• No results found

2.3 Tillförlitlighet

4.2.2 Startsidan

Startsidan, se figur 4.10, är utformad för att upplevas som avskalad. Den består av en bakgrundsvideo av en person som bläddrar i sin vinylsamling, en knapp för att starta en prenumeration och en karusell med tre kundomdömmen från fiktiva prenumeranter. Detta utseendet gäller för besökare som inte är inloggade på sidan. Som inloggad kund byts knappen ”Starta prenumeration!” ut mot en likadan knapp där det istället står ”Min profil”, som tar användaren till sin profil.

28 Kapitel 4. Resultat

Figur (4.10): DisQovers startsida.

4.2.3

Skapandet av en prenumeration

För att presentera de olika prenumerationsalternativen utformades en sida som presentera- de detta i tre olika kort. Detta blev naturligt eftersom kunden kan välja att få hem 1-3 skivor i månaden. Den andra valmöjligheten kunden har är att välja vilket betalningsintervall den vill ha. Detta presenterades med hjälp av en dropdown meny med de olika alternativen. I korten angavs även informationen att skivorna skickas hem till kunden eller till närmas- te postombud. Även vilka extra produkter som ingick i den valda prenumerationsformen angavs i korten. Då det endast presenterades tre produkter krävdes inga filtreringsfunk- tioner vilket passade idén att sidan skulle vara enkel och avskalad. Utformningen av sidan för val av prenumeration visas i figur 4.11.

4.2. Implementation 29

Figur (4.11): Val av prenumeration.

Efter att kunden har valt prenumeration och betalningsintervall ska kunden välja sin musik- preferens, se figur 4.12. Om kunden exempelvis valt två skivor i månaden kommer kunden att välja två kombinationer av genre och årtionde för att DisQover ska kunna skicka ut skivor som passar kundens preferenser. I detta steg visas även exempel på skivor som kan levereras till kunden för att ytterligare förtydliga för kunden vad som kan förväntas. Detta gjordes för att förflytta tjänsten från ren överraskning till att kunden ska känna visst in- flytande över vilka skivor denne får, vilket ska minska att kunden känner risk med tjänsten enligt teorin [6].

Figur (4.12): Val av musikpreferens.

När musikpreferensen är vald återstår det för kunden att skapa ett konto och betala. Hela processen från att välja prenumeration till att betala följer en linjär struktur vilket är vanligt i e-handel och stöds av teorin [19]. För att ytterligare stärka navigerbarheten i denna process användes en framstegsfält som visar var kunden befinner sig och vad nästa steg är. Detta skapades också med stöd av teorin då Farkas & Farkas [14] menar på att det

30 Kapitel 4. Resultat

är viktigt för användaren att det är tydligt var denne befinner sig på sidan. Denna linjära struktur valdes med en uppgift i taget, exempelvis skriva in personlig information, för att denna process skulle upplevas enkel och intuitiv då målet var att skapa en webbapplikation som upplevdes navigerbar. I figur 4.13 visas delen där personlig information fylls i under prenumerationsprocessen.

Figur (4.13): Skapandet av personlig profil.

4.2.4

Orderbekräftelse

Orderbekräftelsen skickas ut till kunden direkt efter att denne påbörjat sin prenumeration. I orderbekräftelsen, se figur 4.14, presenteras samma information som kunden fick upp i ”Förhandsgranskningen” som dyker upp i slutet av skapandet av en prenumeration. Utöver det får kunden även en betalningsreferens samt information om vad kunden bör göra om paketet som anländer blivit skadat.

4.2. Implementation 31

4.2.5

Om oss

På sidan ”Om oss”, se figur 4.15, presenteras den information som finns om DisQover som anses vara användbar för besökare av webbapplikationen. Här presenteras även bilder och namn på de anställda för att på så sätt humanisera webbapplikationen i ett försök att skapa tillförlitlighet till besökaren. Det finns även möjlighet att kontakta DisQover och få hjälp på denna del av webbapplikationen. I texten under ”Kontakta oss” hänvisas besökaren även till att dennes fråga kanske redan finns besvarad under ”Vanliga frågor”, och där har då webbapplikationen implementerats med en klickbar länk till ”Vanliga frågor”. Formuläret för att kontakta DisQover går att använda både för inloggade kunder och för besökare. Är användaren inloggad kommer formuläret att automatiskt fyllas med kundens namn och mejladress.

