• No results found

Sanningskriterier

In document FRÅN FRUSTRATION TILL PRESTATION (Page 85-95)

Detta avsnitt redogör för studiens reliabilitet och validitet. Sanningskriterierna används för att stärka studiens trovärdighet och därmed ökad förståelse för vår studie.

9.1 Reliabilitet

Forskningsresultatets reliabilitet måste enligt Glaser och Strauss (1967, s. 242) bedömas utifrån hela sättet som data samlats in på till hur analysarbetet genomförts. De menar att allt, urval, datainsamling, datasammanfattning såväl som hur teoriutvecklingen genomförts blir viktig i bedömningen om hur tillförlitligt resultatet är (Glaser och Strauss, 1967, s. 243). I en kvalitativ forskningsansats ska därför reliabiliteten enligt Bryman (2012, s. 390) analyseras i fyra olika delkriterier, trovärdighet, överförbarhet, pålitlighet och tillförlitlighet. Det första, trovärdigheten, visar hur väl verkligheten skildras i det insamlade resultatet (Bryman, 2012, s. 354). Under intervjuerna spelade vi in samtalet för att sedan kunna utföra transkriberingar av materialet. Detta för att vi skulle försäkra oss om att inget som sagts glöms bort samt minska feltolkningar av konversationen. För att ytterligare öka vår trovärdighet deltog vi båda under intervjuerna för att kunna diskutera i efterhand om hur samtalet kändes. Vi har därefter tolkat respondenternas svar, inställningar och erfarenheter för att ge läsaren ett trovärdigt resultat. Huruvida resultatet är helt trovärdigt går inte för en utomstående att kontrollera då innehållet består av människors egna erfarenheter utifrån deras världsbild. En möjlighet att öka trovärdigheten hade därför varit genom att låta respondenterna kontrollera empirisammanställningen efter intervjun för att kunna bekräfta trovärdigheten (Bryman, 2012, s. 354). Detta har dock inte utförts i vårt arbete på grund av tidsbrist. Vidare har vi i tidigare kapitel utförligt beskrivit studiens praktiska tillvägagångssätt vilket vi anser ger läsaren möjlighet att själv bilda sig en uppfattning om arbetets trovärdighet.

Vårt val av kriterier på vilka av de som reagerade på våra inlägg om respondenter som skulle få bli de faktiska respondenterna kan också ha påverkat trovärdigheten. Detta då vi uppfattade en skillnad på de respondenter som nyligen avslutat sin anställning gentemot de som lämnat arbetsplatsen för en längre tid sedan. Trovärdigheten i vårt arbete kan ha påverkats då verkligheten, eller individens bild av situationen som varit, av oss uppfattades som mer påträngande och nära hos de som nyligen sagt upp sig. De som nyligen slutat tyckte vi blev mer uppe i varv under intervjuns gång och de visade tydligare att de var upprörda samt att det varit ett jobbigt val för dem personligen. De som hade en längre tidsperiod mellan själva uppsägningen och intervjutillfället ansåg vi överlag var lugnare och mer tillfreds med situationen. Vi tror att detta kan bero på att de hunnit rationalisera sina och organisationens agerande och att missnöjeskänslorna kan ha svalnat med tiden. Vi valde inte att prioritera de som nyligen sagt upp sig eftersom vi redan kommit överens om tre andra kriterier som vi ansåg viktigare att prioritera. Dessa var att respondenterna hade en tillsvidareanställning, vilket gjorde att säkerheten med anställningen var hög, att de varit anställda under en kort tid eftersom detta påverkar organisationer mer ekonomiskt negativt och de vi kunde göra intervju med i person för att få en så givande intervju som möjligt. Då vi fortfarande står fast vid våra prioriteringar i valet av respondenter, eftersom vi anser att de bidrog i en hög grad till att intervjuerna hjälpte oss att besvara vår frågeställning, anser vi att vårt arbete är trovärdigt.

