• No results found

VILLKOR OCH ANVISNINGAR

Erbjudandet

Befintliga aktieägare, allmänheten och professionella investerare inbjuds härmed att teckna units i Calmark Sweden AB under perioden från och med den 25 maj 2018 till och med den 11 juni 2018 till en teckningskurs om 23,00 SEK per unit. En unit består av fem (5) B-aktier och tre (3) vederlagsfria teckningsoptioner av serie TO 1 B.

En (1) teckningsoption berättigar till teckning av en (1) ny B-aktie för 5,40 SEK under teckningsperioden som kan äga rum under tiden från och med den 23 maj 2019 till och med den 13 juni 2019.

Emissionen omfattar högst 5 000 000 B-aktier och 3 000 000 teckningsoptioner. Det totala emissionsbeloppet uppgår till högst 23 000 000,00 SEK före emissionskostnader. Fastställd lägstanivå för emissionens genomförande är 3 260 870 B-aktier, motsvarande 15 000 002,00 SEK. I det fall emissionen blir fulltecknad och samtliga vidhängande teckningsoptioner nyttjas tillförs Calmark Sweden AB ytterligare 16 200 000,00 SEK. Emissionen genomförs utan företrädesrätt för befintliga aktieägare. Skälet till att aktieägares företrädesrätt frångås är för att Calmark Sweden AB skall kunna bredda ägandet samt tillföra Calmark Sweden AB rörelsekapital för utveckling och expansion av verksamheten.

Units

B-aktierna och teckningsoptionerna som erbjudandet omfattar gäller Calmark Sweden AB:s B-aktie, med ISIN-kod SE0011116524 samt teckningsoption, med ISIN-ISIN-kod SE0011204890. B-aktierna och teckningsoptionerna ges ut enligt svensk lagstiftning och handlas i SEK.

Teckningskurs

Teckningskursen är 23,00 SEK per unit. Courtage utgår ej. Teckningskursen har fastställts av styrelsen och grundas på bedömt marknadsvärde.

Teckningstid

Teckning av units ska ske under tiden från och med den 25 maj 2018 till och med den 11 juni 2018. Styrelsen i Calmark Sweden AB förbehåller sig rätten att förlänga teckningstiden samt tiden för betalning.

Värdering

Calmark Sweden AB:s värdering uppgår till cirka 24,9 MSEK (pre-money).

Anmälan om teckning av units

Teckning av units ska ske genom ifyllande och undertecknande av anmälningssedel och ska under teckningsperioden inges till Sedermera Fondkommission på nedanstående adress. Minsta teckningspost är 230 units, vilket motsvarar 5 290,00 SEK och därefter sker teckning i valfritt antal units.

Ifylld anmälningssedel skall vara Sedermera Fondkommission tillhanda senast klockan 15:00 den 11 juni 2018.

Anmälningssedlar som sänds per post bör avsändas i god tid före sista dagen i teckningsperioden. Styrelsen i Calmark Sweden AB förbehåller sig rätten att förlänga teckningsperioden och perioden för betalning. För det fall beslut om förlängning av teckningstiden fattas, ska Calmark Sweden AB genom pressmeddelande informera marknaden om detta senast innan teckningstidens slut. Det är endast tillåtet att insända en (1) anmälningssedel per tecknare. För det fall flera anmälningssedlar insändes, kommer endast den senast inkomna att beaktas.

Ofullständig eller felaktigt ifylld anmälningssedel kan komma att lämnas utan avseende. Inga tillägg och ändringar får göras i den på anmälningssedeln tryckta texten.

Adress:

Ärende: Calmark Sweden

Sedermera Fondkommission

Norra Vallgatan 64 211 22 Malmö

Telefon: +46 (0)40-615 14 10

Fax: +46 (0)40-615 14 11

Email: nyemission@sedermera.se (inskannad anmälningssedel)

Observera att anmälan är bindande.

Den som anmäler sig för teckning av units måste ha ett VP-konto eller en depå hos bank eller annan förvaltare till vilken leverans av units kan ske. Personer som saknar VP-konto eller depå måste öppna ett VP-konto eller en depå hos en bank eller ett värdepappersinstitut innan anmälningssedel inlämnas till Sedermera Fondkommission. Observera att detta kan ta viss tid.

