• No results found

Ersättare för föreningsrepresentant

In document Sammanträdande organ (Page 97-104)

Johanna Sjörup, föreningsrepresentant från DFK Värmbol har avsagt sig sitt uppdrag i gruppen.

En ersättare för Johanna behöver väljas och för att behålla balansen med lika många kvinnliga och manliga representanter enas gruppen om att platsen ska ersättas av en kvinna.

Föreningsrepresentanterna tar med sig frågan.

Nästa möte

Nästa möte är 17 september

Besöksadress: Västgötagatan 18

Service- och teknikförvaltningen service.teknik@katrineholm.se

Service- och teknikförvaltningen

MINNESANTECKNINGAR 2019-08-23

Minnesanteckningar från idrottsstrategiska gruppen

Sammanträdande organ:

Idrottsstrategiska gruppen

Tid: Tisdag den 17 september klockan 18:00-20:20

Plats: Service- och teknikförvaltningen, Bryggan

Närvarande: Anneli Hedberg (S), Helena Gertner (M), Joha Frondelius (KD), Jonas Nilsson (Sörmlandsidrotten), Lotta Nilsson (Katrineholmsgymnasterna), Sara Benafakir Lund (KAIK), Thomas Lövgren (Idrott för alla), Dennis Carlson (tjänsteperson), Britt Fredriksson (tjänsteperson), föreningskonsulenter Elin Seger Nikolai och Emmie Jivemark, Madelene Sönnerfors (sekreterare).

Frånvarande: Andreas Cervin (KSK) och Karin Engvall (tjänsteperson)

Välkommen Lotta

Ny föreningsrepresentant, Lotta Nilsson från Katrineholmsgymnasterna hälsas välkommen.

Gruppen diskuterar kring vad gruppens syfte är och vad som ska gå genom

föreningsrepresentanterna. Gruppen har ännu inte riktigt hittat formen men förhoppningen är att årshjulet ska kunna sätta tydligare ramar.

Information om processen kring service- och tekniknämnden föreningsbidrag

Föreningskonsulenterna Elin Seger Nikolai och Emmie Jivemark från föreningsservice informerar om processen kring föreningsbidrag. Elin och Emmie har arbetat som föreningskonsulenter i ungefär ett år och den bidragsmodell de arbetar med har man använt i tre år. Bidragsgivningen utgår från tre regelverk och det finns ungefär 200 bidragsberättigade föreningar i kommunen varav 95 ligger inom service- och tekniknämndens ansvarsområde.

Föreningarnas ansökningar ska vara inlämnade i slutet av september, sedan följer bidragsdialog och i december tas beslut om bidrag för kommande år. En processkartläggningskarta över året visar de olika stegen i bidragsprocessen för föreningarna, föreningsservice och övriga inblandade aktörer.

Gruppen får information om målsättning, förutsättningar och fördelning. En värderingsnyckel med utgångspunkt i det idrottspolitiska programmet har tagits fram för att fördela bidragen.

Ansökan görs digitalt och gruppen får se hur ansökan ser ut. Därefter visas sammanställningar av önskemål och de beviljade bidragen 2018. Ansökan kommer att kompetteras med en ruta för att kryssa i om registreutdrag och föreningskonsulenterna konstaterar att de ofta får påminna föreningarna om att ansöka.

Besöksadress: Västgötagatan 18 Telefon: 0150- 570 00 Service- och teknikförvaltningen

641 80 KATRINEHOLM service.teknik@katrineholm.se

www.katrineholm.se

Service- och teknikförvaltningen

MINNESANTECKNINGAR 2019-08-23

Gruppen diskurerar kring skillnader i bidragen och fördelningsnycken, där den gamla utbetalningsmodellen till viss del fortfarande ligger med i beslutet. Även hur ansökningarna skrivs kan ha betydelse för hur svaren värderas. För att kunna göra en mer objektiv bedömning vid bidragsgivningen nämns samarbete med Sörmlandsidrotten som en del att utveckla.

