• No results found

Verksamhetsplan nedbrutet per verksamhetsområde

In document 5 Kompetensnämnden 2013 (Page 27-39)

Förvaltningschef och stab Ansvarsområde och målgrupp

Kompetensförvaltningen leds av en förvaltningschef. Förvaltningschefen har ett övergripande ansvar för förvaltningens verksamhet, resultat och utveckling, samt för att nämndens beslut verkställs och följs upp.

Till stöd har förvaltningschefen en stab bestående av tre personer. Stabens huvuduppgift är samordning, ekonomistyrning, kommunikation, projektledning samt förvaltningens och

nämndens administration. Staben arbetar med förvaltningsöverskridande frågor och skall utgöra ett stöd för förvaltningens verksamheter.

Från och med 1 januari 2013 kommer övergripande integrationsfrågor föras över från

kompetensnämnden till kommunstyrelsen. I och med detta kommer rollen integrationsstrateg att försvinna från staben.

Utöver förvaltningschefsrollen har också förvaltningschefen, på uppdrag av kommunstyrelsen, ett övergripande ansvar för stadens näringslivsarbete. Stadens övergripande näringslivsarbete syftar bland annat till att skapa relationer med näringslivet i Solna så att staden med hjälp av näringslivet kan utveckla Solna i linje med visionen för staden. Delar av stabens resurser används för att koppla samman stadens övergripande näringslivsarbete med nämndens kärnverksamhet, arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning, samt för att initiera och projektleda samarbetsprojekt.

Mål

Stabens arbete ska stödja nämndens verksamheter så att nämndens effektmål och nämndmål uppnås.

Budget (tkr)

Stab 2013 2012

Intäkter 0 0

Kostnader 4 416 4 493

Nettokostnader 4 416 4 493

Uppdrag

 Kompetensnämnden och socialnämnden får i uppdrag att i samråd med

kommunstyrelsen utreda ansvar och roller i staden inom arbetsmarknadsarbetet.

 Kommunstyrelsen får i uppdrag att i samråd med kompetensnämnden ta fram en strategi för stadens inriktning avseende regionaliseringen av vuxenutbildningen.

Verksamhetsplan och budget 2013 Kompetensnämnden __________________________________________________________________

17

Prioriterade aktiviteter och utvecklingsprojekt på staben Kommunikation

Staben kommer under året utveckla befintliga samt ta fram nya kommunikationskanaler för att förbättra den interna och externa kommunikationen på förvaltningen.

 Med syfte att förbättra internkommunikationen skall staben i samarbete med stadsledningsförvaltningen ta fram och implementera ett nytt intranät.

 Med syfte att förbättra internkommunikationen samt säkra ett mer effektivt arbete vad gäller hantering av näringslivsrelationer skall ett ändamålsenligt itstöd system

implementeras.

 Med syfte att förbereda för ett utvecklingsarbete av förvaltningens externa web ska en förstudie göras för att kartlägga utvecklingsbehov och förutsättningar för ett

förändringsarbete.

Ekonomistyrning

 Med syfte att säkerställa kompetens och effektivitet ska en översyn och nödvändiga förändringar göras av förvaltningens organisation för ekonomistyrning och administrativa stödtjänster.

Projekt tillsammans med näringslivet i samhällsutvecklande syfte

Stadens övergripande näringslivsarbete syftar bland annat till att skapa relationer med näringslivet i Solna så att staden med hjälp av näringslivet kan utveckla Solna i linje med visionen för staden.

 Med syfte att få fler företag i Solna att engagera sig i den lokala samhällsutvecklingen ska staben fortsätta att utveckla nätverk och mötesplatser där staden och näringslivet kan mötas för att byta kunskaper om och erfarenheter av lokalt CSR – arbete (Corporate Social Responsibility)

Verksamhetsplan och budget 2013 Kompetensnämnden __________________________________________________________________

18 Arbetsmarknadsavdelningen

Arbetsmarknadsavdelningen (Ama) består av en avdelningschef och fyra handläggare/

näringslivssamordnare.

