• No results found

När CarMenu startar visas huvudfönstret för telefonläget. När du använder telefonläget visas

överst på skärmen.

Namnet eller logotypen för nätverksoperatören eller tjänsteleverantören visas i mitten av skärmen, om informationen tillhandahålls av den mobila enheten.

När ett samtal pågår visas den gröna telefon-symbolen. Om du växlar till Nokia Kartor eller musikspelarläge visas symbolen i en bubbla.

■ Justera volymnivån under ett samtal

Om du vill justera volymen under ett samtal eller vid ringsignal vrider du Navi-hjulet åt vänster för att sänka volymen eller åt höger för att höja den.

När du ändrar volymen återspeglas det genom att den blå horisontella stapeln längst upp på displayen flyttas. Om du ändrar volymen under ett samtal sparas den valda volymnivån. Om du ändrar volymen när ett samtal annonseras, sparas inte den valda volymnivån.

Om du vill ställa in volymen på tyst trycker du på i telefonläget när inget samtal pågår. När volymen är inställd på tyst visas . Du återställer den ursprungliga volymen genom att trycka på .

■ Ringa ett samtal

Du ringer ett samtal genom att ange ett telefonnummer eller söka efter en sparad kontakt i den mobila enheten.

Ange ett telefonnummer

Om du vill ange ett telefonnummer vrider du Navi-hjulet åt vänster i huvudfönstret för telefonläget. Bläddra till den första siffran i

telefonnumret och tryck på Navi-hjulet. Välj övriga siffror i telefonnumret på samma sätt. (Om du vill radera den senaste siffran trycker du på .)

Du kan också ange numret med hjälp av knappsatsen på den mobila enheten.

När telefonnumret visas trycker du på för att ringa numret. Om du vill avbryta uppringningen trycker du på .

Söka efter en kontakt

Om du vill söka efter en kontakt i kontaktlistan på den mobila enheten vrider du Navi-hjulet åt höger i huvudfönstret i telefonläget, eller trycker på Navi-hjulet och väljer Kontakter. Du kan söka efter ett namn genom att skriva en eller de första bokstäverna i namnet beroende på inställningen i Telefonmeny> Inställning.> Kontaktsökning. Mer information finns i "Kontakter" på sidan 23.

Ringa upp det senast uppringda numret

Öppna listan med senast uppringda nummer genom att trycka på i telefonlägets huvudfönster. Tryck sedan två gånger på för att ringa upp det senast slagna numret.

Röstuppringning

Du aktiverar röstuppringningsfunktionen på den mobila enheten genom att hålla ned i vilket läge som helst när det inte pågår något samtal, om den mobila enheten kan hantera den funktionen tillsammans med bilmonteringssatsen. Fortsätt enligt anvisningarna i den mobila enhetens användarhandbok.

För att använda röstuppringning måste du spara röstmärken för önskade kontakter i den mobila enheten.

Snabbuppringning

Om du vill ringa upp ett nummer som tilldelats en snabbuppringnings-knapp på den mobila enheten, vrider du Navi-hjulet åt vänster i

telefon-T e l e f o n l ä g e

lägets huvudfönster och väljer numret för snabbuppringningsknappen.

Ring samtalet genom att trycka på eller och hålla ned Navi-hjulet.

Mer information om snabbuppringning finns i användarhandboken för den mobila enheten.

Avsluta ett samtal

Du avslutar ett aktivt samtal i huvudfönstret i alla lägen genom att trycka på .

Om du vill avsluta ett aktivt samtal när du inte befinner dig i huvudfönstret för något läge, håller du ned .

■ Svara på ett samtal

Om du vill besvara ett samtal trycker du på eller på Navi-hjulet i vilket driftläge som helst. Uppringarens namn visas på displayen om det finns sparat på den mobila enheten.

Om du inte besvarar ett samtal kan du visa namnet på eller

telefonnumret till personen som ringt, genom att trycka på Navi-hjulet efter samtalet, när Visa visas, om personen som ringde tillåter detta (nättjänst). Du tar bort noteringen från displayen genom att trycka på lägesknappen eller .

Tryck på om du inte vill ta emot ett samtal.

Om du har ställt in funktionen Autosvar på På, besvarar

bilmonteringssatsen samtalet automatiskt. Se "Inställningar", sidan 24.

Om du har aktiverat funktionen samtal väntar på den mobila enheten kan du besvara ett annat samtal under ett pågående samtal genom att trycka på . Det första samtalet parkeras. Växla mellan samtalen med

. Du avslutar ett aktivt samtal genom att trycka på eller trycka på Navi-hjulet när Samtalsval visas, och välja Avs. aktivt samt.. Du avslutar båda samtalen genom att hålla ned eller trycka på Navi-hjulet när Samtalsval visas, och välja Avs. aktivt samt.. Om du vill ansluta båda samtalen till ett konferenssamtal (nättjänst), trycker du på Navi-hjulet när Samtalsval visas, och väljer Lägg till konf.. Avsluta

konferenssamtalet genom att trycka på .

■ Stänga av och slå på mikrofonen

Om du vill slå på eller stänga av mikrofonen under ett samtal håller du ned .