76

Det andra av de fyra delkriterierna är överförbarhet, som visar på ifall resultatet av studien går att använda inom det angivna området och möjligen även inom andra områden samt under andra tidsramar (Bryman, 2012, s. 355). Då vi använt oss av individer från olika yrken och branscher anser vi att våra slutsatser kan vara överförbara till andra arbetande inom Generation Y oberoende av yrkeskategori. Vi anser dock att tidpunkten för intervjuerna, när Generation Y fortfarande kan anses som unga på arbetsmarknaden, är relevant för studiens överförbarhet då vi förmodar att deras värderingar kommer att modifieras allt eftersom de mognar och får mer stabilitet i livet. Studien kan dock ha större överförbarhet för nästkommande generation då Twenge (2009, s. 400) menade att skillnaderna mellan generationer mestadels är linjära, alltså att förändringar sker gradvis och inte plötsligt. Vad som dock sänker vår överförbarhet är att vår urvalsstorlek och insikten att individer är väldigt olika i sitt beslut om att lämna. I vår studie så hade vi inte två individer som uttryckte exakt samma argumentation till varför de valt att lämna företaget, även om den överliggande anledningen i vissa fall överensstämde. Trots detta anser vi att arbetet vi presenterat är överförbart till andra i Generation Y med reservation för att människor och situationer är olika.

Det tredje kriteriet är pålitlighet och detta innebär att samtliga kapitel i studien har redogjorts för på ett tydligt-, omfattande- och granskande sätt (Bryman, 2012, s. 390). Vi har under arbetets gång haft ett kritiskt synsätt där vetenskapliga artiklar, teorier och övriga källor har utvärderats under processen. Val av forskningsstrategier och även de teoretiska angreppssätten har redogjort på ett så transparent sätt vi kunnat för att ge läsaren ett sätt att själv kunna värdera arbetets pålitlighet. Vi redogjorde till exempel för hur generationsforskningens obestämdhet angående år samt överrepresentation från ett fåtal länder gjorde att teoristycket riskerade att bli missledande för vår målgrupp. Vi antar dock att om det generellt i Sverige ansetts att generationsforskning från USA var ogiltig och missledande så hade detta diskuterats i högre grad än vad vi har uppmärksammat. Under studiens gång har även pålitligheten utvärderats av externa individer genom oppositioner, samt av tilldelad handledare som läst arbetet i skrivprocessen och återkopplat med värdefull feedback som utvecklat vårt arbete. Med föregående argumentation anser vi att vårt arbete är pålitligt.

Enligt Bryman (2012, s. 392) är det fjärde och sista delkriteriet studiens tillförlitlighet. Detta handlar om att säkerhetsställa att studien har utförts utan att egna och medvetna personliga värderingar har skapat egna inriktningar och för att på så sätt påverka slutsatsen av studien. Med vår forskningsdesign är vi medvetna om att förförståelsen vi besitter sen innan kan komma att påverka vilka tolkningar vi gör, och vi har därför haft ambitionen under arbetet att försöka åsidosätta vår egen verklighet. Vi anser dock att det är viktigt att nämna faktumet att våra värderingar kan ha spelat in på de resultat vi presenterat eftersom det är väldigt svårt för författaren att inte göra en tolkning på det som presenteras. För att försöka motverka våra subjektiva tolkningar har vi eftersträvat att använda fackligt granskade teorier där empirin samlats och tolkats på ett tillförlitligt sätt. Även om vi efter bästa förmåga försökt åsidosätta vår förförståelse och inställning till ämnet är vi medvetna om att det kan ha påverkat oss i våra antaganden och slutsatser. Vi ser dock att detta även kan stärka vårt arbete då vi är en del av Generation Y och därmed kan ha större förståelse för målgruppen. Det kan även ha gjort att intervjuerna blivit mer givande då vi anser att respondenterna blir lugna och ger mer tillit till en person i samma åldersgrupp som tänker mer likt dem själva än om de blivit utvärderade av någon från tidigare generationer.

