• No results found

2020 för Teknik- och fritidsnämnden

Skriftliga rapporter

Delårsrapport 1 2020 för Teknik- och fritidsnämnden

Period 1 januari – 30 april

2020-05-15

2

Inledning...3 Uppföljning och analys ...5 Invånare...5 Kommunfullmäktiges mål ...5 Nämndens mål...5 Strategiska vägval ...9 Samhälle...10 Kommunfullmäktiges mål ...10 Nämndens mål...10 Strategiska vägval ...16 Medarbetare ...17 Kommunfullmäktiges mål ...17 Nämndens mål ...17 Strategiska vägval...20 Ekonomi ...21 Kommunfullmäktiges mål ...21 Nämndens mål ...21 Strategiska vägval ...22

Ekonomisk analys...23 Driftredovisning per verksamhet ...23 Ramprotokoll...23 Sammanfattande kommentar till resultat och årsprognos...23 Konsekvenser utifrån Coronapandemin...25 Åtgärdsplan ...25 Investeringar...26

3

Inledning

Teknik- och fritidsnämnden har följande verksamhetsområden.

 Administrativa enheten

 Stadsmiljö och service

 Fritidsenheten

 Räddningstjänst

 Måltidsservice

Teknik- och fritidsnämnden är en utpräglad servicenämnd som finns till för såväl invånare som för kommunens verksamheter. Till sitt förfogande har nämnden teknik- och servicekontoret (TSK) med underliggande verksamheter.

Administrativa enheten ansvarar för nämndadministration, registratur,

parkeringstillstånd till personer med funktionsvariationer, tillstånd för markupplåtelse och torghandel, Fordonsenhet samt post och repro (post- och paketleveranser inom kommunen).

Stadsmiljö och service ansvarar för drift, underhåll och utveckling av gata, park, broar, gatubelysning, trafiksäkerhetsarbete och projektering av exploateringsprojekt.

Verksamheten ansvarar även för hamnverksamhet och husbilsplatser.

Fritidsenheten ansvarar för drift och underhåll av kommunens idrottsplatser, idrottshallar, simhallar, motionsspår, skyttehallar, friluftsområden och badplatser.

Inom enheten sker även fritidsplanering, plats- och lokalbokningar, administration för föreningsbidrag samt dialog med föreningar och allmänhet.

Räddningstjänsten ansvarar för insatser vid bränder och olyckor, förebyggande brandskydd, utbildning i brandkunskap och första hjälpen, vissa delar av kommunens skadepreventiva arbete samt civil beredskap.

Måltidsservice ansvarar för det interna måltidsutbudet och leveranser. Måltidsservice ska laga och servera goda, hållbara och näringsriktiga måltider till alla matgäster, från barn i förskolan till de äldre som bor på särskilda boenden.

Teknik- och fritidsnämnden ansvarar även för VA- och återvinningsfrågor i samverkan med SEVAB och Samhällsbyggnadskontoret (SBK).

Nämndens delårsrapport omfattar en redogörelse för utvecklingen av verksamhet och ekonomi för perioden januari till april. Nedan redovisas en sammanfattning av

nämndens måluppföljning och under respektive mål finns en mer förklarande text.

4

Tabell över måluppföljning

Perspektiv Mål Bedöm ning

Inv ånare Teknik- och fritidsnämnden tillhandahåller god serv ice till inv ånare samt tillgängliga miljöer. Därmed bidrar nämnden till god folkhälsa och att Strängnäs kommun upplev s som en try gg plats att bo, lev a och v erka i.

Delvis uppfyllt

Inv ånare Teknik- och fritidsnämnden skapar genom digitalisering, ty dlig kommunikation och dialog möjlighet till infly tande och

delaktighet i det lokala samhällets utv eckling. Det är v iktigt för att skapa tillit till det demokratiska sy stemet och för att utv eckla ett hållbart samhälle.

Delvis uppfyllt

Samhälle Teknik- och fritidsnämnden tillhandahåller god infrastruktur och arbetar aktiv t med beteendeförändring för en hög trafiksäkerhet, try gghet och tillgänglighet samt en hållbar miljö i alla

kommundelar.