Figur (4.15): Sidan ”Om oss”.

4.2.6

Vanliga frågor

På sidan ”Vanliga frågor”, se figur 4.16, har de frågor som anses ställas ofta sammanställts och besvarats. Sidan är uppbyggd av så kallade accordions. En accordion, eller dragspel,

32 Kapitel 4. Resultat

är en expanderbar textruta. Varje accordion motsvarar ett fält som rymmer en viss mängd innehåll. När användaren på denna sida klickar på en fråga expanderar accordionen och svaret på frågan skrivs ut under. I de fall då besökaren eller kunden hänvisas till en an- nan del av webbapplikationen så finns en klickbar länk direkt i svaret till denna plats av webbapplikationen.

Figur (4.16): Sidan ”Vanliga frågor”.

4.2.7

Min profil

På sidan ”Min profil”, se figur 4.17, hittar en inloggad användare all information om sitt konto på DisQover. Längst upp i vyn finns en navigationsmeny där användaren kan hoppa

4.2. Implementation 33

mellan olika flikar beroende på vilken information den vill visa. Under fliken ”Prenumera- tion” hittas information om användarens pågående prenumeration samt val av genre och årtionde för skivorna i användarens prenumeration. Användaren kan ändra sin prenumera- tionsplan, avbryta sin prenumeration samt ändra val av genre och årtionde för respektive skiva som ingår i prenumerationen. Under fliken ”Personuppgifter”, se bilaga E figur E.1, finns alla personliga uppgifter samlade. Användaren kan även under denna flik ändra samt- liga av dessa uppgifter vid behov, exempelvis ändra adressuppgifter vid flytt. Under fliken ”Orderhistorik”, se bilaga E figur E.2, presenteras samtliga utbetalningar från kunden de- taljerat. Varje utbetalning har en tidsstämpel, ett belopp, en betalningsreferens samt en beskrivning av vad utbetalningen gäller. Fliken ”Mina mottagna skivor”, se bilaga E figur E.3, agerar som ett bibliotek för samtliga skivor kunden har tagit emot. Under denna flik kan kunden även filtrera sina mottagna skivor utefter genre samt årtionde.

Figur (4.17): Sidan ”Min profil” under fliken ”Prenumeration”.

4.2.8

Logisk sidstruktur

Vid skapandet av den logiska sidstrukturen för webbapplikationen användes den relevanta teorin för att använda rätt sidstruktur för de olika delarna på sidan. Därför gavs sidan en hybridstruktur vilket illustreras i figur 4.18. Grunden i strukturen utgörs av en hierarkisk struktur vilket följer Farkas & Farkas [14] teori som benämner den som vanligast och enkel att följa för människor. När användaren anländer till webbapplikationen visas en startsida och därifrån kan besökaren nå flera olika vyer. Exempel på den hierarkiska strukturen är

34 Kapitel 4. Resultat

”Min profil”-vyn som innehåller flera underkategorier som hanterar och presenterar olika information om profilen. Denna struktur skapades för att vyerna inte skulle upplevas som överfulla med information med anledning av att uppnå en hög navigerbarhet. Som tidigare nämnts valdes en linjär struktur när användaren ska skapa en prenumeration vilket också gjordes i enlighet med teorin. Den utvecklade webbapplikationen skapades med relativt få noder, vilket ledde till att användaren kan nå de flesta vyerna från alla olika noder. Detta gjordes med avsikt att det ska vara enkelt att hitta rätt vy oavsett vilken vy besökaren befinner sig på för tillfället.

Figur (4.18): Webbapplikationens logiska sidstruktur.