77

9.2 Validitet

Inom denna del ska studiens äkthet kontrolleras för att se om studien bidrar till en god tro. Validitet avser om undersökningen faktiskt undersöker det den är ämnad att undersöka (Alvehus, 2013, s. 122). Inom validitet finns det både inre och yttre validitet. Den yttre validiteten förklarar inom den kvalitativa forskningen i vilken utsträckning resultatet är överförbart i andra situationer, hur generaliserbara dessa resultat är (Bryman, 2011, s. 51). Den inre validiteten står för huruvida forskningsresultat i studien speglar verkligheten på ett korrekt och trovärdigt sätt, ifall det som ska undersökas faktiskt undersöktes som de skulle (Bryman, 2011, s. 50). Inom den kvalitativa forskningen stärks den inre validiteten genom att redogöra för olika perspektiv som de olika individerna befinner sig i (Bryman & Bell, 2015, s. 400). Genom att vi har presenterat vår förförståelse och de olika ställningstaganden vi gjort genom uppsatsen anser vi att vi uppfyllt detta. I vårt fall, när vi behandlat vad som framkallat en uppsägning hos en relativt ung och nyanställd individ, ser vi dock att det skulle vara svårt att få samma resultat om studien gjorts om. Respondenterna kan mycket väl behandla samma teman men vi anser att det är mindre troligt att individerna har exakt samma inställning till olika faktorer på arbetsplatsen och att dessa då skulle påverkat dem på samma sätt eftersom kontexten påverkas i hög grad av individen och dess situation.

I kvalitativa studier leder detta till att resultatet är ogiltigt eller har låg validitet om resultatet inte kan redovisas i siffror (Kvale, 1995, s. 22). Därför menar Kvale (1995, s. 26) att det inom kvalitativa samhällsstudier behövs ytterligare ramar för att förstå vad validitet står för och att man därför kan se validitet som ett hantverk, som kommunikation och som handling. Han menar att en studie skall ha hantverksvaliditet, att arbetet genomsyras av metodiskt ifrågasättande som genom datainsamling och analys leder till slutsatser (Kvale, 1995, s. 27–28), kommunikativ validitet, att kunskapsanspråket har bärighet i diskussioner med såväl individer som har eller inte har tidigare kunskap inom ämnet (Kvale, 1995, s. 30) och till sist pragmatisk validitet, att problemet faktiskt är ett samhälleligt problem och att kunskapen därför gör sig relevant i praktiken. Vi anser att vårt arbete har följt alla dessa riktlinjer vilket gör att vi har validitet i vårt arbete.

Empirin i detta arbete utgörs av vår egen insamlade primärdata som är ett resultat av intervjuer utförda av oss tillsammans med våra respondenter. Vi eftersträvade att ha videointervjuer för att kunna ta del av kroppsspråk. En av respondenterna ville inte ha videointervju för att hon kände sig obekväm med att filma sig och då accepterade vi det. Vi har transkriberat för att inte missa någon information och få respondentens svar på både video samt på papper. För att ge en rättvis bild av verkligheten så har alla åsikter och svar från respondenterna tagits upp på det sättet som de framförts av dem och inte redigerats av oss.

78

Referenslista

Alvehus, J. (2013). Skriva uppsats med kvalitativ metod: En handbok. 1: a upplagan. Malmö: Liber AB.

Andersson, J. (2010). Unga byter jobb – äldre stannar kvar. SCB. Tidskrift Välfärd, nummer 3.

https://www.scb.se/statistik/_publikationer/LE0001_2010K03_TI_00_A05TI1003.pdf.

[Hämtad 2019-04-04].

Andersson, M. & Hedlund, T. (2015, 3 december). Unga vuxna börjar arbeta senare

idag än för 30 år sedan. SCB.

https://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Unga-vuxna-borjar-arbeta-senare-idag-an-for-30-ar-sedan/. [Hämtad 2019-02-14].

