• No results found

FORSKNINGS‐ALF (FD KLINIK‐ALF)

In document MEDICINSKA FAKULTETEN (Page 21-0)

2016-02-22, ansökan öppnas

2016-04-01, kl 23.59, deadline för ansökan; systemet stängs 2016-09-01, besked om anslag ges

Vilka är behöriga att söka Forsknings-ALF?

Alla disputerade, minst halvtidsanställda vid Region Östergötland (RÖ) eller Linköpings Universitet (LiU), som bedriver klinisk forskning kan ansöka om Forsknings-ALF.

Yrkestillhörighet spelar ingen roll – det är projektet som bedöms. Om huvudsökande inte är anställd krävs en medsökande med minst docentkompetens (docent vid LiU) som är RÖ-anställd4. Endast läkare anställda vid RÖ eller vid vårdgivare med avtal med RÖ utnyttja ALF-veckor, men projektledaren (oavsett yrkestillhörighet) kan söka ALF-veckor.

För emeritus gäller att (i) anställningen skall vara på minst 40% med lön, (ii) ansökan kan endast sträcka sig ett år, (iii) ALF-medel får ej användas till egen lön, och att (iv) det skall finnas en tydlig beskrivning av successionen inom projektet.

Vilka projekt kan beviljas Forsknings- ALF?

Projekt som bedriver högkvalitativ klinisk forskning föreslås kunna finansieras i det nya systemet. Definitionen på klinisk forskning är ”forskning som förutsätter vårdens strukturer och resurser och har som mål att lösa ett ohälsoproblem eller att identifiera faktorer som leder till ökad hälsa” (7 § 5 det nationella ALF avtalet). Bedömningen av vad som är högkvalitativ klinisk forskning avgörs av de granskningsgrupper som beskrivs nedan.

Antal och storlek på projektanslagen

Projektanslagen kommer att ligga på 300 000, 500 000, 700 000 eller 1 000 000 kr per år (totalsumma inkluderande ALF-veckor och ALF-forskningsersättning).

Antalet anslag på varje nivå är inte givna på förhand utan anpassas efter ansökningarnas kvalitet och omfång. Jämfört med tidigare år kommer antalet anslag att minska, medan medelnivån på anslaget ökar.Syftet med den nya ALF-modellen är att höja kvaliteten i de enskilda projekten, och att ge större och långvarigare anslag. Projekten förväntas därför bli slagkraftigare nationellt, troligtvis med flera medsökanden. Detta innebär att forskare som tidigare fått anslag för mindre projekt nu uppmanas gå samman och skapa större och starkare

4 Inför årets omgång kommer inte krav på tillhörighet till universitetssjukvårdsenhet att ställas eftersom denna process inte är klar i dagsläget.

Sökbara forskningsmedel 2016-2017 master.doc 20

forskningsprojekt, men det är fortfarande projektets vetenskapliga kvalitet som är avgörande, antalet medsökande i sig spelar ingen roll.

Projektlängd

ALF-medel kan sökas för 1, 2 eller 3 år. 1-åriga anslag ges vanligtvis för de mindre anslagen och 3-åriga för de större.

Antal ansökningar per person och relation till Lokala LFoU-medel Man kan bara vara huvudsökande för ett (1) projekt.

Ansökningarna om Forsknings-ALF kan komma att ligga till grund för fördelning av LFoU-medel på klinik. Via Forskningschefen kan PE-chef, Verksamhetschef och Forskningschef begära att få läsbehörighet för det egna centrumets ansökningar av Forsknings-ALF. Baserat på dessa Forsknings-ALF-ansökningar kan kliniken/centrumet sedan fatta beslut om eventuell tilldelning av Lokala LFoU-medel. Detta gör att hanteringen av Lokala LFoU-medel sker utan inblandning av granskningsgrupper även om granskningsgruppens beslutskommentarer kan vara vägledande

Granskningsgrupper och bedömningskriterier

Ansökningarna kommer att bedömas i sex olika granskningsgrupper som motsvarar RÖs större centrum (se nedan om ansökningen innehåll). ALF-ansökan kommer vanligtvis att bedömas i den grupp på vars centrum huvudsökanden är anställd. Sökande med annan arbetsgivare än RÖ väljer grupp som passar bäst med forsknings-profilen, förslagsvis det centrum som medsökande är anställd på. Ansökan kan komma att flyttas till annan grupp om så anses lämpligt.