4.3

Utvärdering

4.3.1

Användartest

Nedan redovisas resultatet av de tre användartest som genomförts på webbapplikationen. Vilsenheten mätt med Smith’s formel [45] redovisas här med genomsnittet av samtliga användares vilsenhet under aktuellt användartest. Användarnas individuella värden finns tillgängliga i tabellform i bilaga C. Vilsenheten sammanställs för varje uppgift samt för testen i sin helhet. Även kommentarer från CTA och RP sessionen presenteras.

4.3.1.1 Användartest 1

Det första användartestet genomfördes som avslutning på första iterationen av utveck- lingsarbetet. Resultatet från användartestet och användarnas kommentarer låg till grund för det vidare utvecklingsarbetet. Användartest 1 genomfördes enligt CTA-metoden med retrospektiv sondering och användarna var 10 personer med olika kön, bakgrund och ålder. Webbapplikationen vid användartest 1

Nedan visas utseendet på ett urval av vyerna i webbapplikationen vid användartest 1. Vyerna som visas är startsidan, både när användaren är inloggad, figur 4.20, och utloggad, figur 4.19, samt två vyer från ”Min Profil”, figur 4.21 och 4.22.

4.3. Utvärdering 35

Figur (4.19): Startsidan utan inloggad användare vid användartest 1.

36 Kapitel 4. Resultat

Figur (4.21): ”Pågående prenumeration”-flik i ”Min Profil”-vyn vid användartest 1.

Figur (4.22): ”Personuppgifter”-flik i ”Min Profil”-vyn vid användartest 1

Vilsenhet

Vilsenheten mäts enligt Smith’s formel [45]. Den genomsnittliga vilsenheten sammanställs separat för alla uppgifter i testet samt för testet i sin helhet. Resultatet presenteras i stapeldiagrammet i figur 4.23.

4.3. Utvärdering 37

Figur (4.23): Genomsnitt av användarnas vilsenhet under användartest 1.

Bilaga C visar att det var fem gånger under första användartestet som användare hade ett vilsenhetsvärde i intervallet 0,4-0,5 där andra faktorer än bara vilsenhetsvärdet behövde tas i beaktande för att avgöra vilsenhet [45]. Deras verbala tankegång visar att de oftast missuppfattat uppgiften i fråga och därför inte går den optimala vägen till den egentliga lösningen. Vidare var det tre gånger som användare fick vilsenhetsvärde strikt över 0,5. Detta betyder att de definitivt var vilsna när de löste uppgiften. Sammantaget var det således av testets totalt 80 slutförda uppgifter under minst tre och högst åtta uppgifter som en användare var vilsen.

Kommentarer

De kommentarer som rörde grundläggande funktionalitet eller huvudområdet, navigerbar- het och tillförlitlighet, som kom av CTA samt den retrospektiva sonderingen presenteras nedan:

• Det behöver vara lättare att se var och hur en kommer åt sin profil. • Designen behöver vara mer enhetlig, den beskrevs som spretig.

• Vissa användare gillade inte färgen på ”Ändra”-knapparna under ”Pågående prenu- meration” på vyn ”Min profil”.

• På vyn ”Min profil” hade flera användare svårt att navigera till rätt flik. • Knappen ”Kom igång!” på startsidan är inte tydlig i sin roll.

• Ett fåtal användare förstod inte att loggan i navigationsmenyn var klickbar och ville ha en länk ”Startsida” bredvid logotypen.

• På startsidan var ”DisQover” skrivet på tre olika sätt vilket, enligt användare, gav ett oseriöst intryck.

38 Kapitel 4. Resultat

Åtgärder

Resultatet av användartest 1 tillsammans med användarnas tankar användes för att pla- nera utvecklingen under iteration 2. De viktigaste åtgärderna och arbetspunkterna under iteration 2 var:

• Göra det tydligare när en användare är inloggad genom att addera användarens namn bredvid symbolen för min profil.

• Göra designen på applikationen och logotypen mer enhetlig mellan alla vyer. • Se över och förtydliga hela ”Min Profil”-vyn.

• Göra det tydligare vad ”Kom igång!”-knappen gör.