Bansal, P., Smith, W.K. & Vaara, E. (2018). New Ways of Seeing through Qualitative Research. Academy of Management Journal, 61 (4). 1189-1196.

Bass, B. & Riggio, R. (2006). Transformational leadership. 2: a upplagan. New York. Basset-Jones, N. & Lloyd, G.C. (2005). Does Herzberg's motivation theory have staying power? The Journal of Management Development, 24 (10), 929-943.

Bennett, J., Pitt, M. & Price S. (2012). Understanding the impact of generational issues in the workplace. Facilities, 30 (7), 278-288.

Branham, L. (2004). The 7 Hidden Reasons Employees Leave: How to Recognize the Subtle Signs and Act Before It´s Too Late. 10: e upplagan. United States of America: AMACOM.

Brinkmann, S. & Kvale, S. (2015). InterViews: Learning the Craft of Qualitative Research Interviewing. 3:e upplagan. USA: SAGE Publications.

Bryman, A. (2011). Samhällsvetenskapliga metoder. 2: a upplagan. Malmö: Liber. Bryman, A. (2012) Samhällsvetenskapliga metoder. 2: a upplagan. Malmö: Liber AB. Bryman, A. & Bell, E. (2015). Business research methods. 4: e uppl. Oxford: Oxford University Press, USA.

Burke, R.J. & Ng, E. (2006). The changing nature of work and organizations:

Implications for human resource management. Human Resource Management Review, 16 (2), s. 86-94.

Burris, E.R., Detert, J.R., & Chiaburu, D.S. (2008). Quitting before leaving: The mediating effects of psychological attachment and detachment on voice. Journal of Applied Psychology, 93 (4), 912-922.

79 Business Dictionary (u.å.). Generation Y.

[Företagsekonomisksökmotor] http://www.businessdictionary.com/definition/Generatio

n-Y.html. [Hämtad 2019-02-14].

Byerly, B. (2012). Measuring the impact of employee loss. Performance Improvement, 51 (5), 40-47.

Campbell, A., Whitehead, J. & Finkelstein, S. (2009-02). Why good leaders make bad decisions. Harvard Business Review.

https://hbr.org/2009/02/why-good-leaders-make-bad-decisions. [Hämtad 2019-02-13].

Charmaz, K. (2000). Grounded Theory: Objectivist and Constructivist Methods. Handbook of Qualitative Research. 2: a upplagan. Thousand Oaks, CA: Sage. CHESS Connect (2017). 5 Key benefits of hiring young people.

https://www.chessconnect.org.au/5-benefits-hiring-young-people/. [Hämtad

2019-03-20].

Cogin, J. (2012). Are generational differences in work values fact or fiction? Multi-country evidence and implications. International Journal of Human Resource Management, 23 (11), 2268-2294.

Conway, N., & Briner R.B. (2005). Understanding Psychological Contracts at Work: A Critical Evaluation of Theory and Research. 1: a upplagan. New York: Oxford

University Press Inc.

Deci, E.L. & Ryan, R.M. (1985). Intrinsic Motivation and Self-Determination in Human Behavior. 1: a upplagan. New York: Plenum Press

Deloitte, (2018). 2018 Deloitte Millennial Survey. [Enkätsammanställning].

https://www2.deloitte.com/se/sv/pages/about-deloitte/articles/millennialsurvey-2018.html. [Hämtad 2019-02-08].

Dimock, M. (2019). Defining generations: Where Millennials end and Generation Z begins. Pew Research. [Forskningsinstitut].

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2019/01/17/where-millennials-end-and-generation-z-begins/. [Hämtad

2019-01-30].

EBSCOhost (u.å.). Choose Databases. [Akademisk sökmotor].

http://web.b.ebscohost.com.proxy.ub.umu.se/ehost/search/selectdb?vid=0&sid=4137b6

40-d8b9-4afa-92d2-9d2c3072c1c1%40sessionmgr102. [Hämtad 2019-02-20]

Eliasson, A. (2006). Kvantitativ metod från början. Lund: Studentlitteratur. 4:e upplagan.