Ansvarsområde och målgrupp

Kompetensförvaltningens systematiska arbete med att få Solnabor att gå från bidrag till egen försörjning via arbete eller studier sammanfattas med Solnamodellen. Modellen grundar sig i ett individanpassat arbetssätt, god omvärldsbevakning samt goda relationer med arbetsgivare, samarbetspartners och utbildningsleverantörer. Målet är att alla arbetssökande utan för stora arbetshinder, ska ta sig in på arbetsmarknaden eller en utbildning. Amas tjänster riktar sig till Solnabor som har försörjningsstöd eller deltar i AFs arbetsmarknadspolitiska program.

Budget (tkr)

Ama 2013 2012

Intäkter 300 200

Kostnader 4 642 5 076

Nettokostnader 4 342 4 876

Mål

 Andelen solnabor med egen försörjning ska fortsätta ligga på en högre nivå jämfört med genomsnittet i Stockholms län och riket.

 Minst 65 procent av deltagarna som har genomgått Solnamodellen under året ska uppbära egen försörjning.

 Minst 80 procent av deltagarna i Solnamodellen ska vara nöjda med sin arbetsmarknadsinsats.

 Kompetensnämndensmedarbetares engagemang ska minst vara index 65 i undersökningen Hållbart Medarbetar Engagemang, HME.

Prioriterade aktiviteter och utvecklingsprojekt Lågutbildade

Den grupp som har svårigheter på arbetsmarknaden är de som inte har grundläggande teoretiska kunskaper. Deltagare i Solnamodellen som saknar detta eller behöver komplettera ska ges möjlighet att studera med fortsatt försörjningsstöd till dess att de kan gå vidare i det ordinarie utbildningssystemet.

Ungdomsarbetet 18-24 år

Tillsammans med Arbetsförmedlingen arbetar Ama med att minska ungdomsarbetslösheten i Solna. Antalet ungdomar som har mycket liten eller ingen erfarenhet alls från arbetslivet ökar och därför ökar behoven av praktikplatser med syfte att ge arbetslivserfarenhet.. Samarbetet med företag som kan erbjuda praktikplatser bör därför utökas. Vikten av ett slutbetyg från

gymnasieskolan är nödvändigt för ett inträde på arbetsmarknaden. De ungdomar som saknar gymnasiebetyg uppmuntras till studier.

Verksamhetsplan och budget 2013 Kompetensnämnden __________________________________________________________________

19 Umbrella

Ama medverkar till att det kommunala uppföljningsansvaret för ungdomar mellan 16-20 år i Solna stad fungerar på ett tillfredsställande sätt och hjälper de som varken studerar, arbetar eller har försörjningsstöd. Projektet Umbrella blev en permanent del av Solna stads verksamhet från och med 120101. I Amas del ingår, att i de fall då det finns ett behov av praktikplatser, hjälpa till att ordna dessa. Syftet med detta är att ge ungdomarna möjlighet att utvecklas, få en inblick i arbetslivet och därmed skaffa sig viktig arbetslivserfarenhet. Övriga förvaltningar som ingår i samarbetet är Barn- och Utbildningsförvaltningen, Socialförvaltningen och Kultur- och Fritidsförvaltningen som var och en bidrar med både kompetens och resurser.

Arenastaden

Kompetensförvaltningen har under våren inlett ett samarbete med Friends Arena, som kommer att öppna i oktober 2012. De har haft en stor rekrytering där Ama aktivt har medverkat genom att sprida information till Solnamodellens deltagare samt till gymnasie- och högskolor belägna i Solna. Arenastaden kommer att bli ett område med många arbetsplatser, där behovet av

arbetskraft kommer att vara stort. Under 2013 öppnar Quality Hotel Arena ett hotell i anslutning till Arenan. Samtidigt kommer många olika företag dit vartefter området byggs ut. 2015 kommer ett köpcentrum stå klart i området. Kompetensförvaltningen ser ett långsiktigt rekryteringsbehov i Arenastaden där Ama även fortsättningsvis kommer att vara en del i det arbetet.

