Loading.... (view fulltext now)

Full text

(1)

2008-09-08 09:01 CEST

Tre Kronor vann mot Finland med 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0) efter Overtime och straffar, matchvinnande straffmål snyggt inskjutet av Kristofer Berglund, på söndagskvällen i Helsingfors, Finland, i den andra av två landskamper mot Finland den 6-7 september 2008.

I första perioden kan Sverige ta tag i spelet i hög utsträckning. Det beror dels på att Sverige spelar bättre än i går i Södertälje, dels på att Finland drar på sig fem utvisningar och tvingas till mycket försvarsspel Sverige vinner skottstatistiken med 15-1 men perioden slutar 0-0.

I andra perioden tog Sverige ledningen med 1-0 genom mål av Jimmie

Ericsson snyggt framspelad av Jimmie Ölvestad efter 12.07. Jimmie Ölvestad kom uppåkande på högerkanten. En finsk back slänger sig på isen för att täcka passningsvägen men Jimmie Ölvestad väntar kallt tills en lucka

uppenbarar sig mellan backen och målvakten. När en öppning uppenbarar sig passar Jimmie Ölvestad snett inåt i banan där Jimmie Ericsson kommer

åkande mitt framför mål och kan slå in pucken i nästan tomt mål förbi

överspelade finska försvare och målvakt. Finland kvitterar till 1-1 efter 18-19 genom ett mål i power play. Perioden slutar 1-1. Sverige vinner

skottstatistiken med 14-13.

I tredje perioden tar Finland ledningen med 2-1 efter 02.22. Sverige kommer tillbaka och kvitterar till 2-2 genom mål av Carl Söderberg framspelad av Jimmie Ölvestad och Jimmie Ericsson efter 09.41. Carl Söderberg placerar sig framför mål nära finske målvakten och får pucken och skjuter ett närskott som studsar på en finsk backs skridsko och in i mål. Perioden slutar 1-1.

Finland vinner skottstatistiken med 9-8. Matchen slutar oavgjord 2-2 efter ordinarie matchtids slut.

I Overtime har Sverige en hel del av spelet och när Finland drar på sig en utvisning efter drygt tre minuter drar Finland på sig en utvisning och Sverige pressar på för att avgöra matchen. Det skapas några svenska chanser men

(2)

Finland rider ut stormen och Overtimeperioden slutar oavgjord 0-0. Sverige vinner skottstatistiken med 4-2.

I straffläggningen krävs det fem straffomgångar innan backen Kristofer Berglund kan avgöra och ge Sverige segern med 3-2. Kristofer Berglund åker fram mot finske målvakten och skjuter ett snabbt handledsskott rätt upp i krysset på målvaktens högra sida, otagbart.

Den före matchen redan avgjorda landskampstävlingen mellan Sverige och Finland vinner Sverige till slut med 17-11.

RESULTATEN

6-7/9 2008. SVERIGE-FINLAND i Södertälje, Sverige, och Helsingfors, Finland Lördagen den 6 september 2008

Sverige-Finland 1-4 (0-1, 1-2, 0-1) i Axa Sports Center, Södertälje Söndagen den 7 september 2008

Finland-Sverige 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1) efter Overtime och straffar i Helsingin Jäähalli, Helsingfors

För eventuella frågor ring:

Tre Kronors Team manager mats Näslund, mobiltel: 073 - 324 01 23

Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson, mobiltel: 070 - 785 77 66

Tre Kronors presschef Johan Dahlqvist, tel: 08 - 449 04 05, mobiltel: 070 - 445 04 05

Med vänliga hälsningar

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET

(3)

Kommunikationsavdelningen Anders Feltenmark

Informationsassistent

Sverige vinner landskampsutbytet mot Finland 6-7 september

Sverige och Finland möts i ett prestigefyllt 5-landslagsutbyte helgen 6-7 september. De deltagande landslagen Tre Kronor, Damkronorna,

Juniorkronorna/Team 20, Damlandslaget U18 samt Småkronorna/Team 18 möter sina finska motsvarigheter i två landskamper vardera.

Tre av landskamperna spelas i Sverige, fem i Finland och en i Tjeckien.

Redan inför sista tävlingsmatchen Finland-Tre Kronor på söndagskvällen står det klart att Sverige vinner tävlingen. Sverige leder med ointagliga 15-8 när det återstår fem poäng att tävla om.

