• No results found

APPENDIX C SIMULATION DETAILS 1 Scenariobeskrivning

5. Company Descriptions

Table C.1 – Summary of the company attributes

Attribut

Företag Kontakt Relation

leverantör Relation konsulten Anseende och referenser Tidigare levererat värde Alfa +2/0 Tidigare samarbete +1 +1 0 0 Beta 0/+2 Tidigare samarbete 0 0 +1 +1 Gamma 0/+1 Tidigare samarbete 0 0 -1 +2 Delta +2/0 Tidigare samarbete +1 +1 +1 -1 Epsilon- 2/+4 Tidigare samarbete -1 -1 +2 +2 Zeta +1/0 Tips från kollega Dold (+2) Dold (-1) 0 • Eta +1/+1 Tips från kollega Dold (+1) Dold (0) +1 • Theta +1/0

Internet Dold (-1) Dold (+2) 0 •

Jota +1/+1

Internet Dold (+1) Dold (0) +1 •

Kappa +1/+2 Internet Dold (+1) - +2 • Lambda +3/0 Kontakt från leverantör +2 Dold (+1) - • My +1/+1 Kontakt från leverantör +1 Dold (0) +1 • Xi +1/+2 Kontakt från leverantör +2 Dold (-1) +2 -

ALFA (1/1/0/0)

ALFA är en leverantör som ni tidigare samarbetat med. Vid tidigare samarbete levererade de som förväntat.

Ni känner igen ALFA:s namn men vet väldigt lite om dem.

Er uppfattning av ALFA från tidigare samarbete var att de hade förståelse för många delar av er verksamhet och er situation, och att de verkade intresserade av era problem.

ALFA:s konsult som hjälpte er tidigare, och som även skulle vara aktuell för detta uppdrag, uppfattade ni som intresserad och ni tyckte att denne passade in i organisationen.

Vid tidigare kontakt visade ALFA upp flera allmänna referenser. Ingen ytterligare information om ALFA kommer att delas ut.

BETA (0/0/1/1)

BETA är en leverantör som ni tidigare samarbetat med. Vid tidigare samarbete levererade de över förväntan.

Ni har hört talas om BETA förut och vet att de är framträdande i sin bransch.

Er uppfattning av BETA från tidigare samarbete var att de förstår delar av er verksamhet och er situation, och att de verkade ha ett visst intresse för era problem.

Ni uppfattade att BETA:s konsult, som hjälpte er tidigare, och som även skulle vara aktuell för detta uppdrag, visade ett visst intresse. Ni tyckte att denne varken passade in bra eller dåligt i organisationen.

Vid tidigare kontakt visade BETA upp allmänna referenser och även vissa referenser relaterade till er bransch.

GAMMA (0/0/-1/2)

GAMMA är en leverantör som ni tidigare samarbetat med. Vid tidigare samarbete levererade de långt över förväntan.

Ni har aldrig hört talas om GAMMA förut.

Er uppfattning av GAMMA från tidigare samarbete var att de förstår delar av er verksamhet och er situation, och att de verkade ha ett visst intresse för era problem.

Ni uppfattade att GAMMA:s konsult, som hjälpte er tidigare, och som även skulle vara aktuell för detta uppdrag, visade ett visst intresse. Ni tyckte att denne varken passade in bra eller dåligt i organisationen.

Vid tidigare kontakt visade GAMMA upp ett fåtal allmänna referenser. Ingen ytterligare information om GAMMA kommer att delas ut.

DELTA (1/1/1/-1)

DELTA är en leverantör som ni tidigare samarbetat med. Vid tidigare samarbete levererade de under förväntan.

Ni har hört talas om DELTA förut och vet att de är framträdande i sin bransch.

Er uppfattning av DELTA från tidigare samarbete var att de hade förståelse för många delar av er verksamhet och er situation, och att de verkade intresserade av era problem.

DELTA:s konsult som hjälpte er tidigare, och som även skulle vara aktuell för detta uppdrag, uppfattade ni som intresserad och ni tyckte att denne passade in i organisationen.

