• No results found

Tema 2 – Kommunsamordningscentralens roll i det vardagliga arbetet

KSC (representant KSC, personlig kontakt, 1 mars, 2016) har som målsättning att i ett framtida läge kunna bredda sina vyer och även inkludera samverkan kring det vardagliga arbetet inom kommunerna och dess förvaltningar. Nedanstående tabell presenterar ett antal citat, från samtliga intervjutillfällen, kring respondenternas åsikter om en samverkan med KSC i de vardagliga processerna.

31

Tabell 3 - Citat om tema 2

CITAT REPONDENT

Nej inte i det vardagliga... jag kan inte riktigt se det där. Jag ser inte riktigt bilden på hur vi skulle kunna jobba med detta, kanske har att göra med att jag inte är tillräckligt insatt. Men vad gäller de bitarna förstår jag inte hur det skulle kunna varken avlasta eller innebära någon ny roll inom vårt vardagliga arbete.

R3

Om all information ska gå igenom KSC så finns det ju risk för fördröjning. Ska de sitta och titta på alla mail då eller? Jag tror inte det är något som är för vår verksamhet.

R6

Jag känner inte samma behov av det i det vardagliga arbetet. R3 Det är en omväg igen tycker jag, då tycker jag det blir besvärligt och man kan tappa bort information och kunskap på vägen. Skulle jag få ett bekymmer med ett vattenprov är det enklare att jag direkt kontaktar miljö och bygg än att det ska gå via en ledningscentral.

R2

… som sagt har jag svårt att se att de kan hjälpa mig i min vardag med mina vanliga arbetsuppgifter.

R1

Jag tycker att vi redan har den korta vägen i vår kommun, de vardagliga ärenden ska gå som vi har de idag.

R3

Det beror på hur du tänker, om all vår verksamhetsinformation ska gå via en annan ledningscentral, det känns lite byråkratiskt tycker jag. För det är sådant som fungerar ganska bra idag tycker vi, det får inte bli överstyrt utan vi måste kunna arbeta på ett sätt så vi blir effektivare.

R2

Om jag vill ha någonting med fastighetsfrågor då går jag direkt till fastigheten i den kommunen. Då går jag inte den andra vägen.

R3

… om man nu tänker att detta är olika befäl på räddningstjänsten och jag tänker mig att det kommer vara styrkeledare på olika grad ända upp till räddningschef. Då tänker jag hur ska de kunna lösa det? De förstår kanske inte vad vi är i behov av och de har inte kontaktnätet som vi har, då vi jobbar med det till vardags.

R5

Intervjuerna påvisade ett tydligt tema gällande respondenternas åsikter kring en samverkan med KSC inom det vardagliga arbetet. Vid förfrågan kring vad respondenterna ansåg om ett

32

framtida läge, som inkluderar KSC inom deras vardagliga arbete, var samtliga sex anställda negativt inställda till denna förändring, vilket presenteras i ovanstående tabell.

Respondenterna prioriterar den personliga kontakten sinsemellan respektive ansvarig och berörd, vilket grundas i interaktionen med övriga förvaltningar. De ansåg även att det vardagliga informationsflödet bör förbli oförändrat, då de värdesätter en personlig kontakt. Respondent 1:

”Risken är väl att om man pratar indirekt med folk, att man inte får fram rätt information. Utan det slutar med att jag ändå måste prata med den personen som står med sitt problem. Det brukar vara så om någon mellanhand ska lägga sig i, då brukar de inte veta i detalj och då får man söka efter rätt person.”

Respondent 2:

”Det tror jag är en omväg, för det som händer lokalt känner jag bör förmedlas lokalt för då har man mer närkontakt med det som händer, än om det ska gå via omvägar. Om vi nu har ett bekymmer i Tidaholm så kanske det är enklare om min chef förmedlar det än att det går via en annan organisation så det tappas bort på vägen.”

Respondent 6:

”Det tror jag inte på, utan jag vill nog göra den kommunikationen själv. Det bygger oftast på personliga... man känner ju de man kommunicerar med. Det skulle nog bli lite konstigt om någon annan skulle sköta det. Då menar jag det vardagliga arbetet.”

Vidare förtydligade respondenterna att de är positivt inställda till en samverkan mellan de fyra kommunernas tekniska förvaltningar. Det finns dock en variation i denna inställning, då somliga belyste den generella samverkan inom utbyte av kompetens som huvudanledningen och andra utvecklade åsikterna då de syftade på det gemensamma resursnyttjandet.

Respondent 2:

”Utifrån aspekten att KSC istället ska kunna skapa lägesbilder och kunna bidra med resurser är bra. Det är fördelning av resurser som är en fördel med detta. Utöver detta ser jag de största fördelarna med samverkan vara resurs- och erfarenhetsbyte.”

Respondent 6:

”Samverkan är ju bra och det är väl klart att det handlar om det med resurser, då kan man dela på vissa saker och så. Jag ser erfarenhetsutbyte och sen är det även svårt att få kompetent folk. Då är det fler som konkurrerar och då kan man dela på vissa tjänster, som nyckelpersontjänster kan man dela på. Det blir kanske lättare att rekrytera då.”

33 Respondent 5:

”Om inte tanken är att man har ett samarbete totalt mellan fyra kommuner, då kan det finnas fördelar i att det finns en större massa på fastighetsavdelningen, vi kan ha en administration som täcker dubbelt så stor yta. Vi kan vara mer professionella och slå ut på fler användare. På de här centrala funktionerna fastighetsadministration, fastighetsingenjör där man jobbar med att projektera förskolor eller skolor hade fungerat jättebra, för hade man blivit ännu mer specialiserad. Då hade man varit några ingenjörer till. Idag jobbar några kommuner med både förskolor och skolor. Är man dubbelt så stor så kanske man bara kan jobba med förskolor och en annan kommun med skolor, så specialiseringen hade blivit större.”

Respondent 1:

”Ja... det skulle kunna bli ett kunskapsflöde som är bättre, att man lär sig lite från varandra genom att träffa likasinnade och utbyter information. Det tror jag. Det beror på vad det är för samverkan, men det är alltid bra att samverka.”

Respondent 5 hävdade även att en möjlig utgångspunkt, för respektive tekniska förvaltning, är att nyttja de befintliga erfarenheter som finns. Syftet är att kunna utbyta dessa sinsemellan kommunerna, vilket i slutändan resulterar i gemensamma lägesbilder över pågående arbetsprocesser. Respondenten menade att det är vanligt förekommande att nya projekt påbörjas med en översiktlig undersökning kring pågående eller avslutade projekt som är av liknande karaktär. Dessa kan innefattas av projekt inom närområdet eller med ett stort geografiskt avstånd, beroende på dess syfte.

Respondent 5:

”Skapa lägesbilder för att se vad som är på gång. Om vi är på gång att göra ett nytt kommunhus, då kanske en annan kommun är ett halvår före. Jag läser inte tidningen så jag vet inte. Ofta söker man runt och letar, men det kan vara bra att man försöker hitta något nära.”

Vidare uppmärksammades även att kommunerna inte finner något egenvärde i att endast tillämpa sina kunskaper privat, utan att de är positivt inställda till att gemensamt utnyttja de befintliga resurserna.