• No results found

10 Förutsättningar, miljöeffekter och skyddsåtgärder

I detta avsnitt redovisas förutsättningarna för de miljöintressen som vid genomförd avgränsning bedömts vara mest relevanta för projektet (se avsnitt 4 och Tabell A på sidan 153), det vill säga de miljöintressen för vilka genomförande av vägförslaget bedöms kunna medföra betydande miljöeffekter. Redovisning följer den uppställning av miljöintressen som framgår av 6 kap. miljöbalken (se avsnitt 3).

För varje relevant miljöintresse görs en bedömning av betydande miljöeffekter enligt en femgradig skala.

Skalan är anpassad efter vilket miljöintresse som avses.

Avsnittet innehåller även bedömning av effekterna för nollalternativet (se avsnitt 8) samt redovisning av de åtgärder som planeras för att förebygga, hindra, motverka eller avhjälpa betydande negativa miljöeffekter.

I Tabell C på sidan 165 redovisas en sammanställning av bedömningen.

10.1 Befolkning

10.1.1 Förutsättningar

Boendemiljön

Befolkningsmängden i Härjedalens kommun var år 2016, enligt statistik från Statistiska centralbyrån (SCB), 10 200 invånare. Tätorten Sveg hade samma

år 2 543 invånare, och är därmed efter Strömsund och Åre den tredje största tätorten i Jämtlands län (Regionfakta, 2018). I småorten Älvros bodde år 2010 cirka 160 invånare (SCB, 2018), se figur 10.1.

Bebyggelsen inom det initiala utredningsområdet är framförallt etablerad längs Ljusnan och vägarna E45 och riksväg 84 och koncentrerad till tätorten Sveg samt till byarna Byvallen, Ulvkälla, Nilsvallen, Byn, Älvros, Rismyr och Kolsätter. I Bäckänget, direkt söder om Älvros, finns ett mindre antal byggnader.

Miljöintresset befolkning omfattar boendemiljön, rekreation och friluftsliv samt kommunikationer.

Figur 10.1 Befolkningsfördelning och transportleder.

10

Service i form av handel, bensinstationer, restauranger, hotell, camping, badhus,

idrottsanläggningar och liknande återfinns främst i tätorten Sveg och där har även kommunen och polisen sina kontor. I Sveg finns sjukhus och skolor och enligt uppgift från SCB står vård och omsorg för största andelen arbetstillfällen i närområdet

(SCB, 2018).

Skogsområdet mellan Rengsjön och Älvros är mycket glest bebyggt. I området runt Lillsjön finns tre fäbodområden som används som fritidsbostäder, Eriksbodarna och Pål-Matsbodarna samt Högen norr om dessa. Även Nonsbergsbodarna på Nonsbergets topp används troligen som fritidsbostäder.

Rekreation och friluftsliv

Skogs- och myrmarkerna samt sjöarna inom det initiala utredningsområdet används för rekreation och ett rörligt friluftsliv som exempelvis jakt,

skoteråkning och bärplockning. Jakt bedrivs både på älg och småvilt och älgtorn och jaktkojor förekommer här och var. Fritidsfiske förekommer i Ljusnan och i någon mån även i övriga vatten.

Mellan Härjedalen Sveg Airport (Svegs flygplats) och sjön Målingen i söder går en markerad skoterled som korsas av den nya vägen nordväst om Rengsjön, se figur 10.1.

Kommunikationer

De större vägar som finns i området runt Sveg-Älvros är förutom E45 även riksväg 84 (gemensam dragning mellan Sveg och Älvros) och länsväg Z 504 (från Sveg via Lillhärdal till Dalarnas gräns vid Olinskog).

E45 är utpekat som riksintresse för kommunikation, vilket innebär att vägen är av nationell betydelse.

E45 utgör en viktig infart till Härjedalen och är av stor vikt för bland annat turistnäringen. Befintlig E45 utgör ett viktigt kommunikationsstråk till och från Sveg, för boende, för det befintliga näringslivet och för besökande/turister.

Enligt den analys som utförts av mängden trafikanter och transporter flödar trafiken genom området både i nord-sydlig riktning (längs E45) och från kusten i öst

mot inlandet och fjällen i väst (längs riksväg 84).

