• No results found

fullständig. Cint gör bedömningen att branschpublikationerna och -rapporterna är tillförlitliga men Cint har inte självständigt verifierat dem och kan inte garantera att de är korrekta eller

fullständiga. Prognoser och andra framåtblickande uttalanden i detta avsnitt utgör inga

garantier för framtida resultat och faktiska händelser och omständigheter kan skilja sig

väsentligt från nuvarande förväntningar. En mängd olika faktorer kan orsaka eller bidra till

sådana skillnader, se ”Presentation av finansiell och annan information” och ”Riskfaktorer”.

Gemensamt för både den etablerade undersöknings-marknaden och den teknikdrivna undersöknings-marknaden är att de kräver respondenter, som definieras som en målgrupp av anslutna individer, eller användande av andra datakällor.

Den övergripande insiktsmarknaden drivs av en under-liggande och ökande efterfrågan på insikter, vilken bl.a.

pådrivs av allt snabbare förändringar i konsument-beteenden.

Den etablerade undersökningsmarknaden

Den etablerade undersökningsmarknaden inbegriper fler traditionella tillvägagångssätt vid insamlandet av insikter.

Sådana tillvägagångssätt inkluderar enkäter, telefon- och personintervjuer och fokusgrupper, vilka senare kan kompletteras genom s.k. skrivbordsundersökningar.

Etablerade insiktsbolag täcker ofta hela marknadsunder-sökningsprocessen och använder beprövade metoder.

Denna typ av metoder tenderar att vara resurskrävande.

Den teknikdrivna marknaden

Den teknikdrivna marknaden består av bolag som inhäm-tar insikter genom olika teknikdrivna datainhämtnings-metoder. Bolagen betraktar sig dock inte nödvändigtvis själva som marknadsundersökningsbolag. Teknikutveck-lingen har möjliggjort för teknikdrivna aktörer att påverka den befintliga insiktsmarknaden genom användandet av nya och snabbare inhämtningar av insikter, antingen på bekostnad av etablerade aktörer eller genom utveck-lingen av nya användningsområden. Allt detta utmanar den etablerade undersökningsmarknadens gränser och accelererar digitaliseringen. Som framgår av bilden nedan har den teknikdrivna marknaden passerat den traditio-nella marknaden i storlek. Enligt Marknadsrapporten kan skiftet delvis förklaras av nya metoder och tjänster som digitaliserar inhämtningsprocessen av insikter, ett teknik-skifte som dessutom ytterligare accelererats av Covid-19-pandemin.

Den globala insiktsmarknaden, geografisk uppdelning Nord- och Sydamerika

Nord- och Sydamerika är den största regionen och står för 56 % av den globala insiktsmarknaden, varav Nord-amerika är den mest mogna marknaden i fråga om användandet av konsumentinformation. Under 2019 stod USA för 52 % av den globala insiktsmarknaden. Även om USA är en förhållandevis mogen marknad har tillväxten varit hög, vilket, enligt Marknadsrapporten, förklaras av att USA är den största pådrivaren av globala teknikdrivna lösningar. Nord- och Sydamerika växte med 6,4 % mellan 2017 och 2018.

Den nordamerikanska regionen är, jämfört med regio-ner av tillväxtkaraktär, mer mogen och digital. Regionen genomsyras av en innovationskultur och genomgår flera förändringar och trender, såsom att fler bolag driver undersökningsprocessen internt och använder direkta digitala verktyg, och flera teknikdrivna bolag kommer ursprungligen från USA.

EMEA

Tillväxttakten inom EMEA har varit långsammare än i andra regionala marknader, vilket främst beror på den europeiska marknadens mognad.

Marknaden i EMEA växte med 5,4 % mellan 2017 och 2018. EMEA är mer fragmenterat än Nord- och Sydame-rika, där de mindre marknaderna i Mellanöstern och Afrika har en högre tillväxttakt med 7,1 % per år mellan 2017 och 2018. Den främsta anledningen till tillväxten inom EMEA är den teknikdrivna marknaden. Den europeiska regionen ser en ökning av digitala och specialiserade aktörer, men marknaden är till viss del fortsatt fragmenterad och kan delas in i ett flertal mindre marknader, såsom Norden och Väst-, Central- och Östeuropa.

