• No results found

En stad med bra arbetsvillkor

In document Delårsrapport januari-augusti 2018 (Page 10-65)

Översikt åtagande

Åtagande

Utveckla stadens planeringsprocesser utifrån Kommissionen för ett socialt hållbart Malmö och översiktsplanen.

Verksamhetsutveckling av stadsbyggnadsprocesserna ska präglas av digitaliseringsperspektiv.

Stadsbyggnadskontorets digitala tjänster, bland annat för medborgardialogen, ska möjliggöra för en jämställd och inkluderande stad.

#Implementera den förvaltningsgemensamma webkartan som tagits fram inom ramen för projektet mMap.

Stadsbyggnadskontoret ska arbeta för åtgärder som bidrar till stadens goda livsmiljöer, i form av arkitektur, mötesplatser och nya funktioner.

Skapa samsyn i arbetsmarknads- och näringslivsfrågor inom Malmö stad, regionalt och med marknaden.

#Stadsbyggnadskontoret ska tillhandahålla mark för olika typer av verksamheter i enlighet med förslag till utbyggnadsstrategi för Malmö.

#Stadsbyggnadskontoret och fastighets- och gatukontoret ska tillsammans ta fram en leveransplan med gemensamma prioriteringar avseende verksamhetsområden och kontorsetableringar.

#Stadsbyggnadskontoret åtar sig att tillsammans med fastighets- och gatukontoret och näringslivskontoret ta fram tydliga målsättningar och prioriteringar för planering av verksamhetsområden för yteffektiva och personalintensiva arbetsplatser för såväl hög- och lågkvalificerade jobb i enlighet med utbyggnadsstrategin och översiktsplanen.

Stadsbyggnadskontoret skapar säker trafikmiljö i anslutning till nya förskolor och grundskolor.

Genom sociala konsekvensbedömningar verka för att barn- och ungdomsperspektivet tillvaratas.

Stadsbyggnadskontoret möjliggör för minst 1200 förskoleplatser i antagna detaljplaner per år.

Stadsbyggnadskontoret möjliggör för minst 500 skolplatser i antagna detaljplaner per år.

Stadsbyggnadskontoret verkar för ett tätare samarbete med skol- och förskoleförvaltningarna, stadsfastigheter och fastighets- och gatukontoret.

#Stadsbyggnadskontoret åtar sig att tillsammans med serviceförvaltningen och fastighets- och gatukontoret ta fram gemensam leveransplan för främst förskolor och grundskolor, utifrån stadsbyggnadsperspektiv och platsbehov samt tidsmässigt lämpliga lokaliseringar.

Prova alternativa former för medborgardialog.

Kvinnor och män ska ha samma möjligheter att ta del av information och vara delaktiga vid KLM-sammanträden.

Om personnamn skall användas för gator och platser i Malmö ska dessa spegla stadens utveckling.

Informationen om stadsbyggnadskontorets verksamhet på malmo.se är adekvat ur jämställdhetssynpunkt och lika tillgänglig och påverkansbar oavsett kön.

Kvinnor och män ska ha lika möjligheter att ta del av information i samrådsskedet.

Nämnden ska ges de bästa förutsättningarna för att jämställdhet ska kunna genomsyra deras beslut om detaljplaneringen.

Medborgardialog ska vara ett verktyg för att uppnå en jämlik, jämställd och inkluderande stad där alla ges lika rättigheter och möjligheter.

Fler kvinnor ska vara aktiva i bygglovsprocessen och likvärdig information ska erbjudas till samtliga sökanden och byggherrar under bygglovsprocessen.

Den översiktliga och strategiska planeringen ska bidra till en öppen, jämställd och inkluderande stad, fri från diskriminering, där alla ges lika rättigheter och möjligheter och där mångfalden är en tillgång.

Prova alternativa former för medborgardialog.

Åtagande

Skapa helhetssyn kring fysisk tillgänglighet genom att skapa en förvaltningsövergripande arbetsgrupp som verkar för samsyn i tillgänglighetsfrågor.

Ansökningar gällande bostadsanpassningsbidrag från flickor, pojkar, kvinnor och män bedöms fortsatt likvärdigt och nya strategier används för att effektivisera handläggningsprocessen och därmed korta väntetiden.

Stadsbyggnadskontoret ska genomföra sociala konsekvensbedömningar som belyser tillits- och trygghetsaspekter.

Arbeta med klimatanpassningsåtgärder såsom kustskydd.

