• No results found

Tjänstens syfte

Tjänsten är avsedd som en hjälp att avlägsna oönskat och krän-kande innehåll som har offentliggjorts utan Kundens samtycke. I tjänsten ingår även att avsluta falska profiler som har registrerats i Kundens namn.

Förutsättningen är att innehållet strider mot gällande riktlinjer för de berörda webbplatserna och/eller att de är av en karaktär som strider mot gällande lag. Tenerity kan endast hjälpa till att ta bort information där det kränkande innehållet, och majoriteten av inne-hållet på webbplatsen för övrigt, är skriven på antingen svenska, norska, danska, eller engelska.

Nedan följer några exempel på vad Tenerity kan hjälpa till med:

Att avlägsna:

• oönskade och/eller kränkande bilder och videoklipp,

• kränkande kommentarer och hot,

• mobbingrelaterat och/eller annat trakasserande innehåll,

• falska profiler på sociala medier.

Att återta:

• kontrollen över hackade profiler på sociala medier och e-post-konton.

Vad omfattas av tjänster Förebyggande rådgivning

• råd och vägledning om användningen av Internet,

• råd om barn och Internet,

• råd och information om säkerhetsinställningar och användarvill-kor på kända webbplatser,

• information om vilka regler och rättigheter som gäller för material som delas online,

• vägledning om hur egna profiler (och tillhörande bilder, text, vi-deoklipp) kan avlägsnas eller döljas.

Assistans

• hjälp med att undersöka om det går att kräva att det oönskade materialet tas bort,

• vägledning i hur man konkret bär sig åt för att avlägsna och rensa bort oönskat material som har lagts ut på Internet utan Kundens samtycke, samt hur man avlägsnar och rensar upp i falska profiler/användarkonton.

• hjälp att sköta dialogen med företaget som äger webbplatsen,

• rådgivning om vilka eventuella åtgärder man kan genomföra för att minimera spridningen/exponeringen av oönskat material,

• vägledning om hur man ska gå tillväga om materialet dyker upp på ett nytt ställe på Internet.

55 Handläggning

• Om så är lämpligt tar Tenerity över ärendet från Kunden. Te-nerity kontaktar företaget som äger webbplatsen och begär att oönskade och/eller kränkande uppgifter/bilder och personupp-gifter ska avlägsnas.

Om assistans eller handläggning är mest lämpligt kan variera från ärende till ärende.

En förutsättning för att Tenerity ska kunna överta processen med att avlägsna oönskat material, å kundens vägnar, är att kunden presenterar URL-adresser till det oönskade materialet.

Det är likaså en förutsättning att Tenerity har möjlighet att få till-gång till det oönskade materialet. Exempel på oåtkomligt material kan vara innehåll i stängda grupper på sociala medier.

Fullmakt

Tenerity inhämtar fullmakt från Kunden i de fall där Tenerity tar över ärendet.

Begränsningar

Tenerity kan inte garantera att innehållet som önskas avlägsnas inte finns på andra platser utöver de som Tenerity har upplysts om. Det kan till exempel röra sig om persondatorer eller andra webbplatser. Vidare kan Tenerity inte garantera att Tenerity kom-mer att kunna ta bort det innehåll som kunden önskar få bort. I vissa fall kan det vara svårt att få innehåll avlägsnat från webbplat-ser som inte svarar på begäran om att ta bort den aktuella inform-ationen. Det kan även hända att förfrågan gäller webbplatser som inte omfattas av svensk lag, vilket gör det svårare att driva igenom kravet på att innehållet ska tas bort. Om webbplatsen är av en ka-raktär som gör det olagligt för Teneritys anställda att besöka webbplatsen kan det också vara omöjligt för Tenerity att få bort den kränkande informationen. Om Tenerity inte kan få bort materi-alet i fråga, kommer det att framgå i en avslutande rapport som sänds till Kunden. Tenerity kommer i sådana fall vägleda Kunden med tanke på vad Kunden själv kan göra för att få bort innehållet.

Conciergeservice

Teneritys Conciergeservice team har speciell kompetens och till-gång till ett effektivt nätverk. Conciergeservice besvarar Kundens förfrågningar och kan reservera många olika rese-, nöjes-, sport- eller fritidsarrangemang. Conciergeservice försöker alltid hitta den bästa lösningen för Kunden. Förfrågningar, information och den reservations- och beställningsservice som lämnas är kostnadsfri, men Kunden betalar själv för de arrangemang, evenemang, biljet-ter, guider, blommor etc som Kunden beställer genom Concierge-service.

Kunden kan få information om vad som händer i de största stä-derna på den nordiska marknaden som t ex teater, filmer, sporte-venemang, konserter med mera. Detta omfattar även information om väderförhållande samt väg- och trafikinformation. Concierge-service besvarar förfrågningar och kan också reservera ett flertal olika rese-, nöjes-, sport- och fritidsarrangemang.

