• No results found

Dioxiner/furaner och dioxinlika PCBer

In document Livsmedelsverket (Page 53-55)

4. Kontroll i livsmedelskedjan

4.2.5 Kontrollprogram för livsmedel

4.2.5.2 Dioxiner/furaner och dioxinlika PCBer

Analysresultaten från kontrollprogrammet för dioxiner och dioxinlika PCBer rapporteras enligt Kommissionens rekommendation 2006/794/EG. Därutöver rapporteras resultaten från föregående års kontroll av fisk från Östersjöområdet årligen till Kommissionen. I denna rapportering skall även de åtgärder som vidtagits för att minska svenska folkets exponering för dioxiner och dioxinlika PCBer från fisk från Östersjöområdet redovisas, allt enligt Kommissionens förordning (EG) nr 1881/2006.

Kontrollens omfattning

Kontrollprogrammet för dioxin och dioxinlika PCBer i livsmedel består av cirka 70-90 prover årligen. Under 2010 innefattade kontrollprogrammet sammanlagt 83 prover på vildfångad fisk, odlad fisk, skaldjur, kött, mjölkprodukter, ägg, kosttillskott och barnmat.

Eftersom det inom regeringsuppdraget, som innebär att Livsmedelsverket ska redovisa möjliga handlingsalternativ i samband med att undantaget från gränsvärdena för dioxiner och PCBer i fisk löper ut, det s.k Marina-projektet, togs prov på vildfångad fisk från Östersjöområdet lades fiskproverna inom kontrollprogrammet på andra områden under 2010. Inom

kontrollprogrammet provtogs istället processade fiskprodukter, fisk från västkusten, skaldjur, samt importerad fisk.

Merparten av proverna som tas är slumpmässigt uttagna. I programmet för 2010 ingick dock ett uppföljande prov på makrill från Skagerrak som togs p. g. a. att ett tidigare prov visat på hög halt av dioxinlika PCBer. I det fallet var 5 prov planerade men bl a på grund av låg tillgång på makrill kunde Fiskeriverket inte ta fler prov. Resterande 4 prov skjuts över till 2011 års program. Fem (5) prov av irländskt nötkött ingick också i

kontrollprogrammet p g a att det utfärdats en varning i systemet för

livsmedel och foder (RASFF) för irländskt nötkött. Därutöver togs prov på ägg i en utredning för uppföljning av höga halter PCB som framkommit inom restsubstanskontrollen.

Provtagningen utfördes av anställda vid Livsmedelverket och på uppdrag av Livsmedelsverket av kommunala inspektörer och anställda vid Fiskeriverket och länsstyrelsen i enlighet med Kommissionens förordning (EG) nr

1883/2006. Provtagningen skedde i butik, på slakteri, vid gränskontroller, på mejeri, på äggpackeri, inköp via Internet, ute till havs samt vid landning av vildfångad fisk. Provpreparering utfördes på Livsmedelsverket och

53

utförde analyserna. I analysen för respektive prov ingår 17 kongener dioxin/furan, 12 kongener dioxinlika PCBer samt 7 kongener av de icke dioxinlika PCBerna.

Måluppfyllelse

Provtagning 2010

Matris Provantal som mål Uppnåt provantal

Skaldjur 4 3 Fisk 21 19 Kött 30 32 Mjölkprodukter 6 6 Ägg 8 14 Barnmat 8 8 Kosttillskott 0 1 Summa 77 83

Provantal kunde inte uppnås i vissa fall pga dålig tillgång av den fiskarten i aktuellt område, mindre import än beräknat etc. Ett prov på vildsvin som inkommit i efterhand och tillhör tidigare års beställning av provtagning tillkom. Dessutom tillkom ett prov på kosttillskott samt uppföljande prover.

Efterlevnaden hos företag och produkter

EU-gränsvärden finns för dioxiner/furaner och för summan av

dioxiner/furaner och dioxinlika PCBer (Kommissionens förordning (EG) nr 1881/2006). Gränsvärdena tillämpas på varje enskilt provs analysresultat med fråndragen mätosäkerhet. Undantag från detta tillvägagångssätt görs för den feta fisken från Östersjöområdet. I dessa fall läggs mätosäkerheten till analysresultatet innan bedömning görs eftersom det inte ska finnas risk för att exporterad/utförd fisk överskrider gränsvärdet.

För dioxiner/furaner och för dioxinlika PCBer finns även åtgärdsnivåer (Kommissionens rekommendation 2006/88/EG). Om analysresultat

överskrider denna nivå skall behörig myndighet identifiera föroreningskälla och vidta lämpliga åtgärder för att reducera eller eliminera den.

Antal och typ av bristande efterlevnad

Bristande efterlevnad är i det här fallet detsamma som överskridande av gränsvärde eller åtgärdsnivå.

Kostillskott baserat på frystorkad surströmming visade på höga halter av dioxin och dioxinlika PCB.

Prov på ägg som inom restsubstanskontrollen visat på höga halter av PCB provtogs i uppföljande syfte inom dioxinkontrollen. Äggen överskred åtgärdsnivån för dioxinlika PCB. Äggprov togs även från de ”systerhöns” som gått i samma stall under uppfödningstiden som de aktuella hönsen. I

54

dessa ägg låg halterna på normala nivåer. Halterna minskade med tiden och senare provtagna ägg låg halter under åtgärdsnivån.

Uppföljande prov på makrill i Skagerrak visade på låga halter av dioxin och PCB. Ytterligare uppföljande prov på makrill i Skagerrak kommer att tas under 2011.

Uppföljande prov på lammlever togs från en besättning som tidigare visat på överskridande av åtgärdsnivån av dioxinlika PCB. Halterna för det

uppföljande provet låg under gränsvärde och åtgärdsnivåer.

Beslut om åtgärder mot företagaren

Länsstyrelsen utredde ärendet gällande ägg. Eftersom inga orsaker kunde hittas och halterna sjönk till normala nivåer för ägg lades ärendet ner. Ärendet som gällde kosttillskott baserat på frystorkad surströmming lämnades över till behörig lokal kontrollmyndighet som lade ett saluförbud på produkten. Beslutet har överklagats av företaget. Överklagandet hanteras av länsstyrelsen.

Åtgärder hos kontrollmyndigheterna

En bevakning av de områden som kan vara så kallade hotspots när det gäller höga halter av dioxin och PCB finns sedan tidigare. Det är viktigt att fånga upp dessa områden och inleda kontroll inkl provtagning om det i området finns primärproduktion/fångstplatser.

Problematiken med höga halter av dioxin och PCB i fet fisk från Östersjö- området är sedan länge känt. Årligen ingår minst 10-20 prov på fisk från Östersjöområdet i kontrollprogrammet. Livsmedelsverket har kost-

rekommendationer för att begränsa vissa sårbara befolkningsgruppers intag av dessa fiskarter från Östersjöområdet. Dessa råd om fiskkonsumtion finns att läsa på www.slv.se .

In document Livsmedelsverket (Page 53-55)