Den europeiska marknaden är mogen och har lång erfarenhet av enkätundersökningar och en utbredd användning av direkta digitala verktyg, dvs. självbetjä-ningsmodeller via teknikdrivna insiktsplattformar. Mobil-optimerade enkäter är standard på marknaden. Det pågår ett skifte mot att fler bolag driver undersökningsproces-sen internt och använder direkta digitala verktyg, vilket återspeglas i populariteten och den ökande använd-ningen av självbetjäningsverktyg och insiktsmjukvara.

Marknaden i EMEA förväntas att fortsätta växa, om än långsammare än marknaderna i Nord- och Sydamerika och APAC.

Den globala insiktsmarknaden (2017–2019)

Källa: Marknadsrapporten.

APAC

APAC är den snabbast växande marknaden med en till-växt på 7,8 % mellan 2017 och 2018. Regionen är mindre utvecklad än Nord- och Sydamerika och EMEA. Tillväxten mellan 2017 och 2018 drevs huvudsakligen av den under-liggande utvecklingen i Kina, Japan och Sydkorea samt av den övergripande teknikdrivna marknaden i regionen.

Regionen är fragmenterad till följd av kulturella och språkliga skillnader, vilket innebär att mjukvaruleverantö-rerna måste anpassa sina erbjudanden för att kunna etablera sig på de lokala marknaderna. Detta utgör ett hinder för inträde på de olika lokala marknaderna, samti-digt som det fungerar som ett konkurrensskydd för de aktörer som har lyckats etablera sina erbjudanden lokalt.

Insiktsmarknaden i APAC genomgår för närvarande ett skifte från offline till online där direkta digitala verktyg och mjukvaruplattformar utgör drivkrafter bakom digitali-seringen, vilket för med sig en betydande marknads-potential.

Källa: Marknadsrapporten.

Nord- och Sydamerika 56 % EMEA 29 %

APAC 15 % CAGR

Globala insiktsmarknaden uppdelad per region (2019)1)

Den övergripande insiktsmarknaden växer kraftigt och ett ändrat konsumentbeteende innebär en expansion av Cints totala adresserbara marknad Den globala insiktsmarknaden beräknas uppgå till 80 MDEUR, varav Cints underliggande adresserbara marknad, dvs. marknaden för digitala målgrupper och relaterade tjänster, beräknas 2019 uppgå till 37 MDEUR.

Marknaden för digitala målgrupper och relaterade tjänster spänner över flera delsegment på både den etablerade och den teknikdrivna marknaden. Den del av marknaden som i dagsläget inte är betjänad, och som uppgår till 43 MDEUR, innefattar andra undersökningsmetoder och aktiviteter som inte utnyttjar digitala målgrupper (digitala

målgrupper eller paneler är en grupp av personer som väljs ut av en organisation eller ett bolag för att dela med sig av sina åsikter och svar vid en marknadsundersök-ning).

Den underliggande adresserbara marknaden för etablerade undersökningsbolag omfattar panelbaserade undersökningar utförda av etablerade insiktsbolag, medan den underliggande adresserbara teknikdrivna marknaden omfattar bolagens återkopplingshantering, direkta digitala undersökningsplattformar, digital data-analys och konsultsegment, innefattande t.ex. online-undersökningsverktyg, analyser, konsultföretag som till-handahåller undersökningsdesign, installationsrådgivning och andra värdeökande tilläggstjänster.

Som nyckelkomponent behöver Cints underliggande adresserbara marknad målgrupper för att verka. Denna del av marknaden håller på att växa ifrån den resterande globala insiktsmarknaden, vilket är bevis för att respon-denters svar blir allt viktigare för att förstå deras beteende.

Insiktsmarknaden, totalt adresserbara marknadssegment (2017–2019)

Källa: Marknadsrapporten.

MDEUR

Underliggande adresserbara etablerade undersökningsmarknaden Underliggande adresserbara teknikdrivna marknaden

För närvarande ej betjänad marknad 2019

Cint existerar tillsammans med andra mjukvaruplattformar i ekosystemet för digitala målgrupper. Mjukvaruplattfor-mar som Cints verkar för att koppla samman organisatio-ner som söker insikter med panelpartorganisatio-ners som har nätverk av anslutna individer (dvs. individer som har valt att dela sina åsikter och andra insikter), vilket gör att plattformarna har en central placering i värdekedjan.