• Lägga till ”Startsida”, en länk till startsidan, bredvid logotypen i navigationsmenyn.

4.3.1.2 Användartest 2

Det andra användartestet utfördes som avslutning på andra iterationen av utvecklingsar- betet. Resultatet från användartestet och användarnas kommentarer låg till grund för det vidare utvecklingsarbetet. Resultatet jämfördes även med det från första användartestet, för att säkerställa att utvecklingen gick i rätt riktning. Användartest 2 genomfördes enligt CTA med möjlig retrospektiv sondering och användarna var åtta personer med olika kön, bakgrund och ålder.

Webbapplikationen vid användartest 2

Nedan visas utseendet på vyer som är relevanta för användartest 2. Vyerna som visas är startsidan när en användare är inloggad, figur 4.24, ”Hur fungerar det?”-vyn, figur 4.25, samt ”Pågående prenumeration”-fliken, figur 4.26, i ”Min profil”-vyn.

4.3. Utvärdering 39

Figur (4.25): ”Hur fungerar det?”-vyn vid användartest 2.

Figur (4.26): ”Pågående prenumeration”-flik i ”Min Profil”-vyn vid användartest 2.

Vilsenhet

Vilsenheten mäts enligt Smith’s formel [45]. Den genomsnittliga vilsenheten sammanställs separat för alla uppgifter i testet samt för testet i helhet. Resultatet presenteras i stapel- diagrammet i figur 4.27.

40 Kapitel 4. Resultat

Figur (4.27): Genomsnitt av användarnas vilsenhet under användartest 2.

Bilaga C visar att det var fyra gånger som användare hade ett vilsenhetsvärde i intervallet 0,4-0,5 där andra faktorer än bara vilsenhetsvärdet behövde tas i beaktande för att avgöra vilsenhet [45]. Deras verbala tankegång visar att samtliga missuppfattat uppgiften i fråga och därför inte går den optimala vägen till den egentliga lösningen. Vidare var det en användare som fick vilsenhetsvärde strikt över 0,5 och således definitivt var vilsen när personen löste en uppgift. Sammantaget var det av testets totalt 64 slutförda uppgifter minst en och högst fem uppgifter som en användare var vilsen.

Kommentarer

De kommentarer som rörde grundläggande funktionalitet eller huvudområdet, navigerbar- het och tillförlitlighet, som kom av CTA samt den retrospektiva sonderingen presenteras nedan:

• Användare ville ha tecken på att tjänsten används.

• Vore roligt med någon ytterligare information om personerna bakom företaget. • Flera användare ansåg att sidopilarna i karusellen på ”Hur fungerar det?”-vyn var

otydliga.

• Enstaka användare ansåg att det vore fördelaktigt att kunna ändra alla adressupp- gifter samtidigt.

• Ibland otydligt vilken sida användaren befann sig på då headern på sidan var för liten.

Åtgärder

Nedan presenteras åtgärderna som genomfördes efter att användartest 2 och dess kommen- tarer hade analyserats. Utöver detta åtgärdades tekniska problem som inte relaterar till vår frågeställning och därför utelämnas i denna sammanställning.

4.3. Utvärdering 41

• Adderade recensioner på startsidan för att visa på att tjänsten används.

• Utökade informationen under skaparnas bilder på ”Om oss”-vyn med favoritgenre och årtionde.

• Flyttade ner sidopilarna i ”Hur fungerar det” karusellen för att de skulle vara tydli- gare för användare.

4.3.1.3 Användartest 3

Det tredje och sista användartestet utfördes som avslutning på tredje och sista iterationen av utvecklingsarbetet. Resultatet från användartestet och användarnas kommentarer an- vändes för att utvärdera den slutgiltiga versionen av webbapplikationen. Användartest 3 genomfördes enligt CTA med möjlig retrospektiv sondering och användarna var sju perso- ner med olika kön, bakgrund och ålder.