#Totalt 1500 bostäder i antagna detaljplaner per år ska vara i stationsnära lägen, varav 700 (av dessa 500 i Hyllie) i stationsnära lägen på kommunal mark.

I detaljplaneringen verka för att exploatörer använder sig av mobility management-åtgärder.

Detaljplaneringen sker i enlighet med översiktsplanens planeringsinriktning om en nära, tät, grön och funktionsblandad stad.

Fördjupade översiktsplaner och planprogram ska uppvisa en tät bebyggelse och en blandning av funktioner.

Sociala konsekvensbedömningar ska genomföras för alla fördjupade översiktsplaner och planprogram.

Stadsbyggnadskontoret ska verka för att bryta fysiska, sociala och organisatoriska barriärer.

Stadsbyggnadskontoret ska främja 3D-fastighetsbildning.

Stadsbyggnadskontoret strävar i sin planering efter att skapa tillräckliga ytor för kultur och fritid och strävar efter ett jämlikt deltagande för alla malmöbor.

#Totalt 1500 bostäder i antagna detaljplaner per år ska vara i stationsnära lägen, varav 700 (av dessa 500 i Hyllie) i stationsnära lägen på kommunal mark.

Stadsbyggnadskontoret ska möjliggöra en attraktiv gång-, cykel-, och kollektivtrafik för en mer integrerad och jämlik stad.

Ta fram bostadspolitiska mål (riktlinjer för bostadsförsörjning) varje mandatperiod.

Utöka samarbetet med byggherrar och fastighetsägare samt skapa incitament för att hålla en hög takt i bostadsbyggandet och öka rörligheten i det befintliga bostadsbeståndet.

Totalt 2500 bostäder i antagna detaljplaner per år, varav 1000 bostäder på privat mark och 1500 bostäder på kommunal mark. Av 1500 bostäder på kommunal mark ska minst 400 möjliggöras för MKB

Utveckla stadens bostadsförsörjning utifrån Kommissionen för ett socialt hållbart Malmö.

#Stadsbyggnadskontoret och Fastighetskontoret ska tillsammans ta fram en leveransplan med gemensamma prioriteringar avseende bostadsförsörjning.

Implementering av Arkitekturstaden Malmö för att främja gestaltningen av strukturer, rum och byggnader.

Långsiktigt skydda, bevara och utveckla de mest värdefulla naturområdena i Malmö, i enlighet med Naturvårdsplan för Malmö.

Verka för att tillsammans med berörda förvaltningar ta fram riktlinjer för implementering av balanseringsprincipen i kommunens planeringsprocesser.

Arbeta med tillgänglighet till stadens gröna och blå miljöer.

Strukturerat förebyggande arbete mot stress.

Minska organisationens sårbarhet genom ökad kunskaps- och erfarenhetsöverföring.

Arbeta för en arbetsplats med mångfald.

Arbeta med strategisk kompetensförsörjning.

Åtagande

Arbeta för en jämställd arbetsplats.

Målområde 1 – En ung, global och modern stad

Kommunfullmäktigemål – Malmöborna ska kunna känna sig stolta över sin unga, globala och moderna stad där frågor om jämlikhet, jämställdhet, antidiskriminering, miljö och delaktighet står högt på dagordningen.

Nämndsmål/bolagsmål:

Stadens planeringsprocesser ska vara utforskande och utgå från malmöbornas potential. Vi ska våga tänka nytt och implementera resultaten i verksamheten.

Hur gick det?

Nämndsmålet bedöms uppnås 2018. Nämndsmålet är flerårigt till sin karaktär, men dess måluppfyllelse bedöms årsvis, baserat på årets resultat. Med nuvarande information görs bedömningen att nämndsmålet kommer att uppnås under mandatperioden.

Varför blev det så?

Stadsbyggnadskontoret har under 2018 fortsatt sitt arbete med att framgångsrikt driva följduppdragen utifrån Kommissionen för ett socialt hållbart Malmö, samt de översiktsplaner som kontoret ansvarar för och arbetar med.

Stadsbyggnadskontoret arbetar ständigt med förbättringsarbete samt utveckling av verksamheten. Inom verksamhetsutveckling är digitaliseringsarbete ett viktigt fokusområde. Kontorets fokus har under året fortsatt ligga på projektet ”Utvecklade processer och digitalisering”, vilket syftar till att stärka

kompetensen kring verksamhetsutveckling av processarbete samt harmonisera process- och kvalitetsarbetet med digitaliseringen.

