• No results found

Framsteg och mål

In document Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) (Page 28-33)

5.2 Prototypen

5.2.5 Framsteg och mål

(a) Framsteg och mål (b) Milstolpar

Figur 11

Framsteg och mål är sidan där användaren kan se målen och fördelarna som hen satte upp första gången användaren startade den tänkta applikationen. Användaren kan även på den sidan lägga till och ta bort mål och fördelar. När användaren klickar på ett mål så markeras det aktuella målet och fördelarna som är sammankopplade med detta mål. En ”soptunna-ikon” blir även synlig bredvid målet, om användaren klickar på den ikonen är det tänkt att målet bredvid ikonen ska tas bort. Vid sidan av fördelarna blir en ”bruten kedja-ikon” synlig. Om användaren klickar på den ikonen så är det tänkt att fördelen bredvid ikonen ska bli av med sin koppling till det markerade målet. Om en fördel inte har någon koppling till något av de tillgängliga målen så är det tänkt att den ska tas bort. En översikt av milstolparna som användaren kan förtjäna finns även att se från den sidan. Milstolpar användaren har tjänat ihop är mörkare och milstolpar som fortfarande kan förtjänas är ljusare. Om användaren vill ha mer information om milstolparna så kan hen klicka på någon av ikonerna till milstolparna och kommer då till en sida där alla milstolpar finns representerade. Där kan användaren skrolla igenom en lista med alla milstolpar och information om dessa. En mätare som visar hur långt det är kvar till nästa tidsbestämda milstolpe finns tillgänglig längst ner på sidan med målen och fördelarna. Klickar användaren på ”milstolpe-ikonen” på mätaren så kommer hen till sidan med information rörande milstolparna. Skulle användaren behöva hjälp med den aktuella sidan kan hen klicka på ”frågetecken-ikonen”,

vilken aktiverar hjälpfunktionen. När användaren vill komma tillbaka till startsidan, kan hen klicka på antingen ”bakåtpilen” eller ”hus-ikonen”.

5.2.6 Gruppstöd

Figur 12: Gruppstöd

Gruppstödssidan är där det är tänkt att användaren ska interagerar med sin stödgrupp. Här får användaren en översikt över medlemmarna i sin grupp. Varje medlem finns representerad med profilbild och namn i ett fönster. Även användaren finns representerad i detta fönster, men med en ram runt profilbilden för att att urskilja användaren från resterande medlemmar. Klickar användaren på sin profilbild eller namn skickas hen till en sida där användaren kan redigera sina kontaktuppgifter. Skulle användaren vilja kontakta en medlem så kan hen klicka på den specifika medlemmens profilbild eller namn, vilket då skickar användaren till en unik sida för den medlemmen. Härifrån kan användaren även nå en sida med en gruppchatt, komma till en kalender där gruppmötena ska finns uppsatta och komma till sidan där gruppmötena ska genomföras. ”Bakåtpilen” och ”hus-ikonen” skickar tillbaka användaren till startsidan och ”frågetecken-ikonen” aktiverar hjälpfunktionen.

Figur 13: Medlemssida

När användaren klickar på en medlems profilbild eller namn på gruppstödssidan så kommer hen till en sida för den specifika medlemmen. Härifrån är det tänkt användaren ska kunna starta ett videosamtal, skicka SMS, ringa eller chatta med den medlemmen, beroende på vilka uppgifter medlemmen och användaren har uppgivit. Kommunikationsknappar är placerade högst upp på sidan och består av en knapp för videosamtal med rubriken ”Google Duo”, en knapp för att skic-ka SMS med rubriken ”Skicskic-ka SMS” och en knapp för att starta ett telefonsamtal med rubriken ”Ring”. Under dessa knappar finns ett chattfönster, vilken möjliggöra kommunikation direkt i applikationen i form av en chatt. Detta ska kunna användas utan att kontaktuppgifter har upp-givits. ”Bakåtpilen” tar användaren tillbaka till gruppstödssidan och ”hus-ikonen” tar användaren till startsidan. En hjälpfunktion kan aktiveras genom att klicka på ”frågetecken-ikonen”.

(a) Gruppchatt (b) Kalender (c) Mötesplats

Figur 14

Stödfunktionerna till gruppstödssidan består av en gruppchatt, en kalender och en gruppmö-tesplats. Gruppchatten är en sida där det är tänkt att medlemmarna ska kunna chatta med varandra. Högst upp den sidan finns ett fönster där man kan se vilka medlemmar som är online och under det är ett fönster där själva chatten är placerad. Meddelanden som skrivs här ska kun-na ses av alla medlemmar i stödgruppen. Kalendern är en sida med en kalender där användaren ska kunna se framtida gruppmöten, där hen ska kunna meddela närvaro på mötena och även se vilka medlemmar som har meddelat att det ska vara delaktig på ett möte. Mötesplatsen är en sida där gruppmedlemmarna ska vänta på att ett gruppmöte ska starta. Högst upp på den sidan kan användaren se vilka medlemmar som har meddelat att det ska delta på det aktuella mötet och vilken status dessa medlemmar har. Medlemmar som är online och som har meddelat att det är redo har en grön cirkel bredvid sitt namn. Medlemmar som är online men inte är redo har en blå cirkel och medlemmar som har meddelat att det ska delta men inte är online har röda cirklar bredvid deras namn. För att personer som lider av färgblindhet ska kunna se skillnad på cirklarna så har cirklarna en svart kant med olika tjocklek, den röda har tunnast kant, den blå är lite tjockare och den gröna är tjockast. Längst ner på mötesplatssidan finns en knapp med texten ”redo”, vilken användaren ska klicka på när hen är redo för ett gruppmöte. Knappen kommer då byta färg från blå till grön med en svart kant för att återigen göra det tydligt för färgblinda personer. Om användaren vill komma tillbaka till gruppstödssidan så kan hen klicka på ”bakåtpilen” från alla stödfunktionssidor. Skulle användaren vilja komma till startsidan kan hen klicka på ”hus-ikonen” och är något oklart så kan användaren klicka på ”frågetecken-ikonen” för att få information om det aktuella sidorna.

5.2.7 Stödkontakt

Figur 15: Stödkontakt

Från sidan stödkontakt är det tänkt att användaren ska kunna kontakta sin stödkontakt. An-vändaren ska antingen kunna starta ett videosamtal via Google Duo, skicka SMS, ringa eller chatta direkt i den tänkta applikationen, beroende på vilka kontaktuppgifter som användaren och stödkontakten uppgivit. Högst upp kan stödkontaktens profilbild och namn ses, under det finns kommunikationsknapparna och under knapparna finns ett chattfönster. Både ”bakåtpi-len” och ”hus-ikonen” tar användaren till startsidan och en hjälpfunktion finns tillgänglig via ”frågetecken-ikonen”.

In document Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) (Page 28-33)

Related documents