Webbapplikationen vid användartest 3

Användartest 3 utfördes på den slutgiltiga versionen av webbapplikationen. Se därför av- snitt 4.2, resultat implementation, för webbapplikationens utseende vid användartest 3. Vilsenhet

Vilsenheten mäts enligt Smith’s formel [45]. Den genomsnittliga vilsenheten sammanställs separat för alla uppgifter i testet samt för testet i helhet. Resultatet presenteras i stapel- diagrammet i figur 4.28.

Figur (4.28): Genomsnitt av användarnas vilsenhet under användartest 3.

Bilaga C visar att det var fem gånger som användare hade ett vilsenhetsvärde i intervallet 0,4-0,5 där andra faktorer än bara vilsenhetsvärdet behövde tas i beaktande för att avgöra vilsenhet [45]. Deras verbala tankegång visar att de missuppfattat uppgiften i fråga och

42 Kapitel 4. Resultat

därför inte går den optimala vägen till den egentliga lösningen. Vidare var det en användare som fick vilsenhetsvärde strikt över 0,5 och således definitivt var vilsen under lösningsgång- en. Sammantaget var det alltså av testets totalt 56 slutförda uppgifter tre gånger som en användare under uppgiften var vilsen.

4.3.2

Enkätundersökning

I syfte att mäta huruvida den webbapplikation som implementerats var tillförlitlig gjor- des en enkätundersökning som 62 personer deltog i. Fullständig enkätundersökning finns bifogad i bilaga D. Nedan presenteras resultatet från enkätundersökningen.

4.3.2.1 Design

Bildpar 1

För det här bildparet gällde det att bild 1 (figur 4.29) var den manipulerade bilden och bild 2 (figur 4.30) var originalbilden. Svar på frågor kopplade till detta bildpar presenteras i tabell 4.1 och figur 4.31.

Figur (4.29): Bild 1, manipulerad bild Figur (4.30): Bild 2, originalbild

Skulle du påstå att någon av dessa bilder

är mer estetiskt tilltalande? Ja, 100 % Nej, 0 %

Om ja på frågan, vilken av bilderna Bild 1, 13.1 % Bild 2, 86.9 % Tabell (4.1): Utfall av estetik för bildpar 1

I figur 4.31 presenteras resultatet från följande frågor:

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 1? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 2? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

4.3. Utvärdering 43

X-axeln representerar alternativen 1-5, och Y-axeln representerar frekvensen av hur många som svarat de olika alternativen 1-5.

Figur (4.31): Skillnad i tillförlitlighet mellan Bild 1 och Bild 2. (1 = Inte alls tillförlitlig, 5 = Mycket tillförlitlig)

Bildpar 2

För det här bildparet gällde det att bild 3 (figur 4.32) var originalbilden och bild 4 (figur 4.33) den manipulerade bilden. Svar på frågor kopplade till detta bildpar presenteras i tabell 4.2 och figur 4.34.

Figur (4.32): Bild 3, originalbild Figur (4.33): Bild 4, manipulerad bild

Skulle du påstå att någon av dessa bilder

är mer estetiskt tilltalande? Ja, 96.8 % Nej, 3.2 %

Om ja på frågan, vilken av bilderna Bild 3, 85.0 % Bild 4, 15.0 % Tabell (4.2): Utfall av estetik för bildpar 2

44 Kapitel 4. Resultat

I figur 4.34 presenteras resultatet från följande frågor:

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 3? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 4? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

X-axeln representerar alternativen 1-5, och Y-axeln representerar frekvensen av hur många som svarat de olika alternativen 1-5.

Figur (4.34): Skillnad i tillförlitlighet mellan Bild 3 och Bild 4. (1 = Inte alls tillförlitlig, 5 = Mycket tillförlitlig)

Bildpar 3

För det här bildparet gällde det att bild 5 (figur 4.35) var den manipulerade bilden och bild 6 (figur 4.36) var originalbilden. Svar på frågor kopplade till detta bildpar presenteras i tabell 4.3 och figur 4.37.

