• No results found

15. MILJÖPÅVERKAN VID ANVÄNDNING OCH OMHÄNDERTAGANDE AV DE

15.2 B IOGAS

Redovisning av mängd samt fördelning av energi i producerad biogas beskrivs under avsnitt 8.6

”Energianvändning”.

16. 5 b § Industriutsläppsverksamheter

Enligt Länsstyrelsen Skåne beslut 2020-06-30 om fastställande av avgiftskod och avgift för prövning och tillsyn har Ellinge ARV klassats som en IED-anläggning enligt kod 90.406-i.

Ellinge ARV omfattas samtidigt av avloppsvattendirektivet (91/271/EEG). Verksamhet som avser återvinning av icke-farligt avfall i en sådan anläggning är uttryckligen undantaget IED-direktivets krav (bilaga I nr 5.3.b IED-direktivet, 2010/75/EU). Detta för att undvika dubbelreglering. Avloppsvatten som omfattas av avloppsvattendirektivet samt fekalier, definieras dessutom inte heller som avfall i ramdirektivet för avfall (Art 2.2.a respektive 2.1.f ramdirektivet avfall 2008/98/EG) och behandlingen av detta i Ellinge ARV utgör därför inte behandling av avfall i EU-direktivets bemärkelse.

Därför väljer VA SYD att avgränsa IED-anläggningen från Avloppsvattendirektivsanläggningen med följande motivering:

Mottagning och behandling av externt avfall från Orklas livsmedelstillverkning sker direkt till den s.k.

slamlinjen, som utgör en sidolinje till huvudverksamheten vid Ellinge ARV. Därmed omfattas endast anläggningens slamlinje av de av EU fastställda slutsatserna om bästa tillgängliga teknik enligt IED-direktivet. Relevanta slutsatser är de för avfallsbehandling (beslut (EU) 2018/1147). slutsatserna offentliggjordes den 17 augusti 2018 i Europeiska unionens officiella tidning. BAT-slutsatserna ska senast den 17 augusti 2022 uppfyllas av de anläggningar som omfattas av kravens, om inte dispens har beviljats.

Ellinge ARVs slamlinje omfattas av de allmänna slutsatserna (BAT 1- BAT 24). Av de 53 fastställda BAT-slutsatserna gällande avfallsbehandling är BAT 25-53 relaterade till specifika slutsatser för olika typer av avfallsbehandling. VA SYD bedömer att biologisk behandling är den avfallsbehandlingsmetod som är tillämplig på den sk. slamlinjen. Dessa redovisas i bilaga 9.

Sidoverksamheten ”slamlinjen” utgör alltså anläggning. Den är ensam och ”huvudsaklig IED-verksamhet”. Slamlinjen framgår i den nedre delen av Figur 2 Flödesschema över Ellinge avloppsreningsverk.

1. IED-verksamheten startar med infart och mottagningsplatserna för slambilarna ur vilka silrens från närliggande livsmedelsindustri lossas till den öppna mottagningsfickan och stärkelseslam lossas i slutet system direkt till slamsilon. Processen efter inlossning är huvudsakligen sluten och det rör sig om rent livsmedelsavfall som inte lagrats, utan körs direkt från livsmedelstillverkningen till Ellinge ARV, utan mellanlagring. Det finns därför mycket låg risk för dålig lukt. Det fasta avfallet blandas, efter finfördelning (mekanisk behandling), med slam från ARV och stärkelseslammet i blandslamsilon (kallas även bufferttank) och går därefter vidare till rötkammaren, rötslamsilo, rötslamförtjockare och centrifug. Då livsmedelsavfallet har hög fukthalt och den mekaniska behandlingen

(finfördelningen) är sluten, finns inte heller någon risk för stoftspridning från finfördelningen. Därför menar VA SYD att kraven för mekanisk-biologisk avfallsbehandling inte är relevanta.