Befintlig dragning av E45 genom Sveg medför en omväg för de mer långväga trafikanter som har sina målpunkter norr och söder om Sveg-Älvros.

Länstrafiken Jämtlands län AB trafikerar E45 på sträckorna Ånge-Sveg (linje 26), Mora-Sveg-Östersund (linje 46), Sveg-Ljusdal (linje 56) och Överhogdal-Älvros-Sveg (linje 639) (Länstrafiken Jämtlands län AB, 2018).

Inlandsbanan mellan Mora och Östersund passerar genom Sveg. Banan trafikeras både av persontåg och av godståg.

Inlandsbanan AB är banhållare för järnvägen Inlandsbanan. Persontåg angör Sveg två gånger per dag, för resor mot Mora respektive mot Östersund.

Banan trafikeras även av godståg (Inlandsbanan, 2018). Befintlig E45 passerar järnvägen via broar cirka 0,5 kilometer söder om Svegs centrum, strax söder om bron över Ljusnan, samt cirka 2 kilometer sydost om Sveg, väster om Byvallen.

Härjedalen Sveg Airport (Svegs flygplats) ligger strax öster om Sveg, norr om Ljusnan, med avtagsväg från E45/riksväg 84 cirka 1 kilometer öster om tätorten.

Flygplatsen är kommunalt ägd och har direktflyg till och från Arlanda (Härjedalen Sveg Airport, 2018).

10

10.1.2 Bedömning av miljöeffekter

Bedömning av miljöeffekter avseende intresset befolkning (boendemiljön, rekreation och friluftsliv samt kommunikationer) görs för nollalternativet och för vägförslaget.

Bedömningen har utgått från följande skala:

Positiva effekter uppstår när alternativet medför bättre förutsättningar för miljöintresset befolkning. Mindre trafikerade boendemiljöer, ökad tillgång till rekreation och friluftsliv och/eller bättre kommunikationsmöjligheter.

Inga negativa effekter uppstår när alternativet inte medför några störningar för boendemiljön, rekreation och friluftsliv och/eller kommunikationsmöjligheterna.

Små negativa effekter uppstår när alternativet medför mindre och avgränsade störningar. Något mer trafikerade

boendemiljöer, sämre tillgång till rekreation och friluftsliv och/eller sämre kommunikationsmöjligheter.

Märkbara negativa effekter uppstår när alternativet medför större och mer omfattande störningar. Trafikmängderna förhindrar eller försvårar boende, utförande av rekreation och friluftsliv och/eller kommunikationsmöjligheterna.

Stora negativa effekter uppstår när alternativet medför övervägande störningar. Trafikmängderna omöjliggör boende, omöjliggör rekreation och friluftsliv och/eller omöjliggör fungerande kommunikationer.

10.1.3 Nollalternativet

Boendemiljön

Nollalternativet innebär att all trafik längs E45 även fortsättningsvis kommer att passera genom de centrala delarna av tätorten Sveg, genom bebyggelsen i de mindre orterna söder och väster om Sveg samt genom Älvros. Enligt Trafikverkets prognos kommer trafikmängderna längs E45 att öka med cirka 20% till år 2040. Nollalternativet bedöms medföra märkbara negativa effekter för boendemiljön längs befintlig vägsträckning av E45.

För boende i Bäckänget medför nollalternativet ingen större förändring jämfört dagsläget.

Rekreation och friluftsliv

Nollalternativet innebär att befintliga skogsområden längs vägförslaget inte exploateras för anläggande av

ny väg. De skogsbilvägar som i dagsläget finns inom vägplaneområdet bedöms ge god tillgängligheten till området och därmed även till möjligheten till rörligt friluftsliv som jakt, fiske och bärplockning.

Möjligheten till rekreation och friluftsliv kan dock ändå antas förändras över tid, dels genom det aktiva skogsbruk som bedrivs i området och dels genom prognostiserade klimatförändringar. Nollalternativet bedöms inte medföra några negativa effekter vad gäller rekreation och friluftsliv.

