• No results found

Remiss, Planprogram för Färgens Östra strand

Ärendebeskrivning

Enligt beslut i kommunstyrelsen 2008-12-15 har ett förslag till program för utveck-ling av Färgens Östra strand skickats ut på samråd.

Kommunstyrelsen antog år 2006 en strategi för vatten och avlopp i Alingsås kommun. Enligt strategin är en snabb utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp längs Färgens östra strand nödvändig och prioriterad. Anledningen är att området ligger inom det inre skyddsområdet för kommunens viktigaste vattentäkt.

Detaljplaner ska, enligt 5 kap 18 § Plan- och bygglagen, grundas på ett program som anger utgångspunkter för planen, om det inte anses onödigt. I de fall detaljplaner strider mot översiktsplanen krävs ett program. Färgens östra strand är i översiktsplanen utpekad som område för fritidshusbebyggelse samt område för kultur och fritid, turism. Åretruntbostäder strider mot översiktsplanen, vilket gör att ett program behövs för detaljplaneläggning av området.

Programmet föreslår att befintliga fritidshus får möjlighet till omvandling till helårsboende. Även obebyggda fastigheter inom befintliga bebyggelseområden föreslås prövas för bostäder med möjlighet för inslag av verksamheter som inte är störande för omgivningen.

Beredning

Plan- och byggkontorets förslag till yttrande:

Allmänt: Programmet behöver ges ut i en reviderad version efter att samrådsre-dogörelsen med förslag till ändringar godkänts. Programmet ska användas i flera år för flera detaljplaner och man ska inte behöva läsa två dokument parallellt.

Gränsen för planområdet i norr behöver anges i förslaget.

Syfte: Komplettering bör ske med att utbyggnad av va till fritidshusområdena är nödvändigt eftersom de ligger inom skyddsområde för kommunens viktigaste vattentäkt (det är inte bara en bakgrund till planeringen).

Väg och trafik: Utgångspunkter för planeringen är också att det finns önskemål om vandringsled runt hela Färgen. Detta talar för ett sammanhängande gång- och cykelvägnät längs stranden.

Ny bebyggelse: Beräkning behöver redovisas om underlag för förskola och skola finns i programområdet. Om så är fallet behöver lämpligt delområde för

förskola/skola anges (bl.a. med hänsyn till den trafik som alstras).

BN § 6, forts Dnr 2008-1148 210

Särskilt värdefulla naturområden: Programmet anger att användningen av badplatserna kommer att öka med den nya bebyggelsen. Det bör klart anges att det inte kommer att anordnas några nya allmänna parkeringsplatser för bilar vid de mindre badplatserna. Besökare får gå och cykla till områdena.

Trafik: Möjlig framtida kollektivtrafik under utbyggnadsetapper och vid full utbygg-nad behöver anges. Om inte en acceptabel kollektivtrafik kan anordnas bör området inte byggas ut eftersom kommunens vision 2019 om att satsa på hållbarhet inte är förenlig med att tvinga hushåll att ha två bilar. Om inte förskola kan anordnas i området är det också tveksamt om kollektivtrafiken kan få en sådan standard att den kan utnyttjas för att lämna och hämta barn på förskola i Alingsås i samband med resor till och från arbetsplatser.

Ska i en första etapp kompletteringstrafik med taxi erbjudas så som görs i andra områden som ligger längre än 1 km från närmsta busshållplats? Ska skolskjuts köra genom bostadsområdena och samtidigt fungera som kollektivtrafik och i så fall med hur många turer per dag (måndag-fredag)? Kan en tätortslinje dras ut till området när det börjar bli fullt utbyggt och i så fall med ungefär hur många turer per dag (vardag/lördag)? Bussarna som går mellan Borås och Trollhättan kan inte köra genom området.

Områden för cykelparkering behöver anges vid busshållplatser längs Borås-vägen. Parkeringarna måste ha cykelställ så att cyklar kan låsas fast och väderskydd är också önskvärt.

Trafikanalys behöver göras för korsningarna med Boråsvägen. Vid vilka trafik-mängder behöver korsningarna göras om med vänstersvängfält? Behöver hastigheten sänkas till 70 km/h för att man i framtiden med tillräcklig trafiksäker-het ska kunna köra ut på vägen? Vägen kanske borde göras om till 2+1-väg?

Teknisk försörjning: Dagvatten är svårt att ta hand om lokalt i de bergiga områ-dena men som en lösning anges att ordna utjämningsmagasin där toppflöden magasineras för att sedan avledas genom infiltration. Allt dagvatten kan inte

infiltreras utan tak- och ytvatten som leds till magasin kan behöva avledas via bräddavlopp till Färgen. Dessutom kan dräneringsvatten från husgrunder (som inte är förorenat) ledas direkt till Färgen.

Genomförandefrågor: Komplettering behöver ske med att detaljplanering av nya områden ska betalas av de privata fastighetsägarna under pågående planering.

Undersökning av om fastighetsägarna är intresserade av att betala detta behöver också göras för att i de fall de inte är intresserade överväga andra områden för nybebyggelse. Undersökningen blir också underlag för vilka områden som ska prioriteras för detaljplaneläggning.

Konsekvenser: Konsekvensbedömning behöver göras även av nollalternativet och huvudalternativet.

BN § 6, forts Dnr 2008-1148 210

Vattenkontakt: Det anges att bebyggelse föreslås inom strandskyddsområdet.

