• No results found

Dialogmöte 1, Inledande stormöte 14 mars 2005

In document Dialog om väg 76 förbi Norrtälje (Page 31-36)

3 Dialog i arbetsplaneskedet 2005

3.2 Dialogens förlopp

3.2.2 Dialogmöte 1, Inledande stormöte 14 mars 2005

3.2.2 Dialogmöte 1, Inledande stormöte 14 mars 2005

Dialogen med arbetsgrupperna drogs igång med ett stormöte. På kvällen den 14 mars samlades Norrtäljebor och Vägverkets experter i Lommarskolans matsal för att inleda ett utökat samråd kring planeringen av utbyggnaden av Västra vägen, väg 76 förbi Norrtälje. Till mötet kom 55 personer, varav 43 män och 12 kvinnor. Efter pausen stannade 39 personer kvar och deltog i de arbetsgrupper som bildades, 28 män och 11 kvinnor. Min-nesanteckningar från stormötet, se Bilaga 2.

Mötet var indelat i två delar, en inledning med presentationer av projektet och arbetssättet och möjlighet att ställa frågor. Därefter en paus samt gruppindelning och start av arbetet i arbetsgrupperna.

Presentationerna inleddes med Christina Eklööf som gick igenom historiken sedan 1940-talet och Vägverkets arbete 1996-97 med förstudie, vägutredning och sedan förnyad för-studie 2002 för den södra halvan av vägdragningen. Sören Edfjäll berättade vad MKB innebär. Stadsarkitekten, Ingemar Stråe, berättade om detaljplanen och att fullmäktige har beslutat att förskottera pengar till planeringen. Vägdragningen är politiskt godkänd, beslutet är taget.

Därefter vidtog en demonstration av en digital VR-modell av hela vägsträckningen. Carl Johan Andhill visade på storbildsskärm en interaktiv datamodell av Norrtälje i den aktuella miljön. Vägen var inte inlagd ännu, men marken, växtligheten och de befintliga byggnaderna kunde tydligt avläsas. Modellen är baserad på flygfoton och digitala kartor och upplevdes som mycket realistisk. Man kunde fritt röra sig i modellen och även ”hoppa” upp i luften och studera terrängen. Han berättade att när vägen sedan blir inlagd i modellen kommer man att kunna röra sig i miljön i valfri hastighet och titta runt åt alla håll. Detta skulle visas på kommande möten.

Parallellt med demonstrationen av VR-modellen stod Hans Ek vid en OH-projektor och pekade på kartan ut var Carl-Johan Andhill befann sig i datamodellen så att deltagarna skulle kunna orientera sig.

Bild 13. VR-modell till vänster i bilden och OH-presentation till höger.

Elisabeth Lloyd, landskapsarkitekt, presenterade arbetet med gestaltning. Detta handlar om hur vägen utformas, om sidoområden, broar, räcken, lampor mm. Landskaps-arkitekten tar fram ett gestaltningsprogram. I gestaltningsprogrammet görs en ort- eller landskapsanalys där man tar upp vägens funktion, historia och planer för utbyggnad. Gabriella Gulliksson gick igenom hur Vägverket planerat att genomföra dialogprocessen. En tidplan presenterades för projektering och dialog, som skulle ske parallellt. Därigenom kunde dialogen påverka planeringen direkt, medan den pågick.

Därefter togs en paus med frukt, dryck och möjlighet för deltagarna att hämta planmate-rial. Under pausen fanns möjlighet för deltagarna att ställa frågor och diskutera med Vägverkets representanter och experter samt stadsarkitekten. Diskussionerna blev livliga. Planmaterialet bestod av:

• Kartor, flera olika, i färg.

• Instruktioner till arbetsgrupperna • Tidplan

• Schematisk bild över dialogen kopplat till projektets tidplan

• Temablad till MKB för vägprojekt, VV Publ 1995:40, Naturvårdsverket • Bättre trafikmiljö i Norrtälje, (blad som refererar projektets historik)

• En väg blir till. Information om rättigheter, skyldigheter och möjligheter att på-verka. Vägverket

• Vägen och markägaren. Information till markägare om rättigheter, skyldigheter och möjligheter att påverka. Vägverket

• Deltagarna kunde även ta en plastmapp att förvara materialet i.

Bild 14. I pausen kunde deltagarna ta planmaterial och arbetsmaterial för arbetsgrupp-erna.

Några deltagare gick hem under pausen, men 39 personer beslutade sig för att stanna och att sätta sig i någon av de arbetsgrupper som bildades.

De grupper som bildades var:

Stegelbäcksgatan 4 personer Esplanaden 7 personer Esplanaden 4 personer Sandkilen 5 personer Vigelsjö 3 personer Vingelebacke 3 personer Norrtälje allmänt 8 personer

Näringsidkare 5 personer

I efterhand bildades ytterligare en arbetsgrupp med fyra personer boende i Väster Knutby. Allt som allt blev det till slut 43 personer som deltog i dialogarbetet.

Bild 15. Grupparbetet kom genast igång och deltagarna började studera det utdelade planmaterialet.

Innan deltagarna gick hem uppmanades de att fylla i den enkät som Vägverket utformat, för att utvärdera mötet. 27 enkäter lämnades in och svarsprocenten blev därmed 69 %. Svaren var i huvudsak positiva till mötesformen och till moderatorns insats. Vägverkets upplägg med ett strukturerat möte fungerade bra. Den information man fått fick blandat betyg. Flera deltagare tyckte inte om de besked de fick om fattade beslut. Grupp-indelningen fick bra betyg. Lokalen, skolans matsal, fick inget vidare betyg av deltagarna som samrådslokal. Den var mörk och dåligt belyst, vilket gjorde det svårt att studera det utdelade planmaterialet. Den var inte heller lämplig för bildvisningar, då matsalsmöb-leringen med höga serveringsdiskar och blomsterarrangemang mitt i rummet gjorde det svårt att se de projicerade bilderna. Merparten av presentationerna var upplagda som bildvisningar, vilket blev tröttsamt för publiken. Däremot fungerade matsalens möblering bra för grupperna när de formerades efter pausen.

Deltagarna hade möjlighet att kommentera varför de valt att engagera sig i dialogen. Några var helt enkelt nyfikna och intresserade av Västra vägens problem. Flera valde att delta därför att de bor i området och är angelägna om att kunna påverka. Några närings-idkare var angelägna om att få föra fram verksamhetens intressen. De förväntningar som deltagarna uttryckte handlade om att få svar på frågor, att påverka och att bli lyssnade till. Någon ansåg sig ha mycket små möjligheter att påverka. Några deltagare uttryckte specifikt förväntan om att de skulle kunna påverka beslutet och få bort den planerade rondellen vid Esplanaden. Några deltagare ville att beslutet om Västra vägen skulle rivas upp och att man skulle börja om med diskussionen om en mer västlig dragning. Dessa deltagare var kritiska till Vägverkets, kommunens och konsulternas presentationer, som ju utgick från det förslag som förs fram i arbetsplanen och detaljplanen.

Bild 16. En av grupperna diskuterar med stadsarkitekten Ingemar Stråe (till höger).

Bild 17. En arbetsgrupp som studerar det utdelade planmaterialet.

In document Dialog om väg 76 förbi Norrtälje (Page 31-36)

Related documents