CSR - pris

Solna stad delar varje år ut ett CSR-pris (Corporate Social Responsibility) till ett företag som har visat att de tar ett socialt ansvar i lokalsamhället. Utmärkelsen delas ut varje höst i samband med en av de frukostbrickor som Solna stad anordnar.

Utveckla samarbetet med Arbetsförmedlingen kring gruppen utrikesfödda

Nyanlända flyktingars etablering på arbetsmarknaden har länge varit en viktig fråga för Solna stad. I och med etableringsreformen ansvarar AF för arbetsmarknadsetableringen. De nyanlända som efter etableringsreformens två år inte har fått arbete kommer från och med 1 jan 2013 erbjudas plats på jobb- och utvecklingsgarantin eller jobbgarantin för unga. Detta kan öppna upp för tätare samarbete mellan kompetensförvaltningen och AF kring gruppen utrikesfödda. Ama kommer att undersöka denna möjlighet vidare.

Verksamhetsplan och budget 2013 Kompetensnämnden __________________________________________________________________

20 Solna vuxenutbildning

Avdelningen för vuxenutbildning består av en avdelningschef, ett kansli och ett vägledningscentrum.

Ansvarsområde & målgrupp

Avdelningen ansvarar för information om stadens vuxenutbildning, studie- och yrkesvägledning samt stöd för sökande med funktionsnedsättning i syfte att möjliggöra studier. All

vuxenutbildning i Solna sker på entreprenad. Staden är dock huvudman och avdelningen ansvarar för beställning och uppföljning samt relationerna med de upphandlade entreprenörerna.

Sedan 1 januari 2013 ingår ansvaret för att ta emot vissa grupper av utrikesfödda Solnabor som omfattas av etableringslagen i avdelningen för vuxenutbildning. Ansvaret innebär logistik, samordning och uppföljning av de nyanlända flyktingar som tagits emot efter 1 december 2010.

De som omfattas av etableringslagen och har sin introduktion genom arbetsförmedlingen ska erbjudas SFI och samhällsorientering genom stadens försorg.

Mål

 Andelen Solnabor som antas och slutför sina studier inom någon av vuxenutbildningens utbildningsformer ska nå högre studieresultat jämfört med genomsnittet i Stockholms län och riket.

 Minst 80 procent av eleverna inom vuxenutbildningen uppnår målen utifrån sin studieplan med lägst betyget godkänt (E).

 Minst 75 procent av eleverna inom SFI uppnår målen utifrån sin studieplan med lägst betyget godkänt (E).

 Minst 60 procent av de elever inom SFI som omfattas av etableringslagen uppnår målen utifrån sin studieplan med lägst betyget godkänt (E) inom 2 år.

 Minst 80 procent av alla elever inom vuxenutbildningen ska vara nöjda med sin utbildning.

 Kompetensnämndensmedarbetares engagemang ska minst vara index 65 i undersökningen Hållbart Medarbetar Engagemang, HME.

Budget

Vuxenutbildning 2013 2012

Intäkter 6 500 12 799

Kostnader 27 163 34 563

Nettokostnader 20 663 21 764

Verksamhetsplan och budget 2013 Kompetensnämnden __________________________________________________________________

21 Prioriterade aktiviteter och utvecklingsprojekt Utvecklingsprojekt för SFI och etablering

Söktrycket på SFI ökar kontinuerligt och förväntas öka än mer kommande år beroende på ökande flyktingströmmar och ökande total immigration. För att möta detta behöver SFI utvecklas och kvalitetssäkras. Utvecklingsprojektet ska i första hand fokusera på metoder som höjer kvaliteten och genomströmningen i utbildningen. Formen för de individuella studieplanerna behöver utvecklas och graden av tolkanvändning utredas. Utbildning bör anpassas för att möta den ökande gruppen av personer som omfattas av etableringslagen. Lärandet behöver bli mer effektivt och flexibelt, särskilt för kortutbildade.