2. De sista processtegen för IED-linjen är följande:

a. Rejektvattnets anslutningspunkt ut från rejektutjämningen tillbaka till

avloppsvattenreningsanläggningen, som omfattas av avloppsvattendirektivet och därmed är undantaget IED-regleringen.

b. Anslutningspunkten till E.ONs uppgraderingsanläggning är den sista processpunkten för biogasen. Emissioner från biogasförbränning ligger inte inom tillämpningsområdet för BREF för avfallsbehandling (se kap 4.3.2.1 Emissions to air). Uppgraderingsanläggningen till vilken gasen säljs, tillhör och drivs dessutom av annan verksamhetsutövare.

c. Förbränningsanläggningen för egen uppvärmning är ett annat sista processteg för biogasen, där ett delflöde av gasen förbränns. Och omfattas inte av BAT-slutsatserna för avfallsbehandling – se sid 364 i BREF-dokumentet.

d. Rötgaskammarens nödfackling är ett sista, akut, processteg för rötgasen med rening i form av förbränning (se kap 2.3.5.5 Flaring – i BREF för Avfallsbehandling)

e. Ytan där slammet lastas och lämnar anläggningen är ett sista processteg för slammet.

17. 5 h § NFS 2016:6

Kontroll av utsläpp har skett enligt NFS 2016:6. Rutiner i verksamheten säkrar att föreskriften följs, vilka beskrivits till viss del i avsnitt 1.7 ”Egenkontroll”. Provtagningsfrekvensen är för de flesta parametrar högre än vad som krävs i föreskriften, se tabell 15-16. Provtagningen sker

flödesproportionerligt och prov tas ut på alternerande dygn enligt ett fastlagt schema. Analyserna utförs i huvudsak av eget eller andra ackrediterade laboratorier i enlighet med metoder listade i § 16 i föreskriften. Undantag gäller för:

COD-CR där Svensk standard SS 02 81 42 har ersatts med Hack Langes kyvettmetoder LCK 114,314 eller 814 beroende på koncentration.

Vid bestämning av N-tot används förutom Svensk standard SS EN ISO 11905-1:1998/ISO 15923-1:2013 även SS-EN 12260:2004.

För NH4-N föreskrivs SIS 02 81 34 som har ersatts med ISO 15923-1:2013 och Hack Lange kyvettmetod 304.

För bestämning av metaller används ICP-OES eller ICP-MS enligt SS-EN ISO 11885:2009 och 17294-2:2016.

Övriga analysmetoder och tillämpningen av dessa framgår av emissionsdeklarationen.

Inkommande vatten

Tabell 15. Provtagningsfrekvens för inkommande vatten

Analyserade parametrar

Provtagnings-frekvens kommun

Provtagnings-frekvens Orkla Krav enligt NFS 2016:6

BOD7 2 dp/vecka 2 dp/vecka 2 dp/månad

CODCr 2 dp/vecka

2 vp/månad

7 dp/vecka 2 vp/månad

2 vp/månad

TOC 1 vp/månad 1 vp/månad

SS, pH 1 dp/vecka 5 dp/vecka

N-tot 2 dp/vecka 2 dp/vecka 2 dp/månad

NH4-N 1 dp/vecka 1 dp/vecka

P-tot 2 dp/vecka

1 vp/vecka

2 dp/vecka 1 vp/månad

2 vp/månad

Ca, Cd, Cr, Cu, Hg, K, Ni, Pb, Sn, Zn 1 vp/vecka 2 vp/månad

Utgående och bräddat vatten

Tabell 16. Provtagningsfrekvens för utgående och bräddat vatten Analyserade parametrar Provtagningsfrekvens

utgående vatten Krav enligt NFS 2016:6 Krav enligt NFS 2016:6 provtagning

bräddat vatten

BOD7 2 dp/vecka 1 dp/vecka Ja

CODCr 2 vp/månad 2 vp/månad Ja

TOC 2 vp/månad

N-tot 2 dp/vecka 1 dp/vecka Ja

NH4-N 5 dp/vecka 1 dp/vecka Ja

NO2(3) -N 5 dp/vecka

P-tot 1 vp/vecka

1 dp/dygn

1 vp/vecka Ja

SS 1 dp/vecka

Ag, Cd, Cr, Cu, Hg, K, Ni, Pb, Sn,

Zn, Al, As, Fe ,Co, Mn 1 vp/månad Hg, Cd, Pb, Cu, Zn, Cr ,Ni 1 vp/månad

Ja

Kraven på antal prov enligt NFS 2016:6 har följts för BOD7 och N-tot, se bilaga 2.