Arbetet med framtagandet av kontorets digitala agenda slutfördes i maj 2018. Kontorets digitala mognad har analyserats, en omvärldsanalys samt en förstudie har tagits fram, som tillsammans med det

stadsövergripande programmet Det digitala Malmö, ligger till grund för den digitala agendan. Under kommande år ska processarbetet tillsammans med den digitala agendan säkerställa digitaliseringen av verksamheten.

Utifrån detta arbete kommer kontoret fortsätta att utveckla nya arbetsmetoder för hur verksamhetsutveckling och förbättringsarbete ska systematiseras.

Under 2018 har stadsbyggnadskontoret arbetat med följande utvecklingsprojekt:

 Kartläggning av huvudprocesser och stödprocesser.

 Implementering av en helt digital bygglovsprocess. Under 2017 har det nya digitala arbetssättet implementerats och hela bygglovsprocessen från ansökan, handläggning, remiss till andra förvaltningar och till arkivering av handling och ritning är digital.

 Under 2018 har arbetet fortsatt med att skapa ett gemensamt kartverktyg för de tekniska förvaltningarna stadsbyggnadskontoret, fastighets- och gatukontoret, miljöförvaltningen och serviceförvaltningen fortlöpt. Förutom den konkreta plattformen som ska etableras, är syftet även att förbättra det tvärsektionella arbetet och samarbetet mellan förvaltningarna. Det nya

förvaltningsgemensamma kartverktyget ska implementeras i verksamheten i slutet av 2018.

 Framtagandet av stadsbyggnadskontorets digitala agenda har genomförts under våren 2018.

Hur påverkar utfallet verksamhetens fortsatta arbete under 2018 och framåt?

Under året har förvaltningen arbetat intensivt med att utveckla stadsbyggnadsprocessen, tänka nytt och implementera resultaten i verksamheten.

Förvaltningens process- och digitaliseringsarbete har varit i fortsatt fokus under året, då kontorets digitala agenda tagits fram, kartläggning av flera stödprocesser samt en huvudprocess har genomförts. Detta arbete kommer att fortsätta att utvecklas under kommande år i resterande huvud- och stödprocesser.

Utvecklingen av planeringsprocesserna kommer fortsättningsvis också utgå från Kommissionen för ett socialt hållbart Malmö och Översiktsplan för Malmö, bland annat genom att utveckla sociala

konsekvensbedömningar ytterligare samt genom att öka ambitionen för att sociala

konsekvensbedömningar ska genomföras för samtliga detaljplaner, som innehåller en större mängd bostäder.

Målindikator Utfall Målvärde

Redovisning av kontorets systematiska förbättringsarbete och hur

kontoret provar nya arbetssätt ska ske två gånger per år. Genomförd Kommentar

Det arbete som kontoret driver med att utveckla verksamheten med fokus på processerna, har fortlöpt under 2018. Flera stödprocesser och en huvudprocess har under januari till augusti kartlagts. Detta arbete kommer att fortsätta under hösten och kommande år. Processarbetet innefattar att utveckla arbetssätt och förändringsarbetet med att implementera nya arbetssätt i verksamheten. Utifrån detta arbete kommer kontoret tydliggöra och utveckla nya arbetsmetoder och rutiner för hur förbättringsarbetet ska systematiseras.

Uppföljningsmetoden är kvalitativ. Uppföljningen genomförs genom en sammanställning av kvalitativt material i form av rapporter och annat kvalitativt underlag från pågående utvecklingsprojekt. Uppföljningen har valts för att kunna påvisa att planeringsprocesserna präglas av ett systematiskt förbättringsarbete och att förvaltningen vågar prova nya arbetssätt. I uppföljningen kommer kontoret beskriva relevanta utvecklingsprojekt ,som bland annat projektet utvecklade processer och digitalisering. Dessa beskrivningar ska visa hur kontoret arbetar med utveckling av planeringsprocessen samt hur den implementerats i verksamheten.

Åtagande

Utveckla stadens planeringsprocesser utifrån Kommissionen för ett socialt hållbart Malmö och översiktsplanen.

Kommentar

Efter avslutad utställning i november 2017 lämnades antagandehandlingen för Översiktsplan för Malmö till politisk behandling i januari 2018. Den 31 maj antog kommunfullmäktige Malmös nya översiktsplan, som också innehåller Malmö stads nya bostadspolitiska mål. Vid samma sammanträde antog kommunfullmäktige också Arkitekturstaden Malmö, tematiskt tillägg till Översiktsplan för Malmö.

