• No results found

Använd din HP-dator som ett underhållningsnav för att umgås via webbkameran, njuta av och hantera din musik, samt för att ladda ner och titta på filmer. Eller så kan du göra din dator till ett ännu kraftfullare nöjescentrum genom att ansluta externa enheter såsom högtalare, hörlurar eller en spelkonsol.

Använda webbkameran

Datorn har en integrerad webbkamera, ett kraftfullt verktyg för sociala nätverk som du använder för samtal med vänner och kollegor i din närhet eller på andra sidan jordklotet. Med webbkameran kan du direktuppspela videoklipp med ditt snabbmeddelandeprogram, filma och dela videoklipp samt ta stillbilder.

För att starta webbkameran går du till startskärmen och skriver c och väljer sedan Kamera.

För att få mer information om hur du använder webbkameran går du till Hjälp och support. På startskärmen skriver du h och väljer sedan Hjälp och support.

Använda ljud

På din HP-dator kan du spela musik-CD-skivor, ladda ner och lyssna på musik, direktuppspela ljudinnehåll från webben (inklusive radio), spela in ljud, eller mixa ljud och video för att skapa multimedia. För att förbättra nöjet med att lyssna på musik eller annat ljud kan du ansluta externa högtalare eller hörlurar.

Ändra volymen

1. På startskärmen pekar du på det övre eller nedre högra hörnet av bildskärmen för att visa snabbknapparna.

2. Välj Inställningar och klicka sedan på högtalarikonen.

3. Justera reglaget för att öka eller sänka volymen.

OBS! Du kan också justera volymen med volymknapparna på tangentbordet. Mer information finns i Använda åtgärdstangenterna på sidan 24.

Ansluta högtalare

Du kan ansluta trådbundna högtalare till din dator genom att ansluta dem till en USB-port på datorn.

För att ansluta trådlösa högtalare till datorn följer du tillverkarens anvisningar. För att ansluta HD-högtalare till datorn, se Konfigurera ljudinställningar för HDMI på sidan 17. Innan du ansluter högtalarna ska du sänka volymen.

Ansluta hörlurar

Du kan ansluta trådbundna hörlurar till hörlursjacket på datorn.

Följ anvisningarna från tillverkaren när du ansluter trådlösa hörlurar till datorn.

Använda webbkameran 15

VARNING: Minska risken för hörselskador genom att sänka volymen innan du sätter på dig hörlurarna, hörsnäckorna eller ett headset. Mer information om säkerhet finns i Regleringar, säkerhets- och miljöföreskrifter.

Använda Beats Audio

Du kan uppleva Beats Audio genom datorns fyra interna högtalare, via externa högtalare som är anslutna till en USB-port, eller via Beats Audios hörlurar som är anslutna till hörlursjacket.

Få åtkomst till Beats Audio

Använd kontrollpanelen för Beats Audio för att visa och manuellt kontrollera ljud och basinställningar.

För att öppna kontrollpanelen för Beats Audio går du till startskärmen och skriver c, väljer Kontrollpanelen, väljer Maskinvara och ljud, och väljer sedan Kontrollpanelen för Beats Audio.

Använda video

Din HP-dator är en kraftfull videoenhet som gör att du kan titta på direktuppspelande video från dina favoritwebbplatser och ladda ner video och filmer för att titta på dem på din dator utan att behöva ansluta till ett nätverk.

Ansluta en HDMI-enhet

OBS! Om du vill ansluta en HDMI-enhet till datorn behöver du en HDMI-kabel (som säljs separat).

Du kan ansluta HD-enheter till din dator som till exempel en spelkonsol eller digitalbox.

1. Anslut ena änden av HDMI-kabeln till HDMI-in-porten på datorn.

2. Anslut den andra änden av kabeln till enheten.

3. Om datorskärmen inte byter vy automatiskt trycker du på fn+HDMI för att växla mellan datorskärm och HDMI-enhet.

4. Gör dina val med tangenterna retur, backsteg, uppåtpil eller nedåtpil.

16 Kapitel 4 Använda underhållningsfunktionerna

Konfigurera ljudinställningar för HDMI

HDMI är det enda videogränssnitt som stödjer HD-video och HD-ljud. Efter att du har anslutit en HDMI-enhet till datorn kan du därefter slå på HDMI-ljud genom att följa dessa steg:

1. På skrivbordet i Windows högerklickar du på ikonen för Högtalare i meddelandefältet (längst till höger om Aktivitetsfältet), och klickar sedan på Uppspelningsenheter.

2. På fliken Uppspelning klickar du på namnet på den digitala utgångsenheten.

3. Klicka på Standard och klicka sedan på OK.

För att återställa ljudströmmen till datorns högtalare gör du enligt följande:

1. På skrivbordet i Windows högerklickar du på ikonen för Högtalare i meddelandefältet (längst till höger om Aktivitetsfältet), och klickar sedan på Uppspelningsenheter.

2. På fliken Uppspelning klickar du på Högtalare och hörlurar.

3. Klicka på Standard och klicka sedan på OK.

Hantera dina ljud- och videofiler

CyberLink MediaSuite hjälper dig att hantera och redigera dina bild- och videosamlingar.

För att öppna CyberLink MediaSuite går du till startskärmen och skriver c och väljer sedan CyberLink MediaSuite.

Mer information om hur du använder CyberLink MediaSuite finner du i programvarans Hjälp.

Dela media och data mellan enheter

Datorn är konfigurerad med närfältskommunikation (NFC: Near Field Communication) som gör det enklare att ansluta enheter, utbyta digital information, samt utföra transaktioner med en kort beröring på styrplattan. Genom att helt enkelt trycka en NFC-aktiverad enhet till datorn överförs en liten mängd data mellan datorn och enheten. Denna typ av enhet inkluderar en aktiverad telefon, ett NFC-klistermärke på en vanlig telefon, ett visitkort med en URL-information till webbsidan, eller ett visitkort med kontaktinformation. För NFC-aktiverade telefoner kan informationen också överföra information om hur du överför bilder eller video till din dator.

Hitta mer information

För information om hur du delar och använder NFC går du till http://www.hp.com/go/spectre/nfc.

Du kan också besöka Microsofts webbplats för ytterligare information om hur man kan få olika användarintryck med bara en tryckning på styrplattan. sMedio 360 är en programvarusvit som gör det enklare att synkronisera och dela bilder och video. För att få information klickar du på panelen Självstudier på huvudskärmen i sMedio 360 Suite.

Hantera dina ljud- och videofiler 17

5 Navigera med tangentbordet och

Related documents