Kommunikationsstruktur och individuell studieplanering

Avdelningen hanterar ansökningar som innehåller ca 7,000 kurser per år med ett stort antal kontakter med sökande och elever. Vägledningsarbetet saknar en effektiv gemensam struktur för det inre arbetet. Syftet med utvecklingsarbetet är att: säkerställa kvaliteten i dokumentation, skapa en gemensam minnes och erfarenhetsbank för handläggarna, utveckla en logglista över

inkommande samtal och frågor, anpassa vägledningen utifrån nya styrdokument vad gäller individuell vägledning.

IT-stöd

Avdelningens IT-stöd är åldersstiget och sammansatt med moduler från flera olika leverantörer.

Under en längre tid har vi försökt lappa ihop IT-stödet för att uppnå en effektiv administrativ stödprocess. Denna strategi har hela tiden varit en tillfällig lösning. Det är därför önskvärt att ersätta den befintliga stödstrukturen med ett nytt modernt system. Syftet med det här

utvecklingsprojektet är att utveckla en strategi för hur ett byta av IT-stöd ska gå till. Detta ur både lokala och regionala hänsynstaganden.

Regionalt samarbete

Avdelningen kommer att aktivt delta i Kommunförbudets Stockolms läns (KSL) ambitioner att skapa förutsättningar för en regionalt samordnad vuxenutbildning. Detta inkluderar även de två kluster av kommuner som vi idag har ett nära samarbete med. Det rör bland annat arbetet med de gemensamma skolorna/anordnarna och det gemensamma arbetet med att bedriva avtals- och kvalitetsuppföljning. Syftet med utvecklingsarbetet är att utveckla och öka samarbetet i de befintliga kommunklustren men att även finnas med i KSL:s regionala arbete för att hitta ytterligare områden för samarbete och gemensam utveckling.

Verksamhetsplan och budget 2013 Kompetensnämnden __________________________________________________________________

22

Bilagor

Bilaga 1 Ny organisation 2013

Solnas stads verksamhetsplan och budget för 2013 samt stadens minskade uppdrag vad gäller nyanlända flyktingar leder till behov av en anpassad organisation för förvaltningen.

Konsekvenser av minskat statligt uppdrag och statsbidrag för flyktingmottagning Etableringsreformen 1 december 2010 innebar en förändrad ansvars- och rollfördelning vad gäller flyktingmottagning. För kommuners del innebar det att ansvaret för samordning och arbetsmarknadsetablering samt tillhörande statliga ersättning flyttades över till AF. Kvar på kommunen stannande ansvaret och statsbidraget att tillhandahålla samhällsorientering och SFI.

Trots det ändrade uppdraget har nämnden kunna behålla integrationsenheten intakt under 2011 och 2012 eftersom det gamla uppdraget med tillhörande statsbidrag upphör först vid årsskiftet 2012/2013. Ledig kapacitet har använts för att driva och genomföra projektet Heltidsinsatser för försörjningsstödstagare som läser SFI. Projektet avslutas december 2012.

Det nya uppdraget och nivån på den statliga ersättningen innebär att integrationsenhetens verksamhet måste minskas med två anställda från och med 1 jan 2013. För att få en effektiv organisation och erhålla samverkansvinster med vuxenutbildningens ansvar för att tillhandahålla SFI kommer det som kvarstår av integrationsenheten att ingå i avdelningen för vuxenutbildning.

Konsekvenser av ändrat ansvar för integrationsfrågor i Solna stad

Sedan 2011 har Solna stad en Likabehandlingskommitté som främjar och samordnar stadens likabehandlingsarbete. Solna stads likabehandlingsarbete inkluderar integration utifrån både ett arbetsgivar- och ett medborgarperspektiv samt är integrerat i stadens styrsystem.

Från och med 1 januari 2013 kommer ansvaret för övergripande integrationsfrågor föras över från kompetensnämnden till kommunstyrelsen. Rollen integrationsstrateg försvinner därmed från staben.

