• No results found

Resor och transporter

Under 2019 uppdaterades vårt dokument som har reglerar vad som ska gälla när våra juniorer reser och tävlar. I den ingår vad som gäller för ersättningar, samåkning, säkerhet m.m. Under 2020 har vi haft en begränsad juniorveksamhet på grund av Coronan. En ny junior har vi dock fått fram som fått lite extra stöd från klubben eftersom han också ställer upp för klubben som barn och juniorledare.

Om särskilda satsningar görs på elitjuniorer, enligt ovan, eller klubben gör enskilda satsningar på juniorer eller spelare inom klubben ska detta regleras i avtal mellan den enskilde och klubben.

Vuxna som tävlar för Saxnäs Golfklubb i våra olika lag får reseersättning och startavgifter. Övriga kostnader står man själv för som aktiv senior. Vi har för avsikt att bjuda funktionärer på lunch när man gör heldagsaktiviteter för klubben. Detta kan exempelvis vara våra tävlingsledare. Vi har under 2020 säkrat upp att det blir rätt gjort skattemässigt för den enskilde och klubben.

För Saxnäs Golfklubb

Sune Carlsson

/Ordförande

OBS: Bilagor med Nyttjanderättsavtal och Lokala regler följer nedan, på kommande sidor

21

12 Bilagor

a) Nyttjanderättsavtal

Mellan Saxnäs Golfklubb, organisationsnummer 832000-5948, nedan kallad ”Klubben” och driftbolaget Färjestaden Golf AB, organisationsnummer 556720-4002, nedan kallat ”Bolaget”, har denna dag följande avtal träffats.

Klubbens och Bolagets respektive uppdrag.

Uppdragsbeskrivningen nedan ligger till grund för det avtal som slutits mellan parterna

• Bolaget har det stora ekonomiska ansvaret och driver golfanläggningen som en affärsverksamhet med ansvar för personal och externa parters avtal och har därför för ögonen att anläggningen är till för såväl medlemmar, gäster och företag och ska generera vinst för att driva utvecklingen framåt, vilket bör återspeglas i avtalet.

• Klubben, som är en ideell förening har ju å sin sida som sin målsättning att bereda sina medlemmar möjlighet till golfspel och bedriva idrottsverksamhet, främst i form av

tävlingar, junior- och elitverksamhet. Dessutom vill Klubben arbeta för en social trevnad för sina medlemmar.

• Parternas avtalsförhållande förutsätter ett gott samarbete. Parterna förbinder sig därför att hålla varandra väl underrättade och att kontinuerligt samråda om allt som rör

parternas gemensamma intressen, även då samråd inte är särskilt föreskrivet i detta avtal.

Parterna skall därvid eftersträva sådana problemlösningar som bäst gynnar golfsporten och anläggningens utveckling samt Klubbens medlemmar.

§ 1 Nyttjanderätt till anläggningar för golfspel

l) Bolaget upplåter med nyttjanderätt till Klubben följande anläggningar, belägna inom fastigheten Saxnäs 1:7 i Mörbylånga kommun:

a) Golfbana med 18 hål, korthålsbana med 5 hål, tre putting-greener, driving-range och övningsområde enligt bifogad beskrivning och karta, Bilaga 1.

b) Klubbhus med klubbrum och utbildningslokal/klubbexpedition, två omklädningsrum med duschar och toaletter. Klubbrummet, och samtliga inventarier, disponeras av Klubben enligt Bilaga 2.

c) Parkeringsplats för cirka 100 bilar.

22

2) Klubben och dess medlemmar har full tillgång till golfshop, restaurang och de toaletter för golfspelare som finns på banan som drivs och bekostas av Bolaget.

3) Bolaget ska följa SGF:s utfärdade bestämmelser avseende upplåtelse av banan för förbunds- och distriktstävlingar

§ 2 Avtalstid

l) Detta avtal gäller från 1/9 2016 och tillsvidare efter att båda parter undertecknat avtalet.

2) Antalet kan sägas upp eller omförhandlas inför varje nytt verksamhetsår, tidigast inför 2018, om någon av parterna så önskar. Då gäller en uppsägningstid av tre månader

§ 3 Spelrätter, spelrättsregister och spelrättighet m.m.