Kunden erhåller information om flygtider och kan reservera biljet-ter, få information om restauranger och göra bordsbeställning, få information och boka biljetter för teater, konserter, sportbegiven-heter, osv. Conciergeservice kan också lämna valutainformation, i rimlig omfattning hjälpa till med semesterplanering, mottaga och lämna beställning för leverans av blommor med mera.

Inkommande e-post kontrolleras fram till stängningsdags på Teneritys Conciergeservice. Kunden får vanligtvis svar samma

dag. E-post som ankommer Conciergeservice i anslutning till eller efter stängningsdags, besvaras nästa arbetsdag.

Samtalet och den information som lämnas är kostnadsfri, likaså Conciergeservice biträde. Däremot betalar Kunden själv för de bil-jetter, guideturer, blommor m m som kan komma att beställas av Kunden och debiteras överenskommet kort direkt.

Conciergeservice agerar endast som en förmedlare av Kundens beställningar. När Kunden bekräftar ett köp eller en reservation accepterar Kunden samtidigt de regler och villkor som gäller för den aktuella leverantören som Conciergeservice hjälper Kunden att beställa tjänster eller produkter från, och Kunden ansvarar för att läsa och förstå de villkoren. Tenerity är därmed inte ansvarig för utförande eller leverans av tjänster eller produkter som Kun-den beställer från dessa leverantörer. Om KunKun-den beställer pro-dukter eller tjänster direkt från Tenerity kommer egna villkor gälla för dessa beställningar.

Öppettider:

Conciergeservice är öppet dygnet runt.

Förfrågningar som kräver behandlingstid blir behandlade Måndag – fredag 8:00 - 16:00.

Teneritys hantering av personuppgifter

Tenerity kommer att behandla alla personuppgifter som Tenerity samlar in i samband med leverans av Tjänsterna enligt Teneritys personuppgiftspolicy.

Teneritys Personuppgiftspolicy hittar du här:

https://tenerity.com/regulatory. Personuppgiftspolicyn innehåller detaljerad information om hur Tenerity behandlar dina personupp-gifter, information om dina rättigheter, och kontaktinformation.

Ansvar

Tenerity är inte ansvarig för skada som beror av händelser av ex-traordinär natur såsom svensk eller utländsk myndighets åtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan lik-nande omständighet. Förbehållet i fråga om strejk, blockad, boj-kott, lockout eller annan liknande omständighet gäller även om Te-nerity är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd. TeTe-nerity är ej heller ansvarig för skada som beror på brist eller fel i energiförsörj-ning eller fel i teleförbindelse eller teknisk utrustenergiförsörj-ning som tillhör Tenerity och som Tenerity inte har kontroll över.

Skada som uppkommit i andra fall än som nu angivits ska inte er-sättas av Tenerity om man varit normalt aktsam. Tenerity svarar heller inte i något fall för indirekt skada eller följdskada.

Ändringar

Dessa Allmänna kundvillkor gäller från den tidpunkt som angives i början av detta dokument men kan komma att ändras löpande.

Ändringen träder i kraft tidigast 14 dagar efter det att meddelande härom avsänts till Kund. Om Kunden inte godkänner ändringen, har denna rätt att säga upp Tjänsten i sin helhet. Det är dock inte möjligt för Kunden att säga upp enstaka i Danske Exklusiv ingå-ende deltjänster.

Klagomål

Vid frågor eller klagomål beträffande tjänsten kan Kunden kon-takta Tenerity på telefonnummer +46 (0)771 72 00 72 eller danskebank@medlemsservice.com. Vägledning gällande klago-mål kan fås av Konsumenternas bank- och finansbyrå samt av den kommunala konsumentvägledningen. Vidare kan Kunden

56

vända sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) på telefon-nummer +46 (0)8 508 860 00 eller via e-post arn@arn.se. Kun-den kan också göra anmälan på ARNs webbplats: www.arn.se. I sista hand kan kunden vända sig till allmän domstol.

Gällande lag och språk

Svensk lag tillämpas på dessa villkor som tillhandhållas på svenska. Tenerity kommer kommunicera med Kunden på svenska.

Kontaktinformation och generell information om Tenerity Bolagsnamn: Tenerity AB

Organisationsnummer: 556277-5824

Kontor: Birger Jarlsgatan 58, 114 29 Stockholm Postadress: Tenerity AB, Box 19154, 104 32 Stockholm Telefon: +46 (0)8 775 50 00

Webbplats: www.tenerity.com/se

57

Bl. 4-1954 2021-10-12

Telebank (produkten stängd för nyöppning)

Villkor för Telebank utgörs av Bankens Generella villkor, villkor för respektive tjänst och