Vid tidigare kontakt visade DELTA upp allmänna referenser och även vissa referenser relaterade till er bransch.

EPSILON (-1/-1/2/2)

EPSILON är en leverantör som ni tidigare samarbetat med. Vid tidigare samarbete levererade de långt över förväntan.

Ni har bra koll på EPSILON och vad de gör. Ni vet att de anses vara en av de absolut främsta i sin bransch.

Er uppfattning av EPSILON från tidigare samarbete var att de hade dålig förståelse för er verksamhet och er situation och de verkade ointresserade av era problem.

EPSILON:s konsult som hjälpte er tidigare, och som även skulle vara aktuell för detta uppdrag, uppfattade ni som ointresserad och denne hade problem med att passa in i organisationen.

Vid tidigare kontakt visade EPSILON upp såväl allmänna referenser som referenser relaterat till både er bransch och detta uppdrag.

ZETA (2/-1/0/-)

ZETA är en leverantör som ni aldrig samarbetat med tidigare. Det var en kollega till er som arbetat med dem och rekommenderade dem till er. Ni känner igen ZETA:s namn men vet väldigt lite om dem.

Efter en Internetsökning såg du att ZETA har flera allmänna referenser. Vid en första kontakt med ZETA uppfattade ni att de hade en mycket god förståelse för hela er verksamhet och er situation, och att de verkade mycket intresserade av era problem.

Vid ett möte med ZETA uppfattade ni deras konsult som ointresserad och ni tror att denne kommer ha problem att passa in i organisationen.

Mer information om ZETA kommer att delas ut i steg 2 och 3 om ni väljer att gå vidare med dem.

Mer information om ZETA kommer att delas ut i steg 3 om ni väljer att gå vidare med dem.

ETA (1/0/1/-) – Delas ut efter simuleringen är avslutad

ETA är en leverantör som ni aldrig samarbetat med tidigare. Det var en kollega till er som arbetat med dem och rekommenderade dem till er. Ni har hört talas om ETA förut och vet att de är framträdande i sin bransch. Efter en Internetsökning såg du att ETA har allmänna referenser och även vissa referenser relaterade till er bransch.

Vid en första kontakt med ETA uppfattade ni att de hade förståelse för många delar av er verksamhet och er situation, och att de verkade intresserade av era problem.

Vid ett möte med ETA uppfattade ni att deras konsult visade ett visst intresse, och ni tror att denne varken kommer passa in bra eller dåligt i organisationen.

Mer information om ETA kommer att delas ut i steg 2 och 3 om ni väljer att gå vidare med dem.

Mer information om ETA kommer att delas ut i steg 3 om ni väljer att gå vidare med dem.

THETA (-1/2/0/-)

THETA är en leverantör som ni aldrig samarbetat med tidigare. Ni har hittat information om THETA på deras hemsida.

Ni känner igen THETA:s namn men vet väldigt lite om dem.

Efter en Internetsökning såg du att THETA har flera allmänna referenser. Vid en första kontakt med THETA uppfattade ni att de hade dålig förståelse för er verksamhet och er situation och de verkar ointresserade av era problem.

Vid ett möte med THETA uppfattade ni deras konsult som väldigt intresserad och väldigt engagerad och tror att denne kommer att passa in väl i organisationen.

Mer information om THETA kommer att delas ut i steg 2 och 3 om ni väljer att gå vidare med dem.

Mer information om THETA kommer att delas ut i steg 3 om ni väljer att gå vidare med dem.

JOTA (1/0/1/-) – Delas ut efter simuleringen är avslutad

JOTA är en leverantör som ni aldrig samarbetat med tidigare. Ni har hittat information om JOTA på deras hemsida.

Ni har hört talas om JOTA förut och vet att de är framträdande i sin bransch. Efter en Internetsökning såg du att JOTA har allmänna referenser och även vissa referenser relaterade till er bransch.

Vid en första kontakt med JOTA uppfattade ni att de hade förståelse för många delar av er verksamhet och er situation, och att de verkade intresserade av era problem.

