• No results found

45 Enkelriktning, tidsreglerad parkering och lastzon på Tingsgatan

In document Jan-Åke Boulkizz (SD) (Page 39-45)

Beslut

Tekniska nämnden beslutar

Ge samhällsbyggnadschefen och gata/parkchefen i uppdrag att ta fram lokala trafikföreskrift (LTF)

 gällande förbud för trafikanter att köra i södergående riktning på Tingsgatan,

 västra sidan av Tingsgatan mellan Storgatan och Prostgatan målas parkeringsplatser, tidsbegränsar parkeringsplatser till 30 minuter mellan klockan 09:00 – 18:00 på vardagar och mellan klockan 10:00 – 13:00 på lördagar samt dag före helgdag och att P-skiva ska användas.

 lastplats utanför Marias Butik & Service aktuellt läge.

Sammanfattning av ärendet

Tingsgatan som är en central gata i Hörby har hög beläggningsgrad på parkeringsplatserna längs gatan. Det finns dessutom många transporter genom gatan till bland annat Marias Butik & Service och Bil-Månsson. I samband med att det står bilar parkerade på båda sidor på gatan, uppstår det stor risk för kollision. Framkomligheten försvåras avsevärt då trafikanter kör genom gatan i båda riktningar, det vill säga södergående och norrgående riktning. Det lämpligaste sättet att lösa problemet och samtidigt bevara antalet

parkeringsplatser är att enkelrikta gatan från korsning med Storgatan till korsning med Prostgatan, så att trafikanter enbart får köra i norrgående riktning.

För att möjliggöra säker transport från – och till Marias Butik &

Service aktuella läge så bör dessutom lastplats upprättas utanför densamma. Utmålning av parkeringsplatser är nödvändigt för att skapa en fungerande parkeringssituation längs gatan samt

tidsbegränsa parkeringsplatserna till 30 minuter mellan klockan 09:00 – 20:00 på vardagar och mellan klockan 09:00 – 15:00 på lördagar samt dag före helgdag. P-skivor ska användas för att säkerställa att parkeringsregleringen följs enligt föreskrift.

Tidsregleringen och P-skivan ska då enbart gälla västra sidan av Tingsgatan mellan Storgatan och Prostgatan, då något behov av reglering på båda sidor ej finns.

Bil Månsson har tillfrågats angående upplåtande av parkeringsplatser på del av deras fastighet, vilket dem inte vill ha.

Mätning av vägbredd har gjorts och fri vägbredd när det står parkerade bilar på båda sidor om gatan är ca 5 meter. Även större fordon kommer därför kunna passera.

Förvaltningens förslag till beslut

Ge samhällsbyggnadschefen och gata/parkchefen i uppdrag att ta fram lokala trafikföreskrift (LTF)

 gällande förbud för trafikanter att köra i södergående riktning på Tingsgatan,

 västra sidan av Tingsgatan mellan Storgatan och Prostgatan målas parkeringsplatser, tidsbegränsar parkeringsplatser till 30 minuter mellan klockan 09:00 – 20:00 på vardagar och mellan klockan 09:00 – 15:00 på lördagar samt dag före helgdag och att P-skiva ska användas.

 lastplats utanför Marias Butik & Service aktuellt läge.

Yrkanden

Patrik Karlsson (C) yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut med ändringen av kl 09:00-20:00 på vardagar till 09:00-18:00 och kl

Beslutsunderlag

Tjänsteskrivelse 2019-02-11- TN

Initierat ärende i tekniska nämnden 2018-12-13, § 173 dnr TN 2018/033.070

Tekniska nämndens beslut 2019-01-24, § 27 Geografisk markering

Beslutet skickas till Gata/parkchef _____

Dnr TN 2016/066

§ 46 Borttagning av trappavsats Stora Hotellet, Nygatan, Barsebäck 4

Beslut

Informationen är godkänd.

Sammanfattning av ärendet

Tekniska nämnden beslutade 2016-03-31, § 63 att

 Hörby kommun, Kommunservice gata/park upprättar avtal med fastighetsägaren som omfattar kostnadsfördelning för borttagning av trappan.

 Samhällsbyggnadschef och gata/parkchef får i uppdrag att ansöka om bygglov för att genom föra borttagning av trappa samt att teckna avtal med fastighetsägaren till Barsebäck 4 (Stora Hotellet).

Med anledning av detta beslut har en kommuninvånare ingett en överklagan av tekniska nämndens beslut 2016-03-31, § 63 till förvaltningsrätten i Malmö 2016-04-13.

Med anledning av denna överklagan har tekniska nämnden möjlighet att eventuellt ompröva sitt tidigare beslut samt yttra sig över

innehållet till förvaltningsrätten senast 2016-05-04.

Fastighetsägaren har yttrat önskemål om att trappan ska tas bort, dock så vill fastighetsägaren inte avtala någon del innan det är fastställt vad borttagandet kostar och vad som skall göras.

Det har utförts en antikvarisk utredning som bland annat visat att hotellet är q-märkt, vilket innebär att byggnaden omfattas av 3 kap 12 § PBL.

Byggnadens yttre skall bevaras. Underhåll skall anpassas till

Samhällsbyggnadsförvaltningen har varit i kontakt med Lantmäteriet i den här frågan och inriktningen i Jordabalken 2:a kap är att trappan är ett tillbehör till fastigheten. Utifrån Hörby kommuns åtagande som fastighetsägare av trottoaren, handlar det i huvudsak om kostnader för återställning av trottoaren i samband med borttagning av trappan.

Det är viktigt att i denna fråga teckna ett avtal med fastighetsägaren, om att förändringen ska genomföras, om vad som ska tas bort och återställas samt en kostnadsfördelning.

Inriktningen för tekniska nämndens beslut 2016-03-31, § 63

vidhålles, men förtydligas med tillägget att avtalet även ska innehålla kostnadsfördelning för återställning av trottoaren.

Planen var från början att enbart skjuta in trappan men efter närmare undersökning visade det sig att det både utifrån ett ekonomisk och säkerhetsmässigt perspektiv vore bättre att ta bort trappan helt.

Ansökan om rivningslov överlämnades till Bygg och miljö 2018-03-16.

Kompletteringsbegäran inkom 2018-05-09. Kompletteringen avsåg situationsplan, fasadritning samt intyg om skydd mot förvanskning samt foton i färg. Certifierad bebyggelseantikvarie godkänner

borttagandet av trappan. Kompletterade handlingar har överlämnats till Bygg- och miljö och godkänts.

2018-10-28 inkom ytterligare en begäran om komplettering, med underlag till kontrollplan, rivningsplan och konstruktionsritningar för att kunna bevilja startbesked, vilket skickades in och godkändes.

Dock så ville Bygg- och miljö även ha in exempel på tegelsten som

ska användas vid återställande av fasad.

Exempel på tegelsten lämnades in. Bygg och miljö bedömde tegelstenens färg för mörkbrun och att tegelstenen behöver vara slätare och krävde därför att ny tegelsten lämnas in.

Ny tegelsten lämnades in från kommunservice gata/park utifrån kraven från Bygg- och miljö och stenen godkändes.

Bygg- och miljö förmedlar därefter muntligt att de vill ha in exempel på glaserad tegelsten som ska efterlikna glaserade tegelstenen som finns på byggnadens fasad. Prov på glaserad tegelsten är beställt och kommer att lämnas till Bygg och miljö så fort stenen kommit

Gata/park tillhanda.

Förvaltningens förslag till beslut Informationen är godkänd.

_____

In document Jan-Åke Boulkizz (SD) (Page 39-45)

Related documents