Kontrollkraven för COD-CR på inkommande vatten uppfylls enligt föreskrift. På utgående renat vatten uppfylls kravet på 24 veckoprov, dock inte med två veckoprov per månad. Kontrollkraven för P-tot på utgående renat vatten uppfylls enligt föreskrift. För P-tot på inkommande vatten finns det resultat från 18 veckoprov.

Maximal genomsnittlig veckobelastning för tätbebyggelse (max gvb tätbebyggelse) har beräknats i enlighet med Naturvårdsverkets vägledning som kom hösten 2017. Den förväntade ökade

belastningen de närmaste 10 åren har uppskattats till ca 2 600 personer. Industribelastningen uppskattas till 214 300 pe. Industribelastningen till Ellinge minskar under sommaren, i övrigt finns ingen betydande årstidsvariation att beakta. Den summerade maximala veckobelastningen inklusive säkerhetsmarginal beräknas till 240 000 pe.

Inkommande genomsnittlig veckobelastning (max gvb inkommande) har beräknats enligt Naturvårdsverkets vägledning som kom i januari 2019. Enligt denna beräkningsmetod där 90:e percentilen av årets inkommande dygnsbelastning för BOD7 beräknas, är max gvb inkommande beräknad till ca 214 440 pe.

18. 5 i § SNFS 1994:2

När det gäller SNFS 1994:2 är det framför allt inom ramen för arbetet med REVAQ som VA SYD säkerställer att föreskriften följs. Uppgifter finns främst under avsnitt 15.1 ”Hantering av avvattnat slam” respektive i emissionsdeklarationen bilaga 5.

Ellinge avloppsreningsverk är REVAQ-certifierat sedan 2008. Certifieringen påvisar att VA SYDs hantering av inkommande vatten och avloppsslam lever upp till specificerade krav för att uppnå en hög kvalitet och ständig förbättring. Detta möjliggör att näringsämnen kan återföras från stad till land för att sluta kretsloppet av näringsämnen. VA SYD har rutiner för att styra upp arbetet enligt REVAQs regelverk. RISE kontrollerar att kraven uppfylls genom granskning av arbetet med anslutna

verksamheters utsläpp, provtagning, analys, och slamhantering. Den årliga besiktningen enligt REVAQ utfördes i april 2019. Slammet är certifierat enligt certifieringssystemet REVAQ, vilket medför att slammets kvalitet säkerställs. Slammet sprids i möjligaste mån på åkermark. Härigenom nyttiggörs dess näringsinnehåll.

Uttag av primärprov sker enligt rutin med 1 prov per arbetsdag då avvattningsutrustningen är i drift.

Dessa bereds sedan till månadsprover och ett årsprov. Varje slamparti provtas av entreprenör innan godkännande för slamspridning.

Tabell 17. Provtagningsfrekvens för slam

Analyserade parametrar Provtagningsfrekvens Krav enligt SNFS 1994:2 Torrsubstans & glödgningsförlust 1 gång/ arbetsdag då

avvattningsutrustning är i drift 1 gång/månad

pH 1 gång/ arbetsdag då

avvattningsutrustning är i drift 1 gång/månad

P-tot 1 gång/ arbetsdag då

avvattningsutrustning är i drift 1 gång/månad

N-tot 1 gång/ arbetsdag då

avvattningsutrustning är i drift 1 gång/månad

NH4-N 1 gång/ arbetsdag då

avvattningsutrustning är i drift 1 gång/månad Pb, Cd, Cu, Cr, Hg, Ni, Zn 1 gång/ arbetsdag då

avvattningsutrustning är i drift 1 gång/månad

Övriga parametrar utöver tabell 16 som provtas och analyseras som ett årssamlingsprov är : Ag, As, Au, B, Ba, Be, Bi, Cd, Ce, Co, Cr, Cs, Cu, Dy, Er, Eu, Ga, Gd, Ge, Hf, Hg, Ho, In, Ir, La, Li, Lu, Mn, Mo, Nb, Nd, Ni, Pb, Pd, Pr, Pt, Rb, Re, Rh, Ru, Sb, Sc, Se, Sm, Sn, Sr, Ta, Tb, Te, Th, Ti, Tl, Tm, U, V, W, Y, Yb, Zn och Zr.

Därutöver provtas och analyseras slammet med avseende på salmonella före spridning på åkermark.