Kommunikationer

Oberoende genomförande av vägplanen eller inte kommer den befintliga vägen från Rengsjön, genom tätorten Sveg och vidare österut till Älvros att finnas kvar.

Nollalternativet bedöms inte medföra några negativa effekter för järnvägen, flyget och de trafikanter som har närområdet runt Sveg, och den västra delen av den Jämtländska fjällvärlden, som målpunkt.

Motiverat av att befintlig dragning av E45 genom Sveg medför en omväg för trafikanter som har sina målpunkter norr och söder om Sveg-Älvros bedöms nollalternativet medföra märkbara negativa effekter för de mer långväga trafikanterna.

10.1.4 Vägförslaget

Boendemiljö

Genomförda beräkningar för ny lokalisering av E45 i enlighet med vägplanen visar att ungefär 500 fordon per dygn med en hög andel tung trafik kommer att välja den nya sträckningen. Omfördelningen av transporter längs riksväg 84 (som framöver väljer den nya vägen istället för nuvarande vägdragning på norra sidan Ljusnan) beräknas bli ungefär 400 fordon per dygn.

Omfördelningen av transporterna ger minskad mängd trafik genom de bebyggda områdena i och kring tätorten Sveg vilket bedöms medföra positiva effekter för boendemiljön i dessa områden.

Det relativt korta avståndet mellan vägplaneområdet och den fritidsbebyggelse som finns vid Lillsjön bedöms medföra små negativa effekter i dessa

10

boendemiljöer, främst i form av visuella effekter (förändringar i landskapsbilden) och buller (se avsnitt 10.2).

Den nya vägen kan även medföra en visuell

förändring av landskapet sett från Nonsbergets topp.

Vilken förändring av landskapsbilden som kommer att kunna upplevas från fritidshusen vid

Nonsbergsbodarna är dock beroende av i vilket skede kringliggande skogsbruksområden befinner sig. I dagsläget finns här uppvuxen skog som skymmer, men i något skede kommer skogen troligen att avverkas vilket då kan öppna upp för utblickar över den nya väganläggningen och bedöms då kunna medföra små negativa effekter.

Genom Bäckänget kommer den nya vägen att i stort förläggas i samma sträckning som nuvarande riksväg 84, och tillåten hastighet kommer att vara den samma som i dagsläget. Eftersom den nya vägen ger ökade trafikmängder genom Bäckänget bedöms vägförslaget kunna medföra märkbara negativa effekter för boende i detta område.

E45 passerar redan i dagsläget genom Älvros och Rismyr. I Älvros innebär vägplanen en delvis ny sträckning som ger mindre trafikmängder i den nordvästra delen medan de kvarstår i den sydöstra delen, där övervägande del av boendemiljöerna finns.

Vägförslaget omfattar även anläggande av en ny korsning norr om bron över Ljusnan. I aktuell samrådsfas är utredningarna kring anslutningen inte färdiga, utredning pågår för alternativen C-korsning eller cirkulationsplats. Markbehovet för fullt utbyggd C-korsning, inklusive anslutning till väg 557,

motsvarar den yta som behöver för anläggande av cirkulationsplats.

Vägförslaget bedöms kunna medföra små negativa effekter i den sydöstra delen av Älvros, medan effekterna bedöms bli positiva i den nordvästra delen. Även omfördelning av trafiken längs riksväg 84 medför mindre trafik genom nordvästra Älvros.

Motiverat av att vägförslaget inte medför några förändringar av den väganläggning som i dagsläget finns genom Rismyr bedöms vägplanen inte medföra några negativa effekter för boendemiljön i Rismyr.

Rekreation och friluftsliv

Enligt 3 kap. 6 miljöbalken ska de mark- och vattenområden samt fysisk miljö i övrigt som har betydelse från allmän synpunkt med hänsyn till friluftslivet så långt möjligt skyddas mot åtgärder som påtagligt kan skada värdet.

Tillgängligheten till skogsområdet mellan Rengsjön och Älvros bedöms på grund av det befintliga nätet av skogsbilvägar som god. I dagsläget kan området dock endast nås från norr. Dragning av ny väg genom området bedöms kunna öka tillgängligheten och därmed medföra positiva effekter för det rörliga friluftslivet.