Espinoza, C. & Ukleja, M. (2006). Managing the Millennials: Discover the Core Competencies for Managing Today's Workforce. 2: a upplagan. Hoboken: Wiley & Sons Inc.

80

Eyerman, R. & Turner, B.S. (1998). Outline of a Theory of Generations. European Journal of Social Theory, 1 (1), 91-106.

George, J.M. & Jones, G.R. (2012). Understanding and Managing Organizational Behavior. 6: a upplagan. Harlow: Pearson Education Limited.

Glaser, B.G. & Strauss, A.L. (1967). The discovery of grounded theory. Chicago, IL: Aldine Publishing Company

Griffin, R.W. (1983). Objective and social sources of information in task redesign: A field experiment. Administrative Science Quarterly, 28, 184-200.

Griffin, R.W., Bateman, T.S., Wayne, S.J. & Head, T.C. (1987). Objective and Social Factors as Determinants of Task Perceptions and Responses: An Integrated Perspective and Empirical Investigation. The Academy of Management Journal, 30 (3), 501-523.

Goler, L., Gale, J., Harrington. B. & Grant, A. (2018, 11 januari). Why People Really Quit Their Jobs. Harvard Business Review.

https://hbr.org/2018/01/why-people-really-quit-their-jobs.[Hämtad 2019-02-17].

Gursoy, D., Geng-Qing, C. & Karadag, E. (2013). Generational differences in work values and attitudes among frontline and service contact employees. International Journal of Hospitality Management, 32 (13), 40–48.

Hackman, J. R., & Oldham, G. R. (1975). Development of the Job Diagnostic Survey. Journal of Applied Psychology, 60, 159–170.

Hackman, J. R., & Oldham, G. R. (1976). Motivation through the design of work: Test of a theory. Organizational Behavior and Human Performance, 16, 250–279.

Hackman, J. R. & Oldham, G. R. (1980). Work redesign. Reading, Mass.: Addison-Wesley.

Hershatter, A. & Epstein, M. (2010). Millennials and the World of Work: An

Organization and Management Perspective. Journal of Business Psychology, 25, 211– 223.

Herzberg, F., Mausner, B. & Snyderman, B.B. (1993). The motivation to work. New Brunswick, NJ: Transaction.

Hinkin, T.R., & Tracey, J.B. (2000). The Cost of Turnover: Putting a Price on the Learning Curve. The Cornell Hotel and Restaurant Administration Quarterly, 41 (3), 14-21.

Hulin, C. L., Roznowski, M. & Hachiya, D. (1985). Alternative opportunities and withdrawal decisions: Empirical and theoretical discrepancies and an integration. Psychological Bulletin, 97, 233–250.

Johansson Lindfors, M.B. (1993). Att utveckla kunskap: Om metodologiska och andra vägval vid samhällsvetenskaplig kunskapsbildning. Lund: Studentlitteratur.

81

Johnson M.K. (2001). Job Values in the Young Adult Transition: Change and Stability with Age. Social Psychology Quarterly, 64 (4), 297-317.

Jorgensen, B. (2003). Baby Boomers, Generation X and Generation Y? Policy implications for defense forces in the modern era. Foresight, 5 (4), 41-49.

Kahneman, D., & Tversky, A. (1979). Prospect Theory: An Analysis of Decision Under Risk. Econometrica, 47, 1225–1244.

Karakas, F., Lee, M. D. & MacDermid, S.M. (2004). A qualitative investigation into the meaning of family well-being from the perspective of part-time professionals. Equal Opportunities International, 23 (1), 57–77.

Kluckhohn, C. (1951). Values and value orientations in the theory of action. Toward a general theory of action. 388–433. New York: Harper.