En granskningsgrupp består av en ordförande och minst fyra övriga bedömare, där samtliga har lägst docentkompetens. Två bedömare utses av RÖ, en av LiU, och de externa bedömarna (från annat lärosäte) av LUFU. Ordförande är en av LUFU föreslagen bedömare. Gruppens storlek kan komma att utökas med externa bedömare om så krävs för att täcka området kompetensmässigt.

Ansökningarna kommer att bedömas efter flera olika kriterier på en sjugradig skala. Samtliga ojäviga medlemmar i gruppen läser samtliga ansökningar och poängsätter dem enligt:

i) Projektets kliniska frågeställning, relevans och nyhetsvärde, ii) Metod, arbetsplan och projektets vetenskapliga kvalitet,

iii) Huvudsökandens och forskningsgruppens kompetens samt projektets genomförbarhet iv) Patientnytta.

v) Övergripande omdöme.

Den sjugradiga skalan använder följande kriterier för de olika nivåerna:

7. Enastående: Exceptionellt stark ansökan med försumbara svagheter 6. Utmärkt: Mycket stark ansökan med försumbara svagheter

5. Mycket bra till utmärkt: Mycket stark ansökan med mindre svagheter 4. Mycket bra: Stark ansökan med mindre svagheter

3. Bra: Vissa styrkor men också vissa svagheter

2. Svag: Några styrkor men åtminstone en större svaghet eller ett flertal mindre svagheter 1. Dålig: Mycket få styrkor och ett flertal större svagheter

Sökbara forskningsmedel 2016-2017 master.doc 21

Det övergripande omdömet skall sättas separat och inte baseras på en direkt beräkning från övriga omdömen.

Samtliga ansökningar diskuteras på granskningsgruppsmöten i Linköping i juni.

Ansökningens innehåll

Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska, förutom den populärvetenskapliga sammanfattningen som måste skrivas på svenska.

Del 1. Huvudsökande

‒ Sökande

‒ Disputationsår

‒ År för docentur (om aktuellt)

‒ Huvudarbetsgivare

‒ Anställningsgrad mellan arbetsgivare Del 2. Projektinformation

‒ Projekttitel (max 150 tecken)

‒ Antal år som söks (1, 2 eller 3)

‒ Välj granskningsgrupp (BKC/CHV, CKOC, DC, HMC, SC eller Närsjukvården/KMC)

‒ Ange forskningsområde, väljs från rullgardin. Används endast för statistisk analys.

‒ Populärvetenskaplig sammanfattning skriven på svenska (offentlig del av ansökan) (max 1000 tecken).

‒ Vetenskaplig sammanfattning (max 1000 tecken): Skall sammanfatta projektet så att bakgrund, syfte, metod, plan och klinisk nytta framkommer.

‒ Beskriv den vetenskapliga frågeställningen (max 2000 tecken): Kortfattad beskrivning av syftet med studien. Viss bakgrundsinformation behövs här.

‒ Bakgrunden till projektet (max 4000 tecken): Denna bakgrundsbeskrivning skall sätta in den planerade studien i ett vetenskapligt sammanhang. Ange nyckelreferenser, både till den egna forskningsgruppen och till andra grupper.

‒ Projektets arbetsplan inklusive metod (max 6000 tecken): Beskriv hur projektet är tänkt att genomföras, vilka metoder som skall användas och vilka personer som skall involveras. Beskriv även alternativa tillvägagångssätt om huvudspåret inte fungerar.