Delvis uppfyllt

Samhälle Teknik- och fritidsnämnden arbetar för en ökad anv ändning av alternativ a energikällor, minskad anv ändning av fossila bränslen, minskad energiförbrukning samt minskat antal transporter och resor.

Delvis uppfyllt

Samhälle Teknik- och fritidsnämnden bidrar till att bev ara natur- och v attenmiljöer samt arbetar för en renare miljö.

Delvis uppfyllt Samhälle Teknik- och fritidsnämnden bidrar till den hållbara cirkulära

måltiden.

Delvis uppfyllt Medarbetare Teknik- och fritidsnämnden har en god, jämställd och

utv ecklande arbetsmiljö för alla medarbetare inom nämndens v erksamheter.

Delvis uppfyllt Ekonomi Teknik- och fritidsnämnden bidrar till en långsiktigt hållbar

ekonomi genom effektiv resursanv ändning där rådande strukturer och arbetssätt ständigt utmanas.

Uppfyllt

5

Uppföljning och analys

Invånare

Perspektivet invånare sätter kommunens invånare och andra personer som nyttjar Strängnäs kommuns tjänster i fokus. Det ska vara lätt att vara invånare och nyttjare av tjänster i Strängnäs kommun.

Respekt, öppenhet och ett gott bemötande, utan avkall på professionalitet, ska prägla mötet med invånare och företag, såväl i kommunens utbud av service och

välfärdstjänster som i vårt myndighetsutövande. Förhållningssättet innebär en lyhördhet för vad invånare och brukare vill, tycker och tänker och en tydlighet i vad man kan förvänta sig. Kommunikation och dialog är nyckeln till framgång.

Uthållighet och långsiktighet, samt mod att våga fatta beslut som kan vara svåra på kort sikt, skapar förutsättningar för positiva resultat i det långa loppet. Det ger också förutsättningar åt alla att delta i samhällslivet och förverkliga sina livsmål.

Kommunfullmäktiges mål

Demokratin är levande och inkluderande. Invånare, företagare och andra aktörer utvecklas i Strängnäs kommun och är medskapande och delaktiga i kommunens utveckling.

Beskrivning

Invånare, företagare och andra aktörer såsom föreningar, församlingar,

samarbetspartners, volontärer med flera ges möjlighet att vara, och är, medskapande i kommunens utveckling. Att vara medskapande i kommunens utveckling handlar om att kommunen tar tillvara på erfarenheter och synpunkter både från enskilda brukare som från dess sammanslutningar.

I Strängnäs kommun erbjuds välfärdstjänster av god kvalitet som utgår från invånarnas behov

Beskrivning

Kommunen visar genom aktiva handlingar att invånare i Strängnäs kommun har tillgångar och kompetenser som kan bidra till att förbättra de välfärdstjänster som erbjuds

Nämndens mål

Teknik- och fritidsnämnden tillhandahåller god service till invånare samt tillgängliga miljöer. Därmed bidrar nämnden till god folkhälsa och att Strängnäs kommun upplevs som en trygg plats att bo, leva och verka i.

Periodens viktigaste aktiviteter och resultat

Alla verksamheter arbetar på flera olika sätt för att tillhandahålla en god service till våra invånare. Det sker bland annat genom att regelbundet diskutera bemötande med sina personalgrupper. På fritidsenheten har de fastslagit att det ska vara välkommande att besöka fritidenhetens anläggningar och att dialog ska ske på likartat sätt med alla

6

besökare. Flera verksamheter har arbetat med sina kommunikationsplaner för åter-kommande händelser. Till exempel måltidsservice har börjat att ta fram

kommunikationsplaner för tydligare information till våra invånare och deras matgäster.

I samband med Coronasituationen har arbetet med verksamheternas risk- och sårbar-hetsanalyser (RSA) och kontinuitetsplanering aktualiserats så att verksamheterna kan säkerställa god service till medborgarna även under kris.