Detta behöver kompletteras med att dels är det länsstyrelsen som avgör denna fråga och att kommunen därför måste ansöka om upphävande av strandskyddet.

Dels behöver tydligare anges de särskilda skäl som kommunen anser det finns för att upphäva strandskydd mellan väg och strand. För tydlighetens skull bör också gränsen för strandskyddet anges på någon av kartorna.

Hälsa och säkerhet: Risker för översvämning behöver behandlas. Dels behöver skyddsavståndet mellan de lägst liggande bostadshusen och den hittills högsta uppmätta vattennivån i Färgen anges. Dels behöver utredning göras angående framtida beräknade högsta vattenytor med anledning av ett förändrat klimat med ökade nederbördsmängder. Om något befintligt fritidshus ligger inom område med översvämningsrisk kan det inte ges möjlighet att bli permanenthus i kommande detaljplaner.

Utredningen måste påbörjas innan detaljplanearbete påbörjas så att den säkert blir klar i tid. Kommunen behöver bekosta utredningen eftersom det är orealistiskt att enstaka privata fastighetsägare är intresserade av att stå för så stora kostna-der (och samtidigt riskera att förlora sin möjlighet till utbyggnad). Det kan också vara kommunen som blir skadeståndsansvarig om byggnader översvämmas som relativt nyligen fått bygglov enligt en gällande detaljplan.

Ekonomi: Avsnittet bör förtydligas med att det är för va-utbyggnadens ekonomis-ka situation som ca en tredjedel av den nya bebyggelsen inte är en förbättring.

Med planerad höjning av anslutningsavgiften kan ändå utbyggnaden finansieras.

Även avsnittet om kostnader för om- och nybyggnad av gator/vägar bör kom-pletteras. Det bör anges varför befintliga fastigheter får högre kostnader längs Färgens strand än i Röhult. Ungefärlig procentuell fördelning mellan befintliga

och nya fastigheter bör också anges eftersom det skulle kunna göra ägare till befintliga byggnader något mindre oroliga.

Slutligen bör det anges som mål att de tre vägföreningarna för Färgesundsvägen, Svanvik och Hulabäck på sikt blir en enda förening. Detta skulle underlätta för en framtida drift av ett sammanhängande vägnät.

2009-01-26: Arbetsutskottets beredning inför beslut i byggnadsnämnden.

Beslut

Byggnadsnämnden avger yttrande enligt ovan.

______

Exp: KS, Planavd

BN § 7

Meddelanden som läggs till handlingarna:

2004-0567 Kommunledningskontorets lagakraftbevis 2009-01-14. Antagande av Detaljplan för Alingsås, bostäder vid Bryggaregatan anses ha vunnit laga kraft den 29 december 2008.

Kommunstyrelsens beslut 2008-12-15 KS § 332 dnr 2008.340 077, Uppdrag till kommunledningskontoret tillsammans med förvaltningschefer gällande budget 2009.

Kommunstyrelsens beslut 2008-12-15 KS § 330 dnr 2008.416 303, Administrativ föreskrift – kallelse och utskick.

2007-1245 245 Länsstyrelsens beslut 2009-01-15 dnr 403-110303-2007.

Överklagande av negativt förhandsbesked för inredning av vind i bostadshus på Skepparen 17, Alingsås. Länsstyrelsen avslår överklagandet.

Länsstyrelsens beslut 2008-12-09 dnr 521-53734-2008. Strandskyddsdispens för väg på fastigheten Ingared 4:5, vid sjöarna Sävelången och Lillelången, Alingsås.

Länsstyrelsens beslut 2009-01-19 Dnr 521-81707-2008. Väg på fastigheten Gårdshult 1:16 inom strandskyddsområdet för Stora Agnsjön 1:16 i Alingsås Kommun. Länsstyrelsen avslår ansökan om dispens från

strandskyddsbestämmelserna för anläggande av väg, delsträcka 1 och 2, på fastigheten Gårdshult 1:16 i Alingsås Kommun.

Länsstyrelsens information 2008-09-01 om samverkan till vattenråden och vattenintressenter i Västra Götalands län avseende arbete med framtagande av vattenförvaltningsplan.

2007-0181 245 Länsrättens dom 2008-12-09 Mål 12-08. Lässtyrelsen har i beslut 2007-11-29 avslagit överklagande av positivt förhandsbesked för nybyggnad av två

enbostadshus på fastigheten Vässenbo 1:12. Länsrätten avslår överklagande av länsstyrelsens beslut.

2008-0990 245 Länsrättens dom 2008-12-04 Mål 2757-08 E. Länsrätten avslår överklagande av länsstyrelsens beslut om inhibition avseende beslut om bygglov på fastigheten Ingared 4:79 Alingsås Kommun.

2009-0051 721 Plan- och byggkontorets remissvar 2009-01-22 Uppföljning av policy för människor med funktionshinder.

2008-1001 200 inkommen synpunkt: Önskar tillgång till sjöar och skogar även i fortsättningen. Delges byggnadsnämnden samt översändes till kommunstyrelsen för kännedom.

2008-0933 210 Inkommen synpunkt: Ge inte tillstånd utan att först kolla om de stora träden på angränsande tomter får plats. Delges byggnadsnämnden enligt besked till synpunktsinlämnaren.

_____

BN § 8 2008-0154 201

Related documents