• No results found

A

NDERSEN

C

ONSULTING

Andersen Consulting är ett internationellt konsultföretag inom management och informationsteknologi. Företaget finns representerat i 47 länder. Andersen Consulting erbjuder sina kunder samordning av människor, processer och teknologi med affärsstrategin. Andersen Consultings expertområden är utformning och utveckling av affärsstrategier, verksamhets- och organisationsutveckling, kompetensutveckling och förändringsledning. Andersen Consulting säger sig ge sina kunder en helhetssyn som består av kunskap från fyra olika affärsområden sammanförs. Dessa områden är Change, Technology, Process och Strategy. Inom Change står verksamhetens organisation i fokus och arbetet rör förändringsarbetet. Konsulterna arbetar med övergripande förändrings- och organisationsstrategier, organisationsutveckling och kulturförändring samt kompetensutveckling och förändringsledning. Technology konsulterna arbetar med framtagandet av system och teknisk arkitektur samt strategiutformning och rådgivning inom IT-området. Process arbetar framför allt med hantering av verksamhetsprocesser, det vill säga hur flöden ska utformas och stödjas och arbetet rör framför allt Business Process Reengineering, systemanalys, systemdesign samt systemutveckling. Strategy slutligen är experter på strategi- och managementfrågor samt genomför verksamhetsanalyser samt konkurres- och branschstudier. Andersen Consulting arbetar med såväl nationella som multinationella företag, med privat och offentlig sektor.

N

YX

NYX är ett familjeföretag som utvecklat ett verktyg och handlingsprogram för miljö, kvalitet och arbetsmiljö. Företaget arbetar även med verksamhetsutveckling, finansiering och myndighetskontakter och riktar sig till alla branscher. NYX består av tre medarbetare, varav två återfinns i Linköping och den tredje i Västervik. Företagets kunder återfinns dock över hela landet, men främst i norra Sverige. NYX ingår i olika typer av nätverk för att, som de beskriver det kunna hänvisa kunder inom nätverket vidare när den egna kompetensen inte räcker till.

O

LANDER

O

RGANISATIONSUTVECKLING

Olander Organisationsutveckling är ett enmansföretag beläget i Linköping som ägs och drivs av psykolog Eva Olander. Eva Olander har mångårig erfarenhet av arbete som konsult i frågor som rör organisations-, personal- och kompetensutveckling på framförallt ledningsnivå i såväl offentliga organisationer som i privat näring. Hon

har varit sin egen i 20 år. Hon har tidigare arbetat i Managementgruppen som är en större konsultorganisation. Vidare har Eva Olander jobbat med program för Institutet för företagsledarutveckling. Olander Organisationsutveckling ingår för övrigt i några olika nätverk för konsulter för att, som hon beskriver det, på ett enklare sätt kunna ta in kompletterande kompetenser om uppdragen kräver det.

KPMG

KPMG säger sig vara ett kunskapsföretag inom ekonomisk information. Företaget erbjuder tjänster inom revision, consulting, skatterådgivning och corporate finance. KPMG riktar sin verksamhet mot såväl små som stora företag, privata eller offentliga. Revision och kvalificerad redovisning är KPMGs största affärsområde. Företaget erbjuder revision och rådgivning som är framtidsorienterad och bygger på en analys av kundföretagets funktioner, styrsystem, kontrollstrukturer och risker. Vad gäller kvalificerad redovisning erbjuder KPMG kvalificerad rådgivning inom svensk och internationell redovisning i samband med upprättande av bokslut, årsredovisning med mera. KPMG erbjuder även ett flertal rådgivningstjänster i samband med överlåtelser av företag och verksamheter. Inom ramen för vad som kallas Information Risk Management erbjuder KPMG tjänster som syftar till att säkerställa tillgängligheten, riktigheten och sekretessen i kundens informationssystem.

LR R

EVISION

LR Revision är ett fristående företag inom LR Gruppen som finns representerad på ett 40-tal orter över hela Sverige. Varje kontor utgör dock ett fristående företag. LR Revision riktar sin verksamhet mot såväl små som medelstora företag, föreningar och organisation. Företaget erbjuder revisioner, bokslut, rådgivning, affärsutveckling och så vidare. LR Revision i Linköping betår av cirka 10 personer och kontoret har mellan 600 och 700 kunder, de flesta med färre än 25 anställda. Ett nytt område som Linköpingskontoret satsar mycket på, förutom den mer traditionella revisionen och ekonomiska rådgivningen, är miljörevision som rör utvärderingar av behov av strukturerat miljöarbete, nulägesbeskrivningar, konsultation om uppbyggnad av miljöpolicy, löpande miljöfrågor, konsultation inför och omkring miljöbokslut och så vidare. LR Revision bedriver även affärsutveckling i form av utveckling samt utvärdering av affärsidé, organisationsutveckling, utveckling av ekonomisystem, finansieringsfrågor, kompetensutveckling samt utbildning.

I

NFORMATION

H

IGHWAY

Information Highway erbjuder konsulttjänster i form av skräddarsydda affärslösningar med huvudsaklig inriktning på Internet/intranet. Information Highways verksamhet fokuseras i första hand på integration av servrar, nätverk och arbetsstationer, PC, program och kringutrustning. Företaget arbetar främst med lösningar där kundernas affärskritiska system integreras med Internet- och webbteknik i kundanpassade e-handelslösningar. Information Highway fokuserar på stora och medelstora företag samt organisationer som efterfrågar kvalificerade interaktiva nätverks- och kommunikationslösningar med krav på hög flexibilitet, tillförlitlighet och säkerhet. De marknadsför och säljer även dataprodukter från tillverkare av hård- och mjukvara.

IT-D

ESIGN

IT-Design är ett fåmansföretag beläget i Mjärdevi Science Park i Linköping. Företaget är sammansatt av en sammanslutning av konsulter som verkar över hela landet - ofta hos kund. Samtliga av de 5 medarbetarna har jobbat 10-15 år vardera i IT-branschen. Företaget inriktar sin verksamhet på: projektledning och verksamhetsanalys, konsulting kring administrativa system, applikationsutveckling med grafiska gränssnitt, utbildning samt support. Företaget utvecklar administrativa system med i första hand Microsofts utvecklingsverktyg. IT-Design är återförsäljare för det administrativa systemet Jeeves Enterprise. Jeeves Enterprise är i sin tur ett svenskägt företag som endast koncentrar sig på programvaruutveckling och därför låter ett antal återförsäljare sälja systemet. Totalt finns ett 10-tal återförsäljare i Sverige.