• No results found

Idag finns det redan många typer av hjälpme- del när det kommer till både äldre och funk- tionshindrade som redan är mycket bra. Men genom mina intervjuer från sjukvårdspersonal inom området, så har jag hittat områden som kan förbättras.

Det finns inte många hjälpmedel som smälter in i ett badrum i hemmamiljö. Trots att detta är något som har efterfrågats av brukarna, enligt sjukvårdspersonalen.

Hjälpmedel som framtagits i duschsyfte, är i första hand framtagna för att användas på sjukhus och äldreboenden.

Det gör att det blir stort fokus på att produk- terna ska vara billiga att producera samt att dom ska ha en lång livslängd. Ett badrum i sjukhusmiljö kan skilja sig mycket ifrån ett badrum i hemmamiljö just i färgval och ut- formning. Att brukaren själv får välja färg på produkten är något som inte finns i dagsläget. Vilket gör att många brukare inte vill ha hjälp- medelsprodukten framme i sitt hem eftersom de sticker ut för mycket, vilket medför att pro- dukten inte används i den utsträckning som den skulle behövas.

Det är svårt att bibehålla värmen i kroppen när man duschar sittandes eftersom att vatten- spridningen på kroppen inte blir likadan som när man står upp.

Stående då rinner vattnet längs med kroppen, och hjälper till att behålla värmen i kroppen. Men i sittande position är det svårare att få vattnet att täcka hela kroppen.

Detta är ett problem som duschstol tillverkare har försökt att lösa genom att använda sig av dynor som alstrar värme ifrån vattnet. Ett exempel på dessa stolar går att se på sidan 12. Nackdelen med detta är att det kommer med en betydligt högre kostnad för en sådan typ av stol, samt att den blir betydligt större än en vanlig duschstol.

Genom att ha tillämpat mina kunskaper inom industridesign, har jag skapat en produkt som gör det enklare och behagligare för äldre människor att duscha.

Genom inställningsmöjligheter på produkten kan brukaren enkelt ställa in munstyckena så vattnet täcker hela kroppen, trots att denne sitter ned och duschar. Vilket gör att brukaren bibehåller en jämn kroppstemperatur under hela dusch momentet.

Duschpanelen har även en enkel och diskret design för att smälta in i de flesta badrum i hemmamiljöer.

En produkt som kan användas som ett kom- plement till redan befintliga duschstolar som finns på marknaden idag. Vilket kan göra duschpanelen mycket attraktiv på marknaden.

Att implementera en hjälpmedelsprodukt i ett tidigt stadie, kan göra att brukaren undviker fallolyckor. Ett tidigt stadie, är innan brukaren är i behov av att sitta ned för att duscha. Det var information som framgick av intervju med arbetsterapeuterna.

Denna produkt ger brukaren samma känsla att duscha sittandes som stående.

Så är chansen större att brukaren börjar an- vända hjälpmedelsprodukten i ett tidigt skede. Om det så är ur bekvämlighetssynpunkt eller som brukaren är rädd för att ramla, så täcker denna produkt upp dessa scenarion.

Något som kan vara svårt med denna produkt kan bli när man ska ha hemhjälp eftersom att då hamnar knapparna väldigt nära brukaren. Men det kan också ses ur en positiv synpunkt eftersom att då får också brukaren mer kon- troll över själva duschmomentet.

Om till exempel brukaren skulle vilja ändra styrkan eller värmen på vattnet.

Kan brukaren nu göra detta på en gång. Vilket gör att det blir ett helt nytt sätt för brukaren och hjälparen att kommunicera.

5.9 Reflektion

Under projektets gång så fick jag strukture- ra om i min projektplanering för att kunna genomföra alla moment. Jag började mitt projekt med faktainsamling, studiebesök på hjälpmedelscentralen, samt intervjuer med sjukvårdspersonal så som sjuksköterskor och arbetsterapeuter, det gav en stor inblick i vad som efterfrågades av brukaren och hur denne upplevde hjälpmedelsprodukterna som hade blivit utskrivna.

När jag började med mina konceptförslag Så utvärderades dessa både med handlägga- re, sjukvårdspersonal, extern industridesigner samt elever på designhögskolan via zoom. Efter utvärderingen av de olika konceptförsla- gen så ändrades samtidigt min bild av projek- tet mer emot en komplementenande produkt. Eftersom att det redan idag finns många bra duschstolar på marknaden.

Men ett stort problem var fortfarande att bru- karen har svårt att hålla värmen under dusch- momentet. Samt att ta fram en produkt som smälter in i miljön i badrummet.

Processen upplever jag ändå har gått väldigt tungt, med tanke på att jag inte har kunnat besöka boenden och sjukhus pga rådande omständigheter med Covid 19. Men det har även gjort att jag i hemmet fått improvisera ihop scenarior och vara kreativ med vad som finns till hands.

Resultatet som jag kommit fram till är väldigt realistiskt och genomförbart med dagens teknik. Samt att jag tror att den väldigt snabbt skulle kunna gå att få ut i produktion.

Den skulle förenkla duschmöjligheterna för många människor

Med tanke på att jag har byggt duschpanelen i sektioner som är utbytbara. Just ur hållbar- hetssynpunkt så kan denna typen av produkt ha ett väldigt långt liv, och på så vis vara bättre för miljön.