Tillgång till anslutna individer utgör kärnan i insiktsvär-dekedjan, och ingen annan åtgärd i värdekedjan kan genomföras utan tillgång till digitala målgrupper av anslutna individer. Digitala målgrupper är därmed en

1) Tillväxttakten är snedställd pga. att ESOMAR ändrat metodologi mellan 2018 och 2019, men pga. förändringen redovisar Marknadsrapporten en tillväxt-takt mellan 2017 och 2018 som är mer representativ för den faktiska tillväxten i regionerna. 2019 utgjorde USA 52 % av den globala insiktsmarknaden. Till-växttakten för Mellanöstern och Afrika var 7,1 % mellan 2017 och 2018.

grundläggande datakälla för hela den värdekedja där Cint verkar. Mjukvaruplattformar som Cints möjliggör en effek-tiv tillgång till anslutna individer och utmanar det befintliga ekosystemet för digitala undersökningar genom att tillföra en ökad effektivitet till värdekedjan. Cint och andra mjuk-varuplattformar ger även panelleverantörerna tillgång till en ökad efterfrågan på målgrupper, vilket ger aktörerna en större räckvidd och tillväxtmöjligheter.

Ekosystemet för digitala undersökningar som inne-fattar både marknaden för inhämtning av digitala mål grupper och annonsverifiering, vilka utgör Cints adresserbara målmarknad, beräknas uppgå till ett värde om 2,2–2,8 MDEUR (2019). Det är värt att notera att vissa aktörer som existerar i ekosystemet för digitala undersök-ningar även genomför aktiviteter som inte avser inhämt-ning av data från digitala målgrupper, utan snarare klassas som utformning av enkäter och annan datainsamling.

Ekosystemet för digitala undersökningar utgör kärnan i Cints underliggande adresserbara marknad, vilket beräk-nas uppgå till ett värde om 37 MDEUR under 2019. Mark-nadsundersökningsbolag är aktiva i flertalet av aktivite-terna i värdekedjan och, som nämnts tidigare, tenderar att använda sig av resurskrävande metoder. Cints erfarenhet är att marknadsundersökningsbolagen typiskt sett använder sig av antingen egna paneler eller vänder sig direkt till panelägarna. Cint upplever dock en förändring till

Bolagets fördel, där en allt större del av marknadsunder-sökningsbolagen istället vänder sig till mjukvaruplattfor-mar när bolagen vill få tillgång till paneler och responden-ter, vilket skapar en betydande marknadsmöjlighet för Cint. Det kan noteras att den underliggande adresserbara marknaden med ett värde om 37 MDEUR även omfattar aktiviteter utanför den illustrativa värdekedjan som presenteras i bilden nedan.

Utöver ekosystemet för digitala målgrupper innefattar värdekedjan ett designsteg, som omfattar projektdesign och utformning av enkäter, samt ett gransknings- och åtgärdssteg, som omfattar datainsamling och analys.

Projektdesign är utformningen av undersökningen och där målgruppen bestäms. Detta utförs bl.a. av mark-nadsundersökningsbolag, slutkundsbolag, reklambyråer och konsultfirmor. Enkätutformning är när en enkät utfor-mas och programmeras enligt vissa bestämda specifika-tioner för den relevanta undersökningen. Detta görs bl.a.

av marknadsundersökningsbolag, slutkundsbolag och leverantörer av fullservicepaneler.

Gransknings- och åtgärdsfasen är insamlingen och aggregeringen av inhämtade svar, vilket bl.a. görs av marknadsundersökningsbolag, enkätmjukvarubolag och leverantörer av fullservicepaneler. Den sista delen av denna fas, analysen, är där aggregerad data omvandlas till insikter, vilket bl.a. görs av

marknadsundersöknings-Källa: Bolagets information.

Ekosystemet för digitala målgrupper1)

1) Aktörerna inom ekosystemet för digitala målgrupper bedriver även verksamhet utanför det illustrerade området. Den adresserbara marknaden om ett värde om 37 MDEUR omfattar även verksamheter utanför den illustrerade värdekedjan.

