• No results found

S 15 Bettrehabiliterande behandling av frätskador på tänderna som

In document Anvisning för Allmänna råd (Page 45-51)

anorexia nervosa, bulimia nervosa eller

gastrooesofageal reflux sjukdom på patienter som genom aktuellt läkarintyg betraktas som medicinskt rehabiliterade.

Nationell avgränsning utifrån aktuell lagstiftning och SoS meddelandeblad maj 2016.

Behandling av frätsskador på tänderna som orsakats av anorexia nervosa, buli-mia nervosa eller gastrooesofageal reflux sjukdom, på patienter som är medi-cinskt rehabiliterade, ska ske inom ramen för tandvårdsstöd. Läkarintyg ska visa patienten är medicinsk rehabiliterad.

Kommentar

Syftet med behandlingen är att denna grupp med patienter inte ska ha svårighet-er att äta och att de inte ska ha ett estetiskt störande utseende eftsvårighet-er sjukdomen.

Skadorna måste med säkerhet kunna härledas till genomgången sjukdom.

Behandling ersätts endast vid en (1) behandlingsperiod med en samlad rehabili-tering av erosionsskadorna.

Regional detaljerad tolkning (RN, VLL, RJH och RVN)

Förutsättningar för att bettrehabiliterande behandling ersätts enligt HSA är föl-jande:

 Aktuellt läkarintyg bekräftar att personen haft någon av diagnoserna i rubriken ovan, och är medicinsk rehabiliterad

 För rehabilitering med fast protetik används samma bedömning/krav på dokumentation som för det statliga tandvårdsstödet för diagnosen om-fattande erosionsskador – diagnos 4073 och kronregel D3 (se TLV´s beskrivning)

5.17.1 Följande betalas enligt HSA

 Utrednings- och röntgenåtgärder för den planerade bettrehabiliterande behandlingen

 Ersättning för förlorad emalj görs med Compositefyllning eller med krona. Brokonstruktioner ersätts inte, om det inte finns tydlig doku-mentation att tänder förlorats som en direkt följd av erosionsskadorna.

 Rotbehandlingar på gravt erosionsskadade tänder kan bli aktuella och kan då ersättas via stödet.

 Bettrehabiliterande tandvård i etapper, med mellanrum på ett eller flera år är inte tillåtet. En samlad terapiplan för hela bettet ska presenteras vid förhandsbedömningen och som en(1) behandlingsperiod.

5.17.2 Patienten betalar följande enligt det statliga tandvårdsstödets regler:

 Basundersökning och röntgen

 Utökning av befintlig brokonstruktion

 Revision av rotfyllning.

 Parodontal behandling

 Om patienten får recidiv och därefter åter blir medicinskt rehabilitera godkänns inte någon ny bettrehabilitering.

5.17.3 Garantiåtagande:

Regionen åtar sig inga garantier för ändring, lagning eller utbyte a tidigare ut-förd bettrehabiliterande vård på kategori S15.

5.17.4 Förhandsbedömning

All behandling skall i förväg bedömas av regionen.

5.17.5 Följande uppgifter skall finnas vid förhandsbedömningen:

Aktuellt läkarintyg som visar att patienten är medicinskt rehabiliterad

 Fullständig behandlingsplan för hela bettrehabiliteringen

 Specificerat kostnadsförslag med åtgärdskoder, antal, och pris enligt Folktandvårdens taxa

 Dokumentation av aktuella erosionsskador i form av röntgen och foto

 Studiemodeller om dessa är relevanta för förhandsbedömningen

 Ev. journalutdrag som är relevant för behandlingen

Tandvård till personer med stora behov av tandvård på grund av långvarig

sjukdom eller funktionsnedsättning – F-tandvård

Gäller från och med 2013-01-01 6.1 Allmänt

Från den 1 januari 2013 utökas regionens särskilda tandvårdsstöd enligt tand-vårdslagen (1985:125) och tandvårdsförordningen (1998:1 338). De som kan få del av stödet är personer som har stora svårigheter att sköta sin munhygien eller genomgå tandvårdsbehandling på grund av vissa sjukdomar eller funktionsned-sättningar. Syftet med stödet är att det inte ska uppstå nämnvärda ekonomiska hinder för dessa personer att erhålla den tandvård som de har behov av. De ska därför få sin tandvård till samma avgift som gäller inom den öppna hälso- och sjukvården. Det är regionen som ska se till att tandvård kan erbjudas dessa per-soner. Kontroll av om en person har rätt till sådan tandvård görs av regionens bedömningstandläkare, efter att patientens läkare skickat in läkarintyg utformat av Socialstyrelsen (SoS).