Torsdagen den 28 augusti 2008

Landskampen ingår i septembertävlingen

Finland-Juniorkronorna/Team 20 3-7 (3-1, 0-0, 0-6) Sverige erövrade tre matchpoäng

Lördagen den 6 september 2008

Landskampen ingår i septembertävlingen Tre Kronor-Finland 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Finland erövrade tre matchpoäng och en skicklighetspoäng

(4)

Sverige erövrade en skicklighetspoäng Finland-Damkronorna 2-4 (0-2, 1-1, 1-1) Landskampen ingår i septembertävlingen Damlandslaget U18-Finland 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

Sverige erövrade tre matchpoäng och två skicklighetspoäng Finland-Småkronorna/Team 18 4-6 (2-4, 1-2, 1-0)

Söndagen den 7 september 2008

Landskampen ingår i septembertävlingen Finland-Tre Kronor

Finland-Damkronorna 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0) efter 03.35 i Overtime

Finland erövrade två matchpoäng och två skicklighetspoäng Sverige erövrade en matchpoäng

Damlandslaget U18-Finland4-2 (2-0, 1-1, 1-1) Landskampen ingår i septembertävlingen

Finland-Småkronorna/Team 18 2-7 (1-2, 1-1, 0-4)

Sverige erövrade tre matchpoäng och två skicklighetspoäng.

Tre Kronors presschef Johan Dahlqvist, tel: 08 - 449 04 05, mobiltel: 070 -

(5)

445 04 05

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET Kommunikationsavdelningen Anders Feltenmark

Tre Kronor föll mot Finland

Tre Kronor föll mot Finland med 2-4 (0-1, 1-2, 0-1) på lördagseftermiddagen i Södertälje i den första av två landskamper mot Finland den 6-7 september 2008.

I första perioden tar Finland ledningen med 1-0 efter 13.51. Perioden är jämn men Finland behåller ledningen till pausvilan. Skottstatistiken slutar oavgjord 11-11.

I andra perioden kvitterar Sverige till 1-1 genom Daniel Widing framspelad av Karl Fabricius och Rickard Wallin efter 10.21. Efter målet kom Finland tillbaka och gjorde både 2-1 och 3-1. Fastän Sverige vinner skottstatistiken med 13-4 vinner Finland perioden målmässigt med 2-1.

I tredje perioden avgör Finland matchen med sitt 4-1. Matchen slutar med finsk seger.

I skicklighetstävlingen vann Sverige en poäng genom att vinna tävlingen om hårdaste skottet genom hårdskjutande Brynäsbacken Lars Jonsson. Finland vann en poäng genom att åka skridskor snabbast i stafettävlingen.

Det betyder att ställningen i landskamsutbytet i september inför söndagens avslutande tre tävlingslandskamper nu är 9-4 till Sverige.

(6)

Landskamper Sverige-Finland 6-7 september 2008 Sverige-Finland

Axa Sports Center, Södertälje Lördagen den 6 september 2008 Matchfakta:

Sverige-Finland 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Period ett: 03.48 utv 2 min Jyrki Välivaara slashing, 08.15 Tomi Pettinen hooking, 13.51 0-1 Matti Kuparinen assist Juha-Pekka Hytönen, 15.28 utv 2 min Jimmie Eriksson roughing, 18.58 utv 2 min Mathias Tjärnqvist tripping Skott: 11-11.

Period två: 02.59 utv 2 min Joonas Kemppainen slashing, 04.01 utv 2 min Juha-Pekka Hytönen hooking, 05.54 utv 2 min Jukka-Pekka Laamanen puck out, 08.00 utv 2 min Juuso Hietanen hooking, 10.21 1-1 Daniel Widing assist Karl Fabricius och Rickard Wallin, 12.24 1-2 Juuso Puustinen assist Juha- Pekka Hytönen och Jyrki Välivaara, 16.40 utv 2 min Mathias Tjärnqvist

holding the stick, 18.04 utv 2 min Robin Jonsson interference, 18.34 1-3 Jori Lehterä assist Jukka-Pekka Laamanen och Hannes Hyvönen i power play spel fem mot tre

Skott: 13-4.

Period tre: 05.29 utv 2 min Rickard Wallin hooking, 07.13 1-4 Marko Anttila Juuso Puustinen, 09.52 utv 2 min Mikko Jokela cross-checking, 16.54 utv 2