Under perioden 15 maj till 1 september ställs Översiktsplan för Nyhamnen ut. När området är fullt utbyggt ska det kunna rymma mellan 7 000 och 9 000 nya bostäder och ge plats för ett diversifierat näringsliv med mellan 12 000 och 16 000 nya arbetsplatser.

För Översiktsplan för Södra Kirseberg och Östervärn - en fördjupning av den kommuntäckande översiktsplanen - pågår arbetet. Ett utställningsförslag planeras att lämnas till politisk behandling under hösten 2018.

Projektet Amiralsstaden har tagit fram en egen modell för involveringsarbete som vilar på Malmökommissionens rekommendationer kring kunskapsallianser, där deltagandet bygger på ömsesidighet och i så stor utsträckning som möjligt på jämlika villkor. Under våren 2018 har en kunskapsallians varit igång som har undersökt hur invånare vill kommunicera med staden om stadsutveckling. Målet är att processen bidragit till ökad kunskap för alla som deltagit, samt bra förslag som kan testas i Amiralsstaden eller andra projekt.

I projektet Malmö 500k undersöks vad 170 000 fler Malmöbor under 30 års tid får för konsekvenser för stadens fysiska planering. Under våren hölls två föreläsningar med efterföljande diskussion/workshop för medarbetare på

stadsbyggnadskontoret. En rapport om globala framtidstrender färdigställdes i juni.

Verksamhetsutveckling av stadsbyggnadsprocesserna ska präglas av digitaliseringsperspektiv.

Kommentar

Stadsbyggnadskontoret arbetar ständigt med förbättringsarbete samt utveckling av verksamheten. Inom

verksamhetsutveckling är digitaliseringsarbete ett viktigt fokusområde. Kontorets fokus har under året fortsatt legat på projektet ”Utvecklade processer och digitalisering”, vilket syftar till att stärka kompetensen kring verksamhetsutveckling

Åtagande

av processarbete samt harmonisera process- och kvalitetsarbetet med digitaliseringen.

Processarbetet har fortlöpt under året där pilotprojektet som startades under sent 2017 har slutförts under våren.

Pilotprojektet fokuserade på en genomlysning av planprocessen, vilket är en av kontorets huvudprocesser. Valet av process grundas i att planprocessen är en komplicerad process som berör många olika funktioner inom förvaltningen.

Syftet var att kartlägga och skapa en gemensam syn av processens innehåll, delprocesser samt målbild. Flera förbättringsområden har identifierats och ett arbete med att genomföra dessa har påbörjats. Digitalisering är ett fokusområde i detta arbete.

Kontoret står inför en digital omställning och det tidigare arbetet med en kontorsgemensam inriktning resulterade under våren 2018 i att en digital agenda för stadsbyggnadskontoret beslutades. Agendan är en fördjupning av Det digitala Malmö – programmet för Malmö stads gemensamma riktning i digitaliseringsfrågor – anpassad till kontorets processer och verksamhet. Agendan bygger på intervjuer och workshops med medarbetare, samt förhåller sig till olika nationella initiativ inom digitalisering i stadsbyggnadsprocessen. Agendan utgår från att digitalisering och processutveckling inte handlar om teknik eller IT, utan om verksamhetsutveckling. Fokus ligger på kunden, på Malmöbon, men det hindrar inte att

verksamheten också aktivt arbetar för att ta tillvara möjligheter digitaliseringen kan ge internt, både för den enskilde medarbetaren och för stadens processer. Visionen är att med digitalisering frigöra potentialen för en öppnare och enklare stadsbyggnadsprocess, och arbetet utgår från mål inom följande sju områden: först och främst digitalt, dialog och delaktighet, öppna data, effektiva arbetssätt, tillsammans, informationshantering samt kunskap och kompetens.

Verksamheten kommer påbörja implementeringen av agendan under hösten 2018. Arbetsinsatser och verksamhetsutveckling kommer att implementeras i förvaltningens ordinarie budget- och uppföljningsprocess.

Under året har flera verksamhets- och digitaliseringsinsatser påbörjats och genomförts, varav några är exemplifierade nedan.

Planbestämmelsedatabas

Digitaliseringen av Malmös detaljplaner har under våren 2018 gått in i sitt slutskede . När detta är slutfört blir nästa steg att bilda en avdelningsöverskridande projektgrupp för tolkning av äldre bestämmelser, med målet att ta fram en planbestämmelsedatabas där stadens regelverk kan presenteras i en digital lösning tillsammans med aktuell och planerad markanvändning. En sådan lösning är användbar inte bara för internt arbete, utan även för bygglovssökande och branschaktörer, vilket bäddar för en effektiv, konsekvent och transparent planeringsprocess, från översiktsplan till bygglov.

