• No results found

tidsbegränsat bygglov/säsong, 5 år - restaurangbåt

Simrishamn Tora 1, tillbyggnad av butik

Simrishamn 2:41, tidsbegränsat bygglov/säsong, 5 år - restaurangbåt

Ärendebeskrivning

Ansökan från sökande, Panagiotis Tsilfidis om tidsbegränsat bygglov för restaurangverk-samhet i f.d. fiskebåten Glada Räkan kom in till samhällsbyggnadsförvaltningen den 11 oktober 2017. Båten är belägen vid den västra kajen i Simrishamns mellersta hamnbassäng.

Verksamheten har haft bygglov för s.k. tillfällig åtgärd och tidsbegränsade perioder under tiden 1993-06-14 t.o.m. 2009-09-15, sammantaget under 16 års tid.

Efter 2009 har sökande inte haft bygglov.

Fastigheten ligger inom detaljplanelagt område avsett för hamnverksamhet, restaurang-verksamhet bedöms vara en avvikelse som inte kan medges för ett permanent bygglov.

Ansökan har remitterats berörda grannar/sakägare och myndigheter.

Samhällsbyggnadsförvaltningen, hamnen har via hamnchef svarat utan erinran till ansökan.

SÖRF, Sydöstra Skånes Räddningstjänstförbund skriver att s.k. brandskyddsdokumenta-tion ska upprättas för att säkerställa gästernas säkerhet vid brand eller annan olycka.

Ystad-Österlens Miljöförbunds yttrande har redovisats oavkortat.

VA-avdelningen Simrishamns kommun skriver att restaurangen är ansluten till kommunalt VA genom hamnens VA-anslutning. Spillvatten ska gå genom godkänd fettavskiljare. I övrigt har de ingen erinran kring ansökan.

Simrishamns kommun, ägare till 2:41 har ingen erinran över bygglovsansökan.

Gatuenheten, Simrishamns kommuns skriver i sitt remissvar att utformning och tidplan för genomförande av Sjöfartsstråket på den etapp som omfattar restaurangbåten är oklar. Stör-ning i form av byggarbete kan förekomma under den femårsperiod som bygglovet söks för.

Remissvar från grannar:

Boende på Hamngatan 17 påtalar att hen inte vill att det spelas musik efter kl 22 00, samt att flaskor inte destrueras på kvällstid. Boende på Hamngatan 19, Valfisken 7 menar att avfallstunnor bör placeras på yttre piren/Bornholmskajen.

Simrishamns Industrifastigheter erinrar om sopsortering, placering av denna så att skyltar inte skyms eller trafik hindras.

Remissvar utan erinran har inkommit från fastighetsägare till eller boende på Simrishamn 2:46, Valfisken 12, 14, 16, 38, Laxen 13, Skansen 3, 4, Skeppet 8, Hamngatan 3, 33c, och

§ 64 forts Dnr 2017/577

Sökande har kunnat ta del av inkomna remissvar samt skrivit ett bemötande.

Beslutsunderlag

Förvaltningens tjänsteskrivelse 2018-06-12 Plan- och bygglagens 9 kapitel 9 och 33§§

Detaljplan för Simrishamns hamn (nr 99), laga kraft 1983-03-24 Överläggningar

Henrik Olsson, enhetschef bygglov/MBK, redogör för ärendet.

BYGGNADSNÄMNDENS BESLUT

Föreslagen verksamhet bedöms, rätt skött inom hamnområdet och med efterlevande av de krav som ställs från VA-avdelning, renhållning och Ystad-Österlenregionens miljöförbund kunna fungera fortsatt en tid i sitt sammanhang utan betydande miljöstörningar. Den sam-manlagda tiden får, enligt plan- och bygglagen, överstiga femton år om lovet ska användas för ett ändamål av säsongskaraktär.

Sökanden kan begära att tiden förlängs med högst fem år i taget. Den sammanlagda tiden får, enligt plan- och bygglagen, överstiga femton år om lovet ska användas för ett ändamål av säsongskaraktär.

 Tidsbegränsat bygglov beviljas för servering och försäljning av mat under tiden 1 april – 30 september åren 2018-2022. Båten ska däremellan transporteras bort.

