• No results found

Tillgänglighet för funktionsnedsatta

Enligt Handisam, myndigheten för handikappolitisk samordning, är det idag en person av fem som lever i Sverige med någon form av funktionsnedsätt-ning. Det kan handla om personer med rörelsehinder, nedsatt syn eller hörsel, funktionsnedsättning till följd av psykiska besvär eller läs- och skrivsvårigheter.

Tillgänglighet i fysisk miljö handlar om att människor med nedsatt funktions-förmåga ska kunna förflytta sig säkert och självständigt, hitta dit man ska och förstå när man är framme. Sverige godkände år 2008 FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Sverige är därmed juridiskt bunden att följa konventionens innehåll. Konventionens syfte är att undanröja hinder för personer med funktionsnedsättning att ta del av sina mänskliga rät-tigheter.

7.1 INVENTERING OCH ÅTGÄRDER

Vintern 2006 genomfördes en inventering av pendlarparkeringar som beskri-ver nuläget vad gäller tillgänglighet på de flesta av de aktuella platserna. Då ingick inte knutpunkter där man normalt inte parkerar, t.ex. Borlänge och Falu centrum. 2011-2012 inventerades alla hållplatser och till dags dato är södra delen av Dalarna klart. Se tabell nedan för sammanfattning av inventeringen.

Målet är att alla bytespunkter samt följande utpekade stråk ska vara tillgänglig-hetsanpassade:

„ Grängesberg - Ludvika - Falun

„ Avesta - Borlänge - Rättvik - Mora - Älvdalen - Idre

„ Borlänge - Djurås - Sälen

„ Hedemora - Falun - Rättvik Fortsatt planläggning

kommer därmed att ske vad gäller mötes-platser och linjer som ska vara fullt tillgäng-liga för alla resenärer för att utveckla kollek-tivtrafikens mötesplat-ser så att de bidrar till ökat resande och till att kvaliteten i kollek-tivtrafiksystemet som helhet säkras.

37

BYTESPUNKTER VID RESECENTRUM ELLER JÄRNVÄGSSTATION Tåg-Buss, Buss-Buss Kommun Väntsal Tillgänglighet Byte SÄK*

Krylbo järnvägsstation Avesta Ja Nej Ja

Borlänge Resecentrum Borlänge Ja Ja Ja

Falu järnvägsstation Falun Ja Nej Ja

Djurås resecentrum Gagnef Ja Ja Ja

Gagnef järnvägsstation Gagnef Väderskydd Ja Nej

Hedemora resecentrum Hedemora Ja Ja Ja

Insjön järnvägsstation Leksand Väderskydd Ja Nej

Leksand resecentrum Leksand Ja Ja Ja

Tällberg järnvägsstation Leksand Ja Nej Nej

Grängesberg järnvägsst. Ludvika Ja Nej Ja

Ludvika resecentrum Ludvika Ja Ja Ja

Mora resecentrum Mora Ja Ja Ja

Rättvik resecentrum Rättvik Ja Nej Ja

Smedjebacken resecent. Smedjebacken Ja Ja Nej BYTESPUNKTER UTAN TÅGRELATION

Buss-Buss Kommun Väntsal Tillgänglighet Byte SÄK*

Avesta busstation Avesta Ja Nej Ja

Borlänge centrum Borlänge Väderskydd Ja Nej

Falu centrum Falun Väderskydd Nej Nej

Bjursås korsvägen Falun Väderskydd Nej Nej

Enviken busstation Falun Väderskydd Nej Nej

Myrgatan Hedemora Hedemora Väderskydd Ja Nej

Malung station Malung-Sälen Ja Nej Ja

Mora busstation Mora Ja Ja Ja

Orsa centrum Orsa Väderskydd Nej Ja

Smedjebacken centrum Smedjebacken Väderskydd Ja Ja

Säter torget Säter Väderskydd Nej Ja

Vansbro station Vansbro Väderskydd Nej Ja

Älvdalen busstation Älvdalen Väderskydd Ja Ja

*Byte till särskild kollektivtrafik

Sambanden mellan infrastrukturplaneringen och den strategiska planeringen av kollektivtrafiken är mycket viktiga. Kollektivtrafiken är ett medel att uppnå de beslutade målen i infrastrukturplaneringen. Omvänt är insatserna i infrastruk-turplanen i många fall avgörande för att kollektivtrafiken ska kunna utvecklas i linje med tåg- och busstrategierna. Genom att Region Dalarna ansvarar för både den regionala infrastrukturplaneringen och för planering och genomförande av kollektivtrafiken finns goda förutsättningar för samordning. Den gällande LTP-planen har tagits fram parallellt med den strategiska planeringen av kollektivtra-fiken och de styrande besluten fattas i båda fallen av Region Dalarnas direktion.

Den nationella infrastrukturplanen är styrande för investeringar i den nationella infrastrukturen, drift och underhåll av hela det statliga väg- och järnvägsnä-tet mm. Den innehåller insatser av avgörande betydelse för kollektivtrafikens genomförande och utveckling. Samordningen med kollektivtrafiken är mycket viktig såväl vid upprättandet av planen som vid dess genomförande.

Kollektivtrafikens fordon och infrastruktur i form av hållplatser har en vik-tig uppgift att fylla för att kompensera och i bästa fall överträffa utmanande utvecklingstendenser på andra områden. De åtgärder som kontinuerligt bedrivs av Region Dalarna, AB Dalatrafik och Tåg i Bergslagen AB är att upphandla och använda fordon med lågt golv och låg entré, att i samarbete med Trafik verket utforma hållplatsplattformar på ett riktigt sätt, att tillämpa informations-system med tydlig information om hur man kan resa. Åtgärderna syftar till att den funktionsnedsatte kan.

9 stiga/rulla på och av fordonet, 9 betala,

9 förflytta sig inuti fordonet, 9 ta sig minst till, och inom

utrymmet angivet för rullstol/rollator, 9 åka till resans målpunkt,

9 ta del av information, 9 trycka på stoppknapp, 9 ta del av den service som

erbjuds övriga passagerare.

Den offentliga miljön ska utformas så att den möjliggör för funktionsnedsatta att delta i samhällslivet på jämlika villkor. Fastighetsä-garen har ansvaret för att byggnaders till-gänglighet och användbarhet blir minst så bra som lagar och normer föreskriver. Dalatrafik Service AB har ansvar för olika delar av den offentliga fysiska miljön i kollektivtrafikens infrastruktur.

Framkomlighet, tillgänglighet och orienter-barhet för alla kan förbättras genom att trans-portföretagens anställda har goda kunskaper om och tillämpar gällande lagstiftning och rekommendationer, med avseende på funk-tionshindrades särskilda behov.

39

Samverkan med handikappråd och handikapporganisationer ska ses som ett naturligt arbetssätt i såväl planering och projektering som vid byggande och drift. Den främsta värdemätaren på framkomlighet och tillgänglighet är den egna upplevelsen. Handikapporganisationerna har därför en viktig roll som erfarenhetsförmedlare till Region Dalarna och bolagen. De funktionshindrade ska genom sina organisationer ges möjlighet att påverka utformningen av den offentliga fysiska miljön. Kontaktpersoner ska därför utses med ansvar att bevaka ärenden där det är viktigt att funktionsnedsatta får yttra sig.

8. Ökat resande och ökad marknads-

Related documents