Administrativa enheten arbetar aktivt med service till kommunens invånare. Genom posthantering (inkl. e-posthantering) och diarieföring av inkomna handlingar säker-ställs att invånarnas ärenden och synpunkter flödas vidare till rätt mottagare och hanteras på ett korrekt sätt.

Fritidsenheten arbetar för att alla idrotts- och fritidsanläggningar ska vara hela, rena och funktionsdugliga. De arbetar även för ett varierat utbud av motions- och

idrottsanläggningar och att de ska vara tillgängliga för kommunens alla medborgare.

Corona-situationen har dock medfört att omklädningsrum, bad och gym har varit stängda från och med den 6 april, vilket har medfört minskad tillgänglighet.

Genom att förbättra kommunens belysningsanläggningar har Stadsmiljö och service arbetat för ökad trygghet, som exempel är alla lampor i Åkers Styckebruk utbytta. Där det är möjligt försöker verksamheten att bygga ihop anslutningar av befintliga gång- och cykelbanor (GC-banor) för att erhålla längre stråk av GC-banor och därmed

förhindra att oskyddade trafikanter tvingas ut i trafiken. Regelbundet röjs sly och ogräs kring alla gång och cykelbanor för att erhålla bättre framkomlighet och ökad trygghet.

För att alla som bor eller vistas i kommunen ska få trygghet upprätthåller räddnings-tjänsten beredskap med utryckningsstyrkor dygnet runt vid tre brandstationer. Under första delen av 2020 har antalet larm varit något färre än vanligt, troligen på grund av minskad samhällsaktivitet orsakad av pandemirestriktioner.

Olika slags information och rådgivning om brandskydd erbjuds löpande av räddnings-tjänstens personal, både till privatpersoner och till företag/organisationer. Normalt erbjuds också extern utbildning i brandkunskap, åtgärder vid brand och livräddande första hjälpen. Sedan mitten på mars har utbildningarna dock ställts in helt på grund av pandemin.

Årligen utförs ungefär 70 tillsyner av brandskydd i olika verksamheter. Under januari-februari gjordes detta helt enligt plan men därefter har de flesta planerade tillsyner skjutits upp beroende på pandemin. Än så länge räknar vi med att kunna hämta hem eftersläpningen under hösten med måluppfyllnad både när det gäller antal tillsyner och intäktsbudget.

Måltidsservice erbjuder goda, hållbara och näringsriktiga måltider till alla matgäster, i våra kommunala förskolor, skolor och äldreomsorg. Omställningen till en mer hållbar måltid innebär bland annat att mer vegetariska maträtter serveras. Denna omställning medför hos vissa invånare en oro och ett missnöje som yttrar sig i form av

telefonsamtal och e-post samt insändare i media.

Analys och slutsats

I verksamhetsplanen framgår att verksamheternas arbete ska utföras utifrån ett lång-siktigt hållbarhetsperspektiv baserat på Agenda 2030 och de globala målen. Året startade upp och verksamheterna planerade och genomförde aktiviteter i enlighet med

7

sina arbetsplaner, vilka till viss del har beskrivits i avsnittet ovan.

Måltidsservice omställning till mer hållbara måltider har genomförts enligt plan.

Tyvärr uppskattas inte denna omställning av alla vilket medför att det inom

verksamhetens område finns missnöjda invånare, i första hand vårdnadshavare till barn i förskola och skola. Verksamheten ser därför ett stort behov av

informationsinsatser för att öka förståelsen om matens påverkan på miljön och varför denna omställning sker inom måltidsservice verksamhet.

Den nuvarande Corona-situationen har dock medfört att vissa aktiviteter har pausats medan andra har kunnat genomföras. Inom till exempelvis räddningstjänsten kommer inte utbildning i brandkunskap, åtgärder vid brand och livräddande första hjälpen samt tillsyn genomföras enligt plan. Bad, gym och omklädningsrum inom

fritidsenheter har varit stängda och det är i nuläget osäkert hur länge denna stängning kommer att kvarstå. Det gör att Teknik- och servicekontorets ledningsgrupp (framöver kallad ledningsgruppen) bedömer att målet vid årets slut kommer vara delvis uppfyllt.