Kotter, J.P. (1973). The Psychological Contract: Managing the Joining-Up Process. California Management Review, 15 (3), 91-99.

Kultalahti, S. & Viitala, R.L. (2014). Sufficient challenges and a weekend ahead - Generation Y describing motivation at work. Journal of Organizational Change Management, 27 (4), 569-582.

Kvale, S. (1995). The Social Construction of Validity. Qualitative Inquiry, 1 (1), 19–40. Kvale, S. (2007). The Sage qualitative research kit: Doing interviews. Thousand Oaks, CA: Sage Publications Ltd.

Kyle, C. (2009). Millennials know what they want. Saskatoon Star Phoenix.

http://www.canada.com/Business/Millennials?know?what?they?want/1494997/story.ht ml. [Hämtad 2019-05-09].

Lee, T.W. & Mitchell, T.R. (1994). An Alternative Approach: The Unfolding Model of Voluntary Employee Turnover. The Academy of Management Review, 19 (1), 51-89. Leth, G., & Thurén, T. (2000). Källkritik för internet. [Rapport 177]. Stockholm: Styrelsen för psykologiskt försvar.

https://www.msb.se/Upload/Produkter_tjanster/Publikationer/SPF/kallkritik_internet.pd f.[Hämtad 2019-02-27].

Loughlin, C., & Barling, J. (2001). Young workers’ work values, attitudes, and behaviors. Journal of Occupational and Organizational Psychology, 74, 543–558.

Lyons, S T. & Kuron, L. (2013). Generational differences in the workplace: A review of the evidence and directions for future research. Journal of organisational behaviour, 35 (1), 139-157.

82

Lyons, S T., Schweitzer, L., S.W. & Ng, E. (2015). How have careers changed? An investigation of changing career patterns across four generations. Journal of Managerial Psychology, 30 (1), 8-21.

Mannheim, K. (1970). The Problem of Generations. [Psychoanalysis Review].

https://www.pep-web.org/document.php?id=psar.057.0378a.

Marini, M.M., Pi-Ling Fan P-L., Finley, E. & Beutel, A.M. (1996). Gender and Job Values. Sociology of Education, 69 (1), 49–65.

May, T. (2013). Samhällsvetenskaplig forskning. 2: a upplagan. Lund: Studentlitteratur. McCrindle, M. (2006). New generations at work: attracting, recruiting, retraining and training Generation Y. New South Wales: McCrindle Research.

Mobley, W. H. (1977). Intermediate linkages in the relationship between job

satisfaction and employee turnover. Journal of Applied Psychology, 62 (2), 237-240.

Morgeson, F. P. & Humphrey, S. E. (2006). The Work Design Questionnaire (WDQ): Developing and validating a comprehensive measure for assessing job design and the nature of work. Journal of Applied Psychology, 91, 1321–1339.

Myers, K.K. & Sadaghiani, K. (2010). Millennials in the Workplace: A Communication Perspective on Millennials’ Organizational Relationships and Performance. Journal of Business and Psychology, 25 (2), 225–238.

Ng, E.S.W., Schweitzer, L. & Lyons, S.T. (2010). New Generation, Great Expectations: A Field Study of the Millennial Generation. Journal of Business Psychology, 25, 281– 292.

Oldham, G.R. & Hackman, J.R. (2010). Not what it was and not what it will be: The future of job design research. Journal of Organizational Behavior, 31, 463–479.

Oldham, G. R., Nottenburg, G., Kassner, M. W., Ferris, G., Fedor D. & Masters, M. (1982). The selection and consequences of job comparisons. Organizational Behavior and Human Performance, 29, 84-111.

Pendell, R. (2017, 27 oktober). Why Your Best Millennials Will Leave, and How to Keep Them. Gallup. [Företagshemsida].

https://www.gallup.com/workplace/236255/why-best-millennials-leave-keep.aspx.

[Hämtad 2019-02-12].

