• No results found

§8:1 DEFINITION

En funktionär är en individ som på något sätt innehar en funktion inom Ekonomsektionen eller något av Ekonomsektionens organ.

§8:2 ÅLIGGANDE Funktionär i Ekonomsektionen skall:

a) Vara medlem i Ekonomsektionen.

b) Företräda Ekonomsektionen i enlighet med Luleå Studentkårs stadga 8.2.

REVISION

§9:1 INTERNREVISOR

För granskning av Ekonomsektionens verksamhet i förhållande till denna stadga samt av sektionsstämman tagna beslut väljer sektionsstämman en internrevisor. Internrevisorn har rätt att granska bokföring, protokoll samt andra handlingar som är av betydelse för

granskningen. Internrevisor skall avge sitt yttrande skriftligt så att det kan avhandlas på vårens första beslutande stämma tillsammans med revisionsberättelsen för det granskade verksamhetsåret.

Internrevisor skall omedelbart tillställa den, mot vilken anmärkning framställs, utdrag ur revisionsberättelsen om detta, varefter vederbörande skall inkomma till nästkommande stämma med förklaring.

Internrevisor får ej vara förtroendevald inom Luleå Studentkår under det verksamhetsår som granskas eller på annat sätt vara jävig.

Internrevisor skall väljas på den stämma vilken sektionsstyrelsen väljs på, verksamhetsåret före det som skall granskas.

§9:2 EXTERN REVISOR

För granskning av Ekonomsektionens ekonomiska förvaltning väljer Sektionsstämman en Extern revisor. Extern revisorn får inte vara medlem i Luleå Studentkår eller i organ inom Luleå Studentkår.

   

BILAGA B

VALBILAGA

Valberedningens arbete

Vi i valberedningen har utgått från det material och den arbetsprocess som vi arbetade med inför valet våren 2015. Inför ansökningsperioden diskuterade vi fram vilka egenskaper vi ansåg vara viktiga för att kunna klara av de posterna som ska tillsättas. Vid annonsering av posterna har sittande person framfört de egenskaper som den ansåg vad viktigast. Detta gjordes för att vi i valberedningen skulle göra ett så bra val som möjligt vid vår nominering.

Vi valde till skillnad från föregående val att be de nominerade att skicka in CV och personligt brev för att utifrån detta kunna göra en första bedömning samt kunna anpassa intervjun utifrån fakta i dessa dokument. Nästa steg var att genomföra intervjuer med de personer vi fann lämpliga till varje post. Vårt arbete har präglats av noggrannhet och ett kritiskt tänkande för att förhindra att våra privata åsikter skulle påverka våra nomineringar.

Utifrån de personliga breven och intervjuerna har vi kunnat nominerat en person per post. Vi anser att vi besitter en tillräcklig kunskap om kandidaterna för att kunna nominera de personer som vi tror skulle vara mest fördelaktigt för Ekonomsektionen.

Valberedningen har under 2015 bestått av sammankallande valberedare Viktor Magnusson, samt Ebba Jadelind och Fredrik Gellin

   

Nomineringar till styrelseposter

Vi har valt att nominera Thom Gustavsson till posten som Ordförande

Thom har tidigare erfarenheter av liknade engagemang, bland annat inom styrelseaktiviteter och av att driva företag. Han har genom sina tidigare och nuvarande engagemang visat ett stort driv och vilja. Thom har många idéer om hur han vill utveckla Ekonomsektionen, han vill bland annat lägga energi på att öka samarbetet inom både styrelsen och utskotten. Thom vill nu lägga fullt fokus på att göra ett så bra jobb som möjligt för Ekonomsektionen och vi är övertygade om att han kommer lyckas.

Valberedningen föreslår därför:

Att välja Thom Gustavsson till Ordförande för Ekonomsektionens styrelse verksamhetsåret 2016.

Vi har valt att nominera Isabelle Jönsson till posten som ekonomiansvarig

Isabelle har under sin gymnasietid arbetat med budgetering och planering, vilket vi i valberedningen anser är viktiga erfarenheter för just den här posten. Isabell är beredd på att lägga ner mycket tid och arbete som Ekonomiansvarig för sektionen. Vi tror därför att Isabelle kommer att passa bra in i Ekonomsektionens styrelse.

Valberedningen föreslår därför:

Att välja Isabelle Jönsson till Ekonomiansvarig för Ekonomsektionens styrelse verksamhetsåret 2016.

Vi har valt att nominera Anoma Wallinder till posten som Utbildningsbevakare för Civilekonomprogrammet och Ekonomi Kandidat.