Teknik- och fritidsnämnden skapar genom digitalisering, tydlig kommunikation och dialog möjlighet till inflytande och delaktighet i det lokala samhällets

utveckling. Det är viktigt för att skapa tillit till det demokratiska systemet och för att utveckla ett hållbart samhälle.

Periodens viktigaste aktiviteter och resultat

I kontorsplanen för 2020 är digitalisering ett prioriterat uppdrag och där framgår bland annat att verksamheterna ska identifiera processer och arbetsområden som kan digitaliseras. Ett första led i detta arbete är med hjälp av externt stöd, Digicenter, de kommer att göra en nulägesanalys, behovssamanställning och förslag på utvecklings-områden. Kontorschefen har erhållit ett enkätförslag från Digicenter och som beräknas skickas ut till alla medarbetare på Teknik- och servicekontoret innan sommaren.

Ledningsgruppen har också en representant i kommunens taktiska råd som fungerar som en remissinstans till digitala rådet. Det taktiska rådet har regelbundet möten och där informationsutbyte sker mellan kontoren och avdelningarna avseende olika digitaliseringsprojekt. Nedan är två exempel på digitaliseringsprojekt som pågår:

 Pilotprojektet med smart belysning beräknas pågå under ett års, den digitala plattformen kommer bland annat att fånga upp fordonshastigheter, antal

8

gångare och cyklister. Den kommer också användas för att mäta energiförbrukningen samt att styra gatubelysningen.

 Måltidsservice har påbörjat arbetet med att införa ett digitalt

egenkontrollprogram (EKP), syftet är att få en enklare och säkrare hantering för både kökspersonalen och måltidsservice chefer.

För att underlätta för våra kommuninvånare finns flera av verksamheternas blanketter som e-tjänster där invånarna digitalt kan lämna in sina blanketter. Blanketter för ansökan om egensotning, annan sotare samt hantering av brandfarliga och explosiva varor erbjuds numera i digital form på kommunens hemsida. Under våren digitaliseras även de före-lägganden som sotningsentreprenören har utfärdat för att kommunen ska kunna göra en bättre uppföljning i det egna administrationssystemet Daedalos. Andra blanketter som finns är båtplatsbokning, lokalbokning, ansökning föreningsbidrag, ansökan om specialkost med mera.

Nämndens verksamheter arbetar på flera olika sätt för att tillhandahålla tydlig kommunikation. Kommunens hemsida uppdateras regelbundet med information gällande nämndens verksamheter och flera verksamheter har utökat sin information på sociala medier. Till exempel Räddningstjänsten har ökat informationen från

verksamheten om brandskydd med mera genom att utöka antalet redaktörer.

Uppföljning har skett av "Plan för hur TSK ska arbeta med kommunikation" och bland annat har alla verksamheter tagit fram ett årshjul för kommunikation, där det framgår vilka återkommande aktiviteter som behöver kommuniceras. Andra aktiviteter är att kommunikationsplaner har upprättats eller håller på och upprättas gällande

återkommande händelser till exempel vinterväghållning och säsongsmat för måltid.

För att underlätta för verksamheterna har en checklista för kommunikation tagits fram och mallar för spadenskyltar. Syftet med dessa åtgärder är att verksamheterna ska ha en mer proaktiv kommunikation till rätt målgrupp via rätt kanaler.

För att öka kommuninvånarnas inflytande och delaktighet samt säkerställa att barnrättsperspektivet beaktas har dialog genomförts med invånarna/barn vid

renovering av lekplatserna vid Lottenlund och Ekhov. Förra året genomfördes en stor medborgardia-log gällande aktivitetspark i Stallarholmen och under våren har dialoger med allmän-het och föreningar fortsatts. Tyvärr har ett flertal föreningsmöten ställts in och tänkta aktiviteter inom idrottspolitiska programmet har fått skjutas framåt med anledningen av Coronapandemin. Inom fritidsenheten är det därför tveksamt om alla aktiviteter i arbetsplanen kan uppnås.

