• No results found

Vardagsliv

Sandra beskriver sitt liv som strukturerat. Hon jobbar natt som personlig assistent 13 nätter i månaden. Då hon jobbar ser dagarna ungefär likadana ut. När hon vaknat går hon ut och rastar hundarna, sen försöker hon ta det lugnt så att hon är utvilad inför nattpasset. När hon är ledig försöker hon att umgås med kompisar.

”Jag är inte en sån person som tycker om att sitta hemma själv och trycka i soffan, utan jag vill liksom göra saker och ting hela tiden. Och med att jag… nä men jag har nog svårt med det här med ensamhet, jag tycker det är

väldigt jobbigt.”

Sandra förklarar vidare att hon trivs i Jönköping och att hon äger sin lägenhet. Hon berättar att hennes föräldrar betyder väldigt mycket för henne. Att ha nära till dem är viktigt. Därför tror Sandra att hon kommer att stanna kvar i Jönköping.

Sandra berättar att hon förra veckan jobbade måndag, tisdag och onsdag och för att få tillbaka dygnsrytmen höll hon sig vaken under torsdagen. Hon åkte då hem till en kompis och umgicks med henne hela dagen. De gick på stan och besökte några loppisar. På kvällen umgicks de hemma hos kompisen tillsammans med hennes barn. På fredagen umgicks hon med samma

kompis och på kvällen lagade de lite god mat och tog det lugnt framför tv:n. På lördagen besökte Sandra sina föräldrar. Hon var där hela dagen och hade tänkt vända på dygnet igen eftersom hon skulle jobba natten därpå. Men det blev ändrade planer. Jobbet ringde och hon var tvungen att hoppa in att jobba redan samma kväll.

”Det är också lite min vardag, att jag är liksom timvikarie, och har varit det i fyra år, och då är det ju att man blir inringd när som helst vilket gör att, det är väl det som har gjort att man är väldigt spontan av sig.”

När vi frågar Sandra vad hon har för små ”glimtar” i vardagen berättar hon att hon har en liten konstig sak för sig. Hon tycker om att tvätta och ta hand om sina kläder.

”Mina kläder är mina barn, jag har alltid tyckt det. Och det ska liksom vara inhängt fint och allt sånt, och det tycker jag är en sån här, lite vardagslyx liksom, att det är fint i garderoben.”

Sandra berättar att det roligaste förra veckan var då de hade pysselkväll på fredagen.

”Jag tycker som sagt om att gå på loppis och då har det blivit att min nya grej är att jag gör om saker jag köper. Ah men typ, gamla lampor, och någon lampskärm, och sen så binder man den och gör lite fina lampskärmar av

det. Det tycker jag är väldigt roligt.”

Sandra beskriver sig själv som väldigt positiv, och hon försöker se det positiva ur alla situationer. Därför kommer hon inte heller på något som varit tråkigt eller jobbigt under den senaste tiden. Ideal

Om Sandra skulle förändra något i sin vardag så är det att hon skulle vilja träna mer regelbundet. När det gäller träning beskriver hon sig själv som en periodare. Periodvis tränar hon mycket för att sedan tappa det helt och sedan börja igen. Hon förklarar att det är svårt att få in det på rutin, speciellt med tanke på att hon jobbar natt och att schemat varierar så mycket. Hon förklarar också att hon är trött på att jobba natt och därför skulle vilja byta jobb. Hon vill jobba dagtid och vara ledig på helgerna. En perfekt helg är just den då hon är helt ledig. Drömscenariot är att hon under torsdagen kunnat städa lägenheten så att hon inte behöver tänka på städning under resten av helgen. Sen vill hon inte ha något speciellt planerat utan bara vara spontan och till exempel gå ut och ta en öl tillsammans med en kompis.

Om 5 år önskar Sandra att hon är gift och så vill hon ha barn och bo i hus.

”Ha allt det här: villa, Volvo, vovve liksom. Men hundarna har jag ju skaffat redan, så det är ju lugnt. Det är liksom en grej jag har avklarat. Resten är påbörjade projekt om jag säger så.”

Hon vill ha ett arbete som hon tycker är roligt, något hon inte tröttnar på. Hon vet inte exakt vad hon vill jobba med, mer än att det inte är som personlig assistent.

Publik

Sandra har stängd profil på Instagram eftersom hon inte vill att vem som helst ska kunna kolla på hennes bilder. Tidigare har hon ibland delat sina bilder på Twitter. Hon upplever att hon har en hel del som följer henne, men hon tror inte att så många av dem tycker att hennes Instagram är speciellt intressant. Sandra berättar att det mest är vänner som följer henne och lite jobbarkompisar. Sandra säger att hennes mamma också följer henne men att hon nog inte riktigt förstått hur man gör. Hon har också en tidigare chef som följare. Sandra medger att hennes följare till viss del påverkar vad hon väljer att publicera.

”Jag kanske inte lägger upp allt som jag kanske skulle vilja göra. Har jag en sån där jättedålig dag då jag bara liksom vill sitta och trycka in huvudet i väggen typ, alltså då menar jag då lägger jag inte upp att jag har det.” Instagram

Profilbeskrivning -

Bild Text Geotagg

1 En tjej hänger upp en taklampa

Dvärgen kan! @***** Nej

2 Informantens ben i kors, iförd vita arbetsbyxor och gröna tofflor

Och där klev jag tillbaka 3 år och blev den timmisen

som kommer in vid kl 0200 på natten. Nej

3 Två aluminiumformar med ostkaka

Världens bästa mamma har gjort världens bästa ostkaka! Nej 4 Man i arbetskläder sitter på golvet tillsammans med två små hundar

Bästa pappan på farsdag! Nej

5 En teckning med

färgglada gubbar Hos @***** får man visa upp sina målarkunskaper! Nej 6 Hund sitter på marken

bredvid något som ser ut som en bil

Alltid denna kamp varje gång! Han illvägrar att hoppa

in i bilen själv. Nej

7 En liten hund i närbild som tittar in i kameran

Min morgon hittills: Halka på den enda isfläcken på hela områdets parkering, upptäcker att jag har skickat iväg aktivieringskoden med avtalet INNAN jag hunnit låsa upp den nya telefonen, ena hunden hetsäter och väljer att kräkas på min svarta ryamatta. Jag hoppas verkligen dagen blivit något bättre när jag sovit!

Nej

Related documents