Observera att den som har en depå eller konto med specifika regler för värdepapperstransaktioner, exempelvis investeringssparkonto (ISK) eller kapitalförsäkringskonto (KF), måste kontrollera med den bank/förvaltare som för kontot, om, och i så fall hur, förvärv av värdepapper inom ramen för erbjudandet är möjligt. Anmälan ska i så fall göras i samförstånd med den bank/förvaltare som för kontot.

Anmälningssedlar och prospekt finns tillgängliga på Calmark Sweden AB:s hemsida www..calmark.se, Spotlights hemsida www..spotlightstockmarket.com samt Sedermera Fondkommissions hemsida www..sedermera.se.

Villkor för teckningsoptioner

Innehav av en (1) teckningsoption TO 1 B berättigar till teckning av en (1) nyemitterad B-aktie till en kurs om 5,40 SEK med en värdering om cirka 46,7 MSEK. Teckning av B-aktier med stöd av teckningsoptioner som beräknas att äga rum under tiden från och med den 23 maj 2019 till och med den 13 juni 2019.

Anmälningssedel och instruktion för betalning kommer att finnas tillgänglig på Calmark Sweden AB:s hemsida www..calmark.se.

Fullständiga villkor för teckningsoptioner beskrivs under avsnittet ”Fullständiga villkor för teckningsoptioner” i detta prospekt.

Notera att de teckningsoptioner som inte nyttjas under bestämd teckningsperiod kommer att rensas från VP-konto eller depå.

Tilldelning

Tilldelning av units kommer att beslutas av Calmark Sweden AB:s styrelse varvid följande principer ska gälla;

a) att full tilldelning ska ske till de parter som lämnat teckningsförbindelser,

b) att det är nödvändigt att sprida Calmark Sweden AB:s aktieägarkrets inför planerad notering och i den mån det är möjligt kommer styrelsen att tillse att varje tecknare erhåller lägst 230 units,

c) att skapa investeringsutrymme för parter som, enligt styrelsens bedömning, särskilt kan bidra med strategiska värden till Calmark Sweden AB, vid överteckning dock högst 10 % av emissionsbeloppet.

Observera att styrelsen vid överteckning beslutar om tilldelning vilket innebär att tilldelning kan komma att ske med färre antal units än anmälan avser eller helt utebli, varvid tilldelning helt eller delvis kan komma att ske genom slumpmässigt urval. Tilldelningen är inte beroende av när under anmälningsperioden anmälan inges.

Besked om tilldelning

Tilldelning beräknas ske snarast efter avslutad teckningsperiod och besked om tilldelning erhålls i form av en avräkningsnota vilken beräknas skickas ut under vecka 24. Information kommer ej att skickas till dem som ej tilldelats units.

Betalning

Betalning ska ske i enlighet med utsänd avräkningsnota. Likvid skall erläggas senast fyra (4) bankdagar efter utfärdandet av avräkningsnotan. Om likvid ej erläggs i tid kan risk finnas att antalet units inte levereras i tid till noteringsdagen eller överlåts till annan. Skulle försäljningspriset vid sådan överlåtelse komma att understiga priset enligt detta erbjudande, kan den vilken ursprungligen erhållit tilldelning av dessa värdepapper komma att få svara för hela eller delar av mellanskillnaden.

Leverans av units

Units levereras, efter att nyemissionen registrerats på Bolagsverket, vilket beräknas ske vecka 27, samt att betalning har inkommit till Sedermera Fondkommission, till det VP-konto eller depå hos bank eller annan förvaltare som angivits på anmälningssedeln. Notera att nyemissionen kan komma att delregistreras hos Bolagsverket. I samband med leverans av units erhåller tecknaren en VP-avi med bekräftelse på att inbokning av värdepapper har skett på dennes VP-konto. Innehavare vilka har sitt innehav registrerat på en depå hos bank eller fondkommissionär erhåller information från respektive förvaltare.

Upptagande till handel

Styrelsen för Calmark Sweden AB har ansökt om godkännande för upptagande av Calmark Sweden AB:s B-aktie till handel på Spotlight under kortnamnet CALMA och med ISIN-kod SE0011116524. B-aktierna har CFI-kod ESVUFR och FISN-kod CALMARKSWE/SH B. Samtliga B-aktier och teckningsoptioner i Calmark Sweden AB avses att upptas till handel den 6 juli 2018. Handel sker i SEK. Förutsättning för notering är (i) Spotlights godkännande av ansökan, (ii) att Spotlights spridningskrav uppfylls och att (iii) att lägsta nivån om 15 000 002,00 SEK för nyemissionens genomförande uppnås.