Kompetensnämndens nya organisation 2013

Integration är en fortsatt viktig fråga för kompetensnämnden

Trots organisatoriska förändringar kommer integration vara en fortsatt viktig fråga för Kompetensnämnden. Solnamodellens vuxenutbildning och arbetsmarknadsinsatser är viktiga verktyg för att få fler utrikes födda i arbete vilket resulterar till förbättrad integration i Solna.

Verksamhetsplan och budget 2013 Kompetensnämnden __________________________________________________________________

23 Bilaga 2 Nyckeltalsinformation

Målområde – Solna i utveckling

typ Nyckeltal Definition ggr

/år Kvalitet Medborgarnas nöjdhet med

utbildningsmöjligheter i Solna (SCB:)

Medborgarnas nöjdhet vad gäller tillgången till övriga utbildningar inom rimligt avstånd.

(Folkhögskola, Kvalificerad Yrkesutbildning, Komvux etc.)

1

Målområde – Trygghet och lärande för solnabornas bästa

typ Nyckeltal Definition ggr

/år Effekt Sysselsättningsgrad Sysselsättningsgraden är antalet sysselsatta i åldern

15-64 år, som andel av den totala befolkningen i samma åldersgrupp. Sysselsatta eller

förvärvsarbetande är personer som utfört

förvärvsarbete i minst en timme under mätveckan eller varit tillfälligt frånvarande från ett arbete.

3

Resultat Andelen deltagare i

Solnamodellen som gått vidare till arbete eller utbildning

Andelen deltagare i Solnamodellen som gått vidare till arbete eller utbildning

Källa: AMEA (IT stöd)

3

Resultat Andel av Solnamodellens deltagare som gick till egen försörjning 2012 och som har återkommit till verksamheten under 2013

Andel av Solnamodellens deltagare som gick till egen försörjning 2012 som har återkommit till verksamheten under 2013

Källa: AMEA

1

Resultat Antal månader i Solnamodellen Antal månader i Solnamodellen i genomsnitt per

deltagare innan egen försörjning 1

Volym Antal deltagare i Solnamodellen Antal deltagare i Solnamodellen

Källa: AMEA 3

Volym Antal deltagare som fullföljt

Solnamodellen Antal deltagare som fullföljt Solnamodellen

Källa: AMEA 3

Volym Antal kontakter med arbetsgivare Antal kontakter med arbetsgivare 3 Volym Antal jobbuppdrag ifrån

arbetsgivare Antal jobbuppdrag ifrån arbetsgivare 3

Volym Antal nyttjade praktikplatser Antal nyttjade praktikplatser för deltagare 3 Arbets-

marknad Arbetslöshet i Solna % Antalet arbetslösa solnabor som andel utav

arbetskraften 16-64 år. Källa: AF 3 Arbets-

marknad Arbetslöshet i Solna,

18-24 år Antalet arbetslösa solnabor 18-24 år som andel utav

arbetskraften 16-64 år Källa: AF 3

Arbets-

marknad Arbetslöshet i Solna, utrikesfödda Antalet arbetslösa utrikesfödda solnabor som andel utav arbetskraften 16-64 år Källa: AF 3 Effekt Slutförd utbildning inom

vuxenutbildningens olika former Andel av elever inom samtliga av

vuxen-utbildningens utbildningsformer som når godkända betyg. I enlighet med sin studieplan. baseras på Skolverkets officiella statistik för läsåret 2012/13.

1

Resultat Betygsresultat för vuxenutbildning Andelen elever på vuxenutbildningens olika former som når godkända betyg (E) utifrån sin studieplan. 3

Verksamhetsplan och budget 2013 Kompetensnämnden __________________________________________________________________

24

(grund-, gymnasie- och yrkesutbildningen) Källa: Solna stads elevdatabas Pro Capita Resultat Andelen elever inom SFI som

uppnår sina mål Andelen elever inom SFI som uppnår målen utifrån sin studieplan med lägst godkänt betyg (E)