Förteckning över bilagor

Bilaga 1. Tekniska uppgifter

Bilaga 2. Sammanställning av vatten- och slamanalyser Bilaga 3. Förteckning över använda kemiska produkter Bilaga 4. Förteckning över farligt samt övrigt avfall Bilaga 5. Emissionsdeklaration

Bilaga 6. Maximal genomsnittlig veckobelastning (max gvb) tätbebyggelse Bilaga 7. Maximal genomsnittlig veckobelastning (max gvb) inkommande Bilaga 8. Redovisning av kontroll av kontroll- och utsläppskrav

Bilaga 9. Redovisning av BAT-slutsatser för avfallsbehandling

Tekniska uppgifter Ellinge avloppsreningsverk

Anläggningsdel Uppgift Enhet

Förbehandling Galler antal 2 av sk hålplåtstyp

med 6 mm hål. st

Renstvätt antal 2 st

Sandfång antal

volym

2 220

st m3

Försedimentering antal

yta

förbehandling Försedimentering antal yta

Förtjockare antal

yta

utjämningsmagasin antal yta volym

behandling Luftningsbassänger antal volym

1 2 360

st m3

Slamanox antal

volym

Mellansedimentering antal yta

Efterbehandling Flockning antal

volym

4 573

st m3 Kemsedimenteringsbassänger antal

yta

Slambehandling Förtjockare antal

yta Mekaniska förtjockare antal

kapacitet

2 550

st kg TS/h

Rötkammare antal

volym

2 7 000

st m3

Centrifuger antal

kapacitet

2 20

st m3/h

Sammanställning av vatten- och slamanalyser

Inkommande avloppsvatten - flöde

Inkommande avloppsvatten Flöde (m3)

Kommunalt avloppsvatten 3 376 204

Orklas processvatten 851 092

Total mängd inkommande avloppsvatten 4 224 362

Inkommande avloppsvatten - halter och mängder

Parameter Antal prov och typ 1 Kommun/

Orkla

Inkommande halt -

kommun (mg/l) Inkommande halt -

Orkla (mg/l) Inkommande belastning -

kommun

Inkommande belastning -

Orkla

Total inkommande

belastning 2

Medel Max Medel Max

BOD7 100/90 dp 268 550 2400 3 980 905 ton 2 043 ton 2 947 ton

CODCr 24/20 vp 596 1600 3 526 6 000 2 012 ton 3 000 ton 5 012 ton

P-tot 104/90 dp 4,5 11 19 37 15 ton 16 ton 31 ton

N-tot 104/89 dp 36 81 68 160 122 ton 57 + 52 3 ton 231 ton

NH4-N 51/45 dp 19 33 11 26 64 ton 9,7 ton 74 ton

Susp. 51/217 dp 244 600 1 393 2 900 825 ton 1 186 ton 2 011 ton

Aluminium 52/23 vp 1,0 20 3,6 8,1 3384 kg 3056 kg 6441 kg

Järn 52/23 vp 1,5 3,0 5,1 9,5 5017 kg 4342 kg 9359 kg

Arsenik 52/23 vp 0,00094 0,0025 0,0019 0,0041 3,2 kg 1,6 kg 4,8 kg

Bly 52/23 vp 0,0027 0,014 0,0067 0,012 9,1 kg 5,7 kg 15 kg

Kadmium 52/23 vp 0,00011 0,00053 0,00063 0,0012 0,36 kg 0,54 kg 0,89 kg

Kobolt 52/23 vp 0,00067 0,0012 0,0019 0,0040 2,3 kg 1,6 kg 3,9 kg

Koppar 52/23 vp 0,066 0,10 0,040 0,085 222 kg 34 kg 256 kg

Krom 52/23 vp 0,0032 0,0087 0,014 0,061 11 kg 12 kg 23 kg

Kvicksilver 52/23 vp 0,00014 0,0012 0,000076 0,00062 0,46 kg 0,064 kg 0,53 kg

Mangan 52/23 vp 0,070 0,093 0,21 0,54 235 kg 175 kg 410 kg

Nickel 52/23 vp 0,0060 0,019 0,014 0,055 20 kg 12 kg 32 kg

Silver 52/23 vp <0,003 - <0,003 - < rapp.gräns4 < rapp.gräns4 < rapp.gräns4

Zink 52/23 vp 0,11 0,34 0,19 0,33 368 kg 161 kg 529 kg

Tenn 52/23 vp 0,0022 0,021 0,0018 0,0063 7,4 kg 1,5 kg 8,9 kg

1 Dygns- (dp) och veckoprov (vp)

2 Avser inkommande mängder vid provtagningspunkten prov-IN och omfattar inte någon intern belastning.

3 Silrens, stärkelseslam och fett från Orkla.

4 Samtliga värden under rapporteringsgränsen.

Utgående vatten – flöde

Utgående vatten Flöde (m3)