Offentliggörande av utfallet i nyemissionen

Snarast möjligt efter att teckningstiden avslutats kommer Calmark Sweden AB att offentliggöra utfallet av erbjudandet. Offentliggörandet är planerat till vecka 24 och kommer att ske genom pressmeddelande och finnas tillgängligt på Calmark Sweden AB:s hemsida.

Rätt till utdelning

De nya B-aktierna medför rätt till utdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats på Bolagsverket och B-aktierna införts i aktieboken hos Euroclear Sweden AB (”Euroclear”). Eventuell utdelning betalas ut efter beslut av bolagsstämman. Utbetalningen ombesörjes av Euroclear eller för förvaltarregistrerat innehav i enlighet med respektive förvaltares rutiner. Rätt till utdelning tillfaller den som på den av bolagsstämman fastställda avstämningsdagen var registrerad som aktieägare i den av Euroclear förda aktieboken.

Tillämplig lagstiftning

B-aktierna ges ut under aktiebolagslagen (2005:551) och regleras av svensk rätt.

Teckning över 15 000 EUR

I det fall att teckning uppgår till eller överstiger 15 000 EUR skall penningtvättsformulär ifyllas och insändas till Sedermera samtidigt som betalning sker enligt lag (2017:630) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Observera att Sedermera inte kan boka ut aktier, trots att betalning inkommit, förrän penningtvättskontrollen är Sedermera tillhanda.

Aktiebok

Calmark Sweden AB är ett till Euroclear anslutet avstämningsbolag. Calmark Sweden AB:s aktiebok med uppgift om aktieägare hanteras och kontoförs av Euroclear med adress Euroclear Sweden AB, Box 191, SE-101 23 Stockholm, Sverige.

Aktieägares rättigheter

Aktieägares rättigheter avseende vinstutdelning, rösträtt, företrädesrätt vid nyteckning av units med mera styrs dels av Calmark Sweden AB:s bolagsordning som finns tillgänglig via Calmark Sweden AB:s hemsida, dels av aktiebolagslagen (2005:551).

Restriktioner avseende deltagande i erbjudandet

På grund av restriktioner i värdepapperslagstiftningen i USA, Kanada, Australien, Hongkong, Singapore, Sydafrika, Schweiz, Nya Zeeland, Japan eller andra länder där deltagande förutsätter ytterligare prospekt, registrering eller andra åtgärder än de som följer av svensk rätt, riktas inte erbjudandet att teckna units till personer eller andra med registrerad adress i något av dessa länder.

Övrig information

Styrelsen i Calmark Sweden AB förbehåller sig rätten att förlänga teckningstiden samt tiden för betalning.

Erbjudandet är villkorat av att inga omständigheter inträffar som kan medföra att tidpunkten för nyemissionens genomförande bedöms som olämplig samt att fastställd lägstanivå och ägarspridningskrav uppnås. Sådana omständigheter kan exempelvis vara av ekonomisk, finansiell eller politisk art och kan avse såväl omständigheter i Sverige som utomlands liksom att intresset för att delta i nyemissionen av styrelsen i Calmark Sweden AB bedöms som otillräckligt. Styrelsen kommer i sådana fall inte att fullfölja nyemissionen. Om erbjudandet återkallas kommer detta att offentliggöras via pressmeddelande senast innan avräkningsnotor skickas ut, vilket beräknas att ske vecka 24.

Emissionsinstitut

Sedermera Fondkommission agerar emissionsinstitut samt finansiell rådgivare med anledning av aktuell nyemission.

Övrigt

Samtliga units som erbjuds i denna nyemission kommer att nyemitteras. Det finns därför inga fysiska eller juridiska personer som erbjuder att sälja värdepapper i denna nyemission.

Frågor med anledning av nyemissionen kan ställas till:

Calmark Sweden AB Sedermera Fondkommission

E-mail: info@calmark.se Tel: +46 (0)40-615 14 10 E-mail: nyemission@sedermera.se

Related documents