Trafikfrågor är något som både berör och engagerar kommunens invånare. För att möta efterfrågan tas alla frågor och synpunkter emot av kontaktcenter. Berörda

tjänstemän genomför sedan möten veckovis för att hantera det som inkommit och åter-kopplar till frågeställaren. Under våren har flera synpunkter inkommit gällande trafik och hastigheter och därför har flera trafikmätningar genomförts. Efter en

trafikmätning återkopplar trafikgruppen till frågeställaren för att redovisa resultatet samt föra en dialog om förbättringsförslag i gatumiljön.

Måltidsservice har påbörjat arbetet med att ta fram ett måltidspolitiskt program och där är dialog med en viktig del i planeringen inför framtagandet. Dialog har skett under våren med elever på Finningeskolan och Mariefreds skola och fler dialoger är

inplanerade till hösten. Måltidsservice arbetar också för att öka lärandet och förståelsen för odling och tillagning av mat och därför ges många barn i skola och förskola möjlighet att delta i köket och i odlingsprojekt.

9

Analys och slutsatser

Nämndens verksamheter arbetar med flera olika aktiviteter för att bidra till att målet uppnås. Ledningsgruppen ser positivt på att kommunikation och dialog får en allt större roll inom verksamheterna och att de ser nyttan av ett proaktivt arbetssätt gällande dessa frågor. Nuvarande pandemin har tyvärr medfört att dialogmöten inte har kunnat genomföras som planerat och att föreningsmöten och andra planerade aktiviteter inom ramen för det idrottspolitiska har ställts in eller skjutit framåt i tiden.

Digitalisering, det vill säga verksamhetsutveckling med hjälp av digitala verktyg, fortgår men i en långsammare takt än den ursprungliga planen. Ledningsgruppens bedömning är att målet kommer att bli delvis uppfyllt vid årets slut med anledning av att alla planerade aktiviteter inte kan genomföras enligt den ursprungliga planen.

Strategiska vägval

Arbetet i nämndens verksamheter ska utföras utifrån ett långsiktigt hållbart perspektiv baserat på Agenda 2030 och de globala målen. Kontoret ska sträva efter ett

intersektionellt perspektiv i allt rättighetsarbete såsom barnrättsperspektiv, tillgänglighet, jämställdhet och klimatarbete. För att verksamheterna ska kunna utvecklas till att bli alltmer hållbara och på så sätt bättre kunna bidra till de globala målen krävs mer kunskap och ökat medvetande om hållbarhet kopplat till respektive verksamhet.

Teknik- och fritidsnämnden bidrar till att stärka kommunens positiva varumärke genom invånare som agerar ambassadörer.

Arbeta aktivt för att förbättra kommunikationen med invånarna, föreningar och näringsliv samt den interna kommunikationen. Kommunikation, digitalisering och dialog är nyckeln till framgång. Digitalisering samt tekniska lösningar kan hjälpa oss att möta framtidens utmaningar.

Viktiga strategier/planer/program som nämndens verksamheter ska beakta i samband med sina uppdrag:

 Barn- och ungdomsstrategin

 Riktlinjer för barnchecklistor och barnkonsekvensanalyser

 Idrottspolitiska programmet

 Plan för arbete med aktiva åtgärder för att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet 2019-2022

 Handlingsprogram för skydd mot olyckor

 Kontorets/verksamheternas risk- och sårbarhetsanalyser (RSA) och kontinuitetsplaneringar.

