• No results found

Casa salen och dess utrymmen under evenemang

3 Casa festsalen (PwC salen)

3.2 Casa salen och dess utrymmen under evenemang

Under evenemanget ligger det på ordförandens eller ansvarspersonen att de regler som fastställts i denna manual följs.

3.2.1 Rökrutan

För större evenemang skall en rökruta sättas upp med buntband (nippusiteen) vid ingången till Casa på Perhogatans sida. Presenningen som använts till att upprätta rökrutan förvaras på Niordsidan.

3.2.2 Casa ingångens matta

Vid evenemang med alkohol skall Casa ingångsmattan flyttas undan under hela evenemanget och läggas tillbaka vid slutet av evenemanget efter man har moppat golvet.

3.2.3 Toaletterna

Evenemangets arrangör skall själv se till att det finns toalettpapper och att det finns sopsäckar i sopkorgarna. Gällande städning, kom ihåg att köpa tvättmedel samt andra städredskap (läs mera i WC – checklista i kapitel 3.3.3)

3.2.4 Garderoben “narikkan”

Klädställningarna i garderoben har satts i en ordning som inte får ändras på.

Arrangören skall se till att det finns bord framför klädställningarna så att gäster inte kan ta sig till klädställningarna.

Garderoben får aldrig lämnas obevakad om det inte nämns att det är på eget ansvar.

Ifall ingen är på plats och övervakar, skall dörren till garderoben stängas (t.ex. under sitzer).

Både garderobens dörr och utgången inne i garderoben (dörren rakt framåt från garderobens ingång) är nödutgångar och får under inga som helst omständigheter blockeras.

Narikkan är brandsäker, så den som är i narikkan kan efter att den har sett till att alla är ute låsa narikkan. Kolla noggrant att ingen är inne i båsen, t.ex. om någon har slocknat.

Gällande städning, kom ihåg att köpa tvättmedel samt andra städredskap (läs mera i narikkan – checklista i kapitel 3.3.3)

3.2.5 Trappuppgångarna

Alla trappuppgångar är nödutgångar och dessa får inte blockeras på något sätt. Inga saker får heller förvaras i dem. Likaså skall man undvika att sätta upp dekorationer och dylikt i trappan. Gallerdörren mellan andra och tredje våningen skall stängas för att hindra obehöriga att röra sig i trappuppgången.

3.2.6 Casa ingångens hiss

Casa ingångens hiss (vid trapporna) bör låsas under festen så att inte festfolket använder den och börjar yra omkring i huset. Det görs genom att ta hissen till lägsta våningen som kräver nyckel (finns i FU nyckelknippen). Där nere sätter man något diffust objekt mellan dörren som gör att hissdörren inte stängs. För att inte hindra personer som äger tillträde till de andra våningarna skall detta göras så sent som möjligt men innan gästerna anländer. Det är viktigt att öppna hissen när festen är slut.

3.2.7 Bardisken

Kylarna vid bardisken fungerar helt enkelt genom att sätta på dem men de tar ofta en tid att bli svala så detta lönar sig att göra i god tid. Gällande städning, kom ihåg att köpa tvättmedel samt andra städredskap (läs mera i Baren – checklista i kapitel 3.3.1)

3.2.8 Casa dansgolvet

Dansgolvet är inte så mycket att kommentera på. Under kalas så lönar det sig alltid att ha några bord med stolar ute på sidorna så festfolket även kan sitta ner och ta det lugnt mellan dansrutiner. Gällande taklamporna i Casa salen (inte strålkastarna) så kan man justera dom från t.ex. bardisken, DJ-båset och ingången. Nedan finns en bild på

ljusknappen, varav de viktigaste är den längst upp till vänster sätter på alla lampor och den längst ner till höger släcker alla lampor.

Figur 1 Casa festsalens ljusknapp

3.2.9 Stolar och bord

Stolarna och borden får användas fritt. Det är absolut förbjudet att stå på borden och ifall ett bord går sönder under ett evenemang faktureras arrangören på 300 € per söndrat bord. Det är på arrangörens ansvar att se till att inget står på borden. Ifall ett bord gått sönder för att någon enskild person inte följt regeln och arrangören innan evenemangets början vidtagit åtgärder för att hindra folk från att stå på borden (meddelat om regeln till alla deltagaren muntligt) kan denna person vara tvungen att betala summan. Bevisbördan ligger i detta fall på arrangören. Ifall en stol gått sönder på grund av missbruk är skadeståndssumman 40 €.