Årshjul, lägesrapport (Jonas och Britt)

Jonas och Britt har haft ett första möte med föreningsservice för att börja ta fram ett utkast till ett årshjul. Det kommer att vara ett komplext arbete där flera olika årshjul ska sammanlänkas till ett gemensamt på ett överskådligt sätt, för att föreningarna lätt ska kunna använda hjulet. Det är många aspekter som ska tas omhand. Arbetsmaterialet av ett påbörjat årshjul visas där det finns tankar om att dela upp det som måste göras och det som är frivilligt, vem som gör vad och det som är löpande under året.

Reflektioner kring årshjulet är att kommunens bugetprocess finns med på något sätt. Gruppen tittar på årshjulet ”plandisc” som kan vara ett alternativ.

Taxor och avgifter, nytt förslag inför 2020 (sidan 21: Hyror och avgifter 2020)

För information till föreningarna visas det förslag som beslutats på service- och tekniknämnden när det gäller hyror och avgifter. Gruppen diskuterar kring höjningarna och får se exempel på vad höjningarna kan ge för skillnader för olika föreningar. Diskussionen fortsäter kring bokningar av lokaler, balansen mellan externa och interna bokningar, hur bokningarna prioriteras, hur tider kan frigöras och om nybyggda hallar kommer att ge högre hyror.

Aktuellt från gruppen idrott & föreningsturism (Thomas och Britt)

Gruppen har haft ett möte än så länge och syftet till nästa möte är för gruppen att prata ihop sig, ta fram en strategi för det fortsatta arbetet och informationsinsamling. Vilka aktörer ska vara med, vilka områden ska det gälla? När det gäller turism, vad är det som gör Katrineholm unikt och vad kommer att kunna locka fler externa besök (ishallen?) och hur kan man ta hand om de som redan är här på bästa sätt? Allt ska i slutändan samlas i en app eller på en hemsida.

Aktuellt från projekt Backavallen (Dennis)

Projektgruppen har haft fem möten och styrgruppen ska ha sitt andra möte. Förarbeten ska påbörjas med bland annat ledningsarbete. Genom en översiktskarta över området visar Dennis hur det från måndag kommer att vara avstängt dagtid genom området. Det kommer att finnas skyltar med vägvisning uppsatta. Information om avstängningen har skickats ut till berörda. Fram till vecka 41 kommer grävarbeten att göras och sedan blir det ett uppehåll när isen på

bandyplanen ska spolas upp. Värmeläktaren kommer att rivas och en bussficka kommer att användas för cykel och mopedparkering. Anbudstiden för projektet gick ut i fredags och i mars ska byggarbetet påbörjas. Diskussion kring de föreningar som kan komma att bildas i samband

Besöksadress: Västgötagatan 18

Service- och teknikförvaltningen service.teknik@katrineholm.se

Service- och teknikförvaltningen

MINNESANTECKNINGAR 2019-08-23

med ishallen, vilka önskemål eller behov kan de ha. Föreningarnas behov i ishallen kan komma att förändras.

Övriga frågor

Till nästa möte föreslår Anneli att Johanna Karlsson, aktivitetssamordnare på Lyckliga Gatorna bjuds in för att berätta om verksamheten. Anneli informerar om att diskussion kring

trångboddhet för boulen, gymnastiken och tennisen har påbörjats. Det är klart med ny

förvaltningschef för service- och teknikförvaltningen samt kulturförvaltningen. Rickard Bardun börjar sin nya tjänst i början av december.

Lotta frågar om det finns någon som har det övergripande ansvaret i kommunen för de nya idrottshallar som byggs? Någon som ser till både skolan och föreningarnas behov.

Anneli tar med sig frågan och återrapporterar.

Nästa möte

Två av föreningsrepresentanterna har inte möjlighet att komma på mötet i oktober. Därför bestäms att mötet flyttas till ett annat datum. Karin meddelar nytt datum.

