• No results found

Remissvar - Utvidgning av naturreservatet Älmebjär

(AU § 200) KS 2017-280

Beslut

Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Arbetsutskottets förslag

Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta

1 Tillstyrka förslag till beslut och skötselplan för utvidgning av naturreservatet Älmebjär i Falkenbergs kommun.

2 Paragrafen justeras omedelbart.

Beslutsunderlag

Förslag till beslut 2017-08-10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-06-27, § 200 Länsstyrelsens remiss 2017-05-18

Sammanfattning av ärendet

Länsstyrelsen har skickat förslag till beslut och skötselplan för en utvidgning av

naturreservatet Älmebjär i Falkenbergs kommun. Den föreslagna utvidgningen omfattar ca 7,5 ha, vilket innebär att det utökade naturreservatet Älmebjär totalt kommer att omfatta ca 69 ha. Det nuvarande reservatet bildades 2003 och ligger ca 5 km nordväst om Köinge.

Arealen som adderas till naturreservatet Älmebjär genom detta beslut är i huvudsak bevuxen med bok och utgör en viktig länk mellan naturreservaten Älmebjär och Mjällbjär som ligger några hundra meter i västlig riktning. Reservaten ingår som två av flera reservat i det större bokskogsområdet Åkulla bokskogar. Syftet med reservatet är att bevara och utveckla den biologiska mångfalden som är knuten till ädellövskogen och sumpskogen.

Livsmiljöerna för de rödlistade och regionalt intressanta arterna i reservatet skall säkerställas och förbättras.

Ekonomi

Beslutet påverkar inte kommunens ekonomi.

Övervägande

Det föreslagna området ingår i sin helhet i kommunens naturvårdsprogram (Område 53, Åkulla bokskogar, naturvärdesklass 1). Älmebjär är utpekat som ett extra värdefullt delområde. Det föreslagna området ligger inom riksintresseområde för naturvård (MB 3 kap 6 §, Åkulla bokskogar) och riksintresseområde för friluftsliv (MB 3 kap 6 §, Åkulla bokskogar). Naturvärdena I Älmebjärs naturreservat är dokumenterat mycket höga.

34 (53)

fastigheten ägs av två privatpersoner. De är principiellt positiva till bildandet av naturreservatet.

35 (53)

§ 201

Remissvar - Förslag till fiskereglering i marina skyddade områden. (AU § 201) KS 2017-313

Beslut

Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Arbetsutskottets förslag

Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta

1 Att översända nedanstående som kommunens yttrande.

2 Paragrafen justeras omedelbart.

Beslutsunderlag

Beslutsförslag 2017-06-20.

Havs- och vattenmyndighetens remiss Sammanfattning av ärendet

Havs- och vattenmyndigheten har skickat ett förslag om fiskereglering i marina skyddade områden för synpunkter. Förslaget kommer efter en hemställan om att införa fiskefria områden från Länsstyrelsen i Hallands län. De aktuella områdena är Fladen, Lilla Middelgrund, Stora Middelgrund och Röde bank, Morups bank samt Nidingen. Inom Falkenbergs kommun ligger Morups bank i sin helhet och en mycket lite del av Lilla Middelgrund. Stora Middelgrund och Röde bank ligger i svensk ekonomisk zon utanför Falkenbergs kommun.

För Morups bank föreslås att inget annat fiske än burfiske efter skaldjur och

handredskapsfiske ska vara tillåtet. Fisket som idag bedriv i området är framför allt bottentrålning efter havskräfta. För Lilla Middelgrund föreslås en helt fiskefri zon i den nordvästra delen och i övriga delen föreslås att inget annat fiske än burfiske efter skaldjur och handredskapsfiske ska vara tillåtet. Den del som berör Falkenbergs kommun ligger i den senare zonen. Bottentrålning efter fjärsing är det dominerande fisket idag men det förekommer även bottentrålning efter havskräfta och ett sill- och skarpsillsfiske. För Stora Middelgrund och Röde bank föreslås en helt fiskefri zon i den södra delen och i norra delen föreslås att inget annat fiske än burfiske efter skaldjur och handredskapsfiske ska vara tillåtet. Idag förekommer nätfiske efter sjurygg och ett visst fiske med bottentrål efter fjärsing och havskräfta. Förlaget innebär också att det ställs krav på att fiskefartyg i området ska utrustas med AIS och att systemet ska vara påslaget under hela fiskeresan.

Ekonomi

Förslaget till beslut påverkar inte kommunens ekonomi.

36 (53)

långtgående och riskerar att slå hårt mot det kustnära småskaliga yrkesfisket. Det kustnära småskaliga fisket bedrivs redan idag på ett relativt hållbart sätt och det är en nödvändighet att möjligheterna till bland annat garnfiske och skonsam bottentrålning finns kvar.

Det halländska kustnära småskaliga fisket är bevarandevärt och ett mycket bättre alternativ för vår livsmedelsförsörjning än import från länder med betydligt sämre hållbarhet i sitt fiske. Falkenbergs kommun önskar därför att Havs- och vattenmyndigheten gör en mycket bredare analys utifrån alla tre hållbarhetsaspekterna och även tar in de värden som finns i att bevara och utveckla det småskaliga kustnära fisket såväl till havs som förädling av fångst i land innan de föreslår så här långtgående åtgärder.

Att införa fiskefria områden är en förhållandevis kraftig åtgärd för att skydda naturvärden.

Åtgärden kommer utan tvekan att innebära mycket positiva effekter för den marina naturvården och de utvalda områdena har dokumenterat höga naturvärden. I materialet presenteras dock inte några slutsatser om de konsekvenser som förväntas för yrkes- och sportfisket. Utan en beskrivning av de konsekvenserna är inte beslutsunderlaget

rättvisande.

Falkenbergs kommun har få tidigare ställningstaganden om fiskefria områden i Kattegatt. I översiktsplan har kommunen ett ställningstagande att naturvårds- och friluftslivsanspråken bör förordas över andra intressen i Lilla Middelgrundsområdet.

I samband med framtagandet och beslut om bevarandeplaner för Morups bank och Stora Middelgrund yttrade Falkenbergs kommun att framtagandet av detaljerade substrat och djupkartor borde prioriteras för att få till en mer precis avgränsning än de nuvarande schablonmässigt inritade avgränsningarna. Detta för att ge skyddet legitimitet.

Motsvarande gäller för de fiskefria områdena; för att ge åtgärden legitimitet är det viktigt att de fiskefria områdena avgränsas till de områden där värdena som ska skyddas finns.

Falkenbergs kommun betonade också vikten av att sammanhängande områden (t ex Stora Middelgrund på båda sidor nationsgränsen) behandlas lika.

Yrkande

Tore Holmefalk (C) yrkar, med instämmande av Per Svensson (S), bifall till arbetsutskottets förslag.

Jan Berge (MP) yrkar att Falkenbergs kommun ska stödja Havs- och vattenmyndighetens förslag.

Propositionsordning

Ordförande ställer proposition på arbetsutskottets förslag mot Jan Berges (MP) yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

37 (53)

§ 202

Related documents