Munstycken och Lock Line slangen, har i min produkt räknats som ett förslitningsmateriel, eftersom att dom kommer att bli uttjänta efter ett tags användning. Därav så är dom tillverkade och positionerade så att man kan byta dessa själva utan att behöva kontakta en rörmokare.

Valet att använda sig av tryckknappar för att välja vilket munstycke som ska vara aktivt. Var även ur säkerhetssynpunkt. Att om ett munstycke skulle gå sönder så går de andra att användas så att dom inte är beroende av varandra. Samt att trycket också går att ställa. Valet av knappar och deras position utvärde- rades också, med handläggare samt under- sköterska, där framkom det att tryckknappar är mycket enklare för äldre att manövrera än vred pga greppvänligheten inte blir ett bekym- mer.

Något jag inte hade möjlighet att göra under detta projekt som jag velat göra är att utvärde- ra konceptet på ett äldreboende. Men under rådande omständigheter var detta ej möjligt. Detta påpekades även i den feedbacken som jag fick efter min presentation.

Workshop med arbetsterapeuterna som inter- vjuades hade också varit till stor hjälp under detta projekt. Men deras tid var otroligt be- gränsad.

Jag kom även till insikt om att jag måste vara tydligare i mitt sätt att presentera min produkt, samt att avgränsa mig till att försöka lösa ett problem och inte göra en produkt som täcker in allt. Industridesign för mig är att lösa ett pro- blem genom research och kreativt tänkande när man tar fram en produkt, eller en lösning till ett problem.

Jag har även dessa 7 ord som alltid cirkulerar i mitt huvud när jag stöter på ett nytt problem. Intryck, upplevelse, interaktion, användare, användningsområde, varför, kreativitet. Vilket hjälper mig att se problemet ur olika

ARJO (2020). Mobilitetsgalleriet för långtidsvård

https://www.arjo.com/sv-se/insikter/mobilitetsgalleriet/mobilitetsgalleriet-for-langtidsvard/ (Hämtad 2020-06-02)

Ahlsell (2020). Kylslang Loc-Line

https://www.ahlsell.se/10/forbrukningsvaror-1/slangar-och-tillbehor/kylvatskes- lang/132995-b98467ac/ (Hämtad 2020-06-02)

Boverket (2020). Allt fler 80+ i befolkningen.

https://www.boverket.se/sv/samhallsplanering/bostadsmarknad/olika-grupper/aldre/ (Hämtad 2020-06-02)

Boverket (2018). Hygienrum. https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/regler-om-byg- gande/boverkets-byggregler/tillganglighet/hygienrum/ (Hämtad 2020-06-02)

Etac (2020). Badbräda Etac Fresh

https://www.etac.com/sv-se/vuxensenior/bad-dusch/badbraeda-etac-fresh/ (Hämtad 2020-06-02) Etac (2020). Etac Clean Comfort duschstol / toalett

https://www.etac.com/sv-se/vuxensenior/mobila-duschstolar/etac-clean-comfort-duschstol-toa- lettstol/ (Hämtad 2020-06-02)

Etac (2020). Duschpall / duschstol Etac Swift

https://www.etac.com/sv-se/vuxensenior/bad-dusch/duschpall-duschstol-etac-swift/ (Hämtad 2020-06-02)

Etac (2020). Duschstol Etac Rufus Plus

https://www.etac.com/sv-se/vuxensenior/bad-dusch/duschstol-etac-rufus-plus/ (Hämtad 2020-06- 02)

FN (2020). Globala målen för hållbar utveckling

https://fn.se/globala-malen-for-hallbar-utveckling/ (Hämtad 2020-06-02) Gelia (2012). VVS-guide

https://www.gelia.se/globalassets/gelia_sv/dokument/broschyr_info_gelia_pdf/3030000001_vvs- guide_1212.pdf (Hämtad 2020-06-02)

Ikea (2020). Duschmunstycken Brogrund, Voxnan,Vallamosse

https://www.ikea.com/se/sv/cat/duschmunstycken-40692/?gclsrc=aw.ds&gclid=EAIaIQobChMIp- 5qY_eGw6QIVTYGyCh1sqQq_EAAYASAAEgKJe_D_BwE&gclsrc=aw.ds (Hämtad 2020-06-02) Lundkvist, Lena. Sveriges framtida befolkning 2017-2060. Statistiska centralbyrån 2017-04-12. https://www.scb.se/contentassets/fee6de8eb7dc43bd9b3f36da925b5458/be0401_2017i60_sm_ be18sm1701.pdf (Hämtad 2020-06-02)

Säker Vatteninstallation (2016). Branschregler 2016:1

Bild 1 https://weheartit.com/entry/240840037 (Hämtad 2020-06-02) Bild 2 https://www.fruugo.ch/douche-de-la-pluviometrie-des-aluminium-fixes-au-mur-salle-de-bain-de- panneau-hydromassage-chrome/p-28117377-60220160 (Hämtad 2020-06-02) Bild 3 https://www.innovami.news/2019/08/05/nebia-2-0-la-doccia-che-fa-risparmiare-piu-della-meta- dellacqua/ (Hämtad 2020-06-02) Bild 4 https://philiphall0633.pintocin.com/project/ (Hämtad 2020-06-02) Bild 5 https://www.trendir.com/incredible-visentin-showers/ (Hämtad 2020-06-02)

Related documents