■ Växla samtal mellan bilmonteringssatsen och en mobil enhet

Om du vill växla samtal mellan bilmonteringssatsen och den kompatibla mobila enheten håller du ned .

■ Kontakter

Om du vill söka efter en kontakt i kontaktlistan på den mobila enheten vrider du Navi-hjulet åt höger i huvudfönstret i telefonläget, eller trycker på Navi-hjulet och väljer Kontakter.

Om du vill komma åt kontakterna under ett samtal trycker du på Navi-hjulet och väljer Kontakter.

Du kan söka efter ett namn genom att skriva en eller de första bokstäverna i namnet beroende på inställningen i Telefonmeny>

Inställning.> Kontaktsökning.

Om du har valt Ett tecken väljer du den första bokstaven i namnet och trycker på Navi-hjulet för att visa namnen som börjar på den bokstaven.

(Om du vill ta bort bokstaven trycker du på .) Bläddra till önskat namn.

Om du har valt Flera tecken väljer du den första bokstaven i namnet.

(Välj högerpilen om du vill visa fler tillgängliga tecken.) Du kan välja flera inledande bokstäver på samma sätt. Om du vill radera den senaste bokstaven trycker du på . Om du vill välja ett namn från kontaktlistan trycker du på (eller håller ned Navi-hjulet) och bläddrar till önskat namn. Om du vill växla mellan kontaktlistan och teckenlistan trycker du på .

Om du vill ringa upp det valda namnets standardnummer trycker du på . Om du vill ringa ett annat nummer som tillhör det valda namnet trycker du på Navi-hjulet, bläddrar till önskat nummer och trycker på eller på Navi-hjulet.

T e l e f o n l ä g e

■ Register

Bilmonteringssatsen registrerar telefonnumren för de senaste missade, mottagna och uppringda samtalen. Bilmonteringssatsen registrerar missade och mottagna samtal endast om mobilnätet stöder dessa funktioner och om den mobila enhet som anslutits till

bilmonteringssatsen är påslagen och befinner sig inom nätets mottagningsområde.

Om du vill visa de senaste samtalen trycker du på Navi-hjulet i telefonlägets huvudfönster och väljer Register och samtalstyp. Du visar telefonnumret för den valda kontakten genom att trycka på Navi-hjulet.

Om du vill ringa upp kontakten trycker du på .

Tips: Öppna listan med senast uppringda nummer genom att trycka på i telefonlägets huvudfönster.

■ Meddelanden

Om du vill öppna meddelandemenyn trycker du på Telefonmeny>

Meddel.. Om du vill öppna en mapp eller ett meddelande trycker du på .

När du får ett textmeddelande visas en notering och . Om du vill läsa meddelandet direkt trycker du på eller på Navi-hjulet. Om du vill läsa meddelandet senare trycker du på lägesknappen eller på för att radera noteringen om meddelandet. Vill du läsa meddelandet väljer du Telefonmeny> Meddel., inkorgsmappen och meddelandet.

Om du vill bläddra genom meddelandet vrider du på Navi-hjulet.

Om du vill ta bort meddelandet trycker du på Navi-hjulet och väljer önskat alternativ.

■ Inställningar

Du anger telefonlägets inställningar genom att välja Telefonmeny>

Inställning.. Om du vill spara en ändrad inställning trycker du på Navi-hjulet. Om du vill avsluta inställningen utan att spara den, trycker du på .

Om du vill att det ska gå att söka efter kontakter genom att ange ett enstaka tecken eller flera inledande tecken, väljer du Kontaktsökning och Ett tecken eller Flera tecken.

Om du vill tillåta eller hindra visning av kalenderposter i huvudfönstret i telefonläget, väljer du Kalender viloläge och önskat alternativ.

Du anger displayens ljusstyrka genom att välja Ljusstyrka och bläddra åt vänster för att minska eller höger för att öka ljusstyrkan.

Om du vill ställa in att bakgrundsljuset alltid ska vara på eller bara aktiveras vid en viss händelse, t.ex. ett inkommande samtal, väljer du Bakgrundsbelys. och Alltid på eller Aktivitetsdriven.

Om du vill aktivera eller inaktivera automatiskt svar väljer du Autosvar och önskat alternativ. Om du väljer På besvarar bilmonteringssatsen automatiskt ett inkommande samtal. Information om hur länge det dröjer innan samtalet besvaras, finns i användarhandboken för den mobila enheten.

Om du vill ställa in att ljudet på bilstereon ska stängas av när

bilmonteringssatsen avger en signal (t.ex. ett alarm) eller bara när du får ett samtal, väljer du Bilstereo tyst och Alla ljudaktiviteter eller Endast samtal.

Om du vill ändra språk på CarMenu-programmet väljer du Språk och önskat alternativ.

Du anger ringvolym genom att välja Ringvolym och bläddra åt vänster för att minska eller åt höger för att öka volymen.

Du anger ringsignal genom att välja Rington och önskad signal.

Om du vill visa information om CarMenu-programmet och bilmonteringssatsen väljer du Om.

N o k i a K a r t o r

Related documents