• No results found

Styrelse och ledande befattningshavare

Styrelse

Enligt Bolagets bolagsordning ska styrelsen bestå av lägst tre och högst sex ledamöter. Styrelsen består för närvarande av fyra ordinarie ledamöter (inklusive styrelseordföranden) utan suppleanter, vilka har valts för tiden intill slutet av årsstämman 2021. Styrelsen har sitt säte i Stockholms kommun.

I tabellen nedan anges uppgift om styrelseledamöternas befattning, året de valdes in och om de anses vara oberoende i förhållande till Bolaget och bolagsledningen samt större aktieägare.

Namn Befattning Invald Oberoende i

förhållande till

Aleksandrs Tralmaks Styrelseledamot 2019 Nej Ja

Anders Nilsson Styrelseledamot 2014 Ja Nej

Andreas Norman Styrelseledamot 2014 Ja Ja

Nedan följer närmare information om styrelseledamöternas födelseår, befattning, utbildning, annan relevant erfarenhet, övriga uppdrag, bolagsengagemang under de senaste fem åren och innehav av aktier1 och aktierelaterade instrument i Bolaget. Uppdrag i dotterbolag inom koncernen har exkluderats.

Martin Hansson

Styrelseordförande, född 1976. Martin Hansson har en MBA från Stockholms universitet. Martin har tidigare arbetat inom bank- och entreprenörsprojekt samt lett investeringsarbete huvudsakligen på Galjaden Fastigheter, där han är verkställande direktör och delägare.

Övriga uppdrag: verkställande direktör i Galjaden Fastigheter AB och Galjaden Holding AB. Styrelseledamot i Fastighets AB Nattskärran, Glasbtn 2 AB, Capcito Finance AB, Galjaden Invest AB, Galjaden Holding AB och Alexela AB. Styrelsesuppleant i Galjaden Fastigheter AB.

Tidigare uppdrag de senaste fem åren: Styrelseledamot i Capcito Systems AB, Capcito Lending 2 AB, Fastighets AB Sollentuna Ritsalen och Björnklockan AB. Styrelsesuppleant i International Fibres Group AB, Karlsfjädern AB, Fastighets AB Blåsten och Barnacle AB.

Aktieinnehav: 1 101 685 B-aktier.

Aleksandrs Tralmaks

Styrelseledamot, född 1975. Aleksandrs Tralmaks har en examen i statsvetenskap och en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Riga. Aleksandrs har en bred erfarenhet av företagsledning och konsulttjänster inom företagsekonomi, förvärv och avyttringar av företag och fastigheter på landsbygden. Aleksandrs har tidigare varit verksam inom finanssektorn i både Lettland och Sverige och har bland annat varit rådgivare i samband med flera stora transaktioner med skogsfastigheter som genomförts i Baltikum och internationellt. Aleksandrs har även etablerat Catellas baltiska verksamhet.

Övriga uppdrag: Styrelseordförande i Catella Corporate Finance SIA och dotterbolag Catella Corporate Finance OU (Estland) samt Catella Corporate Finance UAB (Litauen), styrelseledamot i Domum et Opes SIA och Doris Varuhalduse OU.

Tidigare uppdrag: Styrelseledamot Ruric AB.

Aktieinnehav: - Anders Nilsson

Styrelseledamot, född 1963. Anders Nilsson har omfattande erfarenhet av att bygga och förvalta skogsfastigheter i både Lettland och Sverige och var tidigare ägare till en av de fastighetsportföljer som Bolaget förvärvade 2014.

1Avser eget samt närstående fysiska och juridiska personers innehav direkt eller i kapitalförsäkring per dagen för Prospektet.

45 Övriga uppdrag: Verkställande direktör och styrelseordförande i Zaveria Lettland AB och Zaveria AB.

Tidigare uppdrag de senaste fem åren: -

Aktieinnehav: 2 989 116 B-aktier och 40 000 A-aktier.

Andreas Norman

Styrelseledamot, född 1981. Andreas Norman har en examen från Sveriges lantbruksuniversitet och har tidigare skogserfarenhet från Rusforest och IKEA Industry i Ryssland.

Övriga uppdrag: Styrelseledamot i Petrosibir AB.

