• No results found

Anmälningsärenden från presidiet

Styrelseärende 2009-02-27 Till Förbundsstyrelsen

Anmälningsärenden från presidiet

Från sammanträde 2008-11-25

§ 231 Seminarier om GRs uppdrag inför 2010

Presidiet beslöt att fastställa datum för seminarierna enligt följande: 29 januari, förmiddag, 25 februari, eftermiddag, 26 mars, förmiddag, 14 april, eftermiddag, samt 15 maj, förmiddag; att kommunstyrelsernas ordinarie ledamöter i första hand ska inbjudas, samt att arvode för deltagande ska utbetalas av respektive kommun.

§ 243 Kvalitetsmässan

Presidiet beslöt att uppdra åt förbundsdirektören att undersöka möjligheten att till en mindre del medverka i Kvalitetsmässan 2009.

Från sammanträde 2009-01-15

§ 244 Medverkan i EU-projekt: ”RegiEauFlex; Towards increased flexibility of regional water supply and sanitation to cope with climate change”

Presidiet beslöt att ställa sig bakom GRs medverkan i projektet, samt att uppdra åt planeringschefen att underteckna ett ”letter of interest” till stöd för ansökan.

§ 244 Medverkan i EU-projekt: ”Catch MR; Cooperative approaches to transport challenges within the Metropolitan Regions”

Presidiet beslöt att ställa sig bakom GRs medverkan i projektet, samt att uppdra åt ordföranden att underteckna ett ”co-financing statement” till stöd för ansökan.

Förbundsstyrelsen föreslås besluta

att anteckna anmälningsärendena till protokollet

Göteborg 26 januari 2009

Nils-Gunnar Ernstson

Anteckningar Förbundsstyrelsen 15 december 2008 Gunnel Rydberg

Minnesanteckningar från regional dialog med

förbundsstyrelsen 2008-12-15

1. Socialt hållbar utveckling

Carina Liljesand och Gustav Höjer informerar. Enligt mål och strategier i Uthållig tillväxt ska Göteborgsregionens utveckling vara hållbar i tre dimensioner, miljömässigt, ekonomiskt och socialt. I uppdraget om vidareutveckling av hållbarhetsmodellen har fokus för det fortsatta arbetet lagts på den sociala dimensionen. GRs sociala styrgrupp bereder frågan om en socialt hållbar utveckling. En struktur för vidare diskussioner har tagits fram. Inför ett kommande rådslag 5 om ”Socialt hållbar utveckling i Göteborgsregionen” bör ett fördjupat material tas fram. Förslag till uppdragsbeskrivning kan presenteras för förbundsstyrelsen i februari. Förbundsstyrelsens informeras mer utförligt 2008-01-15.

Ur diskussionen:

• Relevant statistik kring ekonomi, boende osv. bör finnas med som grund i processen.

• Den yngre generationens perspektiv bör vara en del i arbetet.

2. Prioritering av infrastrukturobjekt i gällande regional plan

Georgia Larsson informerar. Önskemål har kommit från VGR om få GRs synpunkter på prioritering av regionala infrastrukturobjekt i gällande plan. Nätverket för infrastruktur har föreslagit att GR särskilt ska fokusera på att balansera och komplettera befintligt biltrafiksystem samt genomföra de projekt som är relaterade till K2020. Det innebär att tvärförbindelserna E20-Rv40, Rv40-E6 och väg 155 bör prioriteras liksom busskörfält och

spårutbyggnad (K2020).

• De aktuella tvärförbindelsernas sträckning och lokalisering bör ytterligare diskuteras och förtydligas.

• Kollektivtrafiken borde få en större plats i planen. • Finansiering av Trollhättepaketet bör finnas med.

Konstateras att behov finns av kompletterande information kring

nätverkets förslag. Föreslås därför enhälligt ett extra styrelsemöte för en mer ingående diskussion den 15 januari 2009.

3. Meresco

Bo Aronsson ger en lägesrapport. Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) har av Oslo kommune och Akershus fylkeskommune blivit uppmanad att medverka i en ansökan om ett EU-projekt inom ramen för Interreg IV C. Projektet syftar till att stärka förutsättningarna för näringslivsutveckling i medverkande storstadsregioner genom att gemensamt öka kunskapen om sambandet kärna – omland. Ansökan ska vara inlämnad senast 2009-01-31. Föreslås att beslut om medverkan delegeras till presidiet.

4. Information om medfinansiering av infrastruktursatsningar

Birgitta Hellgren och Bengt Rydhed, Banverket, samt Jörgen Einarsson, Vägverket, informerar.