‒ Eventuella preliminära resultat (max 2000 tecken): Preliminära data/pilotstudier är vanligtvis av stor vikt för att kunna avgöra om projektet har förutsättning att lyckas.

‒ Bilagor. Här kan bilder kopplade till projektbeskrivningen läggas till. Glöm inte att referera till dessa i beskrivningarna ovan. Bilagor med text godtas ej.

‒ Klinisk relevans/patientnytta inklusive beskrivning över hur vårdens struktur eller resurser är en förutsättning för projektet (max 1500 tecken).

‒ Referenser viktiga för projektet, oavsett författare (max 20 st; max 5000 tecken): Lista referenser som använts i beskrivningen ovan. Skriv hela referensen inklusive titel.

‒ Finns beslut från EPN tillhörande projektet? Ja/Nej

‒ Om etisk prövning finns, ange diarienummer. Om etisk prövning saknas, ange varför (max 1000 tecken).

Del 3. Medarbetare och verksamhetschefer

‒ Medarbetare och verksamhetschefer. Här länkar du in personkorten för (i) medarbetare med vetenskapligt ansvar i projektet, för (ii) läkare som ska ta ut ALF-veckor och för (iii) verksamhetschefen/erna. Genom att länka in personkorten kan samtliga berörda

Sökbara forskningsmedel 2016-2017 master.doc 22

läsa ansökan och granskarna kan sedan bedöma forskargruppens kompetens.

Verksamhetschefen länkas in så att de kan få tillgång till ansökan i sin helhet. Är du som huvudsökande själv verksamhetschef eller motsvarande ska du länka in närmaste högre chef samt ha dennes intyg på godkännande istället på frågan nedan. Teknisk eller assisterande personal ska inte ha personkorten länkade till ansökan.

‒ Huvudsökande intygar att verksamhetschefen vid kliniken där projektet ska

genomföras 1) är informerad om projektet, 2) intygar att det är klinisk forskning, 3) är införstådd med och accepterar den ekonomiska kalkylen.

Del 4. Projektets kostnader och finansiering

‒ Projektets totalkostnader respektive sökta ALF-medel (Ange för respektive år 2017, 2018, 2019)

‒ Andra beviljade medel till projektet (finansiär, ansökans titel, namn huvudsökande, beviljat för år, beviljat belopp). Välj ut de 5 viktigaste finansiärerna.

Del 5. Sökta ALF-medel

Här anger du hur mycket ALF-medel du söker för kommande kalenderår, oavsett om ditt projekt löper över ett eller flera år.

ALF-veckor för Läkare, finansieras av ALF-medel särskilt avsatta för lönemedel till läkare.

Kostnader för ALF-läkare beräknas inom ALF till 31600 kr per vecka (790kr/tim) vid

ansökan om ALF-tid. Som ALF-läkare räknas alla läkare involverade i projektet och anställda vid RÖ eller vid vårdgivare med avtal med RÖ.

Medarbetare, Assisterande personal, Biobank, utrustning med mera finansieras av ALF-medel avsatta till nödvändiga resurser för forskningsprojektet, det motsvarar

ALF-forskningsersättning.Alla nystartade ALF-projekt med provsamling ska anslutas till Biobanksfaciliteten. För mer information om priser med mera, se BBF:s hemsida.

Indelningen av ALF-medlen i lönemedel respektive forskningsersättning är viktig för att RÖ ska, på ett bra sätt, kunna redovisa hur ALF-resurserna används till forskning. För att RÖ ska kunna hävda sig i konkurrensen om ALF-medel krävs en bra redovisning som grund.

Den ekonomiska kalkylen i ansökan är översiktlig, men ska vara så korrekt som möjligt. För exempelvis aktuella löneuppgifter, Vänd dig till ekonomifunktionen på ditt

centrum/klinik/institution för aktuella löneuppgifter.