Visualiseringsarbetet

Under våren 2018 har kontoret utvecklat användningen av olika visualiseringstekniker i planeringsprocessen, framförallt inom 3D-visualisering och VR (virtual reality), både i samband med medborgardialog och som verktyg i verksamhetens interna arbete. De nya teknikerna bidrar till ökat engagemang, enklare kommunikation och bättre förståelse för både den byggda miljön och stadens respektive medborgarnas idéer och perspektiv.

Stadsbyggnadskontorets digitala tjänster, bland annat för medborgardialogen, ska möjliggöra för en jämställd och inkluderande stad.

Kommentar

Gemensam e-tjänsteplattform

Delar av kontoret har redan påbörjat arbetet med att utveckla digitala tjänster, såsom en digital bygglovsprocess. Arbetet kommer att fortsätta, och det finns en dialog med stadskontoret om samarbete kring en gemensam e-tjänsteplattform, som upphandlats och testats under våren 2018. Det ska vara lätt för våra kunder att välja digitalt först. Genom e-tjänster kan verksamheten erbjuda guidad service dygnet runt, vilket medför flexibilitet och frigör tid både internt och för våra kunder.

En digital hantering kan också frigöra resurser som kan användas för att ge bättre stöd till kunder som behöver personlig stöd och service. Kontoret planerar att påbörja arbetet med e-tjänster inom plattformen under hösten 2018.

Tillgänglighetsguide

För en ökad tillgänglighet till Stadshuset har en visuell tillgänglighetsguide tagits fram. Guiden består av en serie 360-bilder som visar vägen från receptionen i entréplan till kunddisken på plan tre och kommer nås via malmo.se. Målet är att med en relativt enkel digital lösning utnyttja potentialen i att nå fler medborgare och underlätta inför ett besök i Stadshuset – och därmed främja ett jämställt bemötande gentemot Malmöborna.

#Implementera den förvaltningsgemensamma webkartan som tagits fram inom ramen för projektet mMap.

Kommentar

Projektet mMap syftar till att skapa en gemensam webbplattform och webbkarta inom geografisk information för de tekniska förvaltningarna, stadsbyggnadskontoret, fastighets- och gatukontoret, miljöförvaltningen och

serviceförvaltningen. Förutom den konkreta plattform som ska etableras är syftet även att förbättra det tvärsektionella arbetet, stärka samarbetet mellan förvaltningarna samt skapa gemensamt beslutsunderlag. Den nya

förvaltningsgemensamma webbkartan är under uppbyggnad och förväntas vara i drift under 2018.

Stadsbyggnadskontoret ska arbeta för åtgärder som bidrar till stadens goda livsmiljöer, i form av arkitektur, mötesplatser och nya funktioner.

Åtagande Kommentar

Efter avslutad utställning i november 2017 lämnades antagandehandlingen för Översiktsplan för Malmö till politisk behandling i januari 2018. Den 31 maj antog kommunfullmäktige Malmös nya översiktsplan, som också innehåller Malmö stads nya bostadspolitiska mål. Vid samma sammanträde antog kommunfullmäktige också Arkitekturstaden Malmö, tematiskt tillägg till Översiktsplan för Malmö.

Under perioden 15 maj till 1 september ställs Översiktsplan för Nyhamnen ut. När området är fullt utbyggt ska det kunna rymma mellan 7 000 och 9 000 nya bostäder och ge plats för ett diversifierat näringsliv med mellan 12 000 och 16 000 nya arbetsplatser.

För Översiktsplan för Södra Kirseberg och Östervärn - en fördjupning av den kommuntäckande översiktsplanen - pågår arbetet. Ett utställningsförslag planeras att lämnas till politisk behandling under hösten 2018.

Projektet Amiralsstaden har tillsammans med BID Sofielund, fastighetsägarföreningen i Sofielund som drivs av Malmö stad, och fastighets- och gatukontoret inlett ett samarbete för att identifiera vilka åtgärder som kan införlivas i närheten av stationen när den är invigd i december 2018. Långsiktigt har ett planeringsarbete påbörjats i ett samarbete mellan stadsbyggnadskontoret och fastighets- och gatukontoret där inledningsvis tekniska förutsättningar för stadsutveckling i närheten av Station Rosengård belyses.