2) Enligt Marknadsrapporten definieras 2,2–2,8 MDEUR som Cints adresserbara målmarknad (dvs. marknaden för digitala målgrupper och annonsverifiering). Storle-ken på marknaden för digitala målgrupper uppskattats genom en bedömning av etablerade aktörers intäkter (för bolag som saknar officiella rapporterade räStorle-ken- räken-skaper görs istället en uppskattning av ledningen) tillsammans med en uppskattning av intäkterna för icke-identifierade aktörer. Marknaden för annonsverifiering baseras på uppskattningar från IDC. Marknaden med ett värde om 37 MDEUR är enligt Marknadsrapporten definierad som den underliggande adresserbara mark-naden för digitala målgrupper.

Företag och varumärken Granskning och handling

Design Ekosystemet för digitala

målgrupper Lokala och globala panelpartners Leverantörer av fullservicepaneler

Datainsamling

Insamling och aggregering av svar

Ingår i den 37 MDEUR adresserbara marknaden2) c. 2,2-2,8 MDEUR2) 4. Leverantörer av fullservicepaneler

bolag, slutkundsbolag, reklambyråer och särskilda konsultfirmor.

Cint och andra mjukvaruplattformar är placerade mitt i ekosystemet och kopplar samman utbud och efterfrågan.

Slutkunder som söker insikter är de viktigaste drivkraf-terna för aktiviteten i insiktsindustrin.

Slutkunder som söker insikter kan anslutas till digitala målgrupper via mellanhänder eller genom direktkontakter med leverantörer av respondenter, dvs. panelleverantörer.

Sådana bolag brukar i regel använda tredjepartsförmed-lare eller andra mellanhänder för inhämtande av insikter, antingen genom att vända sig till marknadsundersök-ningsbolag, konsultfirmor eller teknikdrivna insiktsplattfor-mar. Det pågår även en förändring i köparbeteende där vissa slutkunder i högre utsträckning utvecklar egna avdelningar för undersökningsverksamhet, vilket innebär att de kan undvika mellanhänder och interagera med mjukvaruplattformar eller med panelleverantörer direkt.

Mjukvaruplattformar kan koppla samman tusentals paneler, vilket gör det lättare för efterfrågesidan att på ett effektivt sätt nå fler målgrupper. Mjukvaruplattformar som Cint har en avgörande roll för att öka marknadstillväxten genom att både digitalisera traditionella undersöknings-bolag och stödja de teknikdrivna undersöknings-bolagen genom att förenkla och effektivisera deras åtkomst till målgrupper.

Efterfrågan på undersökningsmålgrupper

Efterfrågesidan, varifrån Cint får sina kunder, består av slutkundsbolag som innefattar både traditionella varu-märken och varuvaru-märken med egna avdelningar för mark-nadsundersökningar, marknadsundersökningsbyråer, teknikdrivna insiktsplattformar och konsultfirmor. Kunder efterfrågar insikter, vilka de inhämtar antingen direkt från leverantörer av målgruppspaneler eller genom marknads-platser och mjukvaruplattformar såsom Cint. Traditionella varumärken kan använda sig av mellanhänder såsom marknadsundersökningsbyråer för att genomföra under-sökningar medan varumärken med egna avdelningar för marknadsundersökningar har kapacitet att själva genom-föra undersökningar genom digitala lösningar.

Teknikdrivna insiktsplattformar består av mjukvara som möjliggör för insamling av undersökningsdata och erbjuds av bolag såsom SurveyMonkey, Qualtrics och Zappi. Nämnda bolag gör det möjligt för sina kunder, alltifrån slutkundsbolag, konsultfirmor och byråer, att genomföra insiktsinsamlingar i egen regi genom att använda bolagens mjukvara och digitala direktverktyg.

Marknadsundersökningsbolag utgörs av traditionella marknadsundersökningsbolag, såsom Ipsos och Nielsen, medan konsultfirmorna utgörs av strategifirmor, såsom managementkonsultfirmor och reklambyråer.

Ekosystem för digital inhämtning av målgrupper

Källa: Marknadsrapporten.

Drivare av målgruppsefterfrågan

Direktkontakt eller via mjukvaruplattformar Nya teknikdrivna spelare driver automatisering

Marknads - undersökningsbyråer Slutkundsbolag

Traditionella varumärken Varumärken med egna

avdelningar för mark-nadsundersökningar

Konsultfirmor inkl. strategifirmor och

reklambyråer Teknikdrivna insiktsplattformar

Mjukvaruplattformar Målgruppsleverantörer

Interna paneler

Rena åtkomstpaneler

API-genererade paneler Leverantörer av fullservicepaneler

Leverantörer av undersökningsmålgrupper

Leverantörssidan utgörs av direkta panelleverantörer som tillhandahåller målgrupper, fullservicepaneler, dynamiska API-genererade paneler, samt egna paneler (kundägda paneler). Direkta panelleverantörer tillhandahåller

målgrupper medan fullservicepaneler erbjuder stöd under hela undersökningsprocessen. Urval av målgrupper från tillhörande paneler inkluderas antingen genom direkta panelleverantörer eller dynamiska API-genererade paneler beroende av vilken metod som används för att sätta ihop panelen.