Följande skall specificeras i kostnadskalkylenmed (i) kort beskrivning av kostnad och (ii) summa sökta medel:

‒ Läkare (ALF-veckor)

‒ Medsökande/medarbetare (ALF-forskningsersättning)

‒ Assisterande personal (ALF-forskningsersättning)

‒ Kostnad för biobanksfacilitet (ALF-forskningsersättning)

‒ Material, apparatkostnader (ALF-forskningsersättning)

‒ Övriga kostnader (ALF-forskningsersättning) Del 6. Vetenskaplig slutredovisning

Som huvudsökande har du har 6 månader på dig, efter sista dispositionsdag förprojektets sista och avslutande ALF-anslag, att lämna in din vetenskapliga slutredovisning. Löpande

Sökbara forskningsmedel 2016-2017 master.doc 23

beskrivning av progressen inom projektet ska lämnas i kommande fortsättningsansökningar för projektet.

Samtliga delar av den vetenskapliga slutredovisningen är obligatoriska. Den vetenskapliga slutredovisningen granskas i samband med att du som huvudsökande lämnar in nya

projektansökningar för framtida projekt. Har du då inte fyllt i all information kan det medföra avslag av ansökan för det nya projektet.

‒ Datum för slutrapport

‒ Genomförande-förändringar (max 2000 tecken)

‒ Resultat (max 2000 tecken)

‒ Diskussion (max 3000 tecken)

Nedanstående populärvetenskapliga sammanfattning av resultat är synlig på internet i motsats till ovanstående resultat- och diskussionsbeskrivningar. Den populärvetenskapliga

sammanfattningen är en mycket viktig del av spridningen och omsättningen av

forskningsresultat till praktisk nytta. Tänk på att skriva sammanfattningen på ett enkelt språk.

‒ Populärvetenskaplig sammanfattning av resultat (max 2500 tecken)

‒ Publikationer (max 5000 tecken)

‒ Spridning och omsättning av resultat (max 2000 tecken)

‒ Kommentarer (max 1000 tecken)

18. KLINIK LFOU-MEDEL

Bakgrund

Idag finansierar de enskilda klinikernas LFoU-medlen blandning av allt från

forskningsförberedande tjänster till forskningsprojekt. I och med omtaget med Forsknings-ALF (gamla Klinik-Forsknings-ALF) har ett arbete påbörjats inom Region Östergötland för att ta fram gemensam definition av vad som är LFoU-medel.

I väntan på att utredningen blir klar har Forskningsrådet beslutat att Enheten för FoU inte kommer att tillhandahålla ansökningsformulär för LFoU-medel. Respektive centrum/klinik hanterar sina LFoU-medel lokalt för 2017.

Om en klinik ändå vill tilldela LFoU-medel till projekt

Den klinik eller centrum som har för avsikt att för 2017 fördela LFoU-medel till projekt kan använda sig av ansökningarna om Forsknings-ALF som grund för fördelning.

Via Forskningschefen kan PE-chef, Verksamhetschef och Forskningschef begära att få läsbehörighet för det egna centrumets ansökningar av Forsknings-ALF. Baserat på dessa Forsknings-ALF-ansökningar kan kliniken/centrumet sedan fatta beslut om eventuell tilldelning av Lokala LFoU-medel. Detta göra att hanteringen av Lokala LFoU-medel sker utan inblandning av granskningsgrupper även om granskningsgruppens beslutskommentarer kan vara vägledande.

I övrigt är det upp till den enskilda kliniken eller centrumet om man vill tillhandahålla lokala ansökningsomgångar men dess kan inte hanteras i ansökningssystemet Researchweb.

Sökbara forskningsmedel 2016-2017 master.doc 24

Verksamhetschefen/motsvarande, som har resultatansvaret för klinikens samtliga resurser, ska granska och godkänna alla kalkylerade kostnader inom LFoU.

Verksamhetschef och ämnesföreträdare fördelar i samråd medel. Beslut fattas på det

beslutsunderlag som sammanställs och distribueras av FoU-kansliet. Signerat beslutsunderlag ska vara FoU-kansliet tillhanda senast 1 september.

