• No results found

ÖVRIG VERKSAMHET

In document RF-SISU Östergötland (Page 32-36)

Verksamhetsberättelse Östergötlands Idrottshistoriska Sällskap 2020

2020 blev ett verksamhetsår som tyvärr inte alls blev vad vi hade planerat och hoppats på grund av coronapandemin som slog till med full kraft redan i mars månad.

Detta medförde att vårt planerade årsmöte den 30 mars, där vår landshövding Carl Fredrik Graf och handbollslegendaren Stig Lennart Olsson efter själva årsmötet skulle intervjuas av Bosse Olsson, fick ställas in med kort varsel.

Styrelsen har under året haft tre (3) protokoll-förda möten.

Under verksamhetsåret har styrelsen bestått av: Ordförande Sven Hagman, vice ordförande Bengt Samuelsson, kassör Marianne

Andersson-Sager, sekreterare, Kjell Augusts-son, ledamöter Beo Röhs, Bengt Rehn, Lennart Nilsson och Kenneth Thapper.

Trots de stora problemen med Covid-19 lycka-des vi genomföra ett fysiskt årsmöte som ägde rum i den 11 november i Föreningarnas Hus i Motala.

Det blev ett rekordsnabbt årsmöte detta märk- liga år. Av kända skäl har det mesta blivit inställt varför det blev en ganska tunn verk-samhetsberättelse.

Glädjande nog har medlemsantalet ökat något och den ekonomiska redovisningen visade på ett överskott på drygt 10 000 kronor. Glädjen av ett ekonomiskt överskott grumlas dock av det faktum att överskottet i huvudsak beror på att planerade aktiviteter fått ställas in.

Vid årsmötet avgick Bengt Rehn efter 18 års förtjänstfullt styrelsearbete.

Som bevis på föreningens uppskattning valdes Bengt Rehn enhälligt till hedersledamot i ÖIHS.

Ny i styrelsen blev Karl-Erik Karlsson från Linköping. I övrigt blev det omval på samtliga poster.

Idrottsmuseet

Vår utställning om gamla idrottsarenor i Linköping som öppnades i slutet av 2019:

Folkungavallen- 100 åringen som försvann Tinnerbäcksbadet -81 åringen som förnyas Gamla IP- som blev p-plats för Tinnis och numera bebyggd med bostadshus, och som skulle vara kvar till maj-juni 2020 och då ersättas av en utställning om golfklubbar i Östergötland, är fortfarande kvar då vi tyvärr tvingades stänga museet i slutet av mars och har varit stängt sen dess.

Medlemsresor

Årets planerade medlemsresor kortresan och heldagsresan fick inställas på grund av Covid-19.

Idrottscafé

Även årets planerade idrottscaféer till Kimstad och Stjärnorp fick inställas på grund av

rådande Covid-19.

Medlemstidningen

Vi lyckades ge ut två nummer av vår medlems-tidning under det gångna året med innehåll om bland annat lokalt idrottshistoriskt material och information om vårt museum och våra resor.

Slutord

ÖIHS riktar ett stort tack till RF-SISU Öster-götland samt Linköpings kommun för gott samarbete och ekonomisk stöttning.

Slutligen ett varmt tack till alla våra medlem-mar för all hjälp och engagemang under året.

Linköping 2021.01.03.

Sven Hagman, Ordförande

Verksamhetsberättelse 2020 Stiftelsen Idrottens Hus

Stiftelsens styrelse arbetar nu för att för- ändra stadgarna så att medlen i stiftelsen kan användas för idrotten och få dessa ändringar godkända av Kammarkollegium i så kallad permutation.

Ursprungsstadgarna för stiftelsen säger att stiftelsens ändamål är att ”äga och förvalta idrottens hus å stg 2903 i Vidingsjö”. Det är inte längre aktuellt men medlen får inte användas till något annat innan ändringen av stadgarna godkänts av Kammarkollegium. De ändrade stadgarna ligger mycket nära stiftarnas ur-sprungliga avsikter men tillåter användning för ett Idrottens hus i vidare mening än en specifik fysisk byggnad.

Året som gått

Stiftelsen har under året haft mycket få beslut att hantera. Ekonomin består endast av att medlen från försäljningen av huset å Vidingsjö stått stilla på bankkonto. Det finns beslut om mer aktiv förvaltning men stadgarnas inrikt-ning samt volaliteten på finansmarknaderna har gjort att man avstått.

Framtid

Styrelsen avser att innan årsmötet ha skickat in ansökan om permutation till Kammar-

kollegium. Handläggningen på sådan ansökan är normalt mycket lång, upp till flera år i andra fall.

Stiftelsen Idrottens Hus i Östergötland 2021-02-24

Guldklubben

Inom östgötaidrotten finns Guldklubben Östgötaidrottens Veteraner som bildades 1985 och är som organisation likt en kamratfören-ing. Medlemskap i Guldklubben erbjuds de som mottagit Riksidrottsförbundets högsta utmär-kelse, förtjänsttecknet i guld. Ett mångårigt engagemang som idrottsledare är en förutsätt-ning för att erhålla RF:s högsta utmärkelse.

Några av medlemmarna är fortfarande verk-samma inom idrottsrörelsen, medan andra lagt den aktiva ledartiden bakom sig men genom Guldklubben ges möjlighet att träffas några gånger per år och på så sätt bibehålla kontakt med idrottsvänner.

Guldklubben delar normalt varje år ut stipendi-um till unga idrottare som fortbildar sig vid något idrottsgymnasium med nationell intag-ning. Inbjudan att nominera mottagare för 2020 är sända till alla SDF. Styrelsen väntar på förslag och utdelning planeras till årsmötet i mars 2021.

Guldklubbens styrelse består av

Kristina Thurée, ordförande, Berryl Arvehell, Thomas Winberg, Lennart Nilsson och

Sven Hagman. Bo Petersson och Kerry Kempe är revisorer.

Utmärkelser

Under året har följande utmärkelser utdelats:

Förtjänsttecken i silver

Peter Andersson, Motala AIF Skrinnarna Kjell Widell, Krokeks IF

Karl-Erik Karlsson, Korpen Linköping Förtjänsttecken i guld

Stefan Nygren, Östergötlands Golfförbund Förtjänstmedalj

Mats Åkesson, Motala AIF Skrinnarna

RF-SISU ÖSTERGÖTLANDS PERSONAL 2020

Kristin Lönnqvist, Distriktsidrottschef Tina Nilsson, Verksamhetschef

Ulrika Smith Svenstedt, Verksamhetschef/

Kommunikationschef

Johan Råsbrink, Idrottsstrateg/Anläggning och idrottsjuridik

Foton: Bildbyrån

E-post: ostergotland@rfsisu.se | Hemsida: www.rfsisu.se/ostergotland

In document RF-SISU Östergötland (Page 32-36)

Related documents