• No results found

3. Metod

3.2 Undersökningsfaser

I vår undersökning har vi valt att dela upp tillvägagångssättet i sju olika aktiviteter som omfattar företagsstudier, litterära studier, förberedelse av intervjufrågor, genomförande av intervjuer, validering av intervjuresultat, utvärderingsmodell och därefter utvärdering och analys. Under dessa faser har vi haft veckovisa avstämningar och möten med handledare från Trafikverket IT samt examinator/handledare från Kungliga Tekniska Högskolan.

65

Nationalencyklopedins ordbok. Hämtat: 2013-07-01, från www.ne.se/komparativ

22

Figur 3.2. Undersökningsfaser.67

3.2.1 Företagsstudier

Vi inledde vår undersökning med en företagsstudie där vi hade telefon- och personliga möten i Borlänge med våra handledare från Trafikverket IT. Under första mötet presenterades uppdragets syfte, bakgrund och mål. En snabb genomgång av Trafikverkets agila tillvägagångssätt och test enligt v-modellens principer diskuterades. De första mötena gav oss en djupare förståelse över uppdragets syfte och mål samt en överblick om hur Trafikverket IT arbetar med test. Vi diskuterade även huruvida ett strukturerat arbetssätt eller metod är nödvändig för test inom LL. Under denna fas insåg vi att en teorietisk bakgrund om test var

23

nödvändigt och att vi behövde ytterligare fakta om hur resurser på Trafikverket IT arbetar med test.

3.2.2 Litterära studier

Vi sökte och samlade in data för att fördjupa vår teoretiska kunskap inom ämnet test. Vi läste böcker, vetenskapliga artiklar och artiklar på hemsidor som gav oss kunskap om v-modellen, agila metoden Scrum, Self-Governance och testdriven utveckling. De litterära studierna bidrog till djupare förståelse om metoder och arbetssätt som finns inom LL test.

3.2.3 Förberedelse av intervjufrågor

I samband med att vi genomförde våra litterära studier skapade vi intervjufrågor i syfte att öka vår kännedom om hur olika projekt arbetar med LL test på Trafikverket IT. Intervjufrågorna skulle undersöka vad som kunde förbättras med testarbetet, identifiera eventuella brister, upptäcka om eventuella metoder och strukturerade arbetssätt var nödvändiga samt granska hur de skulle vilja arbeta med LL test i framtiden. Inför intervjuerna förbereddes frågorna som skulle ställas, konferensrum där intervjuerna skulle äga rum bokades, datum och tid fastställdes för genomförandet av intervjuerna. Våra handledare på Trafikverket IT tillhandahöll oss en lista med namn på aktuella resurser på Trafikverket IT som vi kontaktade för intervjuer. Då resurserna vi intervjuade hade olika arbetsroller skapade vi ett Excel ark som innehöll specifika frågor som vi skulle ställa till varje arbetsroll, detta för att få en helhetsbild och olika perspektiv på testarbetet. Bortsett från intervjufrågorna förbereddes en presentation av Self-Governance ramverket och frågorna som skulle ställas till de olika rollerna. Ett gemensamt beslut fattades tillsammans med våra handledare på Trafikverket IT att varje intervju skulle pågå under 30-45 minuter.

3.2.4 Genomförande av intervjuer

Intervjuerna ägde rum i Trafikverkets konferensrum via personliga träffar där vi tillsammans ställde frågorna till respondenterna. Frågorna ställdes efter vilken arbetsroll individen hade och vilket projekt resursen jobbade med. Vi spelade in intervjuerna med en mobiltelefon via en applikation för att senare dokumentera det som sades utan att behöva missa någonting. Vi genomförde individuella och parvisa intervjuer, de parvisa intervjuerna gjorde vi med utvecklare från samma projekt för att få ännu ett perspektiv på hur utvecklare resonerade

24

kring frågorna tillsammans. De individuella intervjuerna genomfördes med projektledare, teknisk förvaltningsledare, arkitekt, utvecklare och testledare. Den första delen av intervjun omfattade frågor som berörde organisationens verksamhet och den andra delen Self-Governance ramverket.

3.2.5 Validering av intervjuresultat

Efter att ha genomfört intervjuerna valde vi att spela upp, lyssna och dokumenterade svaren individuellt. Vi granskade dokumentationerna för att sedan verifiera att alla frågorna vi ställt till respondenterna blivit besvarade tillräckligt bra för att kunna dra en slutsats. Svar som kunde förtydligas ytterligare kommenterades med att ett förtydligande av svaret var nödvändigt med röd text i dokumentet, detta gjordes med en följdfråga och skickades sedan tillbaka till respondenten. Vi läste sedan igenom varandras dokumentationer för eventuellt hitta ytterligare svar som kunde förtydligas och kommentera dessa. Efter att dessa aktiviteter utförts skickade vi de dokumenterade svaren till respektive respondent och bad de läsa igenom dokumentet, lägga till, korrigera eller ta bort svar som angivits. Detta gjorde vi för att minimera risken för tolkningsfel och för att förbättra kvaliteten på svaren. Respondenterna kompletterade sina svar för att sedan skicka de slutgiltiga svaren till oss. Slutligen sammanställde vi alla svar i ett gemensamt dokument.

3.2.6 Utvärderingsmodell

Nästa moment i vår undersökning var att utföra en utvärderingsmodell som visar vilka aktiviteter från Self-Governance ramverket som genomförs. Utvärderingsmodellen baseras på svar från våra intervjuer och modellen visar om aktiviteten utförs, inte utförs eller utförs till viss del. Det finns även sammanställda kommentarer för varje aktivitet som är en samling från vår sammanställning av intervjuerna som berört den specifika aktiviteten.

3.2.7 Utvärdering och analys

Denna undersökningsfas gick ut på att utvärdera och analysera intervjuresultatet genom att kartlägga hur resurserna på Trafikverkets IT enhet arbetar med test och vad som kan bli bättre inom test. Vi började med att läsa alla intervjuer för att hitta mönster. Eftersom vi ställde frågor baserat på den roll respondenten hade jämförde vi intervjuresultat med andra

25

respondenter i samma arbetsroll. Dessutom jämförde vi intervjuresultaten mellan projekttyperna för att kunna se samband, se skillnader och se faktorer som bidrog till de svar vi fick utav respondenterna. Därefter analyserade vi intervjuresultaten genom att ta hänsyn till de mönster vi hittat mellan respondenter och projekttyper.

Related documents