FoU-kansliet registrerar besluten i ansökningsportalen www.researchweb.org/is/lio och via e-post meddelas beslut till projektledaren.

19. CENTRALA ALF-MEDEL

De centrala ALF-medlen är tillgängliga för forskningsprojekt efter särskild ansökan som medfinansiering till mottagare av forskningsmedel från prioriterade forskningsfinansiärer (se nedan), under förutsättning att projektet bedöms kunna leda till kliniskt relevanta resultat inom en 10-årsperiod. Bidragen betalas ut samma år som ansökningsåret. Medfinansiering från ALF ska baseras på excellenta medel registrerade i institutionens ekonomisystem under året innan ansökningsåret.

19.1 Vem kan söka?

Huvudman/koordinator/huvudanslagsmottagare som:

 under ansökningsåret är anställd vid RÖ eller Medfak under minst 6 månader

 under året innan ansökningsåret haft projektanslag (driftsmedel och/eller lönemedel) om minst 500 tkr från någon av de anslagsgivare som är prioriterade

forskningsfinansiärer enligt definition av LiU/Medfak5. Anslaget ska vara registrerat vid Medfak i institutionens ekonomisystem att utnyttjas under året innan

ansökningsåret.

 efter uppnådd pensionsålder kan uppvisa intyg från huvudarbetsgivare om fortsatt möjlighet att bedriva forskning, kan tilldelas Centrala ALF-medel.

Förtydligande: För att regionanställd enligt ovan ska kunna erhålla medfinansiering från LiU måste beviljade forskningsmedel från prioriterade forskningsfinansiärer om minst 200 tkr vara registrerade vid Medfak i institutionens ekonomisystem det år som utgör underlag för beräkningen.

När det gäller projekt med medel från EU-kommissionen eller EU:s forsknings- och utvecklingsprogram görs en särskild bedömning av mottagarens ansvar för varje projekt.

ALF kan medfinansiera projekt trots att sökande inte är huvudman/koordinator för projektet.

Utbetalning kan göras då sökande t ex är fullvärdig partner med huvudansvar för delar i projektet, s k work package leader eller motsvarande.

Varje huvudman (motsvarande) kan endast erhålla en medfinansiering oberoende av antalet anslag om minst 500 tkr. Storleken av de medel som kommer att utgå som medfinansiering till varje huvudman är beroende av antalet ansökningar som inkommer och uppfyller ovanstående kriterier.

5 De prioriterade finansiärerna är Cancerfonden, EU-kommissionen, EU:s forsknings- och utvecklingsprogram, Formas, Forte, Hjärt-Lungfonden, KA Wallenbergs stiftelse, National Institute of Health, Riksbankens

jubileumsfond (RJF), Stiftelsen för Strategisk Forskning, Vetenskapsrådet.

Sökbara forskningsmedel 2016-2017 master.doc 25

Tilldelade medel ska förbrukas inom Medfak och/eller RÖ.

19.2 Hur söker man?

Ansökan sker på elektroniskt formulär på www.researchweb.org//is/lio ”Ansökan Centrala ALF-medel”. Den ska innehålla en populärvetenskaplig sammanfattning på ca 2000 tecken (motsvarar en A4-sida) av forskningsprojektet, samt en beskrivning av hur projektet

uppfyller kravet på att kunna leda till kliniskt relevanta resultat inom en 10-årsperiod.

Den som erhåller anslag ska senast 31 december ansökningsåret ha genomfört ett öppet seminarium inom Östergötland. Genomfört seminarium ska rapporteras i originalansökan senast 31 december ansökningsåret. Vid uteblivit seminarium kommer medlen att återkrävas.

Insänd rapport är offentlig via ansökningsdatabasen.

19.3 Tidplan

1 april, kl 23.59 Sista dag för ansökan till www.researchweb.org/is/lio 1 juni Sista dag för beslut.

31 december Sista dag för rapport av seminarium i originalansökan. Insänd rapport är offentlig via ansökningsdatabasen.