3.2.10

DJ-båset

Evenemangets arrangör torde utse en person som fungerar som huvud-DJ. Denna ska se till att det i DJ-båset vistas enbart de personer som har i uppgift att spela musik under evenemanget. Andra personer än de som hör till organet eller gruppen som ordnar evenemanget har inte behörighet att vistas i DJ-båset. Högst två personer vistas i båset samtidigt och man får inte ha drickor i DJ-båset.

Personer som inte vet hur elektroniken i DJ-båset fungerar skall inte ändra på andra inställningar än de som de har 100 % koll på. Ifall det är något oklart eller något som inte fungerar skall man kontakta FU så snabbt som möjligt.

3.2.10.1 Användarguide för Casa ljud- och ljussystem

Genom att scanna följande QR kod eller använda följande länk, kan du se en kort och koncist video guide på hur man får på och stänger av både DJ-båsets ljud- och

ljussystem. Allt borde fungera, men om det mot förmodan inte fungerar, så kontakta FU.

Casa ljudsystem Casa ljussytem

tiny.cc/casaljud tiny.cc/casaljus

3.2.11 Mellanväggarna

Mellanväggarna kan flyttas enligt behov. Vissa av dessa är i dåligt skick och därför lönar det sig att vara försiktig då man flyttar dem. Om mellanväggarna brevid DJ-båset har svårt att röra sig runt svängen, lyft väggbiten och knuffa samtidigt.

3.2.12

Niordsidan

Möblerna på Niordsidan får användas och flyttas fritt. Alla möbler man flyttar på skall efter evenemanget flyttas tillbaka till samma ställen som de var på innan evenemanget.

Det är viktigt att inte man lämnar skräp och dylikt på Niordsidan (t.ex. i saftluckans hörn).

3.2.13

Köket

Allt som finns i köket får användas. Allt som använts ska också tvättas och putsas så att köket och köksredskap är i samma skick som före evenemanget. Om redskap eller dylikt fattas från köket, meddela FU. Instruktioner om hur man använder köket finns på väggarna. Gällande städning, kom ihåg att köpa tvättmedel samt andra städredskap (läs mera i Köket – checklista i kapitel 3.3.2)

För ugnen och spisplattan finns en strömbrytare vid köksingången som skall vara på då de används och stängas av direkt efter användning.

Figur 2 Casa kökets strömbrytare

3.2.14

Hissen vid köket

Hissen skall användas endast då det verkligen behövs. Andra deltagare än arrangörerna får inte vistas i hissen eller hissens aula under evenemanget.

3.2.15

Kårsidan (under evenemang)

På kårsidan får vistas endast de personer som är med och ordnar eller övervakar evenemanget. Ingen utomstående får vistas där. Arrangören bör se till att någon övervakar ingången så länge det finns gäster i salen. Ifall kårsidan används under evenemanget bör utrymmet städas ordentligt och alla saker och rekvisita som hämtats dit föras bort senast dagen efter evenemanget.

Från balkongen på kårsidan hörs allt oljud otroligt bra. All onödig vistelse där skall undvikas för att inte störa grannarna.

3.2.16

Rosksituation

I garaget finns flera roskisar. Mitt emot dörren till Legenda dörren i garaget finns det två blåa dörrar. Den till höger inkluderar följande sorteringsroskisar: glas, metall, kartong, papper och plast. Dörren till vänster är bioavfall. Det är ytterst viktigt att stänga dörrarna när man är färdigt, annars luktar det i garaget och disponenten Juha blir sur.

Förutom dessa rum finns även den stora rosklavan. Dit går blandavfall om man inte kan sortera. Den töms en gång i veckan av servicebolaget och det är viktigt att trycka på svarta knappen för att pressa rosket åt sidan. Ifall det inte ryms mera in i rosklavan så kontakta genast FU så han kan förmedla vidare till disponenten och servicebolaget.

Figur 3 Sorteringsroskisar och rosklavan

Related documents