Kundägda paneler har till följd av ändrade marknads-förhållanden avvecklats i allt högre utsträckning alternativt blivit outsourcade som icke-kärnverksamheter. Denna trend öppnar upp för möjligheter som Cint uppskattar uppgår till ett värde om 1,0–1,5 MDEUR under 2019 och bör beaktas vid läsning av nedan redogörelse av den

adresser bara målmarknaden.

Mjukvaruplattformar

Mjukvaruplattformar, såsom Cint, verkar som en mellan-hand mellan efterfråge- och leverantörssidan genom att efterfrågesidan ges åtkomst till leverantörssidan. Mjuk-varuplattformar sammanför hundratals mindre paneler

och gör det möjligt för efterfrågesidan att få åtkomst till globala stora nätverk via en enda kontaktpunkt. Samtidigt främjar mjukvaruplattformarna leverantörssidans expone-ring mot en omfattande efterfrågan på målgrupper.

Mjukvaruplattformar har en avgörande roll i automati-seringen av insiktsmarknaden och realtidsåtkomsten till målgrupper har möjliggjort för en snabbare och mer transparent inköpsprocess. Enligt Marknads rapporten möjliggör marknadsplatserna och plattformarna för en avsevärd effektivitetsförbättring vid ersättandet av manu-ella och tidskrävande processer.

Cints adresserbara målmarknad

Cints adresserbara målmarknad är marknaden för inhämtning av digitala målgrupper och marknaden för annonsverifiering. Den adresserbara målmarknaden redogörs för nedan.

Den nuvarande insiktsmarknaden uppskattas till ett värde om 80 MDEUR, varav Cints adresserbara målmark-nad bestående av inhämtning av digitala målgrupper uppgår till ett värde om 1,7–2,3 MDEUR. Marknaden för inhämtning av digitala målgrupper innefattar mjukvaru-plattformar, marknadsplatser, lokala och globala leveran-törer av fullservicepaneler och dynamiska paneler

MDEUR 11 MDEUR 37

c. MDEUR 2,7–3,8

c. MDEUR 3,2–4,3

c. MDEUR 1,7–2,3

c. MDEUR 2,2–2,8 c. MDEUR

0,5 c. MDEUR

1,0–1,5

c. MDEUR 1,0–1,5

MDEUR 26

Totala underliggande adresserbara marknaden

Etablerad undersökning

Angränsande tjänster som för tillfället inte betjänas

Inhämtning av digitala målgrupper

Marknaden för annonsverifiering

Cints adresserbara marknad

Teknikdrivna

Bolagsledningen bedömer ytterligare en möjlighet om MDEUR 1–1,5 från nuvarande interna målgrupper

Ytterligare MDEUR 0,5 omedelbart adresserbar marknad från annonsverifiering

c. 3–4 % uppskattad marknadsandel av den adresserbara målmarknaden

Källa: Marknadsrapporten.

Uppskattad adresserbar målmarknad (2019)1)

1) Storleken för marknaden för inhämtning av digitala målgrupper har uppskattats genom en bedömning av etablerade aktörers intäkter (för bolag som saknar officiella rapporterade räkenskaper görs istället en uppskattning av ledningen) tillsammans med en uppskattning av intäkterna för icke-identifie-rade aktörer. Den kundägda marknaden för målgrupper uppskattas av Bolaget. Marknaden för annonsverifiering baseras på uppskattningar från IDC.

(API-genererade paneler som möjliggör rekrytering av målgrupper i realtid). Utöver marknaden för inhämtning av digitala målgrupper bedömer Cint att det finns möjligheter till ett uppskattat värde om 1,0–1,5 MDEUR avseende nuvarande kundägda paneler. Denna möjlighet uppstår till följd av att bolag i allt större utsträckning avvecklar och outsourcar sina interna paneler, något som tidigare har varit ett fokusområde för traditionella insiktsbolag. Ökad automatisering och digitalisering har medfört att outsour-cing blivit mer kostnadseffektiv och därmed vunnit mark gentemot användandet av egna paneler.