19.4 Bedömningskriterier

Projektet ska kunna leda till kliniskt relevanta resultat inom en 10-årsperiod.

19.5 Utbetalning av beviljade medel

Den som beviljas Centrala ALF-medel meddelas via e-post. Medlen och kan därefter rekvireras i sin helhet.

20. UNIVERSITETSBEFATTNING

För att ge möjligheter till fortsatt forskning för disputerade medarbetare i vården måste tidsutrymme skapas så att forskning kan bedrivas parallellt med sjukvårdsarbete. Det är angeläget att forskarutbildade fortsätter att forska under hela sin yrkeskarriär till gagn för sjukvårdsutvecklingen. Mot denna bakgrund har regionen inrättat regionfinansierade tidsbegränsade ”universitetsbefattningar” för disputerade medarbetare med legitimerad vårdutbildning och medarbetare med naturvetenskaplig eller annan examen. Avsikten är att medarbetare på detta sätt får goda förutsättningar till klinisk forskning och pedagogisk meritering för att uppnå minst docentkompetens.

Universitetsbefattningarna är en befattningskonstruktion inom RÖ med 30 procent av arbetstiden avsatt för forskning och undervisning, 20 procent till forskning + 10 procent till undervisning. Befattningen är tidsbegränsad till 3 år med möjlighet till 3 års förlängning.

Uppföljning sker årligen i samband med utvecklingssamtal då även ämnesföreträdare bör medverka. Om ämnesföreträdaren inte kan vara med bör FoU-samordnaren medverka. Som stöd kan samma kriterier användas som användes vid bedömning om förlängning.

Finansieringen av forskningstiden delas lika mellan regionens centrala forskningsmedel och klinikens egna forsknings- och utvecklingsmedel. Undervisningsdelen finansieras till hälften av regionen centralt och till hälften av HU, det vill säga 5 procent vardera.

20.1 Vem kan söka?

Sökbara forskningsmedel 2016-2017 master.doc 26

Behöriga att söka och inneha regionfinansierad universitetsbefattning är region-anställda medarbetare med legitimationsyrke enligt Socialstyrelsens definition6 eller regionanställda medarbetare med naturvetenskaplig eller annan examen. Sökande av universitetsbefattning ska vara disputerad och av kliniken vara bedömd som

kompetent för den aktuella kliniska verksamheten. Personer som har region-finansierad adjungering där forskningstiden finansieras från RÖ är ej berättigad att söka. Målsättningen bör vara att en disputerad, icke-docent ska uppnå

docentkompetens under befattningstiden. Även docenter är berättigade att söka.

20.2 Hur söker man?

Ansökan sker via Region Östergötlands rekryteringssystem ReachMee som finns på Lisa och på www.regionostergotland.se/jobb. Till ansökan ska bifogas dokumentet ”Ansökan om, alternativt förlängning av, universitetsbefattningar legitimerade vårdyrken samt naturvetare och annan examen” eller dokumentet ”Ansökan om, alternativt förlängning av,

universitetsöverläkare”. Dokumenten finns i portalen ReachMee för nedladdning. Såväl interna som externa sökande ska använda dokumentet vid ansökan.

20.3 Tidplan

Mars-April FoUU-gruppen vid ledningsstaben skickar ut en förfrågan till produktionsenheterna om vilka önskemål man har om nya universitetsbefattningar (för alla aktuella yrkeskategorier) kommande år.

Sex månader före första periodens utgång ska processen för en eventuell förlängningsperiod om tre år påbörjas.

20.4 Bedömningskriterier

En särskild kommitté bedömer om de sökande uppfyller tillräckliga krav på vetenskaplig kompetens och aktivitet enligt Vetenskapsrådets bedömningskriterier. Därefter beslutar centrumchef/verksamhetschef om tillsättning. Som grund för den vetenskapliga

bedömningen gäller att sökanden ska:

 Vara ”minst” disputerad och ha dokumenterad pågående forskningsaktivitet efter disputation. Forskningsaktiviteten efter disputation bör dokumenteras genom minst två accepterade/publicerade vetenskapliga artiklar efter disputation varav den ena

accepterats/publicerats inte mer än ett år före ansökan. Dessutom bör sökande kunna uppvisa 1-2 manuskript.