Besöksadress: Västgötagatan 18 Telefon: 0150- 570 00

Organisationsnummer 212000-0340 Service- och teknikförvaltningen

641 80 KATRINEHOLM service.teknik@katrineholm.se

www.katrineholm.se

Startsida/uppleva & göra/föreningar

Service- och teknikförvaltningen

MINNESANTECKNINGAR 2019-11-06

Minnesanteckningar från idrottsstrategiska gruppen

Sammanträdande organ:

Idrottsstrategiska gruppen

Tid: Onsdag den 6 november klockan 18:00-20:20

Plats: Service- och teknikförvaltningen, Bryggan

Närvarande: Anneli Hedberg (S), Helena Gertner (M), Joha Frondelius (KD), Andreas Cervin (KSK), Jonas Nilsson (Sörmlandsidrotten), Lotta Nilsson (Katrineholmsgymnasterna), Sara Benafakir Lund (KAIK) från kl 19:00, Thomas Lövgren (Idrott för alla), Dennis Carlson (tjänsteperson), Karin Engvall (tjänsteperson) Britt Fredriksson (tjänsteperson), Madelene Sönnerfors (sekreterare).

Information

Informationspunkten om lyckliga gatorna med aktivitetssamordnare Johanna Karlsson utgår och läggs till nästa sammanträde.

Workshop

Gruppen arbetar i workshopform och alla skriver ned sina egna uppfattningar på postitlappar om gruppens syfte grupperat utifrån tre områden, uppdrag, styrande principer & värderingar samt vision, mål & resultat.

-Uppdrag vilket uppdrag har den idrottsstrategiska gruppen? Utifrån postitlapparna identifieras fyra olika grupper inom området.

-Gruppens arbete ligger på en strategisk nivå -Vi är strukturerade och genomförande -Förverkliga idrottspolitiska programmet

-Vi stöttar samverkan och skapar förutsättningar mellan föreningsliv, idrottsliv, näringsliv med kommunen

-Styrande principer och värderingar vilka principer och värderingar är särskilt viktiga för den idrottsstrategiska gruppen? Utifrån postitlapparna identifieras tre olika grupper inom området.

-Går detta går i linje med målen i IPP?

-Alla ska med- vi tänker på Katrineholms bästa och har respekt för varandra-förening och kommun, förening och näringsliv

-Vi underlättar för och stöttar föreningsliv och ideella

Besöksadress: Västgötagatan 18

Service- och teknikförvaltningen service.teknik@katrineholm.se

Service- och teknikförvaltningen

MINNESANTECKNINGAR 2019-11-06

-Vision/mål/resultat vilken skillnad gör den idrottsstrategiska gruppen? Vad kan vi åstadkomma? Utifrån postitlapparna identifieras tre olika grupper inom området.

-”Katrineholmsmodellen” tar form, det är attraktivt att bo och leva här, vi blir årets idrottsstad och är en förebild

-Ökad folkhälsa

-Föreningarna är välmående, antal utövare öka; så många som möjligt, så länge som möjligt

Idrottspolitiska programmet (IPP) är antaget

-Vilken roll och vilket ansvar har den idrottsstrategiska gruppen?

-Vilka områden ska idrottsstrategiska gruppen fokusera på och jobba med under 2020?

Karin presenterar IPP kort och diskussionen utgår sedan från det som står om ISG i programmet: ”En idrottsstrategisk grupp (ISG) bestående av politiker, tjänstepersoner, representanter från Katrineholms föreningsliv samt Sörmlandsidrotten rapporterar till och samarbetar med service- och tekniknämnden. Uppdraget är att vara sammanhållande och samverkar för att planera i arbetat med planering och prioritering bland de åtgärder som ska genomföras och följas upp utifrån det idrottspolitiska programmet.”

Gruppen diskuterar ISGs roll, vad som ska göras och hur, för att nå målen i IPP. Hur ska resultatet mätas och följas upp? En nulägesanalys (över föreningarna) föreslås eller att målområdena ska stå med i ISGs mötesdagordning. Går det att ta fram en sammanställning över hur föreningslivet mår? Karin tar med sig frågan, det finns frågor i föreningarnas

bidragsdialoger där denna typ av frågor ställs. Gruppen bestämmer att ett ifyllbart dokument med alla målområden ska tas fram för gruppens medlemmar att fylla i. Karin ansvarar för framtagandet av dokumentet.