Total mängd utgående vatten 4 224 362

Utgående vatten – halter och mängder

Parameter Antal prov och

typ1 Antal prov under

rapporterings-gräns

Utgående halt (mg/l) Utgående mängd3

Medelvärde2 Maxvärde

BOD7 104 dp 64 4,2 13 18 ton

CODCr 24 vp 17 32 49 135 ton

TOC 24 vp - 11 17 47 ton

P-tot 360 dp/52 vp - 0,17 0,92/(0,3 vp) 0,7 ton

N-tot 106 dp - 5,9 18 25 ton

NH4-N 246 dp - 1,4 8,1 5,7 ton

Susp. 51 dp - 12 48 51 ton

Aluminium 15 vp 8 0,11 0,88 461 kg

Järn 15 vp - 2,4 4,30 10 295 kg

Arsenik 15 vp 15 < 0,0015 4 - < rapp. gräns4

Bly 15 vp 13 0,00091 0,0020 3,9 kg

Kadmium 15 vp 9 0,000040 0,000070 0,17 kg

Kobolt 15 vp - 0,00069 0,0013 2,9 kg

Koppar 15 vp 14 0,0055 0,012 23 kg

Krom 15 vp 4 0,0018 0,0048 7,5 kg

Kvicksilver 15 vp 13 0,000092 0,00090 0,39 kg

Mangan 15 vp - 0,067 0,099 283 kg

Nickel 15 vp - 0,0066 0,024 28 kg

Silver 15 vp 15 <0,003 4 - < rapp. gräns4

Zink 15 vp 1 0,034 0,10 145 kg

Tenn 15 vp 12 0,0017 0,0077 7,1 kg

1 Antal analyserade och redovisade prov enligt SNFS 2016:16. Dygns- (dp) och veckoprov (vp)

2 Redovisas som flödesvägt medelvärde.

3 Beräknad mängd utgår från faktiskt uppmätta värden samt ett antagande om halva rapporteringsgränsen när det finns åtminstone ett värde över rapporteringsgräns.

4 Samtliga värden under rapporteringsgränsen.

Slam – mängd

Producerat slam Mängd (ton)

Total mängd producerat slam 5 795

Slam – halter och mängder

Parameter Enhet Medelvärde Maxvärde Gränsvärde i

förordning 1998:944

Antal prov och

provtyp Mängd

(kg/år)

