• No results found

Skolan 1, Hultsfreds kommun. Angående villkorade parkeringsplatser

Miljö- och byggnadsnämndens beslut

Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att överlämna ärendet till plan- och byggsamrådet.

Ärendebeskrivning

Sara Dolk redogjorde historiken i ärendet. 20 parkeringsplatser försvann vid Lindblomskolan när de tillfälliga modulerna uppfördes. I bygglovet och i det interimistiska slutbeskedet villkorades att nya parkeringsmöjligheter skulle ordnas. De anställda vid skolan hänvisades att parkera vid

kommunhuset och vid polisstationen. Ny information har tillkommit att ytterligare parkeringsmöjligheter kommer att ges vid järnvägsområdet.

Ärendet diskuterades och nämnden kom fram till att frågan lämnas över till plan- och byggsamrådet för vidare utredning.

§ 54 Dnr MOB 2015-72

Ändring av detaljplan för del av Hultsfred 3:1 med flera, Hultsfreds kommun. Planuppdrag

Miljö- och byggnadsnämndens beslut

Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att ge miljö- och byggnads-förvaltningen i uppdrag att upprätta ändring av detaljplan för del av Hultsfred 3:1 med flera, Hultsfreds kommun.

Ärendebeskrivning

Syftet med detaljplanen är blad annat att ändra bestämmelsen som reglerar användingen bostäder, där endast friliggande hus får byggas till att även parhus får bebyggas i planområdet. Samt regleras byggnadshöjden från en våning med inredd vind till en total nockhöjd.

Strandskyddet är upphävt i gällande detaljplan. I planer som ligger inom strandskyddat område är oftast strandskyddet upphävt inom kvartersmark och återinträder när en plan upphävs eller det görs en ny plan, men inte när en plan ändras.

Planändringen sker med ett så kallat begränsat förfarande.

§ 55 Dnr MOB 2015-32

Detaljplan för del av Vimmerby 3:3, Vimmerby kommun. Samråd

Miljö- och byggnadsnämndens beslut

Miljö- och byggnadsnämnden ger miljö- och byggnadsförvaltningen i uppdrag att skicka ut detaljplan för del av Vimmerby 3:3, Vimmerby kommun på samråd.

Ärendebeskrivning

Den 18 februari 2015 fick miljö- och byggnadsförvaltningen i uppdrag att ta fram en ny detaljplan för Astrid Lindgrens Världs (ALV) stugby med normalt planförfarande.

ALV önskar att utöka sin stugby, öster om befintlig stugby. Området ägs idag av kommunen och regleras som natur. Vid en detaljplaneändring kommer hänsyn att tas till befintliga naturvärden i området, till exempel ekar och tallar. ALV har som avsikt att bevara så mycket av naturen som möjligt vid en byggnation, då de nya stugorna menar att smälta in i

terrängen. Kommunekologen har varit och mätt in de naturvärden som finns i planområdet och de bevaras i detaljplanen.

Planområdet ligger i en sluttning vilket innebär att en detaljplaneändring inte kommer ha en betydande påverkan på omkringliggande bebyggelse, på andra sidan av Kohagsgatan. Exploatören kommer endast att bebygga marken med övernattningsstugor.

Ytan närmast Kohagsgatan kommer att bevaras i befintligt skick till dess att en ny gång- och cykelväg byggs av kommunen. Marken regleras för GC-väg då Vimmerbys FÖP pekar ut nya bostadsområden i norra delen av Vimmerby och det kan i framtiden då behövas en GC-väg som förbinder området med centrum.

Gällande översiktsplan, antagen 2007, anger campingplats/stugby och området gränsar till utpekat turistanläggningsområde. Området regleras av stadsplan för ”Kohagsområdet i Vimmerby” - 1975.

Plankostnader och de eventuella utredningar som uppkommer under plan-arbetet bekostas av exploatören och ett plankostnadsavtal har upprättas med samhällsbyggnadsenheten, Vimmerby kommun.

Kommunfullmäktige, Hultsfred

§ 56 Dnr MOB 2014-293

Detaljplan för Länsmannen 11 och 15 samt del av Virserum 8:1, Hultsfreds kommun. Antagande

Miljö- och byggnadsnämndens beslut

Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att överlämna detaljplanen för del av fastighet Länsmannen 11 och 15 samt del av Virserum 8:1, Hultsfreds kommun till kommunfullmäktige för antagande.

Ärendebeskrivning

Den 11 september 2014 fick miljö- och byggnadsförvaltningen i uppdrag att upprätta ny detaljplan med enkelt planförfarande för fastighet Länsmannen 15. Planens syfte är att omvandla kvartersmark med användningen centrum - samlingslokal, till användning för bostäder, centrum, skola och vård för eventuell framtida användning.