Anläggande av ny väg kommer att ta mark i anspråk.

Bedömningen är dock att denna yta är förhållandevis liten och att markanspråket i sig inte medför negativa effekter för friluftslivet.

Ny, större väg genom området delar upp området i en östlig och en västlig del vilket riskerar ge

barriäreffekter och förhindra viltets naturliga rörelser i området, och i förlängningen därmed även medföra små till märkbara negativa effekter för jakten.

Anläggande av väg enligt vägförslaget medför en ny korsning för den markerade skoterled som går mellan Härjedalen Sveg Airport och sjön Målingen.

Med vidtagande av skyddsåtgärder i form av exempelvis skyltning bedöms vägförslaget kunna medföra små negativa effekter för skotertrafiken längs leden.

Kommunikationer

Mark- och vattenområden som är särskilt lämpliga för anläggningar för kommunikationer ska, enligt 3 kap. 8 § miljöbalken, så långt möjligt skyddas mot åtgärder som påtagligt kan försvåra tillkomsten eller utnyttjandet av sådana anläggningar.

E45 är utpekat som riksintresse för

kommunikationer, vilket innebär att vägen är av nationell betydelse och därmed ska ha en hög standard. Genomförande av projektet medför en ökad standard inom vägplaneområdet vilket ger förbättrade villkor och höjer trafiksäkerheten för alla typer av trafikanter vilket bedöms medföra positiva

10

effekter. Delar av vägplaneområdet består av ett område som utpekats som riksintresse för planerad väg.

Ny väg inom vägplaneområdet ger kortare vägsträcka vilket möjliggör snabbare kommunikationer för dem som har målpunkter norr och söder om Sveg-Älvros och effekterna bedöms därmed vara positiva för mer långväga trafikanter. Restiderna förkortas ytterligare av att en högre vägstandard gör att högre hastighet kan tillåtas.

Den nya vägdragningen ger en säkrare förbindelse för transporter i öst-västlig/väst-östlig riktning genom området, eftersom dessa i framtiden inte behöver passera genom Älvros och längs den

nuvarande mindre trafiksäkra sträckningen på norra sidan Ljusnan. Vägförslaget bedöms medföra positiva effekter för dessa transporter.

Oberoende vägplanen kommer befintlig väg genom Sveg att finnas kvar. Genomförande av vägplanen bedöms därför inte medföra några negativa effekter för exempelvis kollektivtrafiken till och från Sveg med närområden.

Genomförande av vägplanen medför inget fysiskt intrång på områden som i dagsläget är i

anspråkstagna av Inlandsbanan och Svegs flygplats.

Projektet bedöms därmed inte medföra några negativa effekter vara sig för järnvägstrafiken eller för flyget.

10.1.5 Skyddsåtgärder

Boendemiljön

För att minska vägens synlighet mot fritidshusen vid Lillsjön kommer vägen vid skärning mot sidan av Nonsberget att anläggas så nära dagens marknivå som möjligt. Så länge skogsområdet mellan vägen och fritidshusen finns kvar antas detta ge viss skymmande och bullerdämpande effekt, vilket dock förutsätter att skogen inte avverkas.

Utformningen av vägen och cirkulationsplatsen/C-korsningen i Älvros kommer att ske med iakttagande av den befintliga boendemiljön och de landskaps- och kulturvärden som finns i kyrkbyn, i enlighet med det

gestaltningsprogram som tagits fram i projektet.

Friluftsliv och rekreation

Nuvarande läge för skoterleden bör ses över och eventuellt placeras vid annat läge som är bättre lämpat med hänsyn till vägförslaget.

Eftersom viltstängsel kommer att sättas upp längs vägsträckningen behöver någon form av

viltstängselgrindar finnas vid skoterleden.

För att möjliggöra säker passage för skoter över den nya vägen bör skoterleden tydliggöras via skyltning (figur till höger).

Kommunikationer

Oberoende vägplanen kommer befintlig väg genom Sveg med närområden att finnas kvar.

Genomförande av vägplanen medför inget fysiskt intrång på områden som i dagsläget är i

anspråkstagna av Inlandsbanan och Härjedalen Sveg Airport.