Uppdrag - Samtliga nämnder och bolag får i uppdrag att exemplifiera hur man arbetar med att integrera de globala målen i samverkan med andra nämnder och externa aktörer.

Målområde 2 – En stad för näringsliv och arbete

Kommunfullmäktigemål – Malmöborna ska ha tillgång till en växande arbetsmarknad och ges förutsättningar för självförsörjning.

Nämndsmål/bolagsmål:

#Tydliga, långsiktiga planeringsstrategier byggklar mark och hållbara transporter gör Malmö till en stad där stora och små företag utvecklas med en växande arbetsmarknad för Malmöborna.

Hur gick det?

Nämndsmålet bedöms uppnås för 2018. Nämndsmålet är flerårigt till sin karaktär, men dess

måluppfyllelse bedöms årsvis, baserat på årets resultat. Med nuvarande information görs bedömningen att nämndsmålet kommer att uppnås under mandatperioden.

Varför blev det så?

Stadsbyggnadskontoret samverkar med fastighets- och gatukontoret, stadskontorets näringslivsavdelning och andra berörda förvaltningar i ett flertal näringslivsstrategiska nätverk. Arbetet syftar till att inom olika områden skapa en gemensam målbild kring framtidens verksamhetsområden, regionala frågor och strukturplaner. I en mer tidsnära planering möter stadens förvaltningar efterfrågan för mindre företag på kontorsplatser och centrumverksamheter på den kommunala marken i stationsnära lägen. Detta görs främst genom den pågående utbyggnaden av Hyllies centrala lägen.

I löpande möten mellan stadsbyggnadskontoret och fastighets- och gatukontoret har gemensamma överenskommelser lett fram till tydliga prioriteringar kring slutförandet och kommande uppstarter av större ytkrävande etableringar och tomtytor för småindustri och service.

Hur påverkar utfallet verksamhetens fortsatta arbete under 2018 och framåt?

Nämnderna fortsätter att tillsammans arbeta för att hålla nere planeringsprocessens tidsåtgång genom att vara transparenta i planeringsfaserna och samverka i gemensamma målbilder av stadens kontors och verksamhetsområden.

Målindikator Utfall Målvärde

Stadsbyggnadskontoret ger förutsättningar för nya arbetstillfällen 68 200 kvm minst 66 000 kvm

Målindikator Utfall Målvärde samt ytor för verksamheter i fördjupade översiktsplaner,

planprogram och detaljplaner.

Kommentar

Stadens efterfrågan på kontors- och centrumytor är fortsatt stor. På kommunal mark är den koncentrerad till Hyllie och centrala lägen vid Hyllie station. Under perioden januari- augusti 2018 så har Dp 5508 Hyllie 7:3 m.fl (söder om spåren) antagits och möjliggjort 65 000 kvm kontorsytor.

Åtagande

Skapa samsyn i arbetsmarknads- och näringslivsfrågor inom Malmö stad, regionalt och med marknaden.

Kommentar

Sedan december 2017 driver stadsbyggnadskontoret Malmö stads näringslivsstrategiska nätverk i samarbete med näringslivskontoret efter att ha genomfört en nulägesanalys av hur samarbete kring näringslivsstrategiska frågor på de tekniska förvaltningarna och näringslivskontoret behöver utvecklas. Nätverket startades som en följd av de behov av ökad samsyn och samarbete mellan förvaltningarna.

Temat för nätverkets arbete 2018 är ”framtidens verksamhetsområden” då det uttrycktes som ett tydligt behov att utveckla samarbetet och samsynen mellan förvaltningarna i denna fråga i nulägesanalysen. Nätverkets deltagare fungerar även som referensgrupp till det politiska uppdraget kring verksamhetsområdena som formulerades i budgeten för 2018.

Stadsbyggnadskontoret deltar vidare i en rad regionala nätverk däribland MalmöLundregionen tillsammans med övriga tio kommuner i sydvästra Skåne. Strukturplan för MalmöLundregionen Gemensam målbild 2035 antogs av styrelsen (som består av presidierna i respektive kommunstyrelse) i december 2016. Strukturplanen ligger till grund för gemensamma

Stadsbyggnadskontoret deltar vidare i en rad regionala nätverk däribland MalmöLundregionen tillsammans med övriga tio kommuner i sydvästra Skåne. Strukturplan för MalmöLundregionen Gemensam målbild 2035 antogs av styrelsen (som består av presidierna i respektive kommunstyrelse) i december 2016. Strukturplanen ligger till grund för gemensamma

In document Delårsrapport januari-augusti 2018 (Page 10-65)

Related documents