• No results found

När de intervjuade beskriver övergången från kommunens socialtjänst till ett statligt äldreförsörjningsstöd framträder en bild av två myndigheterna helt skilda från varandra. Det finns gott om exempel på hur de äldre genom samtal med eller/och information från socialtjänstens och försäkringskassans tjänstemän fick klart för sig att nu tillhör du Försäkringskassan och behöver eller ska inte ha något med socialtjänsten att göra. Reformen uppfattas av de äldre främst som en administrativ sortering, som är kopplad till att man fyllt 65 år, inte som en

socialpolitisk insats vars syfte är att bland annat underlätta deras ekonomiska vardag (jämför prop. 2000/01:136, s. 19).

Alltså mina barn visste när man går i pension. När jag fyllde 65 år skickade de (Försäkringskassan författarens anmärkning) försäkringsblanketter till mig och sa att jag får inte lyfta försörjningsstöd från kommunen då är jag berättigad till pension. (intervju 10)

Så kommunen lämnade ju över till Försäkringskassan alla uppgifterna. Så att vi inte skulle ha något mer med kommunen att göra. Det är ju ingen handläggare ingenting kvar utan vi får ju idag av Försäkringskassan de här pengarna och får sköta om det själva. En gång per år så får man en förteckning över hur dags de där pengarna kommer, hur mycket skatten är hur mycket hyresbidraget är och alltihopa då, så det är bara till att följa. (intervju 4)

Jag fick ett papper där ifrån … att jag ska få pension att jag inte längre skulle ha med socialkontoret att göra. (intervju 7)

Vi fick ju hem ett papper, vi fick ju besökstid hos dem via brev och sedan var vi där och berättade. De berättade ju att vi hade flyttats över dit och att det var ju dem som vi skulle prata med och att sen om att de bara betalade det här beloppet och att det inte skulle öka utan vara stabilt. (intervju 8) De har visat mig hur jag skulle fylla i den och när jag fyllt i den ska jag gå till Försäkringskassan. När jag varit där de sa från och med nu behöver du inte vända dig till kommunen. Allt finns på pappret du behöver inte prata med dem. (intervju 3)

Men vänder sig då de intervjuade ändå till socialtjänsten om de har försörjningsbehov som inte täcks av det belopp de får genom äldreförsörjningsstödet? I intervjumaterialet förekommer beskrivningar hur man inte tror sig få söka kompletterande medel från kommunens socialtjänst till sådant som medicin, tandvård och glasögon. Detta eftersom man nu fått klart för sig av tjänstemännen att man tillhör Försäkringskassans system. Att de är två skilda system fick man klart för sig när man introducerades till äldreförsörjningsstödet. Förr fick man sin försörjning från det ena systemet nu från det andra.

6 De äldres förståelse av och uppfattning om reformen

I nedanstående exempel berättar en kvinna hur hon frågat på Försäkringskassan om exempelvis medel till glasögon och fått nej med motiveringen att hon inte har rätt till mer då man inte arbetat i Sverige. I berättelsen framgår inte att hon istället blivit hänvisad till socialtjänsten för att söka där.

Jo jag har ju tagit upp det, men de säger (Försäkringskassan författarens anmärkning) att det blir inte mer än så. De säger att eftersom jag inte har jobbat och inte betalat skatt så blir det inte mera än så, det blir bara det här. Nej de har sagt att vi är pensionerade nu så vi har inte mer med dem att göra. Vi fick ju brev ifrån socialen innan vi skulle träffa dem på Försäkringskassan och vi var där hos socialen också och träffade dem för sista gången. Då berättade de att vårat ärende var ju slut och att vi skulle flyttas över till Försäkringskassan och därefter skulle vi bara ringa dem och prata med dem. (intervju 8)

Samma kvinna berättar en stund senare under intervjun även om ett försök att få extra medel via socialtjänsten men att hon fått nej med motiveringen att hon hör till Försäkringskassan. Det framgår inte av intervjun att hon fått information om rätten att överklaga ett sådant beslut.50

Nej, alltså det går inte, jag får ingenting eftersom de säger att vi hör till Försäkringskassan nu. En gång hade jag fått kvitto på mediciner och sånt och även el som jag lämnade till socialen men de sa att de kunde inte betala det eftersom jag var hos Försäkringskassan. (intervju 8)

De båda exemplen visar att kvinnan på grund av felaktig information dels undanhålls rätten att få sina behov bedömda av socialtjänsten dels att få sin sak prövad av en förvaltningsdomstol. Vid intervjuerna framkom inte något direkt ifrågasättande av den information som gavs. Att de äldre inte ifrågasätter den information de får kan bero på att de har tillit till att myndigheternas information är korrekt. Skulle de tvivla på detta har de dessutom små möjligheter att söka information då de inte har tillgång till sådan på det egna språket

I de fall någon av intervjupersonerna fortfarande har kontakt med socialtjänsten beror det på att anhöriga (barn eller make/maka) får socialbidrag.

50 En ansökan om socialbidrag (försörjningsstöd) kan vid avslag överklagas hos domstol

I det här exemplet har personen som själv beskriver sig gå lite utanför systemet både äldreförsörjningsstöd och socialbidrag på grund av att det finns make/maka som inte har äldreförsörjningsstöd och hemmaboende barn i hushållet.

De pengarna som vi får de räcker inte så de kompletteras från socialen med 1000:- till 2000:- varje månad. Jag är pensionerad så jag ska egentligen inte vända mig till socialen, men jag måste gå dit för att komplettera. (intervju 1)