pH pH 8,0 8,6 - 12 mp -

TS % 21,3 24,4 - 12 mp 1 241 200

GF % 64,7 68,7 - 12 mp 798 600

NH4-N mg/kg TS 12 000 16 000 - 12 mp 14 840

N-tot 1 mg/kg TS 53 000 63 000 - 12 mp 69 000

P-tot 2 mg/kg TS 30 300 35 000 - 12 mp 36 300

Kalcium mg/kg TS 19 000 23 000 - 12 mp 22 600

Zink mg/kg TS 380 440 800 12 mp 450

Koppar mg/kg TS 280 400 500 12 mp 330

Krom mg/kg TS 29 36 100 12 mp 37

Nickel mg/kg TS 17 23 50 12 mp 20

Bly mg/kg TS 12 14 100 12 mp 15

Kadmium mg/kg TS 0,97 1,1 2,0 12 mp 1,2

Kvicksilver mg/kg TS 0,29 0,49 2,5 12 mp 0,35

PAH mg/kg TS 0,50 0,82 3,0 12mp 0,62

PCB mg/kg TS 0,04 0,05 0,4 12 mp 0,041

Nonylfenol mg/kg TS 4,8 8,4 50 12mp 5,2

Silver mg/kg TS 0,92 1,9 - 12 mp 1,2

Tenn mg/kg TS 7,4 10 - 12 mp 8,9

1 Uppslutning med Kungsvatten

2 Kjeldahl kväve

Förteckning över kemiska produkter använda i driften

Kemikalienamn Användningsområde Årsförbrukning Enhet

Plusjärn S 314 Vattenreningskemikalie: kemisk fällning 275 ton

Ekoflock 50-100 Vattenreningskemikalie: kemisk fällning 36 ton

KEMIRA PIX-118 Vattenreningskemikalie: kemisk fällning MarieholmsPS 12 ton ZETAG 8180 Flockningsmedel: mekanisk förtjockare, slamcentrifug 3,8 ton

ZETAG 8190 Flockningsmedel: slamcentrifug 9,7 ton

ZETAC 9049 Flockningsmedel: slamcentrifug 7 ton

Ciba ENA 389 Skumdämpning 360 liter

Sekundol (etanol) Kolkälla i slamanox 5 000 liter

Drosera MS-100 Växellådsolja 20 liter

Förteckning över farligt samt övrigt avfall

Farligt avfall

Avfallsslag Avfallsslag nr EWC kod Mängd (kg) Mottagare

Avfall till bränsleberedning 0114 130508 261 SYSAV

Spillolja <10% 3122 130205 90 SYSAV

Oljeprodukter fasta 3131 130899 42 SYSAV

Färg, burkar och dunkar 3333 080111 52 SYSAV

Aerosoler (sprayburkar) 3370 080111 19 SYSAV

Fogskumsaerosoler 3372 080111 4 SYSAV

Hg-instrument, termometrar 3730 200121 3 SYSAV

Metalliskt kvicksilver 3740 200121 16 SYSAV

Laboratorieavfall 4210 160506 24 SYSAV

Labkemikalier 4307 160601 23 SYSAV

Elavfall 4611 160213 163 SYSAV

Totalt - - 697 -

Övrigt avfall

Avfallsslag Mängd Transportör

Restavfall 5 640 kg Merab

Papper 320 kg Merab

Pappersförpackningar 1 390 kg Merab

Plastförpackningar 440 kg Merab

Matavfall Tömning 26 ggr/år Merab

Gallerrens 26 000 kg Merab

Metall och glas hämtas på avrop. Inga avrop detta år.

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

0 Luft Kloroform 2,7 kg/år M CEN/ISO

OTH

- Totalt Ut ämnet har

uppmätts i

- Totalt Ut samtliga 15

analyserade

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

Inlämnad: 2020-10-07 09:18:30

Version: 3 Observera att denna del är uppdaterad och ersätter tidigare insänd version. 1 / 29

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

Från ARV Del Ut Värdet

uppdaterat

- Totalt Ut samtliga 15

analyserade

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

Inlämnad: 2020-10-07 09:18:30

Version: 3 Observera att denna del är uppdaterad och ersätter tidigare insänd version. 2 / 29

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

Från ARV Del Ut samtliga 15 analyserade

7 Vatten BOD7 17922 kg/år M CEN/ISO

NRB

8 Vatten BOD7 0 kg/år M CEN/ISO

NRB

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

9 Vatten BOD7 17922 kg/år M CEN/ISO

NRB

10 Vatten Cd 0,17 kg/år M CEN/ISO

OTH

Inlämnad: 2020-10-07 09:18:30

Version: 3 Observera att denna del är uppdaterad och ersätter tidigare insänd version. 3 / 29

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

11 Vatten Cd 0,17 kg/år M CEN/ISO

OTH

12 Vatten Cd 0 kg/år M CEN/ISO

OTH

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

13 Vatten COD-Cr 135237 kg/år M CEN/ISO

NRB

Hach Lange LCK

14 Vatten COD-Cr 0 kg/år M CEN/ISO

NRB

Hach Lange LCK

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

Inlämnad: 2020-10-07 09:18:30

Version: 3 Observera att denna del är uppdaterad och ersätter tidigare insänd version. 4 / 29

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

15 Vatten COD-Cr 135237 kg/år M CEN/ISO

NRB

Hach Lange LCK 114/814 och LCK 314 Flödesviktad beräkning

6187394 x 393575

Från ARV Del Ut

16 Vatten Cr 7,5 kg/år M CEN/ISO

OTH

SS-EN ISO 17294-2:201 6/SS-EN ISO 15587-2:200 2

Flödesviktad årsmedelhalt

*

vattenflödet under året

6187394 x 393575

- Totalt Ut 4 av 15

analyserade prover låg under rapporterings gränsen (rg) 1 ug/l. för dessa har halva rg använts vid beräkning av utsläppt mängd.