Vid ett möte med JOTA uppfattade ni att deras konsult visade ett visst intresse, och ni tror att denne varken kommer passa in bra eller dåligt i organisationen.

Mer information om JOTA kommer att delas ut i steg 2 och 3 om ni väljer att gå vidare med dem.

Mer information om JOTA kommer att delas ut i steg 3 om ni väljer att gå vidare med dem.

KAPPA (1/-/2/-)

KAPPA är en leverantör som ni aldrig samarbetat med tidigare. Ni har hittat information om KAPPA på deras hemsida.

Ni har bra koll på KAPPA och vad de gör. Ni vet att de anses vara en av de absolut främsta i sin bransch.

Efter en internetsökning såg du att KAPPA hade såväl allmänna referenser som referenser relaterat till både er bransch och detta uppdrag.

Vid en första kontakt med KAPPA uppfattade ni att KAPPA har förståelse för många delar av er verksamhet och er situation och de verkar intresserade av era problem.

För undersökningens skull kommer det ej vara möjligt att få någon information om relationen till KAPPA:s konsult innan köp.

Mer information om KAPPA kommer att delas ut i steg 2 om ni väljer att gå vidare med dem.

LAMBDA (2/1/-/-)

LAMBDA är en leverantör som ni aldrig samarbetat med tidigare. En säljare från LAMBDA ringde dig för ungefär en månad sedan och berättade kort om LAMBDA och hörde sig för angående den nya GDPR- lagstiftningen. Då berättade du att timingen inte var rätt men du bad om ett infomail som du sparade i din inkorg.

Vid en första kontakt med LAMBDA uppfattade ni att leverantören har mycket god förståelse för hela er verksamhet och er situation och de verkar mycket intresserade av era problem.

Vid ett möte med LAMBDA uppfattade ni konsulten som intresserad och ni tror att denne kommer att passa in i organisationen.

För undersökningens skull kommer det ej vara möjligt att ta del av referenser eller information om LAMBDA:s rykte eller ekonomiska tillstånd

Mer information om LAMBDA kommer att delas ut i steg 3 om ni väljer att gå vidare med dem.

MY (1/0/1/-) - STEG 2

MY är en leverantör som ni aldrig samarbetat med tidigare. En säljare från MY ringde dig precis och berättade kort om MY och hörde sig för angående den nya GDPR-lagstiftningen. Du berättade att ni precis dragit igång en process för att välja leverantörer för detta. Säljaren från MY blev intresserad och berättade att de var intresserade av att komma ut för ett möte. Du sa att du skulle återkomma om det blev intressant.

Ni har hört talas om MY förut och vet att de är framträdande i sin bransch. Vid samtalet uppfattade ni att MY hade en förståelse för många delar av er verksamhet och er situation, och att de verkade intresserade av era problem. Under samtalet gav MY upp allmänna referenser och även vissa referenser relaterade till er bransch.

Vid ett möte med MY uppfattade ni att deras konsult visade ett visst intresse, och ni tror att denne varken kommer passa in bra eller dåligt i organisationen.

Mer information om MY kommer att delas ut i steg 3 om ni väljer att gå vidare med dem.

XI (2/-1/2/-) - STEG 3

XI är en leverantör som ni aldrig samarbetat med tidigare. En säljare från XI ringer dig och berättar kort om XI och den nya GDPR-lagstiftningen. Du berättar att ni är mitt uppe i att titta på leverantörer för detta och hade kommit en bit i processen. Säljaren från XI är intresserad och berättar att de är intresserade av att komma ut för ett möte.

Ni har bra koll på XI och vad de gör. Ni vet att de anses vara en av de absolut främsta i sin bransch.

I samtalet med XI uppfattade ni att de hade en mycket god förståelse för hela er verksamhet och er situation, och att de verkade mycket intresserade av era problem. Ni fick också tillgång till X:s allmänna referenser och referenser relaterat till både er bransch och detta uppdrag.

Vid ett möte med XI uppfattade ni deras konsult som ointresserad och ni tror att denne kommer ha problem att passa in i organisationen.

APPENDIX D - SURVEY DRAFT

Related documents