Pfeffer, J. (1981). Management as symbolic action: The creation and maintenance of organizational paradigms. In B. M. Staw & L. L. Cummings (Eds.). Research in organizational behavior, 3, 1–52. Greenwich, CT: JAI Press.

Pînzaru. F., Vatamanescu, A-M., Mitan, A., Savulescu, R., Vitelar, A., Noaghea, C. & Balan, M. (2016). Millennials at Work: Investigating the Specificity of Generation Y versus Other Generations. Management Dynamics in the Knowledge Economy, 4 (2), 173-192.

83

Reilly, P. (2012). Understanding and Teaching Generation Y. English Teaching Forum, 50 (1), 2-11.

Rennstam., J. & Wästerfors, D. (2015). Från stoff till studie: Om analysarbete i kvalitativ forskning. 1: a upplagan. Lund: Studentlitteratur AB.

Rousseau, D. M. (1989). Psychological and Implied Contracts in Organizations. Employee Responsibilities and Rights Journal, 2 (2), 121–139.

Ryan, R. M., & Deci, E. L. (2000). Self-determination theory and the facilitation of intrinsic motivation, social development, and well-being. American Psychologist, 55(1), 68-78.

Salancik, G. R., & Pfeffer, J. (1978). A social information processing approach to job attitudes and task design. Administrative Science Quarterly, 23 , 224–253.

Saunders, M., Lewis, P., & Thornhill, A. (2009). Research Methods for Business Students. England: Pearson Education Limited.

Saunders, M., Lewis, P. & Thornhill, A. (2012) Research Methods for Business Students. 6:e upplagan. Harlow: Pearson Education Limited.

SCB, (2018). Högre utbildade har mer valmöjligheter. Statistiska centralbyrån. [Sammanställare av statistiska data].

https://www.scb.se/Grupp/OmSCB/kallaforetag/_dokument/Kalla-foretag-2016.pdf.

[Hämtad 2019-01-31].

Sims, H. P., Szilagyi, A. D. & Keller, R. T. (1976). The measurement of job characteristics. Academy of Management Journal, 19 (2), 195–212.

Spock, B. (1945). The Common Sense Book of Baby and Child Care. New York: Duell, Sloan and Pearce.

Stewart, K.D. & Bernhardt, P.C. (2010). Comparing Millennials to pre-1987 students and with one another. North American Journal of Phycology, 12 (3), 579-602.

Stewart, J.S., Oliver, E.G., Cravens, K.S. & Oishi, S. (2017). Managing millennials: Embracing generational differences. Business Horizons, 60 (1), 45-54.

Taylor, P.E. & Keeter, S.E. (2010, 24 februari). Millennials: Confident. Connected. Open to Change. Pew Research Center. [Forskningsrapport].

https://www.pewsocialtrends.org/2010/02/24/millennials-confident-connected-open-to-change/. [Hämtad 2019-03-18].

Taylor, R.N. & Thompson, M. (1976). Work Value Systems of Young Workers. Academy of Management Journal, 19 (4), 522-536.

Thaler, R.H. (1980). Toward a Positive Theory of Consumer Choice. Journal of Economic Behavior & Organization, 1, 39–60.

84

Thompson, C. & Gregory, J.B. (2012). Managing Millennials: A Framework for Improving, Attraction, Motivation and Retention. The Psychologist-Manager Journal, 15, 237–246.

Thurén, T. (2013). Källkritik. 3:e upplagan. Stockholm: Liber.

Twenge, J.M. (2009). Generational changes and their impact in the classroom: teaching generation me. Medical Education, 43 (5), 398-405.

Twenge, J. M. (2010). A review of the empirical evidence on generational differences in work attitudes. Journal of Business and Psychology, 25 (2), 201-210.

Twenge, J.M. & Campbell, S.M. (2008). Generational differences in psychological traits and their impact on the workplace. Journal of Managerial Psychology, 23 (8),

In document FRÅN FRUSTRATION TILL PRESTATION (Page 85-95)

Related documents