10

Samhälle

Perspektivet Samhälle beskriver kommunens roll som hållbar samhällsbyggare tillsammans med civilsamhället, företagen och andra aktörer. Perspektivet vänder sig mot invånare, företag och föreningar som är verksamma i kommunen och vad som görs för att det ska vara lätt att bo, leva och verka i Strängnäs kommunen

Kommunfullmäktiges mål

Strängnäs kommun är en förebild för sitt aktiva arbete kring hållbarhetsfrågor med Agenda 2030 som bas. Tillsammans utvecklas vi med människor som vill bo och leva i, verka i och besöka vår kommun

Beskrivning:

För Strängnäs kommun är ett hållbart samhälle en mycket viktigt fråga. Hållbarhet avser social- miljömässig- och ekonomisk hållbarhet som utgår från Agenda 2030 och de globala målen. Genom ett strategiskt arbete och medvetna aktiviteter gör vi,

tillsammans andra aktörer, Strängnäs kommun till en förebild inom området.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ansvarar för att leda det strategiska arbetet med Agenda 2030.

Nämndens mål

Teknik- och fritidsnämnden tillhandahåller god infrastruktur och arbetar aktivt med beteendeförändring för en hög trafiksäkerhet, trygghet och tillgänglighet samt en hållbar miljö i alla kommundelar.

Periodens viktigaste aktiviteter och resultat

Nämndens verksamheter arbetar tillsammans med beteendeförändringar som ska främja ett hållbart resande. Under våren har tre kampanjer för hållbart resande planerats, dessa kommer att genomföras under året. Två av kampanjerna är ett samarbete med Cykelsamverkan Sörmland och den tredje är den europeiska

kampanjen Trafikantveckan. Informationskampanjer kommer också att genomföras i samband med invigningen av cykelgaraget i Läggesta med målet att få fler att välja cykel istället för bil.

För att medarbetare på Strängnäs kommun ska resa mer hållbart så har

Fordonsenheten anpassat bokningssystemet för resor så att resor med kollektivtrafik föreslås först, därefter kommer förslag på el-fordon och som sista förslag kommer vanliga bilar om resan ska utanför Strängnäs stadskärna. För att få fler att välja cyklar har systemet anpassats så att cyklar har en egen bokningsflik som syns tydligt medan bilar inte har det. En strategisk ordning och utformning av bokningssystemet påverkar vilken typ av resa medarbetaren bokar och målet med nuvarande utformning är att fler anställda ska välja mer hållbara alternativ för sina resor.

Under 2019 gick en elevenkät ut till kommunala skolor och resultatet blev att 2 074 elever svarade på enkäten. Resultatet redovisas i diagrammet: Hur elever reser till skolan 2019.

11

Stadsmiljö och service har tillsammans med kommunens kollektivtrafiksamordnare analyserat resultatet per skola och kommit fram till att det framförallt är barn i förskoleklass - tredjeklass som skjutsas av föräldrar till skolan. De skolor där andelen barn som skjutsas med bil var väldigt hög var på Mariefreds skola, Stallarholms skolan, Vasa skolan och Åkers skolan. Förslaget är att stadsmiljö och service i samverkan med kommunens kollektivtrafiksamordnare samt barn- och utbildningskontoret undersöker dessa fyra skolor mer ingående. Målet är att få fram vad resebeteendet beror på så att lämpliga åtgärder kan planeras. Samtidigt pågår det också en utredning/diskussion med friskolorna på Tosterö angående trafiksituationen kring dessa olika skolorna.

Stadsmiljö och service ser till att hålla GC-banorna i bra skick. De har en långsiktig strategi där målet är att fler ska välja cykel och att det ska kännas tryggt att välja cykeln som färdmedel. Farttavlor på strategiska platser bidrar till en lugnare trafikrytm och säkrare trafikmiljöer. I nämndens investeringsram har sju miljoner kronor avsatts för reinvestering av asfalt och arbetet med att öka standarden på kommunens gator och

Stadsmiljö och service ser till att hålla GC-banorna i bra skick. De har en långsiktig strategi där målet är att fler ska välja cykel och att det ska kännas tryggt att välja cykeln som färdmedel. Farttavlor på strategiska platser bidrar till en lugnare trafikrytm och säkrare trafikmiljöer. I nämndens investeringsram har sju miljoner kronor avsatts för reinvestering av asfalt och arbetet med att öka standarden på kommunens gator och