Årshjul, lägesrapport

Jonas, Britt och föreningsservice har arbetat fram ett förslag på årshjul som de visar.

Årshjulet är färgmarkerat utifrån kommunen, föreningarna och Sörmlandsidrottens olika aktiviteter. Årshjulet visar vad som ska göras, vad föreningarna ska tänka på samt löpnade uppgifter under året.

Förslag

-länk till kalender

-länkar till lathundar, mallar och kontakter -var ska kalendern ligga?

Årshjulet skickas ut på remiss till gruppen till nästa möte.

Besöksadress: Västgötagatan 18 Telefon: 0150- 570 00

Organisationsnummer 212000-0340 Service- och teknikförvaltningen

641 80 KATRINEHOLM service.teknik@katrineholm.se

www.katrineholm.se

Startsida/uppleva & göra/föreningar

Service- och teknikförvaltningen

MINNESANTECKNINGAR 2019-11-06

Aktuellt från gruppen idrott & föreningsturism

Thomas berättar att gruppen har haft två möten, och arbetat däremellan för att göra en nulägesanalys. På fredag har gruppen möte med styrgruppen där de ska redovisa förslag på organisation, evenemangsstrategi, samt olika verktyg. Gruppen har tittat på andra strategiska orter som till exempel Skara, Kalmar och Eskilstuna.

Övriga frågor

• Aktuellt från projekt Backavallen

Dennis informerar om att ledningsflyttningen är färdig, issäsongen har börjat och avtal för ishallen med Tegelstaden är skrivet. Fram till nyår pågår projekteringsarbete.

-Referensgrupp med föreningsrepresentanter ska tas fram för att föreningslivet ska kunna ha insyn och vara delaktiga i byggnationen av den nya ishallen.

Det finns redan en referensgrupp med personal och tanken är att personal och föreningsgruppen ska träffas samtidigt. Jonas får i uppdrag att se efter om det finns

intresserade representanter från de direkt berörda föreningarna och rapporterar sedan till Dennis. Eventuellt blir det två föreningsrepresentanter samt Jonas från Sörmlandsidrotten.

• Återkoppling, fråga om kommunalt övergripande ansvar för nya idrottshallar

Anneli informerar att Gunnar Berglund från kommunledningsförvaltningen ansvarar för att hålla ihop helheten och det också finns en grupp för detta arbete där förvaltningen är representerad.

• Övrig information-idrottshallar

Anneli informerar om att det i budgeten som ska beslutas på Kommunfullmäktige finns förslag om att KFAB får i uppdrag att bygga fyra nya fullstora idrottshallar vid

Sandbäcksskolan, Skogsborgsskolan, nya skolan på Norr och nya Järvenskolan.

• Nästa möte, 3 december klockan 18:00-20:00

STYRGRUPPSMÖTE

Datum Vår beteckning

2019-08-22

KATRINEHOLMS KOMMUN Besöksadress: Org.nummer 212000-0340

Telefon: www.katrineholm.se

641 80 Katrineholm E-post:

Närvarande Tjänstemän

Håkan Stenström, Projektledare SBF Dennis Carlsson, Utvecklingsledare, STF

Politisk styrgrupp Anneli Hedberg (S) STN Helena Gärtner (M) STN Joha Frondelius (KD) STN

1. Mötets öppnade 2. Föregående protokoll 3. Projektstatus

a. Projektorganisation, projektgrupp, referensgrupper Projektgrupp

Håkan Stenström (SBF), projektledare Dennis Carlson (STF)

Magnus Rostedt (STF)

Styrgrupp ledning

Johnny Ljung (SBF), ordförande Sari Eriksson (KLF)

Karin Engvall (SBF)

Politisk styrgrupp Anneli Hedberg (S) STN Helena Gärtner (M) STN Joha Frondelius (KD) STN

b. Projektstatus nuläge Uppstart höst 2019:

-Rivningslov inlämnat för värmeläktare

-Befintlig fjärrvärme flyttas (Tekniska verken). Interna värmerör och elkablar flyttas innan rivning kan utföras av värmeläktaren.

In document Sammanträdande organ (Page 97-104)

Related documents