Bolaget förbinder sig att föra register över medlemmar med spelrätt (rätt att spela på golfbanan) som Bolaget medgett/upplåtit. Bolaget medger Klubben rätt att ta del av spelrättsregistret. Bolaget och Klubben har ett gemensamt intresse av att både behålla sina medlemmar och att rekrytera nya.

Bolaget förbinder sig att medge person rätt att spela på banan om han eller hon uppfyller något av följande kriterier:

• Personen är medlem i Klubben och antecknad i spelrättsregistret, innehar ägd eller lånad spelrätt, är greenfee-medlem eller innehar annan medlemsform.

• Personen har fått sin spelrätt genom upplåtelse av bolaget

• Personen är gästspelare.

§ 4 Avgifter

För sina rättigheter enligt detta avtal skall klubben erlägga en årlig avgift till Bolaget. Denna avgift är 78 % av inkomna medlemsavgifter. De resterande 22 % förfogar klubben över. Denna del av

medlemsavgiften används av klubben bl.a. till att fullfölja skyldigheten att betala stadgade avgifter beslutade vid Sveriges Golfförbunds förbundsmöte respektive Smålands golfdistrikts årsmöte.

Medlemmar som innehar ägd eller lånad spelrätt, är greenfee-medlem eller innehar annan

medlemsform, skall för spel på Saxnäs golfbana erlägga särskild årsavgift till Bolaget eller bolag som Bolaget anvisar.

Bolaget åtar sig att utan kostnad samordna Klubbens avgiftsuttag hos medlemmarna.

Årsavgiften faktureras genom klubbens administrationssystem och förs över till Bolagets konto av Bolaget.

§ 5 Bolagets åtaganden för drift, skötsel och underhåll

1) Bolaget förbinder sig i förhållande till Klubben att vid varje tidpunkt uppfylla de krav som gäller för Klubbens medlemskap i Svenska golfförbundet.

23

2) Bolaget bekostar och ombesörjer den dagliga administrationen av såväl Bolagets som merparten av Klubbens administration, samt skötsel och bemanning av reception och kansli. Klubben ansvarar själva för sitt Bokslut och att upprätta tydliga dokument och informera Bolaget om vad som gäller i alla de ärenden som rör klubbens

administration. Bolaget sköter årsfaktureringen av medlemsfakturorna. Klubben och Bolaget hjälps åt med lärgruppsrapporteringen till SISU och uppföljning av ev.

uteblivna medlemsavgifter. Klubben och Bolaget har full tillgång till, och rätt att disponera, GIT (Golfens IT-system).

3) Bolaget och Klubben ska ha delat ansvar och samråda för att se till att det alltid finns utbildad och godkänd Golfinstruktör (PRO).

4) Bolaget bekostar under golfsäsong byggnadernas uppvärmning, vattenförsörjning (kallt/varmt), el- och mediaförsörjning, va-avgift, avfallshantering, övriga

driftkostnader samt fastighetsskatt och liknande pålagor.

5) Bolaget skall vid varje tidpunkt hålla anläggningarna erforderligt försäkrade.

6) Bolaget ombesörjer och bekostar tryckning av greenfeebiljetter, scorekort m.m.

åt Klubbens medlemmar. Bolaget har rätt att upplåta plats för reklam på greenfeebiljetter, scorekort och medlemsbrickor.

7) Bolaget äger hemsidesdomänen saxnasgolf.se. Bolaget bekostar, uppdaterar och underhåller hemsidan. Bolaget medger Klubben rätt att för sin verksamhet påverka innehållet i och nyttja hemsidan.

8) Aktiv PRO på Saxnäs Golfbana ansvarar för utfärdande av Övningskort, Grönt kort samt Officiella handicapkort.

9) Bolaget ska vara involverade och engagerade i Klubbens arbete med ”Säker och trygg förening” så länge som det arbetet pågår.

§ 6 Klubbens åtaganden

8) Klubbens förbinder sig i förhållande till Bolaget att vid varje tidpunkt uppfylla kraven för medlemskap i Svenska golfförbundet.