17 Vatten Cr 0 kg/år M CEN/ISO

OTH

SS-EN ISO 17294-2:201 6/SS-EN ISO 15587-2:200 2 Medelhalt

* bräddat flöde

6187394 x 393575

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

Inlämnad: 2020-10-07 09:18:30

Version: 3 Observera att denna del är uppdaterad och ersätter tidigare insänd version. 5 / 29

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

18 Vatten Cr 7,5 kg/år M CEN/ISO

OTH

19 Vatten Cu 23 kg/år M CEN/ISO

OTH

Inlämnad: 2020-10-07 09:18:30

Version: 3 Observera att denna del är uppdaterad och ersätter tidigare insänd version. 6 / 29

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

20 Vatten Cu 23 kg/år M CEN/ISO

OTH

21 Vatten Cu 0 kg/år M CEN/ISO

OTH

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

22 Vatten Hg 0,39 kg/år M CEN/ISO

OTH

Inlämnad: 2020-10-07 09:18:30

Version: 3 Observera att denna del är uppdaterad och ersätter tidigare insänd version. 7 / 29

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

23 Vatten Hg 0,39 kg/år M CEN/ISO

OTH

24 Vatten Hg 0 kg/år M CEN/ISO

OTH

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

25 Vatten NH4-N 5738 kg/år M CEN/ISO

NRB

26 Vatten NH4-N 0 kg/år M CEN/ISO

NRB

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

27 Vatten NH4-N 5738 kg/år M CEN/ISO

NRB

Inlämnad: 2020-10-07 09:18:30

Version: 3 Observera att denna del är uppdaterad och ersätter tidigare insänd version. 8 / 29

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

28 Vatten Ni 28 kg/år M CEN/ISO

OTH

-29 Vatten Ni 28 kg/år M CEN/ISO

OTH

-30 Vatten Ni 0 kg/år M CEN/ISO

OTH

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

31 Vatten NO2+NO3

-N

12757 kg/år M CEN/ISO

NRB

Inlämnad: 2020-10-07 09:18:30

Version: 3 Observera att denna del är uppdaterad och ersätter tidigare insänd version. 9 / 29

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

32 Vatten NO2+NO3

-N

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

33 Vatten N-tot 24733 kg/år M CEN/ISO

NRB

34 Vatten N-tot 24733 kg/år M CEN/ISO

NRB

35 Vatten N-tot 0 kg/år M CEN/ISO

NRB

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

36 Vatten Pb 3,9 kg/år M CEN/ISO

OTH

Inlämnad: 2020-10-07 09:18:30

Version: 3 Observera att denna del är uppdaterad och ersätter tidigare insänd version. 10 / 29

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

37 Vatten Pb 3,9 kg/år M CEN/ISO

OTH

38 Vatten Pb 0 kg/år M CEN/ISO

OTH

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

39 Vatten P-tot 728 kg/år M CEN/ISO

NRB

40 Vatten P-tot 0 kg/år M CEN/ISO

NRB

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats från verket.

41 Vatten P-tot 728 kg/år M CEN/ISO

NRB

Inlämnad: 2020-10-07 09:18:30

Version: 3 Observera att denna del är uppdaterad och ersätter tidigare insänd version. 11 / 29

Ref Mottagare Parameter Ev.anm. Värde Enhet Metod Metodkod Metodbeskri vning

Stor förbränning sanläggning

Prod.Enhet Förordning Utsläpps

Punkt Ursprung Typ Flöde Kommentar RedovEnl Fskr

42 Vatten QV 4224 1000m3

/år

M PER 6187394

x 393575

- Totalt Ut

43 Vatten QV 0 1000m3

/år

M PER 6187394

x 393575

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats

BräddAnl Del Ut inget vatten har bräddats

In document ELLINGE AVLOPPSRENINGSVERK ESLÖV (Page 30-75)

Related documents