Skulle du påstå att någon av dessa bilder

är mer estetiskt tilltalande? Ja, 98.4 % Nej, 1.6 %

Om ja på frågan, vilken av bilderna Bild 5, 3.4 % Bild 6, 96.6 % Tabell (4.3): Utfall av estetik för bildpar 3

4.3. Utvärdering 45

Figur (4.35): Bild 5, manipulerad bild Figur (4.36): Bild 6, originalbild

I figur 4.37 presenteras resultatet från följande frågor:

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 5? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 6? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

X-axeln representerar alternativen 1-5, och Y-axeln representerar frekvensen av hur många som svarat de olika alternativen 1-5.

Figur (4.37): Skillnad i tillförlitlighet mellan Bild 5 och Bild 6. (1 = Inte alls tillförlitlig, 5 = Mycket tillförlitlig)

46 Kapitel 4. Resultat

Allmän fråga om estetik

I figur 4.38 presenteras resultatet från frågan:

• Vilken/vilka aspekter skulle du säga påverkar en webbshops estetik? (figur 4.38).

Y-axeln representerar olika alternativ på aspekter som kan tänkas påverka en webbshops estetik. X-axeln representerar frekvensen av hur många som svarat att ett alternativ har en påverkan på en webbshops estetik.

Figur (4.38): Vilka aspekter de tillfrågade tyckte påverkade estetiken mest.

4.3.2.2 Innehåll

Bildpar 4

För det här bildparet gällde det att bild 7 (figur 4.39) var originalbilden och bild 8 (figur 4.40) den manipulerade bilden. Svar på frågan kopplad till detta bildpar presenteras i figur 4.41.

4.3. Utvärdering 47

Figur (4.39): Bild 7, originalbild

Figur (4.40): Bild 8, manipulerad bild

I figur 4.41 presenteras resultatet från följande frågor:

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 7? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 8? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

X-axeln representerar alternativen 1-5, och Y-axeln representerar frekvensen av hur många som svarat de olika alternativen 1-5.

Figur (4.41): Skillnad i tillförlitlighet mellan Bild 7 och Bild 8. (1 = Inte alls tillförlitlig, 5 = Mycket tillförlitlig)

48 Kapitel 4. Resultat

Bildpar 5

För det här bildparet gällde det att bild 9 (figur 4.42) var originalbilden och bild 10 (figur 4.43) den manipulerade bilden. Svar på frågan kopplad till detta bildpar presenteras i figur 4.44.

Figur (4.42): Bild 9, originalbild

Figur (4.43): Bild 10, manipulerad bild

I figur 4.44 presenteras resultatet från följande frågor:

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 9? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 10? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

X-axeln representerar alternativen 1-5, och Y-axeln representerar frekvensen av hur många som svarat de olika alternativen 1-5.

4.3. Utvärdering 49

Figur (4.44): Skillnad i tillförlitlighet mellan Bild 9 och Bild 10. (1 = Inte alls tillförlitlig, 5 = Mycket tillförlitlig)

4.3.2.3 Misstag

Bildpar 6

För det här bildparet gällde det att bild 11 (figur 4.45) var den manipulerade bilden och bild 12 (figur 4.46) var originalbilden. Svar på frågan kopplad till detta bildpar presenteras i figur 4.47.

Figur (4.45): Bild 11, manipulerad bild Figur (4.46): Bild 12, originalbild I figur 4.47 presenteras resultatet från följande frågor:

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 11? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

• På en skala 1 till 5, hur tillförlitlig tycker du att den här webbshoppen verkar baserat på Bild 12? (1 = ”Inte alls tillförlitlig”, 5 = ”Mycket tillförlitlig”)

50 Kapitel 4. Resultat

X-axeln representerar alternativen 1-5, och Y-axeln representerar frekvensen av hur många som svarat de olika alternativen 1-5.

Figur (4.47): Skillnad i tillförlitlighet mellan Bild 11 och Bild 12. (1 = Inte alls tillförlitlig, 5 = Mycket tillförlitlig)

Bildpar 7

För det här bildparet gällde det att bild 13 (figur 4.48) var originalbilden och bild 14 (figur 4.49) den manipulerade bilden. Svar på frågan kopplad till detta bildpar presenteras i figur

Related documents