Efter samrådet övergick planprocessen till normalt planförfarande då länsstyrelsen förordade det på grund av att planen berörs av strandskydd.

Planområdet inrymmer bland annat Strandskolan och gatuadressen är Södra Järnvägsgatan 13, Virserum.

Detaljplanen har varit på samråd från 17 november till och med 8 december 2014 och ute för granskning från 12 januari till och med 1 februari 2015.

En samrådsredogörelse och ett granskningsutlåtande har upprättats i vilka inkomna yttranden redovisas. Inkomna yttranden innebär mindre ändringar men är inte av den omfattningen att nytt samråd eller granskning behövs.

Planen kan därmed antas.

§ 57 Dnr MOB 2014-405

Detaljplan för Kompassen 1-14 och Kompassen S:1, Vimmerby kommun. Antagande

Miljö- och byggnadsnämndens beslut

Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att anta detaljplan för fastighet Kompassen 1-14 och Kompassen S:1, Vimmerby kommun.

Ärendebeskrivning

Miljö- och byggnadsförvaltningen fick 13 november 2014 i uppdrag att upprätta ny detaljplan med enkelt planförfarande för fastighet Kompassen 1-14 samt fastighet Kompassen S:1, Vimmerby kommun.

Syftet med detaljplanen är att ersätta befintlig detaljplan över kvarteret Kompassen och planlägga för nya bostäder samt planlägga lokalgata på bekostnad av kvartersmark. Planområdets gatuadress är Kompassgränd och ligger i anslutning till Snokebovägen i Vimmerby.

Detaljplanen har varit på samråd från 7 januari till och med 31 januari 2015.

Handlingarna återfinns på kommunens hemsida.

En samrådsredogörelse har upprättats i vilken inkomna yttranden redovisas.

Inkomna yttranden innebär mindre ändringar men är inte av den omfattningen att nytt samråd eller granskning behövs.

Planen kan därmed antas.

Kommunfullmäktige, Vimmerby

§ 58 Dnr MOB 2014-351

Detaljplan för del av Strutsen 6, 7 och 8 samt del av Vimmerby 3:3, Vimmerby kommun. Antagande

Miljö- och byggnadsnämndens beslut

Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att överlämna detaljplanen för del av fastighet Strutsen 6, 7 och 8 samt del av Vimmerby 3:3, Vimmerby

kommun till kommunfullmäktige för antagande.

Ärendebeskrivning

Miljö- och byggnadsförvaltningen fick 9 oktober 2014 i uppdrag att upprätta ny detaljplan med enkelt planförfarande för fastighet Strutsen 6, 7 och 8 samt del av Vimmerby 3:3. Planens syfte är att planlägga för ny gång- och cykelväg där kvartersmark tas i anspråk, samt planlägga för parkering inom planområdet. Planområdet ligger längs med Drottninggatan i Vimmerby.

Efter samrådet övergick planprocessen till normalt planförfarande då länsstyrelsen förordade det på grund av att planen berörs av biotopskyddad trädallé.

Gällande översiktsplan, antagen 2007, anger ingen speciell användning av planområdet. Handlingarna finns på kommunens hemsida.

Detaljplanen har varit på samråd från 17 november till och med 8 december 2014 och ute för granskning från 12 januari till och med den 1 februari 2015.

En samrådsredogörelse och ett granskningsutlåtande har upprättats i vilka inkomna yttranden redovisas. Inkomna yttranden innebär mindre ändringar men är inte av den omfattningen att nytt samråd eller granskning behövs.

Planen kan därmed antas.

§ 59 Dnr MOB 2014-427

Detaljplan för del av Vimmerby 3:6 och Vimmerby 3:313, Vimmerby kommun. Antagande

Miljö- och byggnadsnämndens beslut

Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att anta ändring av detaljplan för del av Vimmerby 3:6 och Vimmerby 3:313, Vimmerby kommun.

Ärendebeskrivning

Vimmerby kommunstyrelseförvaltning, samhällsbyggnadsavdelningen, har ansökt om ändring av bestämmelse om utformning vid detaljplan på Ceos, från en högsta byggnadshöjd på sju meter till elva meter, samt en reducering av prickmark i planområdet.

Miljö- och byggnadsnämnden gav 13 november 2014 miljö- och byggnads-förvaltningen i uppdrag att upprätta tillägg till detaljplan för del av

Vimmerby 3:6 och Vimmerby 3:313.

Detaljplanen har varit på samråd från 7 januari till och med 31 januari 2015.

En samrådsredogörelse har upprättats i vilken inkomna yttranden redovisas.

Inkomna yttranden innebär mindre ändringar men är inte av den

omfattningen att nytt samråd eller granskning behövs. Planen kan därmed antas.

§ 60

Related documents