Källa: Solna stads elevdatabas Pro Capita

3

Resultat Betygsresultat för kursdeltagare inom SFI som omfattas av etableringslagen

Andelen elever inom SFI som omfattas av etableringslagen som uppnår målen utifrån sin studieplan med lägst godkänt betyg (E) Källa: Solna stads elevdatabas Pro Capita

3

Volym Antal elever/heltidsstuderanden

inom vuxenutbildningen Totalt antal verksamhetspoäng per utbildningsform dividerat med 800 poäng. Källa: Solna stads elevdatabas ProCapita, Skolverkets databas för jämförelsetal

3

volym Antal elever/helårstudieplatser för yrkesvux med riktat statsanlag år 2013

Totalt Antal elever/helårstudieplatser för yrkesvux med riktat statsanlag år 2013

Källa: Solna stads elevdatabas ProCapita

3

volym Antal Solnabor som antagits till

vuxenutbildningen Totalt antal unika personnummer fördelat per utbildningsform exklusive avbrott.

Källa: Solna stads elevdatabas ProCapita.

3

volym Antal Solnabor som ej antagits till

vuxenutbildningen Totalt antal unika personnummer som ej antagits fördelat per utbildningsform.

Källa: Solna stads elevdatabas ProCapita, Hypernet.

3

volym Antal Solnabor som överklagat besked om att inte beviljats studier

Antal diarieförda överklaganden som skickats till Skolväsendets överklagandenämnd.

Källa: LEX

3

utb nivå Andel Solnabor som saknar

gymnasial utbildning Andel Solnabor som saknar gymnasial utbildning.

Jämfört med riket och Stockholms län Källa SCBs statistikdatabas

1

utb nivå Andel Solnabor som har en

eftergymnasial utbildning Andel Solnabor som har eftergymnasial utbildning.

Jämfört med riket och Stockholms län. Källa SCBs statistikdatabas

1

Målområde – God ekonomisk hushållning

typ Nyckeltal Definition ggr

/år

vuxenutbildning, kr/inv. Bruttokostnad minus interna intäkter och försäljning till andra kommuner och landsting för gymnasial vuxenutbildning, dividerat med antal invånare totalt. Avser gymnasial vuxenutbildning och påbyggnadsutbildningar. Även kostnader för gymnasial vuxenutbildning som bedrivs av annan anordnare, till exempel studieförbund eller privat företag ingår här. Avser samtlig regi.

Källa: SCB (Läsår 2012/2013 )

1

vuxenutbildning, kr/inv. Bruttokostnad minus interna intäkter och försäljning till andra kommuner och landsting för grundläggande vuxenutbildning, dividerat med antal invånare totalt. Avser undervisning av vuxna motsvarande grundskolans år 1-9. Avser samtlig regi.

Källa: SCB.

1

Verksamhetsplan och budget 2013 Kompetensnämnden

Kostnad svenska för invandrare,

kr/inv. Bruttokostnad minus interna intäkter och

försäljning till andra kommuner och landsting för svenska för invandrare, dividerat med antal invånare totalt. Avser svenskundervisning för invandrare, vilket även inkluderar verksamhet som på kommunens uppdrag drivs av annan

utbildningsanordnare, exempelvis ett

studieförbund. Avser samtlig regi. Källa: SCB:s

1

kr/heltidsstuderande Bruttokostnad minus interna intäkter och försäljning till andra kommuner och landsting för komvux, dividerat med antal heltidsstuderande.

Avser samtlig regi. Källa: SCB och Skolverket.

1

Kostnad för deltagare i

Solnamodellen Arbetsmarknadsavdelningens nettokostnader i

förhållande till antal mottagna deltagare. 1

Kostnads

Minskade försörjningsstödskostnader som resultat av arbetsmarknadsinsatser. Besparing per deltagare som gått till egenförsörjning multiplicerat med försörjningsstöds kostnad i kronor.