 Ystad-Österlenregionens miljöförbunds anvisningar ska följas.

 Simrishamns kommuns VA- anvisningar och gatuenhetens svar ska följas.

 Tillgänglig entrémöjlighet behöver anläggas snarast möjligt. Finns toalett i lo-kalen ska den utformas fullt tillgänglig.

Åtgärden får inte påbörjas utan att startbesked meddelats.

Starbesked kommer att meddelas då förslag till kontrollplan och övriga handlingar som krävs inkommit och godkänts.

§ 64 forts Dnr 2017/577 Upplysningar

Bygglovet har ännu inte vunnit laga kraft och kan fortfarande överklagas. Eventuella över-klaganden meddelas. För information om när beslutet vunnit laga kraft kontakta ring Kon-takt Simrishamn, 0414-81 02 00.

Innan åtgärden får tas i bruk måste slutbesked ha meddelats enligt plan- och bygglagen 10 kap. 4 §.

Vid eventuella avsteg från bygglovet under arbetets genomförande ska Byggnadsnämnden kontaktas för godkännande.

Avgifter

Bygglov: (20 + 15) x 6 x 44,8 x 1,1 x 0,75 = 7 762 kronor Underrättelse: 85 x 44,8 = 3 808 kronor 11 570 kronor

Avgifterna är antagna av Kommunfullmäktige och baseras på handläggaravgift, storlek och prisbasbelopp. Mervärdeskatt tas inte ut på avgifter som baseras på myndighetsutövning.

_______

Beslutet expedieras till:

Panagiote Tsilfidis

Fastighetsägare till Valfisken 7, 8 och Simrishamn 2:48 Hur man överklagar

Om ni vill överklaga Byggnadsnämndens beslut ska ni skriva till:

Simrishamns kommun, Byggnadsnämnden, 272 80 SIMRISHAMN.

Överklagandet ska ha inkommit inom tre veckor från den dag ni fick del av beslutet. Har överklagandet kommit in i rätt tid överlämnas ärendet till länsstyrelsen för prövning.

Av överklagandet ska framgå vilket beslut ni överklagar och hur ni vill att beslutet ska ändras. Anteckna ärendets diarienummer, paragraf och beslutsdag. Ange även fastighetsbe-teckning. Ni bör också tala om varför ni anser att beslutet ska ändras. Har ni handlingar eller annat som stöder er uppfattning kan ni bifoga detta.

Underteckna ert överklagande samt förtydliga namnteckningen. Uppge adress och telefon-nummer. Anlitar ni ombud ska ombudet underteckna skrivelsen. I så fall ska fullmakt för

§ 65 Dnr 2018/57

Detaljplan för Garvaren 13 m.fl. (Skansen etapp II) samråd -remiss

Ärendebeskrivning

Detaljplanen syftar till att pröva att utveckla obebyggda delar av Skansen till blandstad och att planlägga mark för att tillgodose stadsdelens behov av gata, parkmark, parkering och dagvattenhantering, samt att skapa en gång- och cykelväg som knyter samman de södra delarna av Simrishamn med stationen.

Samhällsbyggnadsnämnden beslutade den 31 maj 2018, § 102 att godkänna miljökonse-kvensbeskrivning och detaljplan för samråd. Delegationsbeslut om komplettering av plan-handlingarna fattades den 4 juni 2018 av samhällsbyggnadsnämndens ordförande. Planen handläggs enligt plan- och bygglagen 2010. Planprövning sker genom utökat förfarande.

Kungörelse och planhandlingar har sänts till berörda fastighetsägare.

Beslutsunderlag

Tjänsteskrivelse 2018-06-18 Plan- och bygglagen (2010:900) Kungörelse, samrådshandlingar Överläggningar

Henrik Olsson, enhetschef bygglov/MBK, redogör för ärendet.

BYGGNADSNÄMNDENS BESLUT

 Det finns en otydlighet i planbestämmelsen som avser byggnadshöjd med hänsyn till det något kuperade området och avsaknad av höjdsatt ny väg. I övrigt har bygg-nadsnämnden inget att invända.

_______

Beslutet expedieras till:

Samhällsbyggnadsnämnden

§ 66 Dnr 2018/58

Related documents