9) Klubben förbinder sig att driva idrottslig verksamhet i enlighet med Svenska golfförbundets, Smålands golfförbunds och Riksidrottsförbundets stadgar, tävlingsregler, tävlingsbestämmelser, amatörbestämmelser och drogpolicy.

10) Klubben ska följa bestämmelser och beslut fattade av Svenska Golfförbundet och Riksidrottsförbundet. Genom medlemskapet äger klubben rätt att utnyttja regel och handikappsystemet samt att utfärda handicapkort.

11) Klubben svarar för kostnader som följer av medlemskapet i Svenska golfförbundet och tillhörigheten i Smålands golfförbund.

12) Klubben ombesörjer och bekostar styrelsens och kommittéers arbete i enlighet med av klubben upprättade mål och visioner, verksamhetsplan, policys m.m.

13) Klubben förbinder sig att verka för att Klubbens medlemmar visar stor omsorg om spelområden, byggnader och andra åt Klubben upplåtna anläggningar.

14) Klubben skall försäkra sin egen verksamhet.

24

§ 7 Anläggningarnas öppethållande

1) Bolaget förbinder sig att hålla golfbanan öppen under hela den del av året som det går att bedriva golfspel på banan.

2) Bolaget har rätt att helt eller delvis stänga golfbanan om det påkallas av företagsgolf, svampangrepp på banan, snö, frost eller otjänlig väderlek i övrigt.

3) Bolaget skall i god tid meddela Klubb och gästspelare innan golfbanan stängs av för planerade anläggnings- eller underhållsarbete. Hemsidan används så att så många som möjligt kan ta del av informationen

§ 8 Bolagets egen golfverksamhet och företagsgolf

Försäljning av företagsgolf, och efter vilka principer som banan hyrs ut, handhas helt och hållet av Bolaget. Med företagsgolf avses upplåtelse av golfbanan åt juridisk person som medför att golfbanan måste stängas för annat spel. Klubben är inte delaktiga i planeringen och har därför inte heller något ansvar för denna del av Bolagets verksamhet.

Följande principer gäller för Bolaget rätt att stänga av banan:

• Följs inte kraven för medlemskap i SGF och klubbens drogpolicy ska banan vara helt avstängd hela dagen för medlemmar och greenfeegäster som inte är inbjudna till

företagsgolfen. Under alla årets övriga dagar, då vädret så tillåter, är banan tillgänglig för spel.

• Vid Bolagets ev. egna tävlingar/greenfeespel, som följer Svenska golfförbundets policys och klubbens drogpolicy, så kan vanliga golfare och företagsgolfare samsas på golfbanan.

§ 9 Gästspel, greenfee

Punkterna under denna § ska föregås av samråd i enlighet med den inledande uppdragsbeskrivningen i avtalet:

1) Storlek och utformning av avgift (greenfee) för gästers spel på golfbanan fastställs av Bolaget. Avgifterna för gästspel tillfaller Bolaget.

2) Greenfeeavgift tillfaller Bolaget medan startavgiften i klubbtävlingar tillfaller klubben.

3) Bolaget bestämmer storlek och utformning av greenfee, säsongspriser och tävlingsgreenfee samt startavgifter i tävlingsvecka. Startavgifter i klubbtävlingar bestämmer klubben.

4) Parterna skall verka för att undvika trängsel på banan och anpassa formerna för gästspel och greenfee för att förbättra tillgängligheten.

5) Parterna skall inför varje golfsäsong överenskomma om och dokumentera bokningssystem för medlemmar och gäster.

6) Bolaget ombesörjer och bekostar tryckning av spel- och greenfeebiljetter med Saxnäs Golf-loggan.

7) Namnet SAXNÄS GOLFKLUBB är klubbens egendom och får endast användas av klubben. Om banägare, PRO etc. vill använda klubbnamnet i något sammanhang så ska det alltid föregås av samråd mellan parterna.

25

§ 10 Klubbens verksamhet

Klubben ombesörjer erforderliga kommittéers verksamhet samt utbildning inom kommittéernas ram.

§ 11 Reklam inom golfanläggningen m.m.