1

Kvalitet brukar under-sökning

Andelen elever som är nöjda

med sin vuxenutbildning Samtliga elever inom vuxenutbildningen erbjuds möjlighet att värdera sin skola och utbildning en gång per år. Resultatet kan jämföras med hela Stockholms läns kommuner. Källa: Netigate Online Research

Solnamodellen som är nöjda med de erbjudna

arbetsmarknadsinsatserna

Andelen deltagare i Solnamodellen som är nöjda med de erbjudna arbetsmarknadsinsatserna 1

Kvalitet

leverantör Andelen lärare i vuxenutbildningen (hos leverantörer) som har

pedagogisk högskoleutbildning

Andelen lärare i vuxenutbildningen (hos leverantörer) som har pedagogisk högskoleutbildning

Antal åtgärdsplaner angående kvalitetsbrister hos Solna vuxenutbildnings upphandlade leverantörer 2 Kvalitet

leverantör Klagomålshantering

vuxenutbildning Antal diarieförda klagomål från medborgare inom vuxenutbildningen i Solna stad. Källa: LEX 5 Kvalitet

medarbetar arrangema ng

Kompetensnämndens

medarbetares motivation till sitt arbete

Kompetensnämndens medarbetares motivation till

sitt arbete 1

medarbetares förhållande till sin chefs ledarskap

Kompetensnämndens medarbetares förhållande till

sin chefs ledarskap 1

Kvalitet

Kompetensnämndens medarbetares kunskap och delaktighet i sin verksamhetsstyrning 1

Kvalitet medarbetar arrangema ng

Kompetensnämndens

sjukfrånvaro Kompetensnämndens sjukfrånvaro i procent av tillgänglig tid i förhållande till genomsnittet i Solna stad och Stockholmslän

1

Verksamhetsplan och budget 2013 Kompetensnämnden __________________________________________________________________

26 Bilaga 3 Konkurrensplan

Befintliga avtal som nämnden beslutat

Vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning

Utbildningen ska med elevernas tidigare utbildning och livserfarenhet som utgångspunkt, fördjupa och utveckla deltagarens kunskaper som grund för yrkesverksamhet och fortsatta studier, samt för deltagande i samhällslivet. För sökande som har kort eller ingen tidigare utbildning ska grundläggande vuxenutbildning ge grundläggande kunskaper i läsning, skrivning och räkning.

Gymnasiala teoretiska kurser

Utbildningen sker reguljärt i klassrum, på halvdistans eller helt på distans och kan också växla över tiden beroende på den enskildes önskemål. De som saknar treårigt gymnasium prioriteras.

Gymnasiala yrkeskurser

Utbildningarna leder till att eleverna ska kunna bli anställningsbara genom en yrkesutbildning.

Bristyrken ligger speciellt i fokus och följs kontinuerligt upp tillsammans med utförare, förvaltningens arbetsmarknadsavdelning, AF och näringslivet.

Entreprenör: ABF Stockholm, AcadeMedia Eductus AB, Competens Utbildning Sverige AB, Consensum Lund AB, Didaktus Utbildningar AB, Folkuniversitetet, Hermods AB, Infokomp i Sverige AB, JENSEN education School AB, Kompetens, UtvecklingsInstitutet Sverige AB, Lernia Utbildning AB, Lärgården Utbildning AB, Medlearn AB, MiROi i-learning AB, NTI-skolan AB

Omsorgslyftet, Stiftelsen Stadsmissionens Skola i Stockholm, SweJa Kunskapscenter AB, Svensk vård & kompetensutveckling i Stockholm AB, Svenska Missionskyrkans Utbildningscentrum Lidingö, Tibble Fristående Gymnasium, TFG AB, Ultra Education AB, Yrkesplugget Utbildning i Sverige AB.

Tjänster: Grundläggande vuxenutbildning, Gymnasial vuxenutbildning.

Avtalstid: Avtalet gäller från och med 2011-01-01 till och med 2013-06-30 med möjlighet till ett

Avtalstid: Avtalet gäller från och med 2011-01-01 till och med 2013-06-30 med möjlighet till ett

In document 5 Kompetensnämnden 2013 (Page 27-39)

Related documents