I december 2008 avslutas inriktningsplaneringen för infrastruktursatsningar 2010-2021, och nästa fas, åtgärdsplaneringen, startar. Underlaget till en nationell plan ska i princip vara klar i mars 2009. Den 1 september lämnar trafikverken ett förslag till regeringen. Remissbehandling sker september-oktober 2009.

417 miljarder kr ska fördelas på 12 år. 217 miljarder av dessa är avsedda för nyinvesteringar. Merparten av dessa medel är uppbundna av redan fattade beslut om satsningar (närtidssatsningar och gällande plan). 25-30 miljarder beräknas vara kvar att fördela. Enligt regeringens infrastrukturproposition ska medfinansiering alltid prövas. Det kan handla om såväl brukaravgifter som olika former av banavgifter. Potentiella medfinansieringsobjekt är t.ex. Västlänken och Marieholmsförbindelsen. Om två projekt bedöms ha lika samhällsekonomisk nytta avser regeringen att prioritera de projekt där medfinansiering har avtalats.

5. Arbetsmarknadssituationen i Göteborgsregionen

Per Olsson, Arbetsförmedlingen, och Boye Johansson, BRG, ger en lägesrapport.

Förmedlingsverksamheten på Volvo har startat, i samarbete med Startkraft och Trygghetsrådet. Varslen i övriga landet ökar nu, medan det har lugnat sig lite i väst. Många varslade har nu fått sina uppsägningsbesked, och det har skapat ett tryck på AF. Arbetsförmedlingen arbetar för att skapa insatser där det finns en arbetsmarknad och helst också en arbetsgivare. 319

personer i väst är idag i programinsatser. Nästa år förväntas ett årssnitt på ca 1000 personer i Göteborg och dessutom 500 personer i kranskommunerna. Det virtuella omställningskontoret skapar nu kontakter med organisationer och företag som vill etablera sig i Göteborg. Dessutom fortsätter man med KY-utbildningar och ska etablera en yrkeshögskola. En ESF-ansökan görs om medel till samverkan kring omställningsarbeten. Validering, branschråd och teknikcollege är andra vägar.

Ur diskussionen:

• Påpekas att kommunernas kontaktpersoner hittills inte informerats om processen. Enligt Boye Johansson kommer detta att ske omgående via mail.

6. ”Centrala älvstaden – Göteborgs svar på GRs mål- och strategidokument”

Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande, informerar tillsammans med Lars Ivarsson, Barbro Sundström och Christer Abrahamsson,

Stadsbyggnadskontoret, Göteborg.

Dokumentet Uthållig tillväxt ligger till grund för Göteborgs Stads

översiktsplanering. Målen ska uppnås via en satsning på komplettering av den byggda staden samt på knutpunkter. Staden ska växa med

kollektivtrafiken. Göteborg har många fria ytor, så ytmässigt är det inga problem att nå målet om befolkningstillväxt i kärnan och 40 procents kollektivtrafikresande. Västlänken är dock en förutsättning. En ny Göta älvbro måste byggas 2020, därför måste både norra och södra älvstranden planeras samtidigt. Göta älv är en barriär, men också en resurs att lyfta fram.

Bengt Christensson informerar. ARC blir en allt viktigare regional aktör i Europa för diskussion om flygrelaterade frågor. ARC har nyligen utsetts av EU-kommissionen att leda en grupp kring tillgänglighet och

flygplatskapacitet (surface access). Detta skapar möjlighet även för GR att utnyttja det europeiska kontaktnätet. Klimatfrågan är också en högaktuell fråga för ARC, liksom frågor kring livskvalitet. GR är generalsekretariat för ARC t.o.m. 2010. Fingal, Dublin har ordförandeskapet.

8. Lägesrapport Mistra

Bo Aronsson informerar. Förbundsstyrelsen beslöt 2008-05-23 att uttala sitt stöd för en ansökan till MISTRA, för samverkan kring hållbar

stadsutveckling. Som ett första steg uppdrogs åt förbundsdirektören att medverka i programskrivningen. Presidiet beslöt 2008-09-03 att ställa sig bakom en intresseanmälan samt en avsiktsförklaring från GR som

medverkande part. Övriga parter är Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Länsstyrelsen Västra Götalands län, Svenska Miljöinstitutet (IVL), Chalmers och Göteborgs universitet. Arbetet med ansökan pågår. Beviljas ansökan kan parterna gemensamt komma att få tillgång till medel på 15 mkr/år under 12 år. Motfinansiering i samma storleksordning kommer att krävas av parterna. Chalmers föreslås blir värd för projektet. Enligt

Dnr: 09-48.21 Styrelseärende 2009-02-27 Till

Förbundsstyrelsen

GRs synpunkter på Vägverkets förslag om nya

Related documents