Anoma har visat oss i valberedningen att hon bryr sig om sina medstudenters välbefinnande och utbildningens kvalité. Anomas öppna personlighet anser vi är till en fördel när det kommer till kontakt med studenter och lärare. Anoma är väl informerad om vad posten som utbildningsbevakare kräver av henne och vi tror att hon skulle göra ett utmärkt arbete inom Ekonomsektionen.

Valberedningen föreslår därför:

Att välja Anoma Wallinder till Utbildningsbevakare för civilekonomprogrammet och ekonomi kandidat för Ekonomsektionens styrelse verksamhetsåret 2016.

Vi har valt att nominera Isabella Adolfsson till posten Arbetsmarknadsansvarig.

Isabella är idag med i arbetsmarknadsutskottet vilket har gett henne en bra insyn på vad det innebär att vara Arbetsmarknadsansvarig. Isabella har visat oss i valberedningen att hon har höga ambitioner och mål samt kommit med många bra idéer på hur posten kan utvecklas. Vi är därför säkra på att hon kommer att passa utmärkt för posten.

Valberedningen föreslår därför:

Att välja Isabella Adolfsson till Arbetsmarknadsansvarig för Ekonomsektionens styrelse verksamhetsåret 2016.

   

Vi har valt att nominera Isak Ström till posten Studiesocialt ansvarig.

Isak har under året haft en ansvarande roll i EK6. Han är väl insatt i posten som studiesocialt ansvarig samt att han har en bra insikt om vad det innebär att leda ett utskott. Vi i valberedningen tror därför att Isak med sina tidigare erfarenheter samt kunskaper kommer att genomföra ett utmärkt arbete inom Ekonomsektionen.

Valberedningen föreslår därför:

Att välja Isak Ström till Studiesocialt ansvarig för Ekonomsektionens styrelse verksamhetsåret 2016.

Vi har valt att nominera Lovisa Hedmo till posten som Marknadsföringsansvarig

Lovisa är en positiv och utåtriktad person. Hon har under sin tid på LTU varit delaktig i EK6:s utskott där hon fått planera evenemang såsom Nolle-P och L.U.S.S.E. Lovisa är en bestämd person som alltid försöker tänka optimistiskt. Vi tror att med hennes egenskaper och kunskaper från tidigare engagemang i Ekonomsektionen kommer Lovisa att utföra ett bra jobb som Marknadsföringsansvarig för Ekonomsektionen.

Valberedningen föreslår därför:

Att välja Lovisa Hedmo till Marknadsföringsansvarig för Ekonomsektionens styrelse under verksamhetsåret 2016.

Vi har valt att nominera Magdalena Hägge till posten som Finansansvarig och vice näringslivsansvarig

Magdalena är en ambitiös och positiv person som har visat att hon har ett stort intresse för att utvecklas inom Ekonomsektionen. Magdalena har varit engagerad i arbetsmarknadsutskottet, samt haft ansvar som elevrådsordförande från tidigare dagar. Att möta nya människor och knyta kontakter är något av det bästa Magdalena vet. Vi i Valberedningen tror därmed att Magdalena kommer att passa utmärkt för posten som Finansansvarig och vice näringslivsansvarig.

Valberedningen föreslår därför:

Att välja Magdalena Hägge till Finansansvarig och vice arbetsmarknadsansvarig för Ekonomsektionens styrelse våren 2016.

Nomineringar till andra förtroendeposter

Val av internrevisor

Valberedningen har inte hittat någon lämplig kandidat till denna post och föreslår därför stämman att lämna denna post vakant.

Valberedningen förslår därför:

Att delegera valet av internrevisor till Ekonomsektionens styrelse.

Vi har valt att nominera Jonathan Hadd till posten extern revisor

Jonathan är en seriös och ambitiös det gör att vi är övertygade om att han kommer göra ett bra jobb som extern revisor för Ekonomsektionen.

Valberedningen föreslår därför:

Att välja Jonathan Hadd till extern revisor för Ekonomsektionen under verksamhetsåret 2016

   

Vi har valt att nominerade följande personer till kårfullmäktigeledamöter:

• Sofia Källby

• Sara Rosencrantz

• Robin Karlsson

• Julia Halin

• Robin Westerberg

Valberedningen föreslår:

Att stämman väljer de nominerade kandidaterna till Kårfullmäktigeledamöter för att representera Ekonomsektionen i Luleå Studentkårs kårfullmäktige.

Att de platser i kårfullmäktige som inte väljs in under Ekonomsektionens årsstämma delegeras till Ekonomsektionens styrelse.

Related documents