Tidigare uppdrag de senaste fem åren: - Aktieinnehav: -

Ledande befattningshavare Aleksandrs Tralmaks

Verkställande direktör (sedan 2016)

Övriga upplysningar avseende styrelse och verkställande direktören

Det föreligger inte några familjeband eller andra närståenderelationer mellan styrelseledamöterna och/eller den

verkställande direktören. Ingen styrelseledamot eller den verkställande direktören har några privata intressen som kan stå i strid med Bolagets intressen. Som framgår ovan har dock två styrelseledamöter ekonomiska intressen i Latvian Forest genom aktieinnehav.

Ingen styrelseledamot eller den verkställande direktören har dömts i något bedrägerirelaterat mål under de senaste fem åren. Ingen av styrelsens ledamöter eller den verkställande direktören har varit inblandad i någon konkurs,

konkursförvaltning eller likvidation i egenskap av medlem av förvaltnings-, lednings- eller kontrollorgan eller ledande befattningshavare under de senaste fem åren.

Det har under de senaste fem åren inte förekommit några anklagelser eller sanktioner från myndighet eller organisation som företräder viss yrkesgrupp och som är offentligrättsligt reglerad mot någon av styrelseledamöterna eller den verkställande direktören. Inte heller har någon styrelseledamot eller den verkställande direktören under de senaste fem åren förbjudits av myndighet eller domstol att ingå som medlem av ett bolags förvaltnings-, lednings- eller kontrollorgan eller att ha ledande eller övergripande funktioner hos ett bolag.

Samtliga styrelseledamöter och den verkställande direktören kan nås via Bolagets kontor med adress Ringvägen 22, 182 46 Enebyberg.

Ersättning till styrelse och verkställande direktör

I nedanstående tabell redovisas ersättningar och övriga förmåner till styrelsens ordförande, övriga styrelseledamöter samt Bolagets verkställande direktör under räkenskapsåret 2019. Under räkenskapsåret 2019 har inga belopp avsatts för pensioner och förmåner som kommer att utbetalas efter avträdande av tjänst.

Till Bolagets verkställande direktör utgår ett konsultarvode motsvarande 43 500 EUR om året som verkställande direktören fakturerar från sitt konsultföretag. Verkställande direktören har även en prestationsbaserad komponent i sin ersättning.

Verkställande direktören får 300 000 SEK för varje 1 SEK höjning i Latvian Forest aktiepris om detta har varit en stabil värdeökning under minst 30 dagar. Om aktiepriset har ökat i priset motsvarande 0,1 SEK erhåller verkställande direktören 0,1 gånger 300 000 SEK, motsvarande 30 000 SEK i ersättning. Avstämning sker årligen den 1 februari. Ersättningen är tänkt som ett incitament för att maximera den potentiella avkastningen för aktieägarna genom att förvärva fastigheter med god långsiktig potential och förvaltning med syfte att öka fastighetsportföljens långsiktiga värde. Bolaget har inga

uppsägningsbegränsningar. Utöver ovan har Bolaget inga överenskommelser med verkställande direktören beträffande annan incitamentsbaserad eller rörlig ersättning eller naturaförmåner.

Arvode till bolagsstämmovalda styrelseledamöter beslutas av årsstämman. Vid årsstämmorna den 27 juni 2019 och den 29 juni 2020 beslutades att arvode till styrelsen ska utgå med 80 000 SEK till styrelsens ordförande och 60 000 SEK till envar styrelseledamot som inte är anställd i Bolaget. Utöver styrelsearvoderingen kan styrelseledamöterna erhålla ersättning för sådant arbete som kan anses ligga utanför ordinarie styrelsearbete.

46

Namn Ersättning

Martin Hansson, styrelseordförande 80 000

Aleksandrs Tralmaks, styrelseledamot och verkställande direktör 1 793 575(1)

Anders Nilsson, styrelseledamot 60 000

Andreas Norman, styrelseledamot 60 000

Totalt 1 993 575

(1) Under 2019 har konsultarvode utgått till verkställande direktören med ett belopp om 451 980 SEK, motsvarande 43 500 EUR, samt 1 341 595 SEK i prestationsbaserad ersättning.

47

Related documents