• No results found

När flickorna svarade på enkätfrågan 1 – Vad betyder ordet feminism för dig? Svarade majoriteten av flickorna vid enkättillfälle 1 att de hade en åsikt om vad ordet feminism betydde (7st). Även om åsikterna kändes vaga. Ett fåtal av flickorna hade sämre kunskap om vad feminism betydde (3st). Vid enkättillfälle 2 hade majoriteten av flickorna en åsikt om vad ordet feminism betydde (10st). Ett fåtal av flickorna ansåg att ordet feminism inte hade någon betydelse i deras liv (2st). Vi kan efter enkät 2 se att en ökning av begreppet feminism och dess innebörd har skett hos flickorna.

När flickorna svarade på enkätfrågan 16 – Har ni flickor samma möjligheter som pojkarna i

livet? Svarade hälften av flickorna vid enkättillfälle 1 att de hade samma möjligheter som

pojkarna i livet (5st). Den andra hälften ansåg att de inte hade samma möjligheter som pojkarna i livet (5st). Vid enkättillfälle 2 svarade majoriteten av flickorna att flickor inte hade samma möjligheter som pojkarna i livet (7st). Några flickor ansåg att de hade samma möjligheter som pojkarna i livet (5st). Vi kan inte efter enkät 2 se någon större förändring av flickornas syn på sina möjligheter som kvinna.

När flickorna svarade på enkätfrågan 5 – Har du någon gång känt dig hindrad pga. ditt kön,

på olika sätt? Vid enkättillfälle 1 ansåg majoriteten av flickorna att de inte hade känt sig

hindrade någon gång på grund av sitt kön (8st). Ett fåtal av flickorna ansåg att de hade känt sig hindrade någon gång på grund av sitt kön (4st). Vid enkättillfälle 2 svarade majoriteten av flickorna att de inte hade känt sig hindrad på grund av sitt kön någon gång (10st). Ett fåtal av flickorna ansåg att de hade känt sig hindrade på grund av sitt kön någon gång (2st). Vi kan efter enkät 2 se en ökning där flickorna anser att de aldrig känt sig hindrade pga. av sitt kön. När flickorna svarade på enkätfrågan 7 – Vad tycker du är svårt med att vara flicka? Vid enkättillfälle 1 ansåg majoriteten av flickorna att det fanns ett flertal svårigheter med att vara flicka (6st). De resterande flickorna ansåg att det inte fanns någonting svårt med att vara

flicka (4st). Vid enkättillfälle 2 svarade vissa av flickorna att det fanns svårigheter med att vara flicka (6st). De övriga av flickorna ansåg att det inte fanns speciella svårigheter med att vara flicka (5st). Vi kan efter enkät 2 se att ingen förändring skett hos flickorna när det gäller att se vad som är svårt med att vara flicka.

När flickorna svarade på enkätfråga 15 – Finns det speciella orättvisor som drabbar er

flickor? Vid enkättillfälle 1 ansåg hälften av flickorna att det fanns speciella orättvisor som

drabbar flickor (6st). Andra hälften ansåg att det inte fanns några speciella orättvisor som drabbar flickor (6st). Vid enkättillfälle 2 ansåg majoriteten av flickorna att det fanns speciella orättvisor som drabbar flickor (9st). Ett fåtal av flickorna ansåg att det inte fanns några speciella orättvisor som drabbar flickor (3st). Vi kan efter enkät 2 se att flickkorna har ökat sin medvetenhet om de speciella orättvisor som drabbar flickor.

När flickorna svarade på enkätfråga 25 – Tycker du att flickor och pojkar behandlas likadant i

skolan? Vid enkättillfälle 1 ansåg majoriteten av flickorna att flickor och pojkar inte

behandlas likadant i skolan, de ansåg att lärarna är hårdare mot pojkarna (8st). Några av flickorna ansåg att flickor och pojkar behandlas likadant i skolan (5st). Vid enkättillfälle 2 ansåg majoriteten av flickorna att flickor och pojkar inte behandlas likadant i skolan, men de ansåg att pojkarna har det svårare i skolsituationen (8st). De övriga flickorna ansåg att flickor och pojkar behandlas likadant i skolan (4st). Vi kan efter enkät 2 inte se någon förändring hos flickorna när det handlar om hur flickor och pojkar behandlas i skolan.

När flickorna svarade på enkätfråga 2 – Vad betyder ordet jämställdhet för dig? Vid enkättillfälle 1 hade alla flickor en åsikt om vad ordet jämställdhet betydde (13st). Vi enkättillfälle 2 hade alla flickor en åsikt om vad jämställdhet betydde (12st). Vi kan efter enkät 2 inte se någon förändring.

När flickorna svarade på enkätfråga 4 – Vet du vad kvinnorörelsen kämpar för? Vid enkättillfälle 1 uttryckte några av flickorna sina åsikter om vad kvinnorörelsen kämpade för (7st). De resterande flickorna visste inte vad kvinnorörelsen kämpade för (5st). Vid enkättillfälle 2 hade majoriteten av flickorna en åsikt om vad kvinnorörelsen kämpade för (10st). En flicka visste inte vad kvinnorörelsen kämpade för (1st). Vi kan efter enkät 2 se att flickorna har ökat sina kunskaper om kvinnorörelsen och vad de kämpar för.

När flickorna svarade på enkätfråga 3 – Vad betyder ordet självkänsla för dig? Vid enkättillfälle 1 hade majoriteten av flickorna en åsikt om vad ordet självkänsla innebar (7st). Ett få tal av flickorna visste inte vad ordet självkänsla innebar (3st). Vid enkättillfälle 2 hade alla flickor en åsikt om vad ordet självkänsla betydde (12st). Vi kan efter enkät 2 se att flickorna har ökat sin förståelse inför begreppet självkänsla.

När flickorna svarade på enkätfråga 14 – Vad är du stolt över i din personlighet? Vi enkättillfälle 1 kunde majoritet av flickorna uttrycka vad de var stolta över i sin personlighet (9st). En flicka hade svårt att uttrycka vad hon var stolt över i sin personlighet (1st). Vid enkättillfälle 2 hade majoriteten av flickorna lätt att uttrycka vad de var stolta över i sina personligheter (11st). En flicka hade svårt att uttrycka vad hon var stolt över i sin personlighet (1st). Vi kan efter enkät 2 se att flickorna hade lätt att uttrycka vad de var stolta över i sina personligheter, men någon större förändring har ej skett.

Related documents