Cint är även aktiv inom marknaden för annonsverifie-ring, med ett uppskattat värde om 0,5 MDEUR. Markna-den för annonsverifiering är en del av Markna-den globala mark-naden för marknadsföringsmjukvara. Annonsverifiering är en process som gör det möjligt för annonsörer att avgöra om deras annonser visas i rätt sammanhang, på rätt webbplats och på rätt plats på webbplatsen, samt om annonserna visas för rätt målgrupper. Tillsammans utgör marknaden för inhämtning av digitala målgrupper och marknaden för annonsverifiering en adresserbar målmarknad som 2019 uppgår till cirka 2,2–2,8 MDEUR.

Cints marknadsandel av den adresserbara målmark-naden uppskattas till 3–4 % för 2019. Cints adresserbara målmarknad har vuxit med 9 %1) per år mellan 2017 och 2019.

Utveckling av målmarknaden

Cints adresserbara målmarknad beräknas växa med 8 %1) per år mellan 2019 och 2024. Den adresserbara målmark-naden förväntas följa automatiserings- och digitalise-ringstrenderna på insiktsmarknaden och marknaden förväntas vidare att påverkas av den ökade automatise-ringen och digitaliseautomatise-ringen inom branschen. För mer infor-mation om marknadsdrivkrafter och trender, se ”–Mark-nadsmöjligheter–Marknadsdrivkrafter och väsentliga trender”.

Mjukvaruplattformar utgör cirka 6 % av den adresser-bara målmarknaden under 2019. Segmentet förväntas växa med cirka 24–28 % per år fram till 2024 och förvän-tas därmed att gradvis ta marknadsandelar från andra typer av aktörer på den adresserbara målmarknaden.

Mjukvaruplattformar förväntas stå för cirka 15 % av Cints adresserbara målmarknad år 2024. Mjukvaruplattformar är idealt positionerade för att fortsätta ta marknads-andelar från de etablerade aktörerna och växa snabbare än den övergripande marknaden, vilket till stor del är på grund av plattformarnas förmåga att genom en hög auto-matiseringsgrad inhämta insikter och därmed skapa effektivitetsvinster för kunder.

För mer information om vilka krafter som driver tillväxten för Cints adresserbara marknad, se ”–Mark-nadsmöjligheter–Marknadsdrivkrafter och väsentliga trender”.

1) CAGR.

Marknadsmöjligheter

Marknadsdrivkrafter och väsentliga trender

Cints adresserbara målmarknad förväntas växa med cirka 8 % per år mellan 2019 och 2024 till följd av exponering mot den fortsatta automatiseringen och digitaliseringen på marknaden. Den förväntade tillväxten kan delvis förkla-ras av följande marknadsdrivkrafter.

Underliggande efterfrågan på insikter ökar

Den ökande efterfrågan på insikter i kombination med preferens för ett datadrivet beslutsfattande förväntas skapa en fortsatt tillväxt på insiktsmarknaden. Detta är på grund av att konsumentbeteenden allt snabbare föränd-ras, vilket gör det svårare att förutsäga beteenden och kräver följaktligen en högre frekvens av insiktsinsamling.

Detta ger upphov till ett än större behov av snabba och effektiva processer för tillgång till insikter.

Digitalisering drivs på av behovet av effektivitet

Digitaliseringen av värdekedjan ökar och pådrivs bl.a. av automatiseringen och övergången från offline till online, där övergången förväntas accelerera på grund av den ökade automatiseringen och behovet av ökad frekvensen i inhämtandet av insikter.

Automatisering av tidigare resurstunga processer är en förutsättning för att säkerställa kostnadseffektivitet inom snabbrörliga verksamheter, varför automatiseringen som sådan är ett tydligt förbättringsområde för etable-rade insiktsbolag.

Digitalisering och automatisering öppnar även upp för nya branschpåverkande aktörer att träda in på markna-den, vilket har lett till en omformning av marknaden som resterande marknad har behövt anpassa sig efter.

Övergången till automatisering och övergången från offline till online förväntas att öka till följd av Covid-19-

Övergången till automatisering och övergången från offline till online förväntas att öka till följd av Covid-19-