Följande sjukdomar och funktionsnedsättningar omfattas enligt 3 a § tandvårds-förordningen (1998:1 338)

1. Svår psykisk funktionsnedsättning 2. Parkinsons sjukdom

3. Multipel skleros 4. Cerebral pares 5. Reumatoid artrit

6. Systemisk lupus erythematosus 7. Sklerodermi

8. Amyotrofisk lateralskleros 9. Orofacial funktionsnedsättning

10. Symtom som kvarstår sex månader efter det att personen har fått hjär-ninfarkt eller hjärnblödning (stroke) eller

11. Sällsynt diagnos, med eller utan oro-faciala symtom Läkarintyg skickas till det region där personen är folkbokförd Läkarintyget sänds till:

Region Norrbotten

Patientkontoret Boden, tandvårdsstöd Box 511

96128 Boden

Aktuell diagnos ska styrkas med läkarintyg utfärdat på särskild blankett. Be-dömning av funktionstillstånd ska också dokumenteras på blanketten. För ALS patienter behöver endast diagnosen styrkas.

Bedömning av funktionstillstånd

En person med något av de uppräknade tillstånden ska anses ha stora behov av tandvård när hans eller hennes funktionstillstånd bedöms leda till stora svårig-heter att sköta sin munhygien eller att genomgå tandvårdsbehandling. Bedöm-ning av funktionstillstånd görs av läkare enligt den svenska versionen av ICF.

Bedömningen gäller om en person utifrån ett helt oinskränkt funktionstillstånd har en svår till fullständig nedsättning, avvikelse eller begränsning som leder till stora svårigheter att sköta sin munhygien eller genomgå tandvårdsbehandling.

Person med amyotrofisk lateralskleros, ALS ska anses ha stora behov av tand-vård oavsett funktionstillstånd. Med sällsynt diagnos avses i detta sammanhang när diagnosen finns hos högst 100 personer per miljon invånare och leder till omfattande funktionsnedsättning.

6.2 Tandvårdskort

Med läkarintyget som underlag utfärdar regionen ett tandvårdskort till berätti-gad person. Tandvårdskortet ska personen ta med sig vid kontakter med tand-vården för att styrka rätten till viss tandvård enligt hälso- och sjukvårdsavgift.

På kortet framgår kortnummer, personuppgifter, giltighetstid och vilken av ka-tegorierna F1-F11 som är aktuell.

6.3 Tandvård som omfattas av stödet

Den tandvård som omfattas av stödet är främst sådan tandvård som syftar till att hålla munnen infektionsfri. Detta är tandvård i form av undersökningar, riskbe-dömningar, hälsofrämjande åtgärder, sjukdomsförebyggande åtgärder, sjuk-domsbehandlande åtgärder, kirurgiska åtgärder, rotbehandlingar,

bettfysiolo-giska åtgärder, reparativa åtgärder, samt konventionell avtagbar protetik.

Tandvård med fastsittande protetik omfattas inte, inte heller avtagbar protetik på implantat. Person som tillhör personkretsen och där fast protetik planeras eller önskas kan använda sig av det statliga tandvårdsstödet. På samma sätt kan man göra med andra tandvårdsåtgärder som inte ersätts av regionens tandvårdsstöd och när åtgärden är ersättningsberättigad inom ramen för det statliga tandvårds-stödet. Vid val av annan terapi än den som detta stöd ersätter kan inte s.k. ”mel-lanskillnadsbetalning” tillämpas. Olika tandvårdsstöd kan inte användas för en och samma åtgärd.

6.4 Avgränsningar mot andra stödformer

Vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar som kan ligga till grund för att en patient får tandvård till hälso- och sjukvårdsavgift är sådana att de också kan uppfattas som att de ger rätt till särskilt tandvårdsbidrag t.ex. personer med Parkinsons sjukdom eller svåra psykiska funktionshinder där läkemedelsan-vändning orsakar muntorrhet. Trots detta är ingen patient berättigad till de båda stöden för samma tandvårdsåtgärd och på samma datum.

En person som har rätt till tandvård enligt kategori F1-F11 kan så småningom uppfylla kriterierna för rätt till uppsökande munhälsobedömning och nödvändig tandvård. Personen lämnar då sin F-kategori och förs över på tillämpbar N-kategori.

Person som tillhör F-kategori kan samtidigt uppfylla kriterierna för rätt till tandvård som led i en kortare sjukdomsbehandling, d.v.s. någon av S-kategorierna.