 Ha en lovande forskningsplan (som täcker minst kommande treårsperiod). I forsknings-planen ska framgå den kliniska nyttan av forskningen.

För att underlätta bedömningen bör forskningsplanen struktureras i enlighet med Vetenskaps-rådets bedömningskriterier.

6 Apotekare, Arbetsterapeut, Audionom, Barnmorska, Biomedicinsk analytiker, Dietist, Kiropraktor, Logoped, Läkare, Naprapat, Optiker, Ortopedingenjör, Psykolog, Psykoterapeut, Receptarie, Röntgensjuksköterska, Sjukgymnast, Sjukhusfysiker, Sjuksköterska, Tandhygienist, Tandläkare

Sökbara forskningsmedel 2016-2017 master.doc 27

20.5 Utbetalning av beviljade medel

Finansieringen av forskningsdelen av de godkända regionfinansierade

universitets-befattningarna delas lika mellan berörd produktionsenhet/klinik och centrala LFoU-medel d.v.s. 10 procent vardera av lönekostnaderna (inklusive semesterlönekostnad) för full arbetstid. Undervisningsdelen finansieras med centrala medel och medel från HU, 5 procent vardera. Den centrala ersättningen rekvireras i 12-delar från FoU-kansliet.

21. MEDEL FÖR GÄSTFORSKARE RÖ

Regionen satsar årligen medel för att möjliggöra för externa seniora forskare att under 3-12 månader verka i Regionen för att ta hit ny teknik och kunskap. Syftet är att möjliggöra nya projektsatsningar för medarbetare inom Medfak/ RÖ. Under den tid den seniora forskaren finns här avsätts också medel för 1-2 regionanställda medarbetare som på hel- eller deltid får möjlighet att arbeta tillsammans med gästforskaren. Mindre anslag knutna till projekten kan också beviljas.

21.1 Vem kan söka?

Forskargrupper inom Medfak/ RÖ med anknytning till klinisk forskning och utveckling som har ansvar för att kunskapen implementeras och förvaltas. Huvudsökande projektledare ska vara anställd vid RÖ.

21.2 Hur söker man?

Ansökan sker på elektroniskt formulär på www.researchweb.org/is/lio.

21.3 Tidplan

1 april, kl 23.59 Sista dag för ansökan till www.researchweb.org/is/lio. När ansökan skickats in bekräftas registreringen med e-post till sökande. Blankett 1

”Bekräftelse av ansökan”, skrivs ut, signeras och skickas till på blanketten angiven adress.

10 april Blankett 1 ”Bekräftelse av ansökan” vara FoU-kansliet tillhanda.

1 juli Sista dag för beslut.

3 månader efter avslutat projekt

Sista dag för vetenskaplig och ekonomisk slutrapport efter avslutat projekt. Blankett 3 signeras och insändes till FoU-kansliet Insänd rapport är offentlig via ansökningsdatabasen.

21.4 Bedömningskriterier

CV för gästforskaren, beskrivningen av projektet, tidplan, ekonomisk kalkyl, vinst/nytta för Region Östergötland, samt mål.

21.5 Utbetalning av beviljade medel

Blankett 2 ”Utbetalning av beviljade medel” ska skickas in till FoU-kansliet med uppgift om vilken verksamhet som ska rekvirera medlen. Fakturering sker kontinuerligt efter

Sökbara forskningsmedel 2016-2017 master.doc 28

förbrukning via regionens ekonomisystem. Saldo registreras årsvis i ansökningssystemets ekonomimodul av enhetens ekonom.

förbrukning via regionens ekonomisystem. Saldo registreras årsvis i ansökningssystemets ekonomimodul av enhetens ekonom.

In document MEDICINSKA FAKULTETEN (Page 21-0)

Related documents