverar ansvarsfördelningen sju gånger totalt, en gång i februari, april samt juli. I maj fyra gånger. Ansvarsfördelningen motiveras inte 13 gånger totalt. I mars och maj motiveras inte ansvaret fyra gånger per månad, i juli två gånger och i september tre gånger.

41

Figur 9

Ansvarsförskjutning för Osynlig fiende-kris sker frekvent till Demokraterna och Fake News Media. Ansvarsförskjutning för denna kris har skett tolv gånger på Demokraterna och fem gånger på Fake News Media. Förskjutningen av ansvar på Demokraterna sker fyra gånger i februari, en gång i mars och två gånger i april och maj per månad. I september sker förskjutningen tre gånger på Demokraterna. Ansvarsförskjutning på Fake News Media förekommer tre gånger i mars och en enstaka gång i maj och juli.

42

Figur 10

Figuren visar frekventa åtgärder för Osynlig fiende-krisen. Donald Trump-administrationen presenteras 19 gånger som åtgärd. Denna åtgärd presenteras fyra gånger i februari, sex gånger i mars, en gång i april samt juni till juli och slutligen två gånger i maj, augusti och september. Samarbete presenteras sammanlagt 13 gånger, varav två gånger i februari, april och juli samt en gång i maj, augusti och september. Samarbete presenteras nio gånger som åtgärd i mars. Åtgärden “Closing borders” presenteras sammanlagt sju gånger varav fyra gånger i februari, två gånger i mars och en gång i maj. Åtgärden “China ban” förekommer sammanlagt sex gånger varav en gång i mars, april, juli och september samt två gånger i maj.

43

6.2.3 Grafer för Informationskris

Figur 11

Figuren visar frekvent ansvarsfördelning för Informationskrisen. De grå staplarna motsvarar identifikation av Informationskrisen totalt. Fake News Media (FNM), gröna linjen, är den mest frekventa återkommande aktören som tilldelats ansvar för Informationskrisen 28 gånger totalt, varav sju gånger i april, tolv gånger i mars och maj samt nio gånger per månad i februari och juni till september. Demokraterna, blåa linjen, tilldelas ansvar 11 gånger totalt, varav de i perioden februari till maj sammanlagt förekommer 9 gånger och en gång per månad i juni och augusti.

44

Figur 12

Denna graf visar huruvida Donald Trump motiverat ansvarsfördelningen på FNM för Informationskrisen. Majoriteten av gångerna FNM fördelas ansvaret motiveras det även. Ansvar motiveras 19 gånger. Avsaknad av motivation förekommer 9 gånger.

45

Figur 13

Denna graf visar huruvida Donald Trump motiverat ansvarsfördelningen på Demokraterna för Informationskrisen. Trump motiverar som mest för ansvarsfördelningen på Demokraterna i april och maj. Trump motiverar ansvarsfördelningen på Demokraterna sammanlagt sju gånger kontra de fyra gånger han inte motiverar tilldelningen av ansvar.

Figur 13

Figuren visar ansvarsförskjutning för Informationskris som förekommer gentemot Kina. Ansvarsförskjutningen på Kina förekom sammanlagt fem gånger, varav en gång i månaderna april, juli och augusti och ytterligare två gånger i september.

Related documents