6.5 Förhandsbedömning

Eftersom regionen har kostnadsansvaret för stödet bör huvudregeln vara att behandlingen förhandsprövas innan den inleds. Behandling ska förhandsbedö-mas:

 när bastandvård beräknas uppgå till mer än 40 000 kr under en 12-månaders period

 vid all avtagbar protetik, förutom rebasering, enklare lagning/justering och temporära proteser, dvs. åtgärderna 811, 822, 823, 831, 832, 833, 834, 835, 836

 vid tidsdebitering

 vid all tandreglering

 när fler än sex profylaxbehandlingar i 200-serien per år planeras

 vid behandling av parodontal sjukdom eller periimplantit, särskilt tidskrävande, åtgärd 343, vid mer än fyra tillfällen/år.

 när åtgärd debiteras regionens tandvårdsstöd som saknar referenspris i det statliga tandvårdsstödet

6.6 Följande uppgifter ska finnas med vid förhandsbedömningen:

 Uppgifter om att behandlingen prövas inom tandvård till personer med stora behov av tandvård på grund av långvarig sjukdom eller funktions-nedsättning (F1-F11). Notering av intygsnummer, kategori och giltig-hetstid som i original har uppvisats för vårdgivaren.

 Behandlingsplan, inkl. tandhygienistbehandling, motivering och pro-gnosbedömning

 Specificerat kostnadsförslag med åtgärdskoder enligt TLV:s åtgärdsbe-teckning för respektive tand, ingrepp, samt antal, pris per åtgärd och sammanräknad behandlingskostnad.

 Aktuella röntgenbilder.

 Övrig information som kan vara viktig vid bedömning av behandlings-förslaget som foto, modeller, journalutdrag mm

6.7 Ersättning för tandvård

Vårdgivaren får ersättning för vårdåtgärder med ett belopp som motsvarar folk-tandvårdens tandvårdstaxa för allmäntandvård respektive specialisttandvård.

Avdrag görs med den patientavgift som patienten betalat.

6.8 Överklagan

Det finns inte någon möjlighet att överklaga regionens beslut om tandvård till avgifter enligt hälso- och sjukvårdslagen

6.9 Utomlänspatienter

Patienter som är folkbokförda utanför Region Norrbotten har rätt till F-tandvård på samma villkor som patienter folkbokförda i Region Norrbotten. En förut-sättning är att de har ett giltigt intyg från sin hemregion. För denna tandvård ska vårdgivaren skicka räkning till patientens hemregion. Även ansökan om för-handsbedömning ska skickas till hemregionen. Hemregionen accepterar Region Norrbottens regler, blanketter, kort/intyg, förhandsbedömning, patientavgift och räkning. För adresser se råd och anvisningar för respektive regions tandvårds-stöd.

6.10 Övrigt

Dessa riktlinjer och anvisningar har tagits fram i samverkan med Region Norr-botten, Västerbottens, Jämtland/Härjedalen och Västernorrland

Oralkirurgiska åtgärder (SFS 1998:1 338 - nedan kallat Tandvårdsförordningen)

Endast sådana oralkirurgiska insatser som kräver sjukhusresurser omfattas av hälso- och sjukvårdens avgiftsregler, HSA. Behandlingen bör kräva ett samar-bete mellan oralkirurg eller annan tandläkare vid klinik på sjukhus, och olika medicinska specialister, och att det finns tillgång till sådana specialister, och tillgång till ett sjukhus tekniska resurser. Åtgärderna omfattar delmoment såsom undersökning, diagnostik, terapiplanering, genomförande av behandlingen samt uppföljning inom paragrafens sex punkter (se SFS 1998:1 338) nämligen:

1. behandlingar av käkfrakturer 2. käkledskirurgi

3. rekonstruktiv och ortognat kirurgi

4. utredningar och behandlingar av oralmedicinska tillstånd 5. utredningar och behandlingar av smärttillstånd

6. övriga oralkirurgiska behandlingar som kräver ett sjukhus tekniska och medicinska resurser

Även övriga oralkirurgiska behandlingar än de som anges i de sex punkterna bör omfattas av hälso- och sjukvårdens avgiftsregler om det krävs tillgång till tekniska och medicinska resurser/specialiteter på grund av fallets svårighetsgrad och/eller patientens allmäntillstånd.

Patienter som enbart remitterats till oral kirurgi, eller annan klinik vid ett sjuk-hus för t.ex. röntgenundersökning, biopsi, operativt avlägsnande av tand, cysta etc. som utförs utan samarbete med sjukhuset medicinska eller tekniska resur-ser, eller olika laboratorieprov omfattas inte av hälso- och sjukvårdens avgifts-system.

I tandvårdsförordningen saknas krav på vilken kompetens som krävs för att utföra de oralkirurgiska behandlingarna

In document Anvisning för Allmänna råd (Page 45-51)

Related documents