Bolaget har rätt att upplåta utrymme för reklam på och vid de anläggningar som nämns i

§ 1 och att uppbära intäkterna från reklamen/sponsorsverksamheten. Klubben har rätt att vid egna arrangemang och tävlingar, i samråd med Bolaget, låta sponsorerna göra reklam för sin verksamhet och att uppbära intäkterna. Parterna är eniga om att ev. gamla avtal kring sponsring som finns slutar att gälla vid datum för undertecknandet av detta avtal

§ 12 Överlåtelseförbud

Klubben får inte utan Bolagets medgivande överlåta nyttjanderätten enligt detta avtal.

§ 13 Tvist

Tvister rörande tolkningen eller tillämpningen rörande detta avtal skall avgöras av allmän domstol.

b) Lokala regler för Saxnäs golfklubb 2020

LOKALA REGLER OCH TÄVLINGSVILLKOR 2020 FÖR SAXNÄS GOLFKLUBB

Golf spelas enligt gällande Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1-3 samt följande Lokala regler och Tävlingsvillkor:

LOKALA REGLER OCH TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER

Tillfälliga lokala regler finns anslagna på anslagstavlan vid 1:a tee och på hemsidan (www.saxnasgolf.se).

Därutöver gäller följande lokala regler för allt spel på klubben såvida inget annat anges i samband med en enskild tävling. För den fullständiga svenska texten till en lokal regel där hänvisning är till Modell för lokal regel, se Spel och tävlingsinfobanken på SGF:s hemsida under Lokala regler.

PLIKT FÖR BROTT MOT LOKAL REGEL (om inget annat sägs i den lokala regeln):

Allmän plikt (förlust av hål i matchspel eller två slags plikt i slagspel).

26

1. Out of bounds (Regel 18.2)

1. De vitmålade stolparna i häststängslet öster om hål 12 definierar gränsen för out of bounds

Om en spelares boll ligger på banan och inom två klubblängder från det elektriska gränsstaketet på hål 12 får spelaren, utan plikt, ta lättnad enligt Regel 16.1 och då som referenspunkt använda punkten som är två klubblängder från staketet och är på samma avstånd från hålet

2. Pliktområden (Regel 17)

1. Alla omarkerade diken är röda pliktområden. Gränsen går där marken bryter av ner mothindret.

3. Speciella eller tvingande lättnadsförfaranden

a) Bollen träffar kraftledning

1. Om det är känt eller så gott som säkert att en spelares boll träffade en kraftledning under spelet av hål 9 räknas inte slaget. Spelaren måste spela en boll utan plikt från där det föregående slaget slogs (se regel 14.6 för vad som ska göras).

4. Onormala banförhållanden (Regel 16) och organiska delar av banan

a) Mark under arbete

1. Alla områden som identifieras av blå pinnar eller på annat sätt angetts som mark under arbete.

2. Områden definierat av blå pinnar med grön topp är en spelförbudszon som ska behandlas som mark under arbete. Lättnad utan plikt för störande inverkan av spelförbudszonen måste tas enligt regel 16.1f.

3. Vit spraylinje runt om ett område definierar gränsen för mark under arbete.

4. Områden i bunkrar där sand har förts bort av rinnande vatten vilket gett upphov till djupa fåror genom sanden är mark under arbete.

5. Stora eller hårda myrstackar på banan är, enligt spelarens val, lösa naturföremål som får tas bort enligt regel 15.1 eller mark under arbete från vilket lättnad utan plikt är tillåten enligt regel 16.1.

6. Jordfasta stenar och berg i dagen på en finklippt del av spelfältet.

b) Oflyttbara tillverkade föremål

1. Områden vars gräns definieras av vita spraylinjer som ansluter till områden definierade som oflyttbara tillverkade föremål har samma status som det tillverkade föremålet.

2. Orange plattor och avståndsplattor vita (200m), gula (150m) och röda (100m) som visar avståndet tillgreenens mittpunkt är oflyttbara hindrande föremål.

27

c) Organiska delar av banan

1. Alla stengärdsgårdar är en organisk del av banan. Lösa stenar får inte tas bort ur murarna.

Beslutade av Saxnäs GK:s styrelse 2020-02-10 Notering:

Nya lokala regler för 2021 antas under våren 2021 och kunde därför inte vara